Citroen DS3 – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 22 Reacties

Dankzij de komst van de DS3 heeft Citroen een succesnummer te pakken.

De DS3 is onderhuids gebaseerd op de C3, maar het was ook de eerste van een nieuwe lijn. Het succes proeft namelijk naar meer en daarom kwam Citroen ook met een DS4 en DS5.

De DS3 is er ook als cabrio (met een heel groot schuifdak) en als hele snelle DS3 Racing. Vergeleken met de C3 is DS3 duidelijker sportiever, maar daar staat tegenover dat de C3 comfortabeler is. Voor de DS3 zijn vele kleurencombinaties mogelijk, daarin liet Citroen zich duidelijk inspireren door MINI. Het betekent dat je lang kan zoeken als je naar een specifieke DS3 op zoek bent.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn ruim 500 Citroen DS3’s te vinden.
 • Een derde van het aanbod heeft een dieselmotor.
 • Minder dan 9% heeft een automatische versnellingsbak.
 • Ruim de helft heeft een navigatiesysteem.
 • De helft heeft lichtmetalen velgen.
 • Een derde heeft parkeersensoren.
 • Stoelverwarming en open daken zijn meer exotische opties.
 • Meer dan een vijfde heeft (half)lederen bekleding.
 • Prijzen beginnen bij 10.000 euro.
 • Zustermodel Citroen C3 is pakweg 2,5 mille goedkoper.

Pluspunten

 • Veel combinaties in uiterlijk.
 • Redelijk sportief rijgedrag.
 • Heel populair.

Aandachtspunten

 • Distributieketting 1.6 THP motoren: kenmerkt zich door geratel en diesel-geluid (bij de benzines). Kan leiden tot serieuze motorschade indien niet tijdig verholpen.
 • 1.6 HDi diesel: distributieriem moet tijdig vervangen worden.
 • Hechting van de lak van het dak van two-tone uitvoering is niet optimaal en kan gaan bladderen.
 • Slecht oppakken van e-HDI motor bij overschakelen: hier is een update van de motormanagement software voor.
 • Zingende versnellingsbak bij de diesels.
 • Sleutels die niet meer worden herkend.
 • Storing in de remlichtschakelaar kan veroorzaken dat de remlichten constant branden en de motor niet meer op het gaspedaal reageert.
 • Bij DS3’s met een trekhaak komt het voor dat vocht in de contactdoos sluiting veroorzaakt, waardoor er steeds zekeringen kapotgaan.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!22 reacties

Persoonlijk zou ik nooit een franse auto kopen, maar de DS lijn ziet er wat mij betreft heel mooi uit. Vooral de Ds5 is naar mijn mening een erg mooie auto.
Waarom zijn er zoveel fabrikanten die lopen te prutsen met het ontwerp van de distributiekettingen?? Hoe moeilijk kan het zijn? Mercedes en BMW passen die dingel in duplex variant al jaren succesvol toe maar anno 2014 blundert het ene na het andere merk hiermee!!? Zullen wel enkelvoudige ruk kettingkjes zijn die ook op je fiets liggen, lekker licht en goedkoop..
@parker: de 1.6 THP komt van BMW af. Ook Mini, de 1 en 3 serie worden geleverd met deze motoren en kennen dezelfde problemen.
@citroen4life: Volgens de persvoorlichters destijds was het een samenwerking van Citroën en BMW.Op zich wel waar, maar wat je zegt klopt als een HY bus.BMW was de baas in deze samenwerking.Ze hadden immers hun duurbetaalde Mini te verkopen.
@sydney: Samenwerking: mooi woord. Wouter kreeg ooit nog eens op zn flikker van Victor M toen hij wat kritisch was op de ‘samenwerking’ tussen BMW en SAAB voor diesel motoren.
Maar geen gekkigheid: wat ‘grappig’ dat het grootste gedeelte van de problemen toch ‘kwaliteit gerelateerd zijn’. Zaken zoals elektrische problemen, lak die loslaat en zelfs een software-misser.
@gregorius: Scherp en alert.
Damn, dat zijn ook wel serieuze aandachtspunten. Jammer, want ik vind dat wel een tof bakje. Ook al zou ik nooit een Peugeot of Citroen kopen, maar de DS3 en DS5 kan ik best smaken.
@dimi: voor een franse wagen vind ik dit nog erg goed meevallen! We hebben al wagens voorbij zien komen waar de lijst schaamteloos dubbel zo lang was…
@dimi: Ja ik deel dit sentiment volledig. Ik heb helemaal niks met PSA maar de DS3 en vooral DS5 roepen mijn naam wel een beetje. Vooral de DS5 met een wat dikkere uitvoering (mooi leder etc)…

Maar ik heb net even online gekeken ook in Duitsland en beide houden voorlopig verassend goed hun waarde voor een Fransoos. Kennelijk zijn er dus wel meer mensen te vinden voor zo’n DSx.

Zeker bij de DS3 die ook nog eens in het B segment zit wat in Nederland helemaal niet afschrijft denk ik dan waarom niet gewoon nieuw kopen?
De sleutel mag er ook wel bij. DIe breekt namelijk zeer snel in 2en. Is niet de enige Citroen die daar last van heeft. Verder een heerlijke auto. 2j sturen was zeker geen afzien!!
Zingende versnellingsbak = altijd leuk.
@pjp911: Scheelt weer een autoradio.
Jaaa, ik heb wel lang getwijfeld hoor. Deze DS3 diesel van anderhalf jaar oud of een nieuwe Swift Sport. Uiteindelijk toch voor de Japanner gegaan.
@bogey: juiste keuze!
Let ook op rateltjes. Het instrumentarium is van plastic en sluit niet altijd goed aan op het dashboard. Hetzelfde geldt voor de deurpanelen en de houdenplank. Moeilijk iets aan te doen, de garage hoort de ratels/trillingen vaak niet en kan er derhalve niets aan doen. Verder fantastische auto, sportief en nog steeds geweldige looks!
Heerlijk die Nederlanders: helft van de DS3 had GEEN lichtmetale velgen. Da’s wel heeeeeeeeeeeel standaard. En bijna 80% zonder (half)leer.
Misschien toch niet echt een concurrent voor de Mini (vanaf Cooper?).
@gregorius: Lichtmetalen kunnen over het algemeen niet gekozen worden icm de 14% versie van de DS3. Dat verklaart een hoop denk ik
Hoi Gregorius. De meeste van die wieldoppen komen van de 14% bijtelling versie. En kijk eens goed naar die wieldoppen, zijn zowat de mooiste ooit ontworpen. Je ziet bijna niet dat het wieldoppen zijn. Dus zo ‘nederlands’ is het niet.
Nogmaals 1.6 HDI heeft riem en geen ketting. Is al tweede artikel waar deze fout wordt gemaakt.
@nofxke: we doen het dus wel consequent fout. Dank voor het signaleren, het is aangepast.
Echt erg dit ja… HDi heeft geen ketting en zijn verder perfecte motoren. Moet zeggen dat uitgezonderd de ketting op de THP dit geen kostbare aandachtspunten zijn.

Versnellingsbak zingt wel een beetje maar gaat niet kapot.
Hier nog een tevreden DS3-rijder. Ruim 80k in iets meer dan 2 jaar tijd inmiddels.
Ik herken van de minpunten niets. Behalve dat de motor inhoudt bij koud weer.

Wel valt af en toe mijn radio uit (eens in de 5.000-10.000km), meestal start ie weer vanzelf, soms moet je motor dan even uitzetten. Blijft een Fransoos natuurlijk.
Had trouwens graag 2 jaar geleden deze opties bijbesteld: http://www.autoblog.nl/nieuws/citroen-ds3-facelift-nieuwe-lampjes-en-14-bijtelling-67367
Deze lampen lijken mij geweldig.

Verder niks te klagen, en ik tokkel rustig nog 70.000km door.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).