Wiliams: Bottas eruit, Massa weer terug?

Auteur: , 38 Reacties

Ahh, daarom noemen ze dit silly season...

Valtteri Bottas

Mocht je vanochtend uit een lange coma zijn ontwaakt: Nico Rosberg is wereldkampioen geworden én kondigde nog geen week later zijn directe pensioen aan. Terwijl op Manor na alle stoeltjes in de F1 vergeven leken, kwam er opeens een zitje vrij bij het meest dominante team van de afgelopen jaren. Lastig, want al het toptalent zit geketend en getekend bij de andere teams en een relatieve rookie in de beste auto van het veld zetten, naast een van de beste coureurs van het veld, is een suboptimale oplossing.

Speculatie alom over de toekomstige coureur van Mercedes dus, waarbij namen als Sainz, Alonso, Perez en Bottas de revue passeerden. Aanvankelijk leken alle drie deze jonge, maar redelijk ervaren subtoppers door hun teams gehouden te worden aan hun contract, maar bij Williams zijn ze wellicht toch iets toegeeflijker richting hun motor- en technisch directeur-leverancier.

Claire Williams, dochter van Frank, heeft aan BBC Sport laten weten dat Valtteri Bottas naar Mercedes zou mogen als er een ervaren en geloofwaardige coureur in zijn plaats zou komen. En er een flinke zak geld van Mercedes naar Williams zou gaan. Dat laatste zei ze overigens niet, maar dacht ze alleen.

De opstelling van Williams is niet heel vreemd. Het Britse team heeft immers de piepjonge Lance Stroll getekend en deze achttienjarige rookie kan wel wat sturing van een meer ervaren teamgenoot gebruiken. Volgens geruchten is daarover zelfs een clausule in zijn contract opgenomen, maar officiële bevestiging daarvan ontbreekt.

Enerzijds lijkt de uitspraak van Williams een open invitatie naar Mercedes, maar eigenlijk lost het maar weinig op. Er is namelijk helemaal geen ervaren en beetje knap sturende F1-coureur beschikbaar, tegen dat probleem is Mercedes immers ook al opgelopen. Een dooie mus dus, tenzij Williams de onlangs gepensioneerde Felipe Massa zo gek krijgt weer in te stappen. De Braziliaan nam onlangs na zo’n veertien jaar afscheid van de koningsklasse, maar speelde eigenlijk elk seizoen tweede viool. Wellicht dat het vooruitzicht nog één keertje als eerste coureur te mogen rijden hem over de streep kan trekken, al loopt hij wel het reële risico al snel voorbij te worden gestoken door de getalenteerde Stroll. Wordt vervolgd…

Met dank aan @edge voor de tip!38 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En Jenson Button? Is m.i. beter dan Massa
@tvklarenbosch: Button heeft volgens mij weinig trek om alweer terug te komen. Hij leek erg opgelucht dat hij met pensioen is als ik de twitter berichten en interviews zag.
Jammer want ik zou hem (zoals iedereen) graag terug zien komen.
@tvklarenbosch: Ik denk Giedo van der Garde! Hij is lekker bezig met LMP2. 3 Jaartjes F1 zou leuk zijn!
@kjeld: zou wel tof zijn nog een Nederlander in een redelijk competive auto dan komt hij misschien beter tot zijn recht als bij caterham
@kjeld:

Eendagsvliegen zijn er genoeg maar ze zoeken iemand met ervaring.
@Hupke: pastor is ook in de running
@kjeld: vd garde heeft het wel laten zien in de f1, met name in monaco en spa tijdens de kwalificaties. Anders zie ik graag kobayashi instappen. Ook ervaring met recente f1-wagens en toch meerdere jaren.
@tvklarenbosch: Nee Button gaat zich focussen op triatlons. Zag een interview met hem waarin hij zei dat de F1 hem daarin beperkte en er (mede) daarom mee stopt.
@tvklarenbosch: Zowel Button als Massa zijn dit jaar gedeclasseerd door hun teamgenoten. Persoonlijk vind ik dat ze beiden te lang zijn doorgegaan in de F1, ze hielden stoeltjes voor nieuwe talenten bezet. In interviews merkte je dat ze meer bezig waren met de politiek en veiligheid in de sport dan 100% focus op het racen zelf. Helaas zijn teams nu bang om coureurs in de auto te zetten die er langer dan een jaar uit zijn geweest door de regelveranderingen.
@wif1: dat klopt, echter zal Mercedes een coureur met ervaring willen die geen gekke dingen doet. Daar voldoen deze mannen wel aan.
@tvklarenbosch: pff, als iemand gekke dingen heeft laten zien afgelopen seizoen is het Nico wel. 2x Lewis v/d baan duwen en Max ook bijna 1x. Ervaring en geen gekke dingen doen heeft dus niets met elkaar te maken dat hebben ze intern bij MB wel gezien dit seizoen.
@str8six: maar die is wel wereldkampioen geworden. Wat ik bedoelde te zeggen is dat ze nu geen grote concurrent voor Lewis willen, maar een coureur die constant is en het constructeurskampioenschap veilig stelt. Dat gaat beter met een ervaren coureur die snel genoeg is, maar niet zo snel dat Lewis bedreigd wordt. Zeg maar een Barrichello in het Schumacher tijdperk
Dat zou toch wel getuigen van armoede wanneer ze die gesjeesde Braziliaan weer afstoffen, kies voor nieuwe talenten.
Wauw, Massa toch weer een jaar rijden. Zou je dat nog wel doen? Je hebt zo’n mooi afscheid gehad en je bent eigenlijk ook niet zo snel meer. De enige reden die ik kan verzinnen is nog een extra jaar een flink inkomen hebben.. Het zou mij verbazen als Massa toch nog gaat rijden komend jaar.
@viezefreddyw: mooi afscheid? 53 schamele puntjes, 13de overall en crashen in je laatste thuis race? Ik zou als ik Massa was nog een keer instappen.
@pinut187: Klopt, zijn prestaties waren niet super afgelopen jaar. Maar hij had zijn afscheid een tijd terug aangekondigd maar hij had in zijn hoofd al een tijd die beslissing genomen. Dat is iets waar je naartoe werkt. Nu is het zover, afscheid is genomen van de sport en je laat de sport dan definitief achter je. Ik kan me dan niet voorstellen dat je, buiten het financiële om, je het seizoen erop weer gaat rijden…
@viezefreddyw: Massa’s pensioen was ook niet geheel vrijwillig. Williams wilde niet met hem door en bij de andere competitieve middenmoters kon ‘ie geen zitje krijgen. In plaats van dan nog enkele jaren in de achterhoede als veldvulling te dienen, besloot hij de eer aan zichzelf te houden en met pensioen te gaan. Maar geloof maar dat als Williams hem eerder dit jaar contractverlenging had aangeboden, hij blind had getekend.
Button nog 1 jaar terug in de F1!
En wat denk je van deze: ze halen Massa over om nog een jaar terug te komen … In de topauto enbdus met kans op successen. Dan schrijven ze bovendien op dat Bottas na dat jaar mag switchen naar Mercedes en dat Williams korting krijgt op de motoren. Mercedes de steady maar niet briljante Massa voor de punten en Williams met de vertrouwde bezetting EN Bottas met de gewenste overstap naar de top op zak. Iedereen blij (behalve de concurrentie misschien).
@w0o0dy: als Mercedes al een gepensioneerde terug zou willen halen? Dan zouden ze natuurlijk Rosberg terughalen!
@mashell: Massa heeft er niet vrijwillig voor gekozen, Rosberg wel. En met een kampioenschapsauto wil Massa er vast wel voor gaan… Rosberg niet.
Verstappen senior..
We kunnen wel blijven speculeren, maar ik meen me te herinneren dat er een statement uit is gegaan van MB dat er voor 3-1-2017 niets bekend gemaakt gaat worden.

Misschien even laten rusten dus? Anders wordt de bezetting van 2017 nog een spannender onderwerp dan de seizoenen 2016 en 21017 bij elkaar.
@iJoost: mercedes maakt misschien niks bekend maar andere teams kunnen dat wel doen.
Riep daar iemand Crashtor Mallenado?
Haal hem terug, gegarandeerd spektakel!
@AutomotiveDesigner: nee bedankt. Die halve zool heeft niets te zoeken in F1.
Eh wie is de meneer op de foto
@porker: Ene Valtteri B.
Ik wil dat stoeltje best innemen hoor. Heb alleen geen superlicentie, is dat een probleem…?
@e1000bmw523i: is niet erg, als je maar een hele grote zal geld mee neemt is alles mogelijk.
@e1000bmw523i: Ik denk dat jij beter bij Sauber kunt aankloppen. Monisha Kaltenborn schijnt het niet zo heel erg nauw te nemen met dat soort dingen.
@MauritsH ruikt al een krat Alfa….
@willeme: Klopt! :D
Kamui Kobayashi had al een open sollicitatie gestuurd naar Mercedes. Is dat niks voor Williams?
De Sneeker Nyk de Vries :)
In de wandelgangen hoorde ik dat Michael Schumacher stiekem al lang ontwaakt is en aan het trainen is voor zijn comeback bij Mercedes. ;) Als we toch aan het speculeren zijn kan deze er ook wel bij.
Guido van der Garde? Of Kamui Kobayashi? Misschien geen jongens voor Mercedes. Maar bij Williams lijkt me dat prima.
Of Massa naar Mercedes!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).