Buitenkansje: Ferrari 250 MM Vignale onder de hamer

Auteur: , 15 Reacties

Er gaan regelmatig klassieke Ferrari's onder de hamer, maar in deze verkoop had de eigenaar helemaal geen zin. Het ding is echter in beslag genomen, dus heeft hij geen keus. Wellicht is dit een buitenkansje voor de verzamelaar.

Via onze collega’s van autoblog.it kwamen we deze stoffige klassieker tegen: een rechtsgestuurde 250 Mille Miglia Vignale Barchetta uit 1953 die in beslag is genomen en volgende week – op 22 april om 16:00 uur om precies te zijn – in Pavia, Lombardije, wordt geveild.

Na wat snuffelwerk naar de laatst bekende eigenaar kwamen we via deze site uit bij de naam Vincenzo Scandurra, een dealer in luxewagens te Monte Carlo, maar we durven niet met zekerheid te zeggen of de auto nog in zijn handen was of niet. Op onderstaande foto zien we de 250 MM in onbezorgder tijden.

Ferrari 250 MM

Het exclusieve Monegaskische ‘0001’ kenteken dat ooit deze Ferrari tooide is inmiddels van auto gewisseld: het werd vorig jaar op een Mercedes SL gespot.

Van de 250 MM – een evolutie van de 250S – zijn in totaal 31 exemplaren gemaakt. onder de kap ligt een 3.0 V12 die 240 pk genereert bij 7.200 toeren per minuut, en goed is voor een topsnelheid van 250 km/u. De schatting van € 800.000 lijkt ons afgaand op de waardestijging van klassieke Ferrari’s wat conservatief, maar we zullen zien waar de auto uiteindelijk voor van de hand gaat.15 reacties

Het is dan wel een zeldzaamheid, maar bepaald geen schoonheid…
@JamesBond007: idd, wel ziek goeie prestaties voor een auto van die tijd!
Vaginale hihihi
@ziekegeest: ik dacht eerst aan virgin en anaal gekoppeld, hihihi
@ziekegeest: Je doet je naam wel eer aan.
@ziekegeest: haha dacht ik ook, maar ik hep dyslectie
Mooi vind ik hem ook niet, i.t.t. de meeste klassieke Ferrari’s.
Super zeldzaam en ongetwijfeld bizar duur, maar ik was bij het zien van de plaatjes heilig overtuigd dat het om een replica ging.
Geweldige topic-foto!!

Daar sta je dan met je dure Ferrari. Staat iedereen die Issetta te bewonderen.

Neemt niet weg dat het een geweldige aanwinst voor de collectie is als je liever geld in auto’s steekt dan verlies te maken op de spaarrekening. Want ondanks dat het misschien niet de mooiste Ferrari is heeft dit ding wel karakter, veel puristischer gaat het niet worden.
Ik vind m wel mooi eigenlijk
Is dat echt een 12 cilinder? Lijkt wel klein op de foto
@mrrallycross: is dan ook een kleine 12cilinder he. 3 liter
Geen beauty, maar zal wel een geweldige rijbeleving opleveren!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).