Combospot: Fiat 500, de echte klassieker

Auteur: , 15 Reacties

De nieuwe Fiat 500 is een leuk autootje en een dikke hit, maar hij haalt het niet bij de charme van zijn voorvader. Gelukkig rijden ook hier nog exemplaren van rond, een van onze spotters kreeg er 2 voor de lens in Amsterdam.

Fiat 500 combo

Het is allemaal wel leuk en hip zo’n nieuwe 500, maar tegelijkertijd is het bakkie veel te efficiënt en betrouwbaar, omdat hij a) 50 jaar jonger is en b) niet door Italianen, maar door Polen wordt gebouwd. En deze kwaliteitsslag, eh pardon: dat gebrek aan ‘karakter’, vertaalt zich in o.a. een gebrek aan roestige panelen en startproblemen, waardoor je je Fiatje nooit meer eens ouderwets kunt uitfoeteren in de ochtend.

Een paar Cinquecento’s hebben de tand des tijds echter wonderwel doorstaan en stonden onlangs op een Amsterdamse kade. Quattromeister maakte er de volgende fotoserie van, in stemmig zwart-wit, met als extraatje een combo met een oude Kever aan de overkant van het water. KLIKKERDEKLIK!15 reacties

Vergeet de Mustang heren, dít zijn de echte tettenlokkers.
Echt een auto die ik ooit een keer moet hebben in m’n leven…
blijven leuke wagentjes
van de zomer maar eentje meebrengen uit Italië
die dingen kosten niet zo veel
@bmwpowerm5:

Kosten niet zoveel? Je bent goedkoper af met een nieuwe (zeker als deze 2e hands is). Met die oude loop je het risico een virus te pakken te krijgen. Word je door verplicht om er altijd maar meer chrome, RVS en magnesium onderdelen op te monteren. Uiteindelijk ga je achter een schorpioen koffiemolen moeten gaan, en een heleboel extra nest.
Lang, lang geleden was dat mijn eerste autootje, wat heb ik gelachen met die luis.
De meeste lezers zouden hem niet eens kunnen starten zonder uitleg, ook dat is 1 van de charmes van de 500. Tel daar het koffiemolen geluid van het luchtgekoelde 2 cilindertje bij en het beeld is compleet.
Check de Rum Diary met Johnny Depp, daar zit ook een mooi exemplaar in.
@sir_smokalot: Haha bedoel je dat ding zonder deuren en stoelen:p
De enige echt Fiat 500. Er zint niks in(ABS,airbags,toerenteller,airco,etc) Toch zit het kleintje in vele harten. Ze zijn niet snel en toch niemand die zich daarover opwindt. Ze zijn gewoon schattig.Mooie vrouw erin en het plaatje is perfect.
@Alfarobert: Dillema, mooie vrouw in mooie oldtimer.. Als ze de jouwe is zie je haar toch liever rijden in een auto met abs, airbags en een degelijke kreukelzone…
Voor mij doet het niets die kleine bolhoedjes. Er zijn een heleboel mensen enorm gek van, en ik kan ze alleen maar met argwaan bekijken.
Waarom zo’n kleine blikken doos aanbidden als er ook prachtige coupe’s, cabrio’s en luxe sedans waren in die tijd.
Ik heb ooit zo’n ding gerestaureerd ,wat een ellende.als je hem daarna verkoopt mag je blij zijn dat je de onkosten er uit hebt
@cthijs: Dat is bij elke auto op een paar uitzonderingen na.


De oude 500 had wat je kon er met 4 man in en het was echt een beginnersauto nu zijn het een statussymbool geworden waar je achterin niet kan zitten,


Ipv de panda had fiat de 500 met wat meer beenruimte achterin als instapmodel moeten hebben .
Dat zijn nou foto’s voor de volgende foto vd maand!
@mout: Dat wou ik dus net zeggen. Vooral de tweede foto met de Kever op de achtergrond. Prachtige foto!
@mout @bruinbeer Leuk om te horen! Ben pas begonnen foto’s te schieten en er een beetje een eigen draai aan te geven. Misschien dat jullie m’n Porsche spot (bewerkte foto’s) ook is willen bekijken, ben benieuwd naar jullie mening.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).