Chinese Urus-kopie is geen grap, stop daarmee!

Auteur: , 40 Reacties

Om je VAG-suv-kopie-verzameling compleet te maken.

Lamborghini Urus kopie

De nieuwe SUV van Lamborghini heeft voor wat opschudding gezorgd omdat het niet precies moeders mooiste is. En omdat het een Lamborghini is wordt hij uiteraard ook niet goedkoop. Wie geen €278.844 overheeft voor de Audiborghini, kan in China terecht. Niet geheel onverwachts, er waren al wat renders van een Urus-kopie verschenen, maar nu is de auto volledig onthuld om in productie te gaan.

Hij heet de Huansu Hyosow, of C60 voor wie dat makkelijker vindt. Vergeleken met de renders is hij iets braver geworden, maar dat neemt niet weg dat de gelijkenissen met de Urus verdwenen zijn. Integendeel: met iets grotere wielen op de C60 zouden ze vrijwel identiek zijn. De Lamborghini heeft hoekigere wielkasten, that’s it.

Lamborghini Urus kopie

Aan de achterzijde gaat de gekte gewoon verder. Hier is niet alleen Urus te zien, ook een beetje Audi e-Tron Concept met de daklijn van een Lexus RX.

Je zou overigens verwachten dat dit weer een nieuwe stap is in het grootschalig produceren van elektrische auto’s, maar niks van dat in de C60. Hij krijgt ‘gewoon’ een 1.5 benzinemotor. Leuk detail: Huansu is Chinees voor Magic Speed. Precies de dingen waarmee je een dergelijke auto associeert, natuurlijk.40 reacties

Hoeveel auto’s je er ook in herkent: het is gewoon best een knap ding. Sterker nog: liever deze dan de Lambo!
@imaginenl: ik wens je er veel geluk mee 😂
@g60gti: weer zo’n ECO die een 4 cilinder boven een V8 kiest 😜
@kennone: meer levensmoe..zet zo’n Chinees koekblik maar eens in bij een crashtest…
@406_v6: zn 406 was ook niet het je van het en na een paar jaar al rot, laat staan een crashtest..
@kirdian: We zijn inmiddels wél zo’n 20 jaar verder als de 406 he? Je mag verwachten dat -ook bij de Chinezen- de kwaliteit is zoals je nu zou mogen verwachten. Daarbij was de 406 beslist géén slechte auto en zéér zeker géén kopie/samenraapsel van andere merken.
@406_v6: helaas, you got d’stroyd
@g60gti: orchinees…
@imaginenl: ik kan niet anders dan het met je eens zijn. Ik vind hem stiekem (o nee, nu niet meer) best wel gaaf.

Het is trouwens een totaal zinloze discussie, die over dat kopieergedrag gaat; zestig jaar geleden waren Opels schaamteloze (verkleinde) kopieën van hun grote Amerikaanse GM-broers, zag je de karakteristieke lijnen van de Peugeot 404 in minstens drie andere auto’s terug (of misschien hadden de Fransen die juist gejat) en de Japanners gebruikten óók menig Europees of Amerikaans model als ‘inspiratie’.
Chinezen kunnen de “R” juist heel goed uitspreken ..

stelletje jaloelse hatelz ..
@lincoln: nietes
@lincoln: de ‘R’ van Copylight
@720s: “Integendeel: met iets grotere wielen op de C60 zouden ze vrijwel identiek zijn.”

De neus misschien. Voor de rest is het maar een tam ding.
Feitelijk kijken we hier dus naar de nieuwe Audi Q8
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ah, de Lambolghini Ulus. Leuk!
Ziet er een beetje uit als het debiele broertje van de Urus.
Hebben ze wel snel gedaan. Misschien kan Audi wat kopieerklussen uitbesteden in China.
@trustmeiamanengineer: is toch niet nodig, die lui van Audi zijn geniaal in het kopiëren, het lijkt allemaal het zelfde kloon. neus 3 lijkt op 4 lijkt op 5 lijkt op 6 lijkt op 7 lijkt op 8.
@SpiderIV: De dag dat de vergroot- en verkleinfunctie van het kopieerapparaat in Ingolstadt kapot gaat hebben ze op de designafdeling van Audi echt een probleem.
Stoor mij minder aan deze daklijn dan die van de Urus, is triest gesteld met Lamborghini dat we al een vergelijk met een SUV kunnen maken.
Wat kost ie?
Hoe kijken de Chinezen er zelf tegenaan, wanneer iemand de parking opdraait in zo’n clone. Is het thumbs up, of lachen sommige in hun vuistje bij het zien van een dergelijke fugazi. Rijdt genoeg contrastmateriaal rond daar, van personen met welstand daar die zich het origineel kunnen veroorloven.
@sezz:

“oprotten .. daar wou ik net staan” ..

kan hun die labeltjes nou verrotten .. of het interieur .. of de velgen ..
tis voor hun in alle gevallen sowieso made in China meuk ..
Ondanks je dat het natuurlijk een kopie is en kwalitief ver achter loopt op het origineel is het natuurlijk ook een dikke fuck you en bewijs dat zogenaamde luxemerken ook vooral uit een hoop lucht en marketing bestaan.
Leuke test om eens wat van die kopieën naar hier te halen. Kijken hoe ze zich verhouden als ze naast hun “evenbeeld” staan. En hoe ze zich verhouden tot mogelijke concurrenten hier mbt rij eigenschappen en bouw kwaliteit. Ben eigenlijk best nieuwsgierig of ze zich staande kunnen houden
Is dit niet verboden om zomaar auto’s te kopiëren en op de markt brengen in andere continenten.
Is er geen patent op de carrosserie.
@toyotavenray: op zich wel maar in China neemt men het niet zo nauw met copyrights e.d.
Ik was vorige week in Bologna. Op het vliegveld is een showroom van Lamborghini en daar stond een Urus..!! HEFTIG..!! Deze versie lijkt er toch helemaal niet op..!!
In Amsterdam rondrijden zal hij niet later op de bestemming aankomen. En in de PC Hooft zal 95% denken dat het een echte Supercar is. Vooral als hij stilstaat. Misschien hebben ze gaatjes in de uitlaat gemaakt zodat hij snel aanhoort.
via Android app
Ik snap het niet… VAG heeft zo’n beetje patent op kopiëren, dat vinden we mooi? En dit kan dus totaal niet? Wat is AB toch heerlijk hypocriet soms.
@autodrop: Bij VAG kopieren de merken onderling, dat is wat anders dan dat een compleet ongerelateerde partij er met jouw ontwerp vandoor gaat.
via Android app
@edge: vind dat misschien nog erger dan dit.
Tja, VAG heeft het design zelf al verpest, zie alleen al het verschil tussen de Urus concept en productieversie. Dit kan er dan ook nog wel bij
effe mijn psycholoog contacteren… Want ik vind deze chinese copy best wel mooi…
De rijken worden rijker..
Niet per se heel mooi, maar voor mensen die wel een urus uitziende auto willen maar niet belachelijk veel aan de pomp willen staan miss een best goed alternatief. Naja, dat je in een look a like van a naar b komt, het sturen zal wel heel anders zijn natuurlijk.
Deze is minder lelijk dan de Urus. Goed gedaan van die Chinezen.
Urus lelijk? Nou, ik vind dat niet. Man wat een geweldig apparaat ! Deze chinees? Wielen iets groter en ok …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).