Carlos Sainz: een serieuze kandidaat voor Mercedes? [updated]

Auteur: , 46 Reacties

De Spanjaard reed enigszins in de luwte een behoorlijk sterk seizoen, terwijl z'n Toro Rosso nou niet bepaald tot de sterkere auto's van het F1-veld behoorde. Sainz wordt dan ook genoemd als opvolger van Nico Rosberg. Maar hoe groot is de kans op een overstap?

Carlos Sainz: een serieuze kandidaat voor Mercedes?

Als het aan Red Bull-baas Christian Horner ligt gaat Sainz helemaal nergens heen. De Spanjaard staat gewoon bij de Oostenrijkse drankjesfabrikant onder contract. Horner gaat ervan uit dat dat contract door de concurrentie (Mercedes dus) wordt gerespecteerd en dat Sainz gewoon blijft waar ‘ie zit. Daarmee wordt het groepje kandidaten wederom een stuk kleiner. Alonso verklaarde eerder al bij McLaren te zullen blijven en de kans dat Bottas zijn werkgever Williams verlaat is ook al beperkt.

Tegelijkertijd laat Sainz optekenen dat het fabrieksteam van Renault enige tijd geleden interesse in hem heeft getoond. Volgens Carlos bevestigt die interesse zijn goede vorm van afgelopen seizoen. Sainz is echter vastberaden om met Red Bull voor het kampioenschap te strijden. De vraag is echter of dat ooit gaat gebeuren, aangezien het hoofdteam reeds voorzien is met Verstappen en Ricciardo.

Ook heeft Carlos laten weten dat het volgens hem beter is om zich nog een jaartje bij Toro Rosso te ontwikkelen, alvorens de overstap te maken naar een topteam. Of dat topteam Red Bull heet, laat hij dan weer in het midden. Al met al acht ikzelf de kans niet zo groot dat Sainz deze winter de overstap naar Mercedes zal maken. Confrère @WillemE is daar dan juist weer van overtuigd. De weddenschap is reeds afgesloten! (Via: Autosport.com en Crash.net)

UPDATE: Zojuist is bekend geworden dat Mercedes op z’n vroegst 3 januari laat weten wie de vervanger van Rosberg wordt. Tot die tijd zal het team verder niks communiceren.

UPDATE 2: En nu lijkt Valtteri Bottas opeens weer de voornaamste kandidaat…46 reacties

Ik kan hem na al zijn vreemde uitspraken niet meer serieus nemen nee…
Bottas naar Mercedes (met korting op de motoren), Sainz naar Williams en Gasly naar Toro Rosso. Dat zie ik nog steeds als een mogelijk scenario.
@berlinetta: Klinkt plausible. Al begrijp ik nog steeds niet waarom we Kvyat volgend jaar weer terug zien…
@clarkson: omdat Kvyat allesbehalve een slecht coureur is.
Zijn ego/zelfverzekerdheid heeft een flinke klap gekregen afgelopen jaar, maar ik denk dat Sainz in 2017 nog wel een flinke kluif aan hem heeft.
De switch was alleen voor Max positief, die stapte immers over op beter materiaal en dat is sneller wennen dan van beter naar minder goed.
@awesome: zeker niet plausibel. Het zou een domme set zijn van Sainz. Daarnaast gaat Mercedes dit intern oplossen. Bottas naar mb en wehrlein naar Williams incl Lowe. Maar dit roep ik al sinds 24 uur na vertrek rosberg
@berlinetta: williams zal Bottas niet laten gaan omdat deze veel te maken heeft met de ontwikkeling van de 2017 auto. Met het wegvallen van Massa zou er dan niemand zijn die feedback kan geven over de nieuwe auto.
@dutchiehd: daarom gaat Lowe er heen. Omdat ze data van mb krijgen
Sainz is een uitstekende coureur. Zou prima passen bij Mercedes alleen zou ik het zonde vinden als hij tweede rijder gaat worden. Of dat gaat gebeuren is natuurlijk de vraag.

Wat ik verder niet begrijp is waarom de naam van Perez maar niet genoemd wordt. Dat lijkt mij naast Bottas een uitstekende kandidaat…
@viezefreddyw: ik denk omdat FI met exact hetzelfde probleem zit als Williams, ze hebben maar één ervaren rijder, en die kunnen ze niet laten gaan met oog op volgend seizoen.
@viezefreddyw: wat betekent dat, 2e rijder bij Mercedes? Dat betekent dat als je aantoont dat je eigenlijk beter en stabieler bent dan Hamilton je gewoon kampioen kunt worden.
@mashell: Bij Mercedes was er afgelopen jaar geen tweede rijder inderdaad omdat Rosberg kampioen is geworden. Maar de afgelopen jaren zag je duidelijk dat Hamilton het goudhaantje was en Rosberg naast hem de punten harkte voor de constructeurstitel. Dat is ook altijd het geval bij Ferrari. Als dit het geval zou zijn bij Sainz mocht hij naar Mercedes gaan, dan zou ik dat zonde vinden van zo’n groot talent.
@viezefreddyw: ik zie dat wat anders. Mercedes liet beide coureurs racen voor wat ze waard waren. Dit jaar maar ook vorige jaren waren er meerdere incidenten op de baan tussen Rosberg en Hamilton. Frequente pech heeft de afgelopen jaren Rosberg er aan verhinderd kampioen te worden maar eigenlijk was hij al langer minstens zo goed of zelfs beter dan Hamilton. Ik denk dus dat Sainz de vrije ruimte krijgt en Hamilton het moeilijk krijgt, want Sainz heeft iets te bewijzen: dat hij eigenlijk beter is dan Verstappen. Het zou helemaal geen ramp zijn als we weer een paar jaar titanengevechten krijgen zoals Hunt vs Lauda, Prost vs Senna. Verstappen vs Sainz zou goed zijn voor de Formule 1.
@viezefreddyw: Ik denk dat Mercedes zich niet wil confirmeren aan de duistere (Zuid-Amerikaanse) sponsorcontracten, Force India heeft geld nodig en spuugt niet op een corrupt miljoentje meer of minder.
Wil ik het? Ja.
Gaat het gebeuren? Nee.

Waar Renault al met de handen in het haar zat voor een goede coureur heeft Mercedes het nu nog moeilijker, ik zeg Kamui!
@lambo4all: Kobayashi for wereldkampioen!

Takuma Sato mag ook wel terug, wat een baas was dat ook.
Al die gekkie Japanners met die vlaggetjes op Suzuka, hoe mooi was dat.
Mercedes is het snelste, grootste en rijkste team dat het beste stoeltje, dat van de kampioen, te vergeven heeft. Die kunnen dus gewoon iedereen krijgen die ze willen. Wat andere teambazen ook zeggen. Vettel, Alonso, Verstappen, Ricciardo allemaal zullen ze blij als een kind reageren op de vraag of ze voor Mercedes willen rijden”. Dan zijn al die contracten ook niks meer waard, die kunnen gewoon afgekocht worden.
Mercedes kiest gewoon de beste rijder voor de langere toekomst (hoelang speelt Hamilton dit spel eigenlijk nog mee, als hij niet wint?), geen tussenpaus en al helemaal geen 2e rijder. Sainz is dus een kandidaat hoog op het lijstje.
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Ricciardo naar Mercedes gaat.
Forget it! Volgens L’Équipe is Williams al met de onlangs gestopte Massa in gesprek om het stoeltje van Bottas over te nemen. Grote kans dus dat Bottas naar Mercedes vertrekt.
@edge: exact… Sainz blijft in de RedBull familie.
@w0o0dy: Yes. Christian Horner heeft dat vandaag nog maar eens met klem bevestigd. De Red Bull en Toro Rosso coureurs zijn niet te koop.
@edge: hoe vaker hij dat roept hoe meer het klinkt als “Sainz is gewoon te koop”. Het lijkt wel of hij krampachtig de beschikbaarheid van Sainz wil uiten.
@edge: Wat denken van de ‘voetbaliaanse’ constructie om een speler een jaar aan een andere club te verhuren?
@Edge: les 1 in de F1: alles dat men ontkend is waar.
@edge: als ze iemand evt zouden willen laten gaan dan is het Kvyat. Maa gezien het aantal domme fouten begin 2016 die de demotie van Kvyat inluidden zijn ze misschien bang dat iende RedBull’s er dan regelmatig af rijdt. Bovendien is het mogelijk dat Kvyamet de Mercedes sneller is dan Max en Daniel.
@edge: Met de miljoenen van Stroll kunnen ze Massa zeker wel overhalen om nog een jaartje te komen rijden inderdaad. Daarnaast kunnen ze flink cashen met Bottas. Contract afkopen + een leuke bonus bedingen bij Mercedes. Geen slecht idee eigenlijk. Alleen jammer dat Sainz op die manier nog altijd blijft waar die nu zit.
@berlinetta: Sterker nog, het lijkt erop dat ze Massa nodig hebben om die miljoenen van Stroll te krijgen. Het schijnt namelijk dat Stroll een contractclausule heeft waardoor Williams verplicht een ervaren rijder in de andere auto moet zetten, zodat Lance een soort mentor heeft van wie hij leert hoe hij een auto moet afzetten. Reken er maar op dat als Williams dan toch een onervaren coureur naast Stroll zet, ze wat van die miljoenen terug mogen boeken naar de bankrekening van papa Stroll.
@edge: Hmm dan is Sainz geen goede optie inderdaad. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Rosberg houdt ons in ieder geval wel goed bezig ;)
@berlinetta: *ze wat van die miljoenen terug mogen boeken naar de bankrekening van papa Stroll* En dit is toch precies wat er mis is met F1 in haar huidige vorm. Ik begrijp, wie betaald, bepaald. Maar hier gaan m’n nekharen toch van overeind staan.
@str8six: Claire is toch echt zelf akkoord gegaan met die clausule.
@awesome: zeker en natuurlijk. Maar toch, dat is toch niet wat we willen zien. In ieder geval ik niet.
@edge: zie ook mijn laatste reactie met linkje.. Williams zet de bal nu zelfs zelf voor in de media, hoog voor de goal.
@w0o0dy: Ik zag het, ja. Had hem al naar tips@autoblog gestuurd voor de redacteur met avonddienst.
Is m.i. de beste kandidaat voor Mercedes, maar zal denk ik niet weg mogen van Red Bull
Eerste leerjaar bij een topteam kan snel gaan. Dat ligt aan de ontwikkeling van de rijder. Dus als tweede rijder naast Hamilton binnenkomt en daar een stabiele factor blijkt te zien die naast 2e en 3e plaatsen, het Hamilton moeilijker maakt dan verwacht. Dan ben je goede tweede rijder en dat is niet schadelijk voor zijn carriere. Het zal aan de manier van rijden en het zal zijn totale houding zijn, wat uiteindelijk bepaald, hoe serieus zijn rijderskwaliteiten worden genomen. Kijk maar naar Rosberg, die heeft nooit de status van een echte winnaar weten te bereiken, hij heeft bewezen te kunnen winnen op punten, niet op uitzonderlijke kwaliteiten. Sainz zou dat anders kunnen doen. En dus snap ik niet de angst en het denigrerende gedoe, omtrent het tweede-rijdersschap niet. Dus Sainz naar Mercedes en Gasly naar Toro Rosso.
@orichy: Met de angst voor het tweederijdersschap wordt bedoeld dat Mercedes teamorders zou kunnen gaan uitdelen als Sainz het Hamilton te moeilijk maakt. Dat hoeft uiteraard niet zo te zijn, maar het zou jammer zijn voor Sainz als hij daardoor zou worden beperkt.
Het is nu al jammer dat Sainz wordt beperkt doordat hij vast zit bij Toro Rosso. Ik vind het een erg leuk team, maar het is en blijft een opleidingsteam. Ze kunnen Sainz niet het materiaal bieden dat hij verdient.
RedBull zal nooit meewerken aan het versterken van de grootste concurrent. Dus vergeet het maar. Het wordt Bottas , ALS Massa terug wil komen.
@w0o0dy: precies. Dat gaat echt niet gebeuren. Bottas of Perez, maar gezien Perez’ klaagzang van vorige week lijkt me dat ook niet heel plausibel. Bottas, aardige, stille jongen die het Lewis best nog eens moeilijk zou kunnen maken, ik schat hem iig hoger in dan Nico.
@w0o0dy: Is die concurrent Mercedes-AMG of Monster Energy ?
Ik ben nog steeds voor Perez naar Mercedes.
Iemand van de formule E zou ook nog een optie zijn, en de andere x miljard mensen die rondlopen ook. Lekker laten, we horen het vanzelf!
Weer een berichtje lucht.
Waarom Kyvat niet.
Waarschijnlijk toch het laatste seizoen voor hem.
Wel vreemd dat ze net op de verjaardag van Michael Schumacher belendmaken wie de nieuwe rijder wordt.

Seg, rijdt er geen jonge knaap bij Van Amersfoort Racing rond in de F3?

De laatste keer dat er iemand van dat team rechtstreeks naar de F1 promoveerde pakte dat best goed uit…


Nu effe serieus: Mick Schumacher zal het in ieder geval niet worden.
Ik snap gewoon niet waarom ze wachten met Wehrlein aan te kondigen. Dat is een goede coureur, mét ervaring in de F1, die best wat spraakmakende prestaties heeft neergezet de afgelopen twee jaar (als je meermaals een Manor tot in de Q2 krijgt is dat een zeer nette prestatie)

Williams bevestigt dat een vertrek van Bottas mogelijk is als er een ervaren kracht voor in de plaats komt “zoals Massa”…

Bijna rond die deal.

http://m.gpupdate.net/en/f1-news/348001/
Schei uit met die Sainz! Er wordt in de NL media alleen maar over gebabbeld omdat het ooit de teamgenoot van Max is geweest.
Sainz is gewoon een middelmatig coureurtje met een zuur gevoel in zich dat zichzelf loopt te profileren met een hoop ‘ik ben super goed’ praatjes. Anders hadden ze hem wel naar Red-Bull doorgezet i.p.v. Max.
Nee, laat Sainz eerst maar eens, ongeacht op welke plek hij rijdt, ‘DE inhaalactie van het jaar maken’ dan praten we weer verder…
De zoektocht naar een nieuwe MB courreur is spannender dan het F1 seizoen op zich.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).