Sainz: promotie van Max Verstappen deed zeer

Auteur: , 35 Reacties

De Alonso-fan blikt nog een keertje terug op zijn tweede F1-seizoen.

Sainz

Eigenlijk wisten we het al door eerdere uitspraken van Sainz. Maar wat graag had de jonge Spanjaard zelf de overstap gemaakt naar Red Bull Racing, maar dat gebeurde niet en dat deed zeer.

Het zit kennelijk hoog bij Carlos, die in een interview met Autosport nog maar eens aangeeft dat hij het moeilijk had met de hele situatie.

“I tried to show a lot of strength but it was a difficult moment, obviously, because you don’t like being overlooked by someone.”

Volgens de man die zichzelf net zoveel talent toedicht als Max Verstappen stond hij in Spanje na de switch onder grote druk om te presteren. Als hij Kvyat niet zou verslaan, zou dat namelijk wel eens einde carrière kunnen betekenen.

“It would have been quite tricky for me suddenly to do not such a good job against Kyvat. It could have put my F1 career in a tricky situation so I was under a lot of pressure and I performed at my best level.”

Sainz eindigde als zesde op het Circuit de Catalunya, een mooi resultaat dat echter volledig ondergesneeuwd werd door de overwinning van zijn voormalig teamgenoot. Toch bleven de puike prestaties van de Spanjaard niet onopgemerkt door zijn eigen team: als beloning kreeg Sainz in Azerbeidzjan een nieuw contract aangeboden voor drie jaar. Naar eigen zeggen ondertekende hij dat direct.

“I said to myself, ‘I will prove you wrong’ and then my best three races in Formula 1 came directly after that and a contract arrived in Baku and I signed it immediately.”

Of Carlos junior op dit moment nog steeds zo blij is met het contract valt echter te betwijfelen. Even leek hij een aardige kans te maken op het zitje bij Mercedes, maar Red Bull heeft die mogelijkheid inmiddels zo goed als afgeschoten. Ze willen Sainz liever zelf in de gelederen houden, ondanks het feit dat Verstappen en Ricciardo nog tot en met 2018 bij Red Bull Racing onder contract staan. Voor Sainz zal het dus vooral hopen zijn dat Toro Rosso de komende jaren een goede auto bouwt. Overigens zou dat nu ze afscheid hebben genomen van het oude Ferrari-aggregaat best wel eens kunnen lukken.35 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Precies, die beginnen volgend jaar gewoon met een 2017 Renault krachtbron. Het zou mij niet verbazen als STR volgend jaar het gaat uit vechten met de subtop om P4 in het constructeurs klassement.
Hahahahaha evenveel talent als Verstappen, droom lekker verder Carlos!
Succes volgend jaar kerel..
@peugeotgti: Wanneer je als rijder niet geloofd dat je de snelste bent kan je net zo goed je helm in de wilgen hangen.
@bassx: zoals Nico.
@str8six: Ja die werd per ongeluk kampioen..
@hight96: ja Lewis’ ongeluk.
Ik gun Sainz gewoon een betere mogelijkheid dan Toro Rosso. Hij heeft bewezen echt te kunnen racen en dan moet ook worden beloond.
@berlinetta: komt nog wel, die gast is echt goed.
@berlinetta: maar als Sainz naar Mercedes lopen we de kans dat hij Verstappen deklasseert.
@mashell: Als ik de tekst mag geloven, gaat dat niet gebeuren ;) En als het wel gebeurt, dan levert het alleen maar mooie race-tv op.
Sainz zal het echt uitstekend gaan doen bij Mercedes mocht die kans zich voor gaan doen. Toch zou ik het zonde vinden dat zo’n groot talent als tweede rijder zal worden beschouwd mocht hij die overstap maken.

Ik snap wel dat hij er geen zin in heeft om nog een jaar bij Toro Rosso te gaan rijden. Wel denk ik dat het een heel erg mooi jaar kan gaan worden. Ik ben er van overtuigd dat Toro Rosso een uitstekende auto gaat bouwen met de nieuwe Renault motor. Een vijfde plek bij het constructeurskampioenschap acht ik niet onmogelijk.
@viezefreddyw: Ik ben nog altijd overtuigd dat Sainz naar Mercedes gaat. Williams wilt Bottas niet laten gaan nu ze dat jongere kereltje dan als enige rijder hebben. Ik zie dat echt niet gebeuren.

Ondanks het contract van Sainz denk ik dat Mercedes en Red Bull daar uit gaan komen. Hij is te goed voor Toro Rosso. Die kerel kan echt bij een topteam rijden denk ik. Maar Verstappen en Ricciardo zullen nog wel even bij Red Bull blijven, dus de komende 2 tot 3 jaar zit er geen verandering aan te komen als Daniel en Max hun vorm behouden.
@willeme: Ja, het zou goed kunnen dat de overstap komt. Maar nogmaals, vind ik zonde voor zo’n groot talent. Die jongen is echt niet slechter dan Verstappen, daar ben ik van overtuigd. Sainz vind ik te goed om hem als tweede rijder te laten rijden. Maar hij is ook te goed om nog een jaar voor Toro Rosso te laten rijden.

Maar wellicht is het goed dat hij naar Mercedes gaat zodat hij Hamilton over kan nemen naarmate hij over een paar jaar te oud is. Dan is Sainz heel erg goed ontwikkeld en neemt hij het stokje gewoon over. Ik gun het die jongen van harte.
@viezefreddyw: Waarom denk je dat Sainz bij Mercedes 2e viool moet spelen? Ik denk dat hij minstens zo goed is als Hamilton en het hem knap lastig jaar maken of zelfs naar de 2e plek doorverwijst.
@mashell: Ik denk ook dat Sainz minstens zo goed is als Hamilton. Maar je zag het de afgelopen jaren wel dan Rosberg duidelijk tweede rijder was naast Hamilton. Net als bij Ferrari. Kimi is de tweede naast Vettel.

Of het klopt weet ik niet maar zo komt het bij over. Ik vind Sainz te goed om een tweede rijder te zijn.
@willeme: aangezien Red Bull heeft aangegeven Sainz te willen houden ga ik er vanuit dat het Bottas wordt. Ik denk dat Williams eerder bereid is om voor een bak centen afstand te doen van Valtteri dan Red Bull van Sainz. En Bottas wordt mede gemanaged door Toto, dus dat is een puik stukje belangenverstrengeling. En Bottas is ook minder goed dan Sainz, dus Williams kan daar wel een vervanger voor krijgen. Pastor Maldonado bijvoorbeeld.
@jaapiyo: Je hebt volkomen gelijk. Wat jij stelt is logischer. Maar Mercedes wil een goede line-up voor volgend jaar. Ik denk dat het veilig is om te zeggen Sainz in een betere kandidaat is dan Bottas. Sainz is jonger en heeft meer talent.

Ondanks dat Lance Stroll talent heeft, zit hij bij Williams vanwege het feit dat zijn fadurrr geld als water heeft. Williams bouwt alle zekerheid om Bottas heen, om de druk bij Strollieboy weg te halen. Het zou een aderlating voor Williams zijn als Valtterri weg gaat.

Ondanks dat Red Bull het vertrouwen heeft gegeven aan Sainz weten ze bij god niet wat ze met hem moeten doen. Ja, als Max of Daniel zich ernstig blesseren, misschien. Maar Sainz is te goed om nóg een jaar als ‘leerjaar’ rond te moeten tuffen. Dus overbodig bij Red Bull, terwijl Mercedes te kort komt.

Gelukkig zou de F1 de F1 niet zijn als er nog een paar leuke verrassingen aan komen!!!
@willeme: Sainz is een goede kandidaat maar wanneer STR denkt een superieure auto te hebben laten ze Sainz nooit gaan. Die heeft als sinds Augustus in de keuken mogen kijken wat de veranderingen voor STR zijn in 2017.

Het is een grote gok maar ik zou als Mercedes eerder mijn geld inzetten op Kvyat, of op z’n minst overwegen. Kvyat heeft een beroerd seizoen achter de rug en waarschijnlijk kan hij voor een laag bedrag weg. Je bent zo snel als in je laatste race in F1 maar we moeten niet vergeten dat hij beter was dan Ricciardo in 2015. Hoewel Sainz een makkelijk seizoen heeft gehad na het vertrek van Max denk ik dat volgend jaar zomaar ineens anders kan zijn als de Rus zijn hoofd weer op orde heeft. Als mercedes gelooft deze taak beter te kunnen doen dan Red Bull halen ze een snelle jongen binnen.
Nooit gesnapt waarom ze die Toro Rosso niet bijna net zo goed maken als de auto van Max.
@janjansen: Simpel, geld. RBR heeft ongeveer het 3 keer zo veel budget als STR. En STR het zelfde budget geven is 1 slecht voor marketing. Als die namelijk boven het nummer 1 team eindigen is dat niet goed voor de Red Bull naam. 2 dan wordt het project ook gewoon te duur.
2na laatste zin staat teot, moet natuurlijk tot zijn.

OT: Sainz is gewoon een uitstekende coureur, als hij zo doorgaat komt hij er ook wel!
@debunker: fixed!
Renault heeft technisch gezien ook grotendeels de zelfde auto gehad als RBR dit jaar! En waar eindigde die? Dus delen van techniek zegt nog niks.
@lijpelijpe: ik heb je comment echt drie keer moeten lezen, ik kon niet geloven dat iemand met zo veel vertrouwen zo’n domme opmerking maakte.

“Renault heeft technisch gezien ook grotendeels de zelfde auto gehad als RBR dit jaar”

En hiermee bedoel je een TOTAAL andere wagen behalve de Power Unit? Je weet dat stukje techniek om de motor dat even kijken.. Tractie, remmen, weggedrag, downforce, stabiliteit en set-up van de auto bepaalt. Een haastig aangepaste 2015 P8-10 Lotus versus (waarschijnlijk) het beste 2016 chassis en aero op de grid. grotendeels dezelfde auto… *proest*
Perez had ook al zo’n verhaal..” ik krijg te weinig erkenning!”

Sainz is wel goed maar in mijn ogen niet hetzelfde niveau als Max. Meer een Bottas/Massa/Perez/Raikonen/Ralf Schumacher/Hill/Berger dan een Hamilton/Ricciardo/Alonso/Michael Schumacher/Senna/Prost/(Vettel?)
Na het lezen van de titel had ik eigenlijk een goede hoop om te lezen of hij, terug kijkend op het seizoen, nog steeds het gevoel heeft dat hij naar RB gepromoveerd had moeten worden en dat hij ons uitlegt waarom hij denk dat hij de beter keus was?
Qua resultaten was Max beter.
Qua leeftijd was Max interessanter.
Qua acties op de baan had Max ook meer laten zien.
Dus als hij het gevoel had ‘overlooked’ te zijn geweest, had ie iig moeten zeggen dat je aan de data kan zien dat hij meer talent heeft en de snelheid beter op kan zoeken.

Maar goed, in het artikel van autosport staan ook niet bepaald uitspraken waar je iets aan hebt.
@gregorius: De enige reden waarom ze Sainz voor hadden kunnen laten gaan was leeftijd en de angst om Verstappen te snel naar een top team te brengen.
Ik denk overigens, inmiddels, dat ze daarom Wehrlein niet in de MB willen. Hij is hier waarschijnlijk gewoon nog niet aan toe.
Niet zeuren Carlos. Dan had je harder moeten rijden en Max moeten verslaan. Zal een mooie strijd worden als hij een zitje krijgt bij een topteam maar voor nu, don’t whine and drive hard!
Ach ja, wat moet hij dan zeggen? Dat hij eigenlijk helemaal niet zo goed is en ook z’n best niet doet, en dat zijn F1 carierre hem gestolen kan worden?
@dutchdriftking: Als ik op Nederlandse fora kijk dan vraag ik mij inderdaad af wat Sainz moet zeggen om niet een arrogante zelf overschatte over het paard getilde verwende alles draait om hem huilebalk genoemd moet worden. Heb jij nog enige suggesties?
@lambo4all: dit soort uitspraken niet doen en hij had Kvyatt “kapot” moeten maken. Beiden niet gedaan maar wel blijven zeiken..
@str8six: Kvyat versus Sainz was de meest denderende verplettering van een teamgenoot in heel 2016 (oke, misschien behoort Grojean die eer toe, maar ja Gutteriez is ook echt een natte krant), ga maar is naar de cijfers kijken.

Verder gaat het natuurlijk zo:
reporter; Carlos hoe voelde het om gepasseerd te worden in de keuze voor het stoeltje bij RB.
Sainz; ja dat deed toch wel pijn, het zou de kans van mijn leven geweest zijn.

reporten: denk je dat Max beter is dan jij?
Sainz: nee, denk ik niet. Hij heeft de omstandigheden wat meer aan zijn zijde gehad, maar ik geloof zeker dat ik hem kan verslaan. (wat een domme kut, ik ben een topsporter en werk al 15 jaar full-time naar mijn doel, denk je nou echt dat ik zo goed geweest zou zijn als ik iedereen die me een keer verslaat als beter accepteer en mezelf er bij neerleg? wat een rukvraag.)

nederlandse fans: SAINZ IS EEN ARROGANTE KLOOTZAK, MAX IS ECHT WEL BETER.
@lambo4all: hij heeft idd dubbele punten van Kvyatt daar valt wat voor te zeggen. Maar hij is teruggevallen sinds Max daar weg is. Hij trok zich op aan de prestaties van z’n teamgenoot, hij heeft veel meer potentie, dát had ie moeten laten zien tov Kvyatt en zich niet “verlagen” tot het niveau van z’n teamgenoot. Dat ie arrogant is hoor je mij niet zeggen, maar als hij echt zo snel is had ie korte metten moeten maken met Max en al helemaal met Kvyatt. Dat heeft ie in mijn ogen niet echt laten zien… een beetje, maar er zit echt veel meer in het Sainz-vat.
Kun je nagaan wat een goede move van Red Bull/Toro Rosso het was.
Max die Kvyat meteen deed vergeten en er een spraakmakend seizoen van heeft gemaakt, Ricciardo die daardoor gepushed werd en ook een tandje bij heeft gezet. Sainz die zich moest bewijzen tegenover Kvyat en ook veel beter is gaan presteren.
Alleen Kvyat lijkt het echt helemaal kwijt te zijn, als dat zo doorgaat rijdt Gasly volgend jaar de Spaanse GP.
Max was gewoon beter dus Carlos was echt niet “overlooked”. Zijn kans komt nog wel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).