Cabrio-taxi’s zijn het beste idee ooit*

Auteur: , 9 Reacties

Een cabriolet als taxi is al bijzonder, maar het kan nog gekker. Op het Italiaanse eiland Capri doet een bonte verzameling aan gescalpeerde gezinswagens dienst als (toeristen-) vervoer.

Eigenlijk is het een heel logisch idee: als je je een stukje ten zuiden van Napels begeeft heb je het grootste deel van het jaar mooiweergarantie (op Capri schijnt de Sonne nogal vaak, zogezegd), waarom dan niet open rijden? Net zoals de supercarpolitie in Dubai (zij het van een iets andere orde) is ook dit een mooie originele aandachttrekker.

Het moet alleen wel praktisch blijven, en dus kochten de pizzabakkers geen Lancia Flavia (dat doet niemand), maar zetten ze gewoon de decoupeerzaag in hun MPV-hokken. Wellicht is het niet zo heel erg lekker voor de stijfheid (riep daar iemand de term ‘torderen’?), maar zo te zien hebben de Italianen wat extra verstevigingen aangebracht. En als je rustig rijdt, valt het sowieso wel mee, qua kromtrekkend chassis.

Trouwe lezer @Huyskens was eind vorige maand op Capri, aanschouwde het tafereel en moest meteen aan autoblog denken, waarvoor dank.

De klant mag kiezen uit o.a. een Opel Zafira, Nissan Serena, C4 Picasso, of een Fiat Marea die er flink wat extra centimeters bijkreeg. We weten het niet zeker, maar het vermoeden heerst dat de specialistiche toko Vernagallo achter de ombouwen zit. Zij maken in ieder geval een C4 Picasso-cabrio, en nog veel meer, waaronder de Evalia waar we al eens over berichtten.

Heel lang geleden hadden we al eens een stukje MPV-cabrio in één van de quizzen, nu het totaaloverzicht. Uw favoriet?

*In zonnige landen9 reacties

Goede naam voor een bedrijf dat auto’s vernachelt.

Ik zou de Nissan Evalia nemen trouwens.

http://static.autoblog.nl/images/wp2013/Nissan-Evalia-C.jpg
http://www.autoblog.nl/nieuws/nissan-evalia-c-7-persoons-cabrio-voor-vakantiegangers-60307

-Serieus?

Nee.
ahja, goeie, heb hem even gelink-hoer’t.
Die Zafira klopt volgens mij niet met voor en achterkant
@snelweg: is een andere; zie kenteken
Vernagallo is inderdaad een zeer goed gekozen naam! Doe mij die c4 cabrio maar… Alleen even een studie doen hoe de achterlichten te verbeteren…. Dit ziet er niet uit!
@Jansen: Viel me ook direct op. Zijn van een Deawoo Matiz denk ik…
Over dubai police gesproken, heeft iemand van jullie wel eens de veyron gezien? Zo ja, waar?
Bij voorbaat dank :)
Heb daar 6 dagen geleden zelf nog een uitgeprobeerd, zijn prima taxi’s alleen een beetje moeilijk te rijden daar in die krappe straten….
Het Italiaans gevoel voor stijl is dus duidelijk niet naar Capri overgewaaid. Wat zijn deze dingen lelijk zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).