#Clarksongate: BBC-baas 24/7 bewaakt na bedreigingen

Auteur: , 51 Reacties

"Als je aan Klarkson kompt, dan komp je aan mijn!!" ~ Top Gear-fundamentalisten, 2015. Yep, mafkezen gonna mafkees.

Never underestimate the power of human stupidity

Wat is de overeenkomst tussen Geert Wilders en BBC-baas Tony Hall? Beiden krijgen rond de klok persoonsbeveiliging: de ene al een decennium wegens booslims, de ander sinds kort omdat wat Top Gear-fanatici met een steekje los in hun bovenkamer een leken-fatwa over hem en zijn gezin hebben uitgesproken.

Ja, kom aan een populair (TV-)format en de gemoederen raken meer verhit dan een Ferrari 458 na een trapsessie in de woestijn. Na het niet-verlengen van het contract van Jeremy Clarkson – in vele media onterecht als ‘ontslag’ getypeerd – heeft BBC-chef Tony Hall het verbruid bij de harde kern van de 350 miljoen TG-fans. Bij enkelen van hen zit het zó diep dat ze besloten tot een chav-jihad tegen Hall en zijn gezin. Innit? Dus krijgen zij nu politiebewaking.

De kans is groot dat het hier om een klein gebrek aan vermogen tot het fatsoenlijk uiten van emoties gaat, meer blaffen dan bijten, maar als er bedreigingen zijn binnengekomen kan je natuurlijk geen risico’s nemen.

De politie laat via een woordvoerder weten dat er een onderzoek wordt ingesteld en dat er geen arrestaties zijn verricht.51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Haha wat een mooi geschreven stuk zeg!
Evolutie, where art thou??
@beatipauperesspiritu:
Down the drain…..
@desjonnies: downeth the draineth, bedoel je natuurlijk.
Kanslozen.
@rolov: Ik heb er niets mee te maken.
Hoop simpele zielen op deze wereld. Idioot zeg.
@terazino:

Er is juist zoveel ellende op de wereld, omdat er meer domme dan slimme mensen op Aarde rondlopen…
Over simpele zielen gesproken, smoke, jij bent er een van. Ik vind het knap dat je de link met moslims weer hebt kunnen leggen en ze op een hele sluwe wijze belachelijk probeert te maken. Zo plaat je autoblog ver onder het GeenStijl niveau, Top!
@ziekegeest: plaats*
@ziekegeest: Je doet je naam eer aan!
@ziekegeest: Ohjee, iemand last van dr maandelijkse ellende..

Dr. Phill!!!!!??
@ziekegeest: booslims zijn iets anders dan moslims.
@ziekegeest: wat is er mis met iemand belachelijk maken om levensstijl of persoonlijke keuzes? Dat doen we over dikke Amerikanen, hossende Duitsers, stierenvechtende Spanjaarden, corrupte Italianen, dronken Russen… Zie het als een kans voor zelfreflectie..
@jochempie: tja. Wanneer het over geloof gaat zijn mensen nog veel sneller beledigd
@redneckdarian: als ze overtuigd zijn van de waarheid, zouden ze er toch om moeten lachen en weer verder gaan met hun dag?
@ziekegeest: Je bent inderdaad een beetje ziek. Stel je niet aan.
Heel scherp. Zit dat lekker, zo’n slachtofferrol?
@ziekegeest:
Ik geloof dat je de clou mist, Smoke legt alleen de link tussen debielen van de ene soort met debielen van de andere soort en dan blijken beide groepen even debiel te zijn.
@desjonnies: en gezien de schrijfstijl valt smoke weer onder een andere groep debielen. Man man man wat een teleurstellend laag niveau.
@ziekegeest:
How dare anyone out there make fun of Smoke?
After all he’s been through!
Leave Smoke alone!
@Dimglor: Als Smoke ooit wordt ontslagen bij Autoblog krijgen we ook dit gedrag volgens mij.
@ziekegeest: Ik kan er best om lachen, heerlijke woordspeling ook. Moet kunnen zoiets.
Dus zij willen gaan bepalen hoe de BCC baas zijn werk moet gaan doen? Moet niet gekker worden.
@miezemiez: Die moet er voor zorgen dat hij televisies verkoopt, of bedoel je BBC?
@purepet9000: @TDI-goeroe: Oepss my bad *BBC*
@purepet9000: Oepss my bad, BBC inderdaad!
BCC/BBC, niet helemaal hetzelfde…
Altijd wel leuk. Als moslims dreigen dan wijzen we met ons vingertje en roepen dan dat het een “achterlijk cultuur” is en dan gooien we er nog even achteraan dat “wij” in het westen beschaafd zijn, dat we tegen kritiek kunnen en zelfspot hebben…

Maarrrr ontsla een presentator van een populair programma en ineens weten “we” niet meer wat beschaafdheid inhoudt. We dreigen dan degene die aangevallen is door Clarkson met de dood en dat doen we ook en passant met degene die hem ontslagen heeft.

Onthou deze dag eventjes als je weer met het vingertje gaat wijzen. Het blijkt maar dat het niet een cultuur is, maar dat achterlijkheid gewoon in de mens zit…
@Rick-dos:

Ik had het niet beter kunnen opschrijven/typen… +1
@Rick-dos: Zoals ik moslims niet allemaal over 1 kam scheer doe ik dat ook niet met westerse mensen. Je hebt er altijd mongolen tussen zitten. Daarnaast scheert Smoke ook niet alle moslims over 1 kam door ze booslims te noemen. Daardoor refereert hij uitsluitend naar die debiele die bedreigingen gaan lopen uiten.
@sir_smokalot: booslims? Een paralel zoeken tussen een persoon die een contract niet verlengt vanwege verbale en fysieke agressie en een die complete godsdiensten en groeperingen beledigt terwijl het een volksvertegenwoordiger is. Gaat echt mank, die vergelijking. Ik begrijp dat populistisch jargon en kromme feiten helemaal hip zijn, maar dit is van een erg laag niveau.

OT: schandalig dat dit gebeurt. Ik vind TopGear een geweldige show en Clarkson een van de meest grappige comedianten ooit, maar hij zovh de grens van toelaatbare wel op. De beste man is 54…

Nu hopen dat Max een paar plaatsen kan winnen…
Nee gtwillem, je zoekt ’t veel te ver. Het enige dat ik zeg is dat er nu even een overeenkomt tussen de 2 personen is, meer niet.
@gtwillem: De vergelijking is dat beide personen beveiliging krijgen. En die krijgen ze om totaal verschillende en los van elkaar staande oorzaken. Misschien weer tijd voor wat extra koffie?
@berlinetta:

Misschien heeft @gtwillem een kopje thee nodig?
@FrankypankyV8: ik wil zijn voeten wel masseren
Sorry voor ’t offtopic gezwam, maar die Clarksongate heeft al m’n interesse verloren. Top Gear is dood, en voor mijn gevoel ook al begraven..
@Jochempie:

Top Gear bestond al voordat Clarkson het format veranderde….hint Tony Mason, presentator van 1986 tot 2000.

TG was toen meer de Fifth Gear van nu en daar was niets mis mee. Toen keek ik ook met plezier ernaar, ook toen was TG soms controversieel.

Na 2002 werd alles in het huidige TG veranderd.
@FrankypankyV8: I know that. Dat het heeft bestaan vóór het huidige format betekent niet dat het succesvol door kan gaan. Iedere vergelijkbare poging van de Top Gear franchise buiten EU kan niet bij het vermaak van de UK versie in de buurt komen.
Houdt deze soap dan nooit op?
Nog even en ze krijgen nieuwe verkiezingen daar in enge land……Clarkson in Downingstreet 10? ….Zeg het maar als ik doordraaf..
Beetje omgekeerde wereld, is het niet?

Laten we niet de producer en BBC baas beschimpen door een fout van clarkson zelf.
Ja hoor, er staat iets met “chav-jihad” en bij sommige mensen gaat het gelijk op zwart met een flinke kortsluiting in de grijze massa. Relativeren is ook een kunst. Net zoals begrijpend lezen in de gegeven context….
Booslims, je blijft ook een eindbaas!!!
Zou t niet zo kunnen zijn dat het een 1 april grap is en dat hij terug komt als Jennifer clarkson?
Trieste mensen zeg
Zielig hoor, TG moest toch een keer stoppen? Of willen we tot in de oneindigheid naar nieuwe herhalingen kijken? Op een geven moment is het gewoon klaar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).