Chevrolet bouwt een Camaro RS met nieuwe 6.2 V8

Auteur: , 32 Reacties

Chevrolet neemt een aantal monstruositeiten van pickups mee naar SEMA, dat vandaag in Las Vegas is begonnen, maar vergeet gelukkig niet de muscle car-fanaat te plezieren. Dat doen ze met een oudgediende die over nieuwerwetse pk's beschikt.

Chevrolet vraagt namelijk aandacht voor het feit dat de LT4-motor, een doorontwikkeling van de fameuze LS9, in het crate engine-assortiment ligt. Deze supercharged 6.2-liter V8 met 650 pk en 882 Newtonmeter (foto) wordt aangeboden met wet-sump of dry-sump configuratie. Bij laatstgenoemde zit er geen groot carter onder het blok, maar bevindt de olie zich in een aparte tank, waardoor de LT4 makkelijker in een projectauto naar keuze te lepelen is.

Chevy’s projectauto werd een Camaro RS uit 1970. Naast het LT4-kratblok, dat onder meer dienst doet in de Corvette Z06, werd er een T-56 Super Magnum manuele ‘bak met zes versnellingen ingelepeld. Om de Camaro op de weg te houden kreeg hij onafhankelijke wielophanging met in hoogte verstelbare dempers en veren mee.

De in Hyper Blue Metallic gespoten Camaro werd op 19-inch velgen gezet met daarachter remmerij van de Corvette Z06. Vooraan zien we nieuwe LED-koplampen, binnenin kreeg de Chevy een set stoelen uit de derde generatie Camaro, omringd door een rolkooi.

Wat Chevrolet na SEMA met deze restomod gaat doen is niet bekend, maar laten we hopen dat het geen stofvanger wordt. Stuur hem op zijn minst even een dag naar de garage van Jay Leno. Die weet wel raad met restomods.32 reacties

NSFW….graag, even een verschoning halen..
Wat een gave auto !! Dan is die nieuwe niet echt mooi te noemen
@gerjan: Precies! Ik denk er ook wel eens over na. Waar is het in godsnaam fout gegaan?!?!
@clarkson: iets met voetgangersveiligheid en kreukelzones… Helaas want ben het met je eens
@clarkson:

Het gaat fout omdat de Amerikaanse marketing afdeling blijft door borduren op hetzelfde idee, in plaats van iets anders of iets nieuws te verzinnen.

De Mustang en de Buick Riviera zijn eigenlijk de allermooiste voorbeelden
Die nieuwste Mustang gaat ook weer de verkeerde kant op qua design

En de Riviera zoek een eens foto van een 1963 of 64 Riviera op en eentje uit de negentiger jaren, ding is van een icoon en een trendsetter veranderd in een auto…….

Wat dat aangaat altijd alle lof voor Renault : die kunnen het oude Renaultje vier zo weer uitbrengen a la Mini of Fiat 500, maar doen dit bewust niet, omdat ze van mening zijn dat je vooruit moet kijken qua concepten en innovaties.
@desjonnies: Ja klopt maar ik vind dat juist wel mooi. De mustang moet gewoon een soortgelijke styling houden. Ze hebben ooit het roer volledig omgegooid en dat was niet echt een succes. Ik denk dat gros van de klanten het juist zo willen.
Er gaat niks boven het inefficiƫnte gegorgel van een grote V8 met carburateurs. De rest van dit project vind ik wel leuk gedaan. Al zou ik zelf ook de belachelijke wegligging en de rest van de imperfecties in ere houden. Ook daarvoor rij ik klassieker.
Super gaaf dit!
Bij het zien van de foto zonder dat ik het artikel had gelezen had ik even de hoop dat men deze ging produceren.
Die camaros van deze body style roesten als een malle (zelfde geld voor de firebirds). Mijn moeder had er vroeger een die we weg hebben gedaan voordat hij echt weg geroest was. De reden van het roesten is overigens simpel te verklaren, er zit achter de deur een ventilatie rooster dat de uitgeademde lucht de auto uit moet halen, alleen word de lucht via dat rooster zo het achterscherm in gehaald waar het vervolgens lekker vochtig word en de roest ontstaat. Dus mocht je ooit intresse hebben in een f-body gm auto altijd het achter scherm nakijken op roest of flinke hoeveelheden plamuur die de roest verbergen.
@carfreakjim: (de lucht kan niet uit het achterscerm komen omdat die helemaal dicht is op het ventilatie rooster na)
@carfreakjim:
Condens in de kofferbak ..
Dat heb je met metalen auto,s na 45 jaar ..
Nou nou .. Poe poe ..
Truukje is al een miljard keer gedaan door talloze Foose achtige figuren ..
@lincoln: En het blijft lekkeur..
@norge:

Ik ben niet zo van de pony-cars ..
Eerlijk gezegd doet dit model me nix nada noppes ..
@lincoln: Smaak en behaag, precies deze met dit front vind ik mooi…Verder ben ik meer charmeert van de zestiger jaren yankees..
@norge:

Me too, heb ooit een foto van dit type met die halve bumpers gezien waar ze twee van die dikke Cibie lampen hadden gemonteerd, ding was helemaal “af ” voor mij !
Maken aub en niet in beperkte aantallen
aaaaaawwwwwwwwww een echte, echte auto! Mooie koplampen, mooide gril, mooie body! Geen hybrid geleuter. AAAAAAAHHHHHHHHHHH MOOI!! MOOI!!!
@john4545: rustaaaaaaag!
Ik stem voor om opnieuw oude modellen weer te gaan brengen… uiteraard onderhuids voorzien van de nieuwste technologieen…. lekker retro en toch veilig. Vooral voor mensen die vroeger zulkw autos hebben gehad en met weemoed terug denken aan die tijd toen alles beter was.
@maferick74:

Als je dat zelf niet kan fixen ..
Dan heb je geen goede herinneringen aan vroeger ..
@maferick74: Of je bouwt het gewoon zelf, altijd een leuk project.
Nice.
Wat een super gaaf ding!
Smullen!
Heerlijk natuurlijk.

Maar met een standaard 70er RS: met een ruim bemeten V8 en een frisse, in-your-face opval kleur ben ik al meer dan tevree.
Heerlijke wagen, wat zou ik toch graag zo’n ding willen hebben..
Heerlijk
Wat een dikke bak!
Ik heb het niet op van dat amerikaans spul uit die periode.

Maar zo’n camaro uit ’70 heeft me altijd kunnen bekoren, doe er dan nog een deftige ophanging, motor en gearbox bij en het is helemaal raak.

Dit liever dan een porsche.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).