Cadillac ELR is de beste reden om geen Ampera te rijden

Auteur: , 19 Reacties

Want dit is eigenlijk veel beter gelukt.

Cadillac ELR

De ELR vormt de verwezenlijking van de Converj Concept uit 2009, waarop hij gebaseerd is. Onderhuids is het een Opel Ampera / Chevrolet Volt, maar in de Caddy-uitvoering wordt er 207 pk uit de 1.4-liter range-extender gehaald. Opels leasebakkie moet het met 150 pk stellen. Oh, en het is een tweedeurs. Met een volgeladen 1,6 meter lange, 198 kg zware lithium-ion accu (16,5 kWh) heeft de ELR een elektrische actieradius van ongeveer 56 km, afhankelijk van de ondergrond, de rijstijl en de temperatuur. Met de verbrandingsmotor erbij is de totale range 480 km.

We trotseerden het gevaar van struikelen over verlengsnoeren -De auto kan in ongeveer 4,5 uur volledig worden opgeladen via een 240V stopcontact- en namen in Genève een kijkje bij deze sexy 0%-bijteller. Electrifying.

19 reacties

Ziet er echt “Cadillac”achtig uit… beetje oud design vind ik.
Poor man’s Fisker
@ruudw: nee?
@ruudw:

Gaver dan de fisker lamzak.
@ruudw: hij is tenminste wel op de markt, in tegenstelling tot de Fisker Atlantic die weliswaar oneindig veel mooier is maar waar ik nu al eventjes met smart op zit te wachten…
strakke bak!

#rommelt in de gereedschapbak naar de ijzerzaagje om die lelijke vlakjes in de grill weer open te zagen.
@jpoers: Inderdaad de standaard grille staat veel chiquer
Vet, weer eens een PEV (plugin electric vehicle) die er goed uit ziet!
Ik ben benieuwd hoe dit er uit ziet op eco-bandjes met van die stroomlijn wieldopjes. Blijft bar weinig van over denk ik.
Damn!! Ziet er goed uit zeg!!
Weer eens een topdesign van Cadillac, ziet er heel goed uit!
Als ze willen dat mensen electrisch gaan rijden, dan is dit de manier… Mooi werk van Cadillac.
En dan een gril op dat monteren alsof er een kernreactor achter ligt te bulderen. Iets zegt me dat de designers nog niet helemaal gewend zijn aan het principe EV vooruitstuwing
Hopelijk slaat dit binnen Nederland wrl aan. Mooie toevoeging op het 0% wagenpark
De ideale auto voor woning-inbraakjes. Niemand hoort je aankomen en wegrijden, en met 200pk waarschijnlijk snel genoeg om weg te komen bij de tourans van de politie. Enige minpunt is dat er nog te weinig van rondrijden.
Weliswaar heel mooie auto. Veel beter dan elke plugin hybrid of EV op dit moment in ieder geval. Maar deze auto is dus eigenlijk nog minder bruikbaar (theoretisch) dan de Ampera. Met 200pk maar een electrische range van 52km en totale range van nog geen 500km, schiet deze auto in mijn ogen duidelijk zijn doel voorbij.
@quincy: …omdat waar jij woont de benzinepompen meer dan 500 km uit elkaar liggen?
Gaaf gaaf gaaf! Ziet er strak uit :) Ik wil er een!
Wanneer komt hij?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).