Chevrolet doet niet aan sjoemeldiesels

Auteur: , 59 Reacties

Zij maken gewoon een beestachtige pickup die op papier meer uitstoot dan een middelgrote kolencentrale. Dit is de Silverado 3500HD Kid Rock Concept. 'MURICA!

Zoals de naam al doet vermoeden is deze gigantische pickup een hommage aan white trash en het zingende boegbeeld van deze Amerikaanse bevolkingsgroep met een voorliefde voor pickups en het dronken berijden daarvan. Chevy verpakt het iets subtieler door te stellen: ‘the 3500HD celebrates freedom and honors working-class Americans.’ Tranen van in mijn ogen, zo mooi.

6.6 liter V8 Duramax-diesel

Dan to the point: de 3500HD heeft een trekgewicht tot meer dan 10 ton (!), wat de pickup uitermate geschikt maakt om vliegdekschepen van kust naar kust te rijden. Dan weet je dat een viercilindertje de klus niet gaat klaren… Onder de kap ligt de onverwoestbare 6,6 liter Duramax-motor, het blok dat we zagen in o.a. deze Buick Grand National en in deze Hummer H2.

Specs geeft Chevrolet nog niet van het model, maar je kunt er van op aan dat je als je met 900 toeren in zijn vijf het gas intrapt, je het asfalt onder je krom trekt.

De 3500HD Kid Rock is nog een concept, maar er zijn plannen voor een productieversie. Deze komt met een levenslange voorraad Jack Daniels en een gratis abonnement op Cornfed weekly. Daarnaast heeft hij een ingebouwde CD-speler die all summer long alleen maar Conway Twitty en Merle Haggard afspeelt. Want Kid Rock over de speakers ging zelfs de naamgever van dit project – die zijn naam al sinds jaar en dag aan Chevrolet verbindt – te ver.

Vanaf vandaag kan je de 3500HD bewonderen op de SEMA, op de bijgevoegde afbeeldingen zien we hem een trailer trekken met wat op een paar Quadski’s lijkt.59 reacties

Volgens mij spuugt dit ding stars ’n stripes uit zijn uitlaat, zo Amerikaans is dit. Stiekem toch wel gaaf hoor. Waarschijnlijk ook nog schoner dan de gemiddelde 2.0 TDI.
I’m patriotic and I know it:Michigan-born Kid Rock visited the Silverado HD assembly plant in Flint, Mich., to meet with the members of UAW Local 598, who built the truck, before driving it to Chevrolet’s design studio to share his ideas for its customization.

“The Flint plant – and everyone on the line – is the backbone of America,” said Kid Rock. “I wanted the design for the truck to be bold, but with features and elements that wouldn’t be out of reach for working-class guys.”

As a result, his Silverado features several enhancements, including a custom chrome grille with the Born Free logo and an enlarged Chevy Bowtie emblem, chrome exhaust stacks and patriotic graphics that flow across the body sides.

A unique execution of the patriotic motif was an idea he expressed at the start of the project.
@berlinetta: natuurlijk niet. Deze pickups vallen in een totaal andere klasse als die personenautos van VW met 2.0 tdi motor. Zo omzeilt de fabrikant de zware uitstootregels die voor personenauto’s gelden, maar dus niet voor deze monsters.

Verder vind ik deze trucks onwijs mooi. Wilde een Dodge RAM 2014 truck aanschaffen maar kreeg de particuliere kosten niet helemaal duidelijk. Ze zijn erg hoog volgens mij…
@bennieokkels: Haha, je snapt toch wel dat je de reactie van @berlinetta met een knipoog moet lezen?
@granlusso: nee, er stond namelijk geen knipoog achter.
Daarnaast zijn vervuilende 2.0 tdi grapjes zooo anno oktober 2015. En oliezuipende 2.0 tsi grapjes zoooo 2013. Knipoog. ;-)
@bennieokkels: Die wil je in nederland echt niet particulier rijden, zakelijk zijn ze best voordelig vooral de aanschafprijs, koop je hem particulier betaal je nog een flinke bak bpm bij.
@bouwvakkert: vooral het rijden van zo’n ding is belachelijk duur hier, aanschaf is meestal het probleem niet.
@thijsj: Inderdaad, dat verbruik van 1:5 is niet gunstig in ons belastingland.
@bennieokkels: Zelfreinigend dieselpartikelfilter, gekoelde uitlaatgasrecirculatie en een 20-liter ureumtank, voldoet al jaren ruimschoots aan de strenge Amerikaanse uitstootnormen.
@stephanotis: uitstootnormen die voor deze voertuigen veel lager liggen dan voor personenwagens. Dat is juist het hele punt waar zovelen over vallen.
@lekbak: Is toch normaal dat een vrachtwagen meer uitstoot mag hebben?
Bij mijn weten is dit een vrachtwagen….
@norge: ja maar ook de lichte 1500 versies (het Golfje in bv Texasland) hoeft niet de voldoen aan dezelfde eisen als een personenauto.
Terwijl hij wel gewoon voor personenauto doelen gebruikt wordt. Je stapt er met 5 man in. Grote laadruimte, alle comfort. In b.v. de Southern States is het bijna gebruikelijk dat er geen personenauto verkocht wordt maar een een of andere pickup truck. Daarom is de Ford F150 sinds jaar en dag best verkochte. Liefst met benzine V8. Want diesel heeft in de USA nog altijd een te hoog “is brandstof voor vrachtauto’s gehalte”.
@bennieokkels: Tuurlijk is het oneerlijk en krom…..wou dat het hier zo was…
@bennieokkels: de keus voor benzine heeft vooral te maken met de prijs. Diesel is duurder als benzine..
@phevtreb: *dan
@norge: het is ook normaal dat je een ander rijbewijs nodig hebt voor een vrachtwagen, of dat er snelheidsbeperking geldt. Het is niet normaal dat vrachtwagens massaal als personenwagens worden gebruikt. De Amerikaanse overheid doet er opzettelijk niks aan omdat dit is wat het volk wil, dat snap ik best wel. Maar het is dus wel een beetje schijnheilig dat ze zo zeuren over volkswagen (al snap ik dat ook wel, die frauderen ipv dat ze de politiek kopen om regels om te zetten).
@lekbak: Wetten moeten nou eenmaal gevolgd worden…Als je dat niet doet en je wordt gepakt moet je niet gaan lopen zeuren .
@norge: wetten kun je kopen. Detroit heeft wetten gekocht, volkswagen heeft wetten overtreden. Tegen dat laatste dien je op te treden, dat klopt. Dat doen ze gelukkig ook. Maar beide is eigenlijk even fout.
@norge:
Maar gebruik hem dan ook als vrachtwagen.
En ga er niet als een of andere sjonnie mee door de binnenstad raggen.
@berlinetta: die laatste zin, zo origineel en het aantal plusjes geeft maar weer aan hoe hoog het niveau humor ligt bij sommige mensen
‘T is eigenlijk zo asociaal dat ik er blij van word.
Vrachtwagens mogen nou eenmaal meer uitstoten dan een personen wagen…
Gaaf ding, als ik ooit zoiets nodig zou hebben …
MURICA!

Wat een heerlijke asobak is dit! Maar ik ben alleen niet zo van Kid Rock.
via iPhone app
Lekker! Totaal on-Nederlands… Hier zou je 4000 aan wegenbelasting per kwartaal moeten betalen boor z’n ding
@smoothoperator:
En in België haast niets, want een lichtevracht. Nog oneerlijker dus…
@smoothoperator:

Gewoon even je vrachtwagenrijbewijs halen 😉
@jrsmoke: nee, der is een wetje dat je 3500kg> <7500kg auto's inmiddels ook BPM over moet betalen. speciaal wetje gemaakt voor zo'n 10 auto's in heel nederland.
Stiekem vind ik dit wel heel erg vet! Die dikke willen en pijpen, wat een monster! Typisch Amerikaans wat ik best wel kan waarderen.
Wat een verschrikkelijk asociaal ding, en dan niet op de goede manier.
Een simpele auto voor simpele mensen..
Als jullie toch over sjoemeldiesels en light trucks beginnen: Ik wacht op jullie dieselgate-update. De 3.0TDI die in alle dikke modellen leverbaar was en is, blijkt (wie had dat gedacht?!) ook sjoemelsoftware te hebben. Dixit EPA.
@mout: Ah. Bedankt. In minder dan 0 minuten.
Of ook wel: beter kijken, mout!
Check een paar posts terug en je ziet ‘m :)
Ruim 1200Nm standaard. En rond de 350pk meen ik. Verassend snel nog zo’n ding. En upgrades zijn er in overvloed. Roll Coal!! De Ford F350 supersix van Diesel Dave staat ook op SEMA. Ook een guitig ding!!
@e34m5touring: maatje van me heeft een dodge 2500 met de Cummins diesel. Die trok met gemak een trekker en geladen giertank van een druk kruispunt af toen die trekker stil kwam te staan op een ongunstige plek. Het ging zo makkelijk dat ze maar gelijk de resterende 5 km naar huis ook hebben gesleept.
@lekbak: Op youtube staan aardig wat filmpjes van dat soort pick ups die volgeladen vrachtwagens uit de sneeuw trekken!! Mega power en goed trekvermogen!!
@E34M5Touring: het is alleen zaak om genoeg gewicht op de wielen te hebben dat ze ook nog een beetje grip hebben in plaats van zinloos spinnen.
Je bent pas echt baas als je dit koopt en gebruikt waar het voor is. Vrachtwagen kenteken en een lekkere zware trailer er achter.
Het is ook gewoon wel een heel gaaf ding!
Geinige uitvoering, maar dat laat niet onverlet dat de Ford F-150 technisch veel verder is dan de silverado.
@knipperlichtje: is het niet de ford die van het ladderchassis is afgestapt en nu een zelfdragende carrosserie heeft? Technische vooruitgang hoeft niet altijd een verbetering te zijn. Soms voldoet ouderwets en simpel gewoon beter omdat het meer kan hebben of betrouwbaarder is.
@lekbak: volgens mij zit er nog steeds een separaat stalen chassis onder, alleen het plaatwerk is van aluminium. Dat is wat veel mensen als een probleem zien omdat aluminium duurder is om te repareren. Daardoor wordt de F-150 minder als een stoer werkpaard gezien en zijn de verkopen ietwat tegenvallend.
Staat die 3500 nu voor het bedrag dat je kwijt bent per tankbeurt, voor de maandelijkse MRB of voor de NOX-uitstoot?
Gaaf ding! Handig voor als je…… geen idee eigenlijk. Maar ik wil hem wel!
@clarkson: Lunchpakket auto’s noemen we ze hier..
@norge: Sorry, ik begrijp de Scandinavische grappen niet.. Wat bedoel je?
@clarkson: Omdat dat vaak de enige vracht die ze vervoeren is…
Maar als je deze naast de 6×6 63 zet, wat kies je dan? Ik de merc iig.
@dampu020: als je deze, of de 6×6 moet kopen met eigen geld, wat kies je dan? Het prijsverschil is (vooral in de usa) nogal een dingetje…
De “working-class” verdient daar wel lekker dan
Wie daarmee rijdt voelt zich vast een hele man…

Lachwekkend ding.
Kid Rock is een sadistische plezierjager die voor de lol dieren doodmartelt. (Zijn frustraties bij wijze van kick botviert op dieren)
Past qua mentaliteit eigenlijk wel goed bij een moreel failliete multi-national als General Motors toch?
Veel te weinig chroom!
De perfecte oplossing om je Airstream caravan naar de Cote d’Azur te rijden 😎
@406_v6: caravan en Cote d’Azur in 1 zin? Als je gewoon de Airstream thuis laat met de Gulfstream staat, kun je de traktor ook thuis laten.
Hier heb je toch een vrachtwagen rijbewijs voor nodig
Die pickups zijn zeker in de wat minder dichtbevolkte gebieden gewoon gereedschap. Word gebruikt als trekker en in de winter gooien ze er een sneeuwschuiver voor om de oprit en het erf schoon te schuiven en tussen door om de kids naar soccer te brengen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).