Burnout in nieuwe Mustang, twee vingers in je neus [video]

Auteur: , 50 Reacties

Ford heeft een handig systeempje ontwikkeld waardoor iedere boerenlul straks rubber kan neerleggen met zijn 2015 Mustang.

Rubber burnen met Ford Mustang doe je zo

Het systeem heet Line Lock, maar misschien doet de titel burnout control eerder een belletje rinkelen. Het idee van Line Lock is om de banden van de Mustang op te warmen, voor hij de quarter mile zo snel mogelijk moet overbruggen op een drag strip.

Eigenlijk werkt het heel simpel. Line Lock, toegankelijk via het Track Apps-menu, blokkeert je voorwielen volledig, waardoor je achterwielen vrij spel hebben. Zorgt ervoor dat je iedere keer weer met rokende banden weg kunt rijden. En nee, dit is natuurlijk niet bedoeld om indruk te maken op je vrienden op de openbare weg. Ahum.

Hier een filmpje met Line Lock in actie. Dit doe jij straks met twee vingers in je neus. En trouwens, die nieuwe ‘Stang klinkt niet verkeerd, eh?

Disclaimer: Racing your vehicle will void your warranty. Goeie, Ford!50 reacties

Racen heeft effect op je garantie en dan je klanten adviseren om toch maar vooral het circuit op te zoeken. Ze hebben absoluut humor daar bij Ford.
@tupperware: Dat sluit elkaar toch ook helemaal niet uit…Op kettingzagen zit vaak ook een ‘deadbolt’ die je ingedrukt moet houden voor het geval dat ‘ie uit je handen valt en doorgaat met zagen. Daar mag je ook tape overheen plakken…maar dan moet je natuurlijk geen claim indienen tegen de fabrikant als het fout gaat.
‘MURICA!!!
@martijngizmo: +1
Zo nutteloos, maar ook enorm leuk natuurlijk. Enigste nadeel is dat zelfs nu de slechtste rijder zulke burnout’s kan maken.
Fuck Yeah!!
Dit is duidelijk de v8, ben eigenlijk wel heel benieuwd naar het geluid van de 4cylinder
@coopers: wat dacht je dan een 5.0l l4? Ze laten duidelijk zien in het filmpje dat het de gt met de 5.0l v8 is
@dodge-hemi: Heb alleen de eerste sec. gezien, het commerciële verhaal er achter boeit met niet zo, je hebt wel gelijk btw
Artikeltje 5 in Nederland? Ik vind de auto niet mooi. De daklijn klopt niet en de koplampen ook niet.
http://ih2.redbubble.net/image.15928932.8332/sticker,375x360.u1.png
@rotarypowah: geniaal sommige van die regular car reviews. Kwam er laatst ook terecht via Drive –> smoking tyre.
Nu is het onderscheidt tussen de prof en de wannebe te zien door de gene die doorgaat en zijn blok opblaast!! :)
Klinkt leuk, line-lock harstikke geinig speeltje, maar in Nederland wil niemand met een beetje fatsoen met zo’n brok Amerikaans plastic meuk gezien worden.
@gash: Kun je inderdaad beter gewoon Europese plastic meuk blijven kopen.
@E34M5Touring:

KOOP DAN!!!!!
@gash: Ik heb geen fatsoen en heb een brok Amerikaanse plastic meuk gekocht.
@E34M5Touring: En terecht.
@E34M5Touring: *Premium Europese plastic meuk
@gash:
Ik weet zeker dat er ook hier genoeg mensen zijn die liever met een Mustang zouden rijden dan in een muesli Golf (om even een stuk plastic meuk te noemen) als hij hier net zo goedkoop zou zijn als in de VS.
@tupperware:

als, als…al is het nu nog zo leuk speelgoed, die inferieure dingen verkopen niet in Europa. Kost veel te duur…..;)
@gash:
Niks als, als, in de VS kost dit gewoon net zoveel als een Golf, dankzij Brussel en den Haag is dat hier 3x zoveel en dat is dan voor plasticfetisjisten zoals jij om zo’n ding dan maar af te schieten als “inferieur”.
Ford kan er echter weinig aan doen dat een auto die eigenlijk vooral voor de thuismarkt bedoeld is dankzij de Europese milieumaffia onbetaalbaar wordt.
@tupperware: de Golf is gewoon erg duur in de VS. Nare Ammies met hun import heffingen, de lokaal gebouwde Passat is maar $1000 duurder en de in Mexico gebouwde Jetta $3000 euro goedkoper dan de Golf.
@mashell:
Niks nare Ammies, die Golf is daar echt niet 3x zo duur als hier.
Mede door onze importheffingen is die Mustang hier juist belachelijk duur.
Groot gelijk dus dat die Amerikanen hun markt dan ook afschermen. Het zelfde gaat ook op voor het “leuke” Japanse spul, bv de RX8 (gebouwd in Japan) was hier 2x zo duur als in de VS.
@mashell: De Jetta wordt daar lager in de markt gezet dan de Golf. Goedkopere materialen en minder optiekeuzes. Daardoor wordt ie dus goedkoper aangeboden. Vrees dat importheffing daar minder bij van doen heeft.
@E34M5Touring: Zeker…die importheffing in de VS op Europese auto’s van maar liefst 2% heeft daar weinig mee te maken.

De goedkopere materialen, kleinere variatie aan opties en motoren en met name de goedkopere arbeid van Mexicanen (Jetta) respectievelijk Amerikanen zonder vakbond in Chattanooga (US Passat) veroorzaken dat verschil in prijs.

Overigens best een interessant ding die US Passat…groot, simpel, goedkoop, strak vormgegeven, veel meer wat een VOLKSwagen Passat moet zijn dan de europese variant IMO, maar ja dat komt natuurlijk omdat hier ook nog ruimte moet zijn voor Skoda en SEAT.
Vet systeem zeg, supernieuw!! Het enige nieuwe is dat het tegenwoordig een knopje is…
@davelepeef: Bij mijn weten kun je bij geen enkele auto een burn-out maken, zonder alle remmen in te drukken. Met deze functie aan te zetten, worden alleen de voorste bekrachtigt.
@SimonMc: line lock is gewoon een hydraulische afsluiter, houdt druk op je remmen inderdaad. Bestaat denk ik al heel lang, lijkt me een typisch dragrace ding. Of bruikbaar als handrem. Je remmen dichtknijpen en je aangedreven wielen er doorheen willen trappen is wat mij betreft niet best. Kwestie van te weinig vermogen of te veel grip :)
@davelepeef: http://en.wikipedia.org/wiki/Transbrake
@E34M5Touring: interessant en klinkt bekend, klein tijdje met dragracen te maken gehad, te kort om er trots op te zijn ;) Maar wat wordt beschreven is meer launch control, line lock zou alleen beweging tegengaan maar helpt je motor niet in z’n sweetspot…
@davelepeef: Line Lock is ook enkel voor de Burnout. Niet om te pre loaden bij de start. Daar zou je inderdaad launch control voor moeten hebben. Als Line Lock je wielen volledig blokkeert zou je ook niet kunnen (pre)stagen. Simpelweg omdat je geblokkeerde voorwielen maar moeilijk wegdrukt zonder achter wielspin te krijgen.
@davelepeef: Dit wordt momenteel het meest gebruikt. In ieder geval, zie het veel terug bij US dragsters.
Heerlijk Amerikaans. Ze promoten hun Line Lock en laten meteen in het filmpje de waarschuwing meelopen dat het meedoen aan races je garantie beïnvloed.

Sponsored by KwikFit (of Profile, of Euromaster?)
@sabrerator: Tire rack.
goed voor de bandenboer natuurlijk
als je het niet voor elkaar krijgt een burnout te maken met een ford mustang dan moet je misschien nog even oeffenen. Een burnout is zo iets simpels, ik kan mij niet voorstellen dat er mensen zijn die het niet voor elkaar krijgen. Sure, misschien dat je moeite hebt met een 50pk fiat 500 oid, maar met een mustang? Zelfs de V6 heeft zat vermogen.
@MrSkyline: Er zijn genoeg mensen die er in slagen om hun koppeling op te roken, door veel te hard op de rem te gaan staan.

Uiteindelijk dus wel rook ( is eigenlijk ook de bedoeling), maar niet van de banden.
@SimonMc: tuurlijk, maar als je geen piepende banden hoort en de auto niet voelt bewegen dan moet er toch een belletje gaan rinkelen lijkt me.
@MrSkyline: Er ZOU een belletje moeten gaan rinkelen ;)
@MrSkyline:
Juist met een voorwielaandrijver als de 500 is dit een koud kunstje.
Handrem erop toerental de begrenzer in jagen en de koppeling dumpen.
Vroeger, toen ik nog jong en onbezonnen was zette ik m’n Innocenti gewoon op 6000rpm, dan bleef hij in z’n 1 gewoon staan zonder handrem. pas als je naar z’n 2 schakelde begon hij langzaam te rollen.
Line lock gebruik je juist bij het dragracen om zo je auto te ‘pre-loaden’ je bent sneller weg en je spaart je versnellingsbak. Heb het op de kever ook zitten en gebruik het ook in de burnout box. Werkt beter dan kloten met je rem en je blijft beter stilstaan.
Laten we dit de lady Lock noemen.
Precies wat je moet hebben op zo’n bak.
Waarvoor je in Nederland een aangeklede A3 rijdt, rij je in Amerika zo’n fantastische auto. Nederland, dat 1024 x zo klein is als de USA, wil met z’n flut milieuregels goed zijn voor het milieu. Het haalt niets uit. Maar door deze regels betalen wij zoveel BPM dat deze V8’s bijna onbetaalbaar zijn… Zo zonde. Ik wil dit ook in Nederland kunnen doen… :(
@faster: Je kan nog altijd 10 jaar in de USA gaan wonen, daar zo’n auto kopen, na die tijd terugkomen naar Nederland en omdat je 10 jaar ( dacht ik? ) daar gewoond hebt, moet je geen importkosten etc. betalen.
@SimonMc: Ik vrees dat ik na 10 jaar niet meer terug zou komen :)
@SimonMc: 10j? 6mnd. En dan een jaar hier. All it takes. Als je daar gaat werken/studeren voor een jaar en je hebt de centen om wat leuks te kopen, kan je ene klapper maken.
@E34M5Touring: Meende dat als je 10 jaar daar gewoond had, dat je een in de USA aangekochte auto, hier “gewoon” mocht meebrengen, zonder extra kost.

Maar heb het ook maar ergens opgevangen hoor, weet niet hoeveel waarheid er in zit.
@SimonMc: Zodra je minimaal 6mnd in de US staat ingeschreven, en je hebt de auto minimaal 6mnd in bezit hebt, mag je hem (in NL recht) meenemen als deel van je verhuisgoed. Op die manier betaal je dan geen BTW/BPM. Dit mag voor max 2 auto’s of een auto en een motor bijvoorbeeld. Zodra alles in NL gekentekent is moet je de auto minimaal 1j op je naam laten staan. Zou je hem eerder verkopen, ben je alsnog belastingplichtig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).