Vely Nice, China maakt een Lambolghini Ulus!

Auteur: , 42 Reacties

Een SUV met agressieve hoekige vormen rijden wordt binnenkort een stuk voordeliger.

Lambo-Huansu-front

Jawel, net als die maat van je die altijd jouw fashion-swag steelt hebben de Chinese copycats weer toegeslagen. Eerder moesten ontwerpen van onder andere Land Rover, Porsche en BMW er al aan geloven en dit keer zijn de noeste werkbijen er met hun camera’s, meetlatjes en rolmaten opuit getrokken om de nieuwe SUV van Lamborghini eens goed in kaart te brengen. Met succes, want de data is inmiddels ingevoerd in de copy-paste machine en het resultaat mag er zijn. Oké, hier en daar zijn sommige details niet helemaal correct overgenomen, maar desalniettemin is de nieuwste Hansu direct herkenbaar als een Urus.

Side

Hansu is een onderdeel van de Beijing Automotive Industry Holding Company (BAIC), het vierde grootste autoconcern van China. De plaatjes van dit groene SUV gevaarte zijn renders, maar er is zeker geen sprake van luchtfietserij. Volgende week wordt het doek van de real deal afgetrokken. Zoals je kan zien is de kopieerdrang ronduit schaamteloos de vrije hand gegeven. In eerste instantie dacht ik nog ‘in ieder geval hebben ze niet van die hexagons gebruikt’, maar toen zag ik de stukjes ‘grille’ recht onder de koplampen…Man man man…

VG-front

En profil zijn er wel wat verschillen. De raamlijn is een tikje anders en de Gandiniësque wielkasten van het origineel zijn ingeruild voor ‘gewone’ ronde exemplaren. De dikke heupen die alle nieuwe VAG-SUVs hebben zijn ook gemist of bewust achterwege gelaten door de makers. Maar ja, het is een grote SUV. De flank bepaalt niet echt de algemene aanblik van de auto, want daar zorgen de neus en achterkant voor. Van die laatste hebben we nog geen plaatje, maar afgaande op het zij-aanzicht lijken ook de achterlichtunits op die van de Lambo.

VG-side

Blijft de vraag over: is dit een aanfluiting waar je nog niet dood gevonden in wil worden, of is het eigenlijk wel lachen, zo’n Lambo voor (vermoedelijk) weinig? Als je alleen gaat voor de looks dan zou je vast kunnen houden aan de tweede gedachte. Qua performance helaas niet: in plaats van de dikke V8 in de Urus, vind je een turbotorretje van 1.5 liter onder de kap van de Ulus. Voortaan dus ook even de motor kopiëren graag, jongens…

UPDATE: de auto is inmiddels officieel, meer info + plaatjes HIER!42 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Too much?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik hem mooier vind dan de lambo. De details zijn net anders en dat kan de auto goed hebben. Maarbgezien de copy paste. Kill it with fire!
@kilum: maar gezien*
@kilum: zal in het echt tegenvallen denk ik, waarschijnlijk is de Lambo dan ‘mooier’…
LASIES!
Deze handgreep voor de achterdeur zit wél op de goede plek
@onnes: inderdaad, gewoon beter zo!
Sneu dat er zulke domme ‘Chinezen-grappen’ worden gemaakt. Man, je gedraag je daar eens bij de redactie…
@b2014209: sambal bij?
@b2014209: dat is helaas het gemiddelde niveau hier, en het topic puilt uit als moslims hun bruiloft vieren.

Kill them with fire!
@b2014209: bekijk het niet zo ,nauw
@b2014209: Ah! U bent het type dat alles besmeurt met racisme e.d. Wees blij dat er gewoon af en toe sarcastische grappen gemaakt worden. Voor overdreven politieke correctheid kunt u terecht bij de NRC overigens.
@michaelb: en u bent het type dat mensen op basis van een enkele reactie in een bepaald hokje probeerde te plaatsen? Natuurlijk mag je je mening hebben over alles. Maar als je in het filmpje van de Bentayga over lelijke / stinkende Chinezen praat en hier ‘grapjes’ over hun eventuele uitspraak maakt, vraag ik mij serieus af waar Chinezen het aan verdiend hebben om op die manier belachelijk gemaakt te worden op een platform als Autoblog.
@b2014209:

Chinezen kunnen de “R” moeilijk uitspreken ..

dat is GEEN grap .. simpele ziel ..
@lincoln: die reactie zegt meer over jou dan over mij. Ben benieuwd of je in het echt ook zo’n antwoord durft te geven op iemand die je niet kent
@b2014209:

nee natuurlijk niet ..
dan zou ik zeggen dat Chinezen juist heeeeeeeeeeel goed zijn in het uitspreken van de letter “R” ..

liegen is wel zo politiek correct ..
@b2014209: Nee ik plaats absoluut geen mensen in hokjes. Maar als iemand een grap maakt (misschien moet je inlezen wat het woord grap betekend) over Grieken, dan lach ik en maak ik een grap over Nederlanders terug. Beledigd en respect zijn woorden die totaal uit hun verband zijn gerukt de afgelopen tijd.

Maar he, naar mij moet je niet luisteren. Ik ben slechts iemand die blijkbaar mensen in “hokjes” plaatst.
@michaelb: Wát? Maak jij grappen over Nederlanders? Terwijl eindelijk die Grieken eens op de hak genomen worden? Dan kun je volgens de Opel commercials in ieder geval geen Duitser zijn…
@b2014209: Sneu dat el* zulke domme ‘Chinezen-glappen’* wolden* gemaakt. Man, je(?) gedlaag* je daal* eens bij de ledactie*…

Glaag gedaan!

Controversiële titel. Hou ik wel van zo af en toe.
@viezefreddyw: nee dit is kinderachtige shit die niemand anno 2018 nog leuk vind…behalve in Nederland, waar we zwarte piet ook nog leuk vinden.
@diezijner: Dan ga je toch lekker ergens anders wonen als je je zo ergert aan nederlanders. Ik zou als ik jou was een of ander extreem politiek correct land opzoeken en daar lekker gaan wonen.
@carfreakjim:

er is maar 1 Mekka .. en dat is het UWV ..
@lincoln: Dan waren een behoorlijk aantal Nederlanders ook moslim
@diezijner: Laat me raden. Jij woont in de grachtengordel?
@diezijner:

ach jee .. zo een imbeciel die nog in sinterklaas gelooft ..
dan zal je ook wel in andere zottigheid “geloven” ..
(voor graties geld uiteraard) ..

kill them with fire ..
@lincoln: van alles heilige wezens waar in je kunt geloven levert Sinterklaas wel de meest concrete resultaten. Van Sinterklaas krijg je als gelovige tenminste echt cadeautjes, chocoladeletters en pepernoten.
@diezijner: je bedoelt *azijner ? Hopelijk smaakt je veganistische maaltijd in de grachtengordel dadelijk goed, ben je vast beter geluimd.
@diezijner: spreek voor jezelf..
@diezijner: Het is gewoon ‘Piet’ hoor… Al een decennium inmiddels. En Amerigo, mocht je later in de comments nog over een blank paard willen beginnen ;)
copy paste lekkal sambel bij
Wat is eigenlijk de gedachte achter de vormgeving van de wielkasten van Gandini, heeft het ook een eigen benaming zoals de Hofmeister knik bv.
Even bij AliExpres wat Lamborghini badges bestellen en je bent de koning bij de Mcdrive
Wat een goedkope render zeg.
Beter goed gejat…
Die titel kan echt niet heren, jullie kunnen beter dan dit!
Die Chinese wielen zijn veel groter.
FlauwekUlus
De titel kan prima @jaapiyo. Laat de linkse grachtengordel maar lullen. Mensen met te lange tenen maken het maar ongezellig de laatste tijd.

Het niet politieke correcte geouwehoer van de redactie hierzo vind ik juist mooi en mede daardoor ben ik een terugkomende bezoeker. Als je van me af wilt weet je nu wel wat je te doen staat. Een soort Autoweek worden…
Zeer zeker goed gekeken naar t origineel, en zéér door geïnspireerd. Maar copy paste is toch wat anders…
Ziet er best goed uit! Ik ben positief verast. Bij Lamborghini hadden ze dus goed kunnen besparen op de designerslonen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).