Citroën C3 gefacelift: Zoek de verschillen

Auteur: , 16 Reacties

De tweede generatie is reeds een aantal jaar op de markt en dus is het hoog tijd voor een facelift. Hele ingrijpende zaken heeft Citroën niet aangepast, maar echte kenners zullen de verschillen zo zien.

Het neusje is onder handen genomen (oa LED’s) en aan de achterzijde zien we nieuwe achterlichten. Daarnaast zijn er ook nog enkele onzichtbare wijzigingen zoals een achteruitrijcamera. Ook komen er zuinige motoren zoals de PureTech benzinemotor met 25% minder uitstoot en zuinige e-HDI dieselmotoren die goed zijn voor 14% bijtelling.

Op de stand van Citroën in Genève staat ook een C3 die is uitgerust met Hybrid Air. Oftewel een hybride die gebruik maakt van perslucht. Het zal nog even duren voordat deze auto op de markt komt, maar liefhebbers kunnen alvast alles over de revolutionaire techniek lezen op Groen7.16 reacties

Lijkt me een duur voorruitje om te vervangen..
gedwongenleaser
3 verschillen? Ik geef het op…
gedwongenleaser
@gedwongenleaser: oh een C3 met verschillen, iets te snel gelezen. Tijd voor meer caffee.
@gedwongenleaser: Geen kenner dus?
gedwongenleaser
@norge: niet echt. Ik zal eerst goed moeten kijken wil ik zien of het een C3 of C4 is, daarna moet ik nog gokken of het de oude of nieuwe is. Maar hey, bij vele merken (namen noemen lijkt me een beetje overbodig) is die uitdaging nog vele malen groter. Het is dan ook niets meer dan een constatering…
onzichtbare vernieuwingen, een camera? je ziet die camera toch altijd als je goed kijkt of voelt aan de kofferklep
Ledjes, een auto is tegenwoordig niks meer zonder ledjes.. Vaak verkloten ze een auto door even snel een ledstrip erop te plakken. Kijk bijvoorbeeld naar de Rolls phantom, dat hadden ze ook subtieler kunnen doen.
@littleturbo96: Het is niet altijd even lelijk, een DS3 ziet naar mijn mening goed uit met dat (optionele) ledstripje. Maakt hem dikker.
Ik vind die sturen met een horizontale onderkant super gaaf! Hoop dat steeds meer auto’s dat krijgen.
In het wit is hij er op vooruit gegaan. Het rood ziet er nep uit.
Ik ken weinig Europese auto’s die ik minder graag zou willen bezitten dan deze..
Guitig karretje, met een mooi interieur, zéker in zijn klasse. Alleen zou ik persoonlijke ook een versie met wat minder schattige, ronde vormen wel op prijs stellen voor ons mannen. ;)
Vind hem er nu wat volwassener en stoerder uitzien wat zeker past bij Citroën-familie.
Heel vrouwelijk wagentje, maar ziet er wel degelijk uit!
Ben benieuwd naar die PureTech met 25% minder uitstoot. Die driecilinder was al even leverbaar, daar hebben ze heus niet nog eens 25% vanaf gekregen. Marketingpraatje dus, puur om er nog even extra aandacht op te vestigen.
Vind het toch nog altijd een leuke auto om te zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).