Bulgarije verklaart oorlog aan mensen met dikbolides

Auteur: , 29 Reacties

Hoe kom je daaraan?

Bulgarije verklaart oorlog aan mensen met dikbolides

Een Ferrari, Lambo, Porsche of Bentley rijden doe je niet zomaar. Daar moet iets achter zitten. Je bedrijf is succesvol en je hebt jaren gespaard, of je krijgt bijvoorbeeld een erfenis. Of heb je het geld via een minder legale manier verkregen?

In Bulgarije gaan ze het digitale bed lichten van eigenaren van supercars en andere dure auto’s. Het Openbaar Ministerie van het Zuidoost-Europese land is van plan om te gaan achterhalen hoe logisch het is dat sommige inwoners in een flinke villa wonen of een dure auto rijden. Het land heeft een reputatie van corruptie en wil zo aan de Europese Unie laten zien dat criminelen geen vrij spel in Bulgarije hebben.

De autoriteiten onderzoeken inwoners die in 2015 en 2016 meer dan een miljoen lev hebben uitgegeven aan onroerend goed. Dat komt neer op meer dan 500.000 euro. Daarnaast gaat de politie in samenwerking met de belastingdienst kijken of eigenaren van dure auto’s de voertuigen op een eerlijke manier hebben betaald.

In Bulgarije wonen meer dan zeven miljoen inwoners. Het is een relatief arm land. Het gemiddelde maandinkomen ligt op 1.000 lev, omgerekend zo’n 500 euro. Het land is sinds 2007 lid van de Europese Unie. (via Reuters)

Foto: dikke combo in Sunny Beach, Bulgarije via @reinier73 op Autojunk29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Er werkt een Bulgaar bij me op het werk, kan serieuze verhalen vertellen over zijn tijd in zijn thuisland. Zelfs hospitalen zijn zo corrupt als wat.

Los daarvan heb ik ook een Bulgaars meisje gebaft op vakantie. Rook naar lavendel, niks corrupt aan!
@dromedaris: dat was boffen dat je mocht baffen, want bij het beffen ontdekte je wellicht z’n paling ;-p
@jochen: ai je was mij net voor
@dromedaris: had ik even boffen, dat ik niet hoefde te baffen. Beetje beffen daargelaten. OT: het is nog best gebruikelijk om in die landen je doktor fooi te geven. Daarbij word het een hoop uitzoek werk want er rijden genoeg omwonende in omringende landen met een nog goedkoper Bulgaars kenteken.
@dromedaris:

Leuke twist aan het eind je post (-;
@dromedaris:

Leuke twist aan het eind van je post (-;
@dromedaris: had ze net gescheten?
@dromedaris: geweldig verhaal ook snel to the point
@dromedaris: volgende keer maar eens gaan Biffen, zoek maar op;) bestaat echt
@room850: volgens mij wil.het niet weten
@dromedaris: hospitalen hier niet?
Klinkt als de Nederlandse pluk-ze wet!
Lijkt me goed dat ze dit doen. Gebeurd elders in de ontwikkelde wereld (zoals dat zo belachelijk heet) allang gedaan. Dus lijkt mij een stap in de juiste richting voor Bulgarije.
@kilum: vanuit een ideologisch perspectief krijg ik er een beetje jeuk van dat je meteen verdacht bent als je een dure auto hebt. Zelfde met de pluk-ze wetgeving. Geeft toch een beetje het signaal af dat succes hebben ‘niet mag’.

Aan de andere kant als iemand over straat loopt met een plastic tas vol met bankbiljetten lijkt het me wel weer ‘logisch’ dat een agent die dat ziet even polshoogte neemt.

Dus…verscheurd door emoties.
@jaapiyo: daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.
@jaapiyo: over een zak met geld & een agent gesproken. Moet je deze eens kijken :) https://youtu.be/E28gybzJIOo
Wat een aanwinst voor de EU is het toch ook
Oww… ze willen een boost geven aan de accountants in het land. Zodat ze zoals bij ons de mazen in de wet kunnen opzoeken om het geld wit te wassen!
Zitten hier ook gemakkelijk kunnen doen. De belastingdienst heeft er alle tools voor.
@hans12670: …en een privacywetgeving om de belastingdienst tegen dit soort acties te behoeden. Want als het hebben van een dure auto je al tot een verdachte die onderzocht moet worden maakt dan is de achterdocht misschien wel iets te ver doorgeschoten.
Nondeju, net een taxi gereserveerd in Sofia. Zal wel een Logan worden dan.
@Jochempie: denk maar eerder aan een Kia Magentis of Hyundai met 9ton op de teller. Kon mn ogen niet geloven toen ik dat zag.
Andrei laat weten je ‘em vanaf nu kan bereiken op zijn nieuw domicilieadres bij Zamir in Albanie.
Quote: “Het land heeft een reputatie van corruptie en wil zo aan de Europese Unie laten zien dat criminelen geen vrij spel in Bulgarije hebben”

*Kijkt naar Brussel*
Over corruptie en diefstal gesproken…
1000 lev is 500 euro…Hmmm….dus zij hebben de gulden nog.
Even zeuren, het is 1 Lev/Лев en 1.000.000 Leva/Лева. Maar ja, je struikelt daar over de te dure auto’s. De eigenaar van de afvalverwerker in Sofia rijdt met een Veyron. Oh, en niet dubbel parkeren naast een kenteken met 6 cijfers. Dat zijn creatieve zakenmeneren, die waarderen dat soort acties niet.
@looijschelder: de eigenaar van de autosloperij bij ons om de hoek rijdt in een Continental GT. Hij heeft hem inmiddels al wel een tijdje, dat pleit weer voor hem.
Ik schrok even van de 500.000 euro grens. Met dat idee kan de halve straat bij ons wel een bezoekje van de FIOD verwachten. Maar toen las ik dat het salaris gemiddeld 500,- is, dan snap ik het wat meer.
Goh nu pas?!? Nu nog Litouwen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).