Politie doet inval bij Hoogeveense witwasbende

Auteur: , 62 Reacties

Die Audi R8 is er slechts een in een gigantische reeks van in beslag genomen wagens.

Politie doet inval bij Hoogeveense witwasbende

Na een lopend witwasonderzoek van de politie zijn er deze week 6 figuren aangehouden in de buurt van Hoogeveen. Het groepje wordt ervan verdacht in enkele jaren tijd voor ongeveer € 40 miljoen aan auto’s te hebben verkocht. Volgens het OM zouden de wagens vooral aan Libanezen in Berlijn zijn doorverkocht. Het autobedrijf in kwestie kocht tweedehands leaseauto’s op en deed ze voor cash weer van de hand.

Bij een doorzoeking van het autoverkoopbedrijf door de Landelijke Recherche stuitte het onderzoeksteam op ware maffiapraktijken. In de periode dat de politie bezig was met het doorspitten van het bedrijf, legden ze o.a. beslag op 22 panden, 161 voertuigen, 6 motoren en een boot. Naast het grote aantal voertuigen, kwamen er ook nog eens 3 vuurwapens, verschillende doosjes met patronen, 1 stroomstootwapen, een gaspistool, een boksbeugel en 2 bussen pepperspray tevoorschijn. Overigens werd er nog een ton aan cash gevonden en legden ze beslag op niet minder dan 15 bankrekeningen.

Politie doet inval bij Hoogeveense witwasbende

Terwijl de politie hard aan het werk was, kwam er rond het middaguur een Audi R8 het terrein op gereden, die per direct in beslag werd genomen. De man behoorde tot een van de verdachten van de malafide praktijken. Bij het doorzoeken van zijn auto vond de politie zijn sporttas, waarin zo’n € 25.000 zat verstopt. Nadat er nog een aantal kentekenbewijzen werden gevonden die de man op zak had, werden er 8 extra auto’s in beslag genomen.

Al met al worden de 6 figuren, waaronder 3 Libanezen en een vrouw, verdacht van witwassen in de autohandel, valsheid in geschrift, identiteitsfraude en belastingontduiking.

Het zou overigens zo maar kunnen dat je de R8 (met BBS velgen) van de foto herkent. De wagen op dit plaatje, geschoten door het OM, lijkt al een aantal keer voorbij te zijn gekomen op Autojunk (kenteken GN-790-L). Naast een zwaar verlaagde R8, heeft (of had) hij ook nog een Audi A5 met Bentley velgen.

Met dank aan allen voor de tips!62 reacties

-edit: dank u, staat er inmiddels bij-
En dan zijn er nog steeds mensen die opkijken naar dit soort gasten…Toch verwonderlijk, hoe bepaalde stereotypen keer-op-keer bevestigd worden.
@numpty: Precies. Allemaal terug naar Finland.
@numpty: inderdaad helaas. Ik vraag me af wat voor afweging zo iemand maakt. Zo lang het goed gaat, ‘genieten’ we er maar van en als we gepakt worden gaan we wel een jaartje zitten?
@stephane8200: Meestal zijn die lui ook niet achterlijk. Dat er zo’n lading cash gevonden is betekent in mijn ogen enkel dat er elders dus helemaal een mega berg cash ligt. En zolang ze die niet hebben kun je 4-5j zitten best volhouden. Je komt de bak uit, pikt je stash op en gaat vakantie vieren. Als je dergelijke bedragen door de vingers krijgt is wat ze nu gevonden hebben peanuts.
@E34M5Touring: als ze slim zijn inderdaad wel. Het gaat ook om witwassen dus de andere vraag kan zijn of het geld van hen is, of van een andere partij die hen gebruikt.

De schaduw-economie.
@e34m5touring: als ze echt slim waren geweest had de pliesie ze nooit gepakt ;-).
@pomoek: Zelfs die hebben wel eens geluk.
@pomoek: slim of niet, 9 van de 10 keer pakken ze dit soort praktijken op door een ‘snitch’.
@e550: ik ken wel meer praktijken in dat dorp en omgeving die niet kloppen, zal wel iets oosters zijn 😂😜
@E34M5Touring: Voor deze delicten ga je bij lange na geen 4-5 jaar zitten. Als het er 2 zijn is het al veel.
@numpty: Mwah, ik kijk nooit op tegen iemand, en als anderen zich verheven voelen, zet ik hen niets liever dan even op de plek.

Echter, de eigenaar van de R8 in dit artikel is tevens ook 1 vd organisators van MIVW event. Toch een best wel root event, losstaand of je die hele dubscene nou mooi vindt of niet.

Ik ken de beste man verder niet maar het is wel wat snel om meteen conclusies te trekken over iemand die je amper kent a.d.h.v. een verlaagde auto.
@ghost: Pablo Escobar had ook een voetbalclub en mooie auto’s ;)
@ghost: “organisators van MIVW event. Toch een best wel root event”
Met Ingang van Woensdag is dus een wortel event. Woensdag peentjesdag.
@mashell: het drong bij mij gewoon niet door. Holy whack, hippe termen Batman!!
@ghost: als zijn auto direct in beslag wordt genomen en hij ook nog is 25k in een sporttas heeft, lijkt het mij wel duidelijk
@maarten020: dat gaat niet over de eigenaar van de R8. Autoblog zegt in bovenstaand artikel: “Terwijl de politie hard aan het werk was, kwam er rond het middaguur een Audi R8 het terrein op gereden, die per direct in beslag werd genomen.”.

Echter is op de site tv Drenthe te lezen dat dit ging om een man van Libanese afkomst, hetgeen de eigenaar van de R8 niet is. Er valt ook niet te lezen dat die Libanees in de R8 kwam aanrijden.

Niet alles meteen geloven.
@ghost: quote: 6 figuren, waaronder 3 Libanezen en een vrouw. Blijven er nog 2 plekken over…
@numpty: inderdaad altijd die buutenlanders weer!!! Oh wait
Dirk, Klaas, Diederik en kornuiten weer. Foei!
@amersfoorter: ik vónd Amersfoort altijd best een leuke stad.
@baardmijt: Rustaaagh
6 personen ..
3 Libanezen 1 vrouw en 2 normale mensen ..
@lincoln: dat waren genderneutrale, blanco personen.
@lincoln: of 2 personen waarvan we het land van herkomst niet mogen benoemen.
@rhellema: zwarte pieten?
@str8six: nee dat zijn personen die door andere personen niet genoemd mogen worden zodat die personen het begrip racisme lekker hoog in het vaandel kunnen houden om het te pas en te onpas willen gebruiken. Ik heb het over andere personen maar dat heb il niet gezegd ssst ssst
De velgen op de R8 lijkt wel photoshop
@porcay: Het is wel the real deal.
Allemaal prima van de politie. Maar ik krijg toch de kriebels van de manier waarop die wagen opgeladen wordt -_-
@breakingpoint: dat was ook mijn eerste gedachte. Echter kan ik me voorstellen dat er weinig andere opties overblijven bij een R8 die dermate verlaagd is.
@breakingpoint:

Ze pakken de auto bij het sterkste punt op.
De krachten op de wielen / ophanging tijdens het rijden zijn een veelvoud van de kracht op het wiel als je hem hier optilt.
@breakingpoint: Mijn auto hangt zeer geregeld op een vergelijkbare manier in een kraan. Alleen doe ik iets meer moeite om die hijsbanden iets netter door de velg te halen en hangt de auto netjes recht.
Audi is/was van Marcel Klok,heeft meerdere mooie auto’s waaronder een VR6 en een Porsche allebei met goudkleurige bbs velgen
@erwinf: als die wagens goudkleurige BBS velgen hebben dan heeft hij gewoon meerdere auto’s. Het woord mooi is dan niet van toepassing.
@erwinf: Familie van Hans? Nu allemaal in de goocheltruck
@erwinf: Da’s wel echt een Finse naam zeg. Nogal GeenStijl en Telegraaf publiek hier, ik had iets meer niveau verwacht.
Pas nog een golf met Bentley velgen gezien. Ziet er niet uit maar ja.

Binnenkort weer te vinden op domeinen?
paar keer ook het instagram account bekeken van de eigenaar van die R8.
heb nu dus antwoord op de vraag: waar doet ie het van… teleurstellend.
‘Waaronder 3 Libanezen en een vrouw’. Ik moest stiekem heel hard lachen..
Die pikt na zn straf gwn 30 miljoen cash ergens op en weg is hij
Op de website van het autobedrijf staan nog 14 auto’s. Zou de politie die vergeten zijn mee te nemen?
161 voertuigen van de weg af, scheelt toch weer 9,32415 seconden aan file.
lol, ik volg die gast op insta. Ik zal geen namen noemen. Hij bezit nog meer leuke auto’s
De naam is genoemd inmiddels ;) Ik wild discreet blijven, maar het is een soort publiek geheim.
Krijgt hij wel terug, anders loopt de overheid wegenbelasting mis
En weg is je Fraudi!
Waar doet ie het van hè…
Oh daarvan!
https://www.instagram.com/marcel_klok/
@joostgrn: nou, dat dus…
Marcel Klok komt niet uit Finland.
@750i: waarschijnlijk gefincineerd!
Drie Libanezen en een vrouw… Wist niet dat vrouw een afkomst was deze dagen…
@josxkrs: sommigen komen echt van een andere planeet
Binnenkort bij… de domeinen 😊
@gulli: Dat is ook in Hoogeveen, dus dan hoeven ze maar een klein stukje te rijden…
Stelletje domme kortzichtige idioten dat het zijn. Dit soort praktijken komen altijd aan ‘t licht.
Wat een Autoblog reacties weer hier..
Eigenaar van de Audi zit niet eens vast en hij is al schuldig aan van alles en nog wat en word al met naam, toenaam social media accounts aan de autoblog schandpaal genageld! Ik weet gelijk weer waarom ik deze site normaal gesproken niet meer bezoek.

Misschien eerst maar eens afwachten of hij überhaupt wel zo schuldig is als jullie allemaal beweren. Zo niet kruipen jullie allemaal weer achter jullie toetsenbordje vandaan stappen in jullie 12% leasekarretje en rukken je savonds nog een keer onder de douche af om er toch nog vanaf te komen.

Fijn weekend.
@classicline: hoho. Niet zo die lange tenen onder iemands voeten steken. Of iemand schuldig is bepaalt alleen de rechter. Meningen van de goegemeente daarover vooraf of over het oordeel achteraf zijn per definitie irrelevant. Maar dat je uitgelachen wordt als je opvallende R8 in beslag genomen wordt ivm schimmige autohandel en er dan een link gelegd wordt met je social media is niet vreemd of verwijtbaar, dat is de consequentie van je nadrukkelijk profileren op social media. Een zorgvuldig opgebouwde reputatie kan door een misstap of zelfs een fout van een ander om zeep geholpen worden.
@mashell: amen
@classicline: lees de reacties dan ook gewoon niet, hoef jij je ook niet zo druk te maken
@classicline:
ok, bedankt voor de info. Doei
Moeten ze eens bij politiek Denhaag doen zo een witwas inval. Volgens mij is namelijk al ons belasting geld onderdeel ervan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).