Check de blubberdikke Ferrari 365BB van Koenig Specials

Auteur: , 25 Reacties

Tuning met een hoofdletter T.

We gaan nog even door met de snoepjes van de IAA. Naast glimmend nieuw metaal stond er zoals je inmiddels weet ook heel veel mooi oud spul. Onlangs schotelden we je al een 911 Turbo Targa voor met toverbal-striping, een auto waar je bij de eerste aanblik ziet uit welk tijdsgewricht het ding stamt. Datzelfde geldt voor deze Ferrai 365BB van Koenig Specials.

Als er één tuningshop synoniem staat met de jaren ’80 is het wel Koenig Specials. En dat wil wat zeggen, want er werd nogal wat afgetuned in dit decennium. Dat paste volledig in het tijdsbeeld dat in het kader stond van Reaganomics en goede snuif. Niks was te gek. Koenig Specials speelde daar op in door klanten alle vrijheid te geven. Je wilt iets geks doen met je supercar? Tuurlijk, laat een grote zak geld achter en we regelen het. Niet alles wat Koenig deed was even briljant, maar veel dingen wel. Collega @willeme bracht dan ook al eens een ode aan Willy König en zijn toko.

Ferrari was toentertijd overigens niet heel blij met Willy en zijn bedrijf. Aanvankelijk wilde Willy zijn shop ‘Koenig Ferrari’ noemen, maar ome Enzo was daar absoluut niet van gediend. Zodoende werd het uiteindelijk Koenig Specials. Dat pakte goed uit, want het bedrijf kon zich hierdoor ook met goed fatsoen vergrijpen aan dikke bolides van andere merken. Daarbij kan je iets opvallends opmerken als je goed kijkt naar de creaties van Koenig op basis van Ferrari’s. Veel styling dingetjes die Koenig toepaste, zag je later(!) ook terug op productiemodellen uit Italië. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dat rooster achterin de flank van deze 365BB. Ook een ruitje om de achterin liggende motor te showen had Koenig al lang voordat Ferrari het zelf deed.

Enfin, we weten verder niet veel over de exacte specs van deze 365BB, maar check de foto’s en je weet voldoende. De dikke bodykit, de achterspoiler, de gouden honingraat velgen met Goodyear Eagle banden, het is allemaal even fout. En even lekker.25 reacties

Verschrikkelijk
Vreselijk, ik kan niet anders zeggen. Vind het maar een vreselijk ding, het lijkt alsof een kind van 4 het getekend heeft.
Ik vind het wel wat hebben
Zo fout dat het stiekem wel weer erg fraai is.
I love it
Blubberlelijk. Maar in die tijd wel blubberdik.
Ik vind het merendeel van de koenig specials erg dik. Dit is meer een circuit auto. Geen fan.
Toen mannen met snorren ook glasvezeldampen snoven en overhang nog niet traumatisch was…
@fiero: glasvezel? Asbest bedoel je. 😋
Als we over zo’n 15 jaar allemaal elektrisch rijden, denken we met weemoed aan dit soort auto’s terug.
@vopo: Hou toch eens op man, denk je dat nu echt?Over 15 jaar? Dan kun je ook zeggen dan bestaat de Euro niet meer, en de Unie die ligt in puin, omdat jij zo Electrisch wilde zijn.
Ziet er wel echt uit als een rauwe wagen voor kerels… de Koenig 512BB was ook zo’n foute maar ook wel weer retegave bak

https://www.supercars.net/blog/wp-content/uploads/2016/01/ferrari512bbkoenig1.jpg
Hadden die koenig bakkies ook niet debiel veel vermogen in sommige gevallen?
@papa: zo te zien 2 Air to Air intercoolers in de achterklep dus waarschijnlijk een twinturbo setup op een aangepaste 512BB motor..
@fiero: aangezien het een 365 is zal het ook dat blok wel zijn hè?
800 pk als ik me niet vergis.
Bizar apparaat.. had er vroeger een radiografisch bestuurbare auto van
@maarten020: ik had heel vroeger een revell (?) bouwpakket van de 512BB, vandaar dat ik wat verschillen herken, zelfs na 35 jaar geheugen abuse ;) gek dat je na al die tijd herinnerd hoe dat model eruit zag en wat hier anders aan is..
Qua auto verkrachters zijn er maar weinig die het beter konden dan Harry en Larry König .
http://1.bp.blogspot.com/-j85xoA6YhGI/UO1pUO7Y57I/AAAAAAAAG_A/4sl3sUE3P7Q/s1600/Mercedes_300e_w124_abc_2.jpg
@jaapiyo: check die front overhang!
@danmar: doe dat nou niet :D
Echt top tuners die nu echt gewaardeerd gaan worden. Prijzen zijn stijgende.
Misschien niet de mooiste maar wellicht daarom toch weer mooi. Ik vindt ze iconisch voor de jaren ’80 en deze is echt cool omdat ie over de top is.
Doet me denken aan een Michel Valiant stripverhaal… Vond ik toen prachtig maar wel op papier en in real life vind ik deze eigenlijk behoorlijk lelijk.
Met de T van TroepTuning of de T van ‘Teringjantje wat lelijk’ ? Lijkt wel een kitcar ipv een raspaard …
Tering wat lekker zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).