Complete zot gooit zuur over een Belgische Skyline R34

Auteur: , 71 Reacties

Let wel: een Nissan Skyline R34 die onlangs voor een enorm bedrag werd gerestaureerd.

Waarom?!

Je zult toch maar 150.000 Belgische Euro’s in de restauratie van je Japanse troetelkindje hebben gestoken, een week verwijderd zijn van de officiële keuring en vervolgens je trots in deze staat aantreffen. Het overkwam Karel Steenhoudt.

De man heeft 2,5 jaar aan z’n Skyline laten werken en zou binnenkort een showtje meepakken om het publiek te laten kennismaken met zijn blauwe beauty. Dat liep effe anders. Een vandaal klom over de muur bij Custom Import Arts, waar de auto werd gerestaureerd, en vernielde het achterlicht, de achterbumper, de awesome vleugel en het lakwerk. Op het terrein werden rode dopjes van flessen gevonden, dus vandalisme lijkt zeer aannemelijk.

Skyline met schade

Tot overmaat van ramp valt schade als gevolg van dergelijke laffe acties (ook Nederlandse Skyline-bezitters blijven er niet van gespeend) niet onder de verzekering, dus Steenhoudt zal waarschijnlijk nog € 5.000 moeten dokken om de boel te laten herstellen. Toch hoopt de liefhebber dat z’n Skyline rond augustus weer gereed is, maar da’s nog maar afwachten. Enkele onderdelen zullen namelijk uit Japan moeten komen.

Categorie Uit den Ouden Doosch: in een grijs verleden kwam hier een Audi A4 voorbij die met terpentine naar z’n mallemoer werd geholpen. Let vooral ook even op het aantal comments.

Dank voor alle tips!71 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat is echt zuur!
Dit is toch wel de ergstw vorm van jaloezie in de autowereld
Wie zet er even een crowdfundingpagina op poten?
@Jochempie: Ja inderdaad! Ik zie dat mensen voor schades door eigen schuld al geld bij elkaar krijgen, dus deze man moet zeker via crowdfunding geholpen kunnen worden!
150.000 Belgische Euro’s… Jaja, is de Euro al zoveel minder waard geworden door de Grexit?
Uhm neem aan dat die zot een gevangenis straf krijg van 6 jaar ?
Pijnlijk om te zien. Enkeltje siberië voor de dader.
Vieze misgunner. Als je een echte autoliefhebber bent, hoe erg je diegene ook haat deze auto zou je nog moeten poetsen voor ‘m
Wat erg voor de bezitter :-( Misschien moet ie ook maar een crowdfunding aktie starten (netals die Ferrari meneer van vanochtend hier op AB)
Heiligschennis…
Stel je is voor dat een ander meer heb dan jij..
Helaas denken er veel meer zo dan je denkt. Enkelen zetten het om in daden.
Krönkel im KOPF!
150,000 euro’s voor het restaureren van een Skyline??
Is dat ding van goud en diamant gemaakt ofzo??
@Rob: ik denk uren…. en als het vanaf elk boutje etc is gereviseerd, gaat daar een hele hoop tijd in zitten. Hulde dat iemand het ervoor over heeft. Maar het zijn Belgische euro’s, de koers weet ik even niet uit mijn hoofd xD
@Rob: als er onder de motorkap het een en ander is vervangen gaat dat harder dan je denkt. Volledig forged rb26 met goede 2 turbo’s zit je dan al 50k aan onderdelen als je voor high end gaat en dan moet t nog worden ingebouwd. ECU van 2,5k ex tuning van 1000/1500 is ook niet bijzonder in dat segment. Setje echte merk velgen plus semi slick banden? zo weer 10/15k verder. Carbon kap en klep…weer 2k verder.
Mensen vergeten soms wat voor bedragen er in de high end tuning omgaan.
@smeck: dat is geen high end tunig maar race onderdelen.
@smeck:
Ik heb inderdaad geen flauw benul wat voor bedragen er omgaan in het “high end tuning”-wereldje.

Aangezien je de nieuwste GT-R voor 120k (nieuw) hebt, vond ik dit nogal aanzienlijk. Maar goed, ik heb er geen flauw benul van, dus plusje voor je reactie.
Raar verhaal.
Als je meer dan een ton in een skyline kan stoppen, hoef je voor die 5k geen crowdfunding op te starten vind ik.
Neemt niet weg dat dit absoluut laag is, schade maken aan andermans auto is gewoon zielig.
Moet ineens weer denken aan die knul een paar maanden terug in oud beijerland.
Heeft ook een skyline, waar toen ik geloof teer over heen was gegooid en met een luchtbuks ofzo op geschoten.
@g40freak: Het gaat om het gebaar.
LOL .. 150.000 euro en 5000 euro schade .. Volgens mij zijn een paar nulletjes aangeplakt om het verhaal 10X spannender te maken ..
@lincoln:
Of het volk dat deze wagen gerestaureerde factuurreden volgens het principe “minuutje-factuurtje” en vervolgens zopen ze de hele dag koffie.
@Rob:
Asjemenou, wat een zin zeg….
Zal de warmte wel zijn….
@lincoln:

150k lijkt me idd een 0’tje te veel, maar 5k kan wel. Heb jij onlangst nog eens een wagen laten spuiten?

Nu geef ik aan dat het om een pronk/verzamel stuk ging, maar een motor laten spuiten kost je zelfs al 2K. (toegegeven m’n daily waar ik zelf de preparatie deed koste me de verfprijs van €300) Dus dan is 5K voor een wagen niet echt absurd hoog.
@Hupke: Zie nou zo al idd minimaal 5 panelen (die dus geheel over moeten worden gespoten), dat tikt aan.
Maar toch vind ik 5k aan de ruime kant, bovendien vragen sommige belachelijk hoge prijzen voor spuitwerk.
Waarom vindt iedereen de 5k zo hoog?! De kans is groot dat de spoiler en achterlicht units vervangen moeten worden. Daarbij was de auto in absolute nieuwstaat en gaan ze hopelijk niet plaatselijk stukken herspuiten..
Ik vind jaloezie en wraak acties zo verkeerd he. Maakt niet uit of het nou een fiets auto of wat dan ook is, de dader is echt zwaar zielig.

Hij zou zelf ff wat van dat zuur moeten drinken. Weet ie gelijk hoe die auto zich nu voelt 😏
Ik ben niet een voorstander van de doodstraf maar deze persoon moeten ze uit de samenleving halen.
@erik64: “Jij doet niet meer mee.”
“Tot overmaat van ramp valt schade als gevolg van dergelijke laffe acties (ook Nederlandse Skyline-bezitters blijven er niet van gespeend) niet onder de verzekering”

Als je zo’n wagen hebt neem je toch op z’n minst een kleine omnium => wel gedekt door de verzekering, en hoef je niet te lopen huilen. (totdat je weer je verzekering moet betalen als je jong bent, want dat kost dan wel weer wat)
@Hupke:
Klein omnium bevat (in België alvast toch) meestal geen eigen schade noch vandalisme. Enkel schade door een inbraakpoging wordt dan vergoed…
@StijnB:

Mss dat ik geluk gehad heb dat ze een gebroken ruit onder inbraak poging gerekend hebben? Ik dacht eigenlijk dat schade door derden zoals dat zo mooi heet er ook bij in zit.
Beetje veel voor een restauratie, staat er 1 voor +/- 37k op marktplaats te koop zou lekker niks restaureren voor zoveel geld. O.T zou net zolang zoeken tot ik hem gevonden had en hem zelf ff met zuur bewerken
Straks is die gefixt en gooit er weer iemand zuur overheen. Ik hoop dat de dader gepakt wordt.
Geloof er geen knars van. Ze hebben zelf remolie er over heen gegooid.
Wat een achterlijke idioot! Zwaar belachelijke actie. Ik neem aan dat de schandpaal gaat bij het eerst volgende Japanse auto festival?
Je moet wel héél jaloers zijn om bij CIA over het hek te klimmen om een auto te beschadigen. Dan heb je wel een enorme hekel aan betreffende auto of eigenaar.
Dat is natuurlijk enorm kut, en degene die dit gedaan heeft mag ook goed gestraft worden. Los daarvan vraag ik me wel af waarom deze meneer geen all-risk verzekering op zijn auto heeft. Het is toch niet Polo nummer zoveel waarvan genoeg onderdelen in omloop zijn.
@Edge: de auto is nog niet door de keuring geweest. Verzekeringen zijn in België erg moeilijk te krijgen voor een Skyline, al helemaal voor een R34 GT-R en nóg moeilijker voor een nog niet gekeurde R34.
@ej20g: In dat geval vraag ik mij af waarom hij die kentekenplaat op zijn auto heeft zitten, en waarom de auto niet ergens binnen gestald is. Ik ken de Belgische regels niet echt, maar als je hier in Nederland een auto zonder kenteken/verlopen keuring hebt mag je hem niet op de openbare weg (en dus ook niet openbare parkeerplaatsen) laten staan.
@Edge: Oke, ik moet niet alleen maar plaatjes kijken en dan reageren. Artikel lezen wil helpen. Hij stond dus bij een restaurateur op het terrein, daarmee is het issue van “op de weg” stallen verlopen.
Nog steeds vraag ik mij wel af waarom je als restaurateur een auto van €150.000 (mits die bedragen kloppen uiteraard) zomaar op een (blijkbaar) onbewaakte parkeerplaats stalt. Niet alleen in verband met dit soort vandalisme, maar ook om hagelschade en dergelijke te voorkomen.
@Edge: ik denk dat jij nog een keer mag lezen. In de tekst staat dat de dader over de muur bij het restauratiebedrijf klom. Dus niet een openbaar parkeerterrein. Wellicht ook met videobewaking dus.

En als het een professioneel bedrijf is dan is de kans groot dat ze binnenin wellicht nog wat veel duurders hebben staan. Misschien dat die daarom buiten stond.
@mopar: Nee, dat zeg ik ook in mijn reactie waarin ik mezelf corrigeer. Ik vind het alleen opmerkelijk dat je een auto van €150.000 zomaar buiten laat staan, ongeacht of het een afgesloten terrein is of niet,
Schande! Een van de mooiste auto’s ter wereld gewoon uit jaloezie
Hij staat toch bij de garage, mag hopen dat die verzekerd zijn?
Om te beginnen: welke gek steekt er zoveel geld in een datsun?
@spykerboy: Ik zou daar absoluut geen moeite mee hebben
@rb26dett: ik zou nog geen 50k in mn supra steken, voor zulke bedragen kan je ook echte sportautos kopen (denk aan een 360 modena/e9xm3 etc etc) laat staan voor 150K
@spykerboy: Ja ik ben iemand anders hè
De wagen staat toch bij een bedrijf? Wie is er dan aansprakelijk?
@Smokey: de verzekeraar van het bedrijf…
Waarom zou de verzekering dit niet dekken? Mijn all-risk dekt ook vandalisme. Ik heb daar eens gebruik van moeten maken toen iemand met een mes of schroevendraaier het logo van mijn auto had gewrikt. Was geen enkel probleem voor de verzekering en had zelfs geen effect op mijn bonus-malus-trede.
@donvincenzo: wat een toestand toch weer voor een Zoezoekie Alto-logo…….
Aansprakelijkheid lijkt me inderdaad bij het bedrijf te liggen, maar dat maakt het inderdaad niet minder zuur….
150k voor een restauratie is inderdaad wel erg hoog gegrepen, maar mogelijks gaat het om aankoop + restauratie + onderhuidse kieteling…
Pijn
Brugse zot?
Dit soort dingen vallen niet onder park-schade? (in het geval je dat hebt verzekerd)
You dont touch another mans ride, you just dont
Volgens mij is dit geen afgunst, maar meer wraak. Misschien heeft hij met iemand onenigheid…
Wat is er toch met skylines die vernield worden, vorig jaar was er ook al een:

http://www.autoblog.nl/nieuws/laffe-vandaal-terroriseert-nederlandse-r33-skyline-eigenaar-75126

Dat doe je toch niet… Zelfs niet bij een Toyota Corolla of een Prius. En ook niet als wraak.
Ik weet niet hoe de schrijver van dit artikel denkt, maar schade door een derde op het terrein tijdens en na werken, op de wagen van een klant valt onder bedrijfsschadeverzekering. Indien “custom import parts” dit niet heeft, geldt simpelweg hun aansprakelijkheid in gemeen recht. De eigenaar heeft dus geen €5.000 extra kosten, voor hem enkel een iets langere wachttijd..
Die reactie in dat terpentineverhaal… TOP FKING KEK.

“wat dacht je van ik maak je helemaal dood ik reet je open en hang je ingewanden rond mijn auto om te laten zien dat je van mijn auto af moet blijfen ik snap dat echt niet hoor waarom iets van een ander vernielen zulke lui moeten de bak in en een nieuwe TDI S-Line dokken voor die brit”
Misschien dat ie met 200km/h door de bebouwde kom is gevolgen incl. open uitlaat? Zo maar een gedachte. En dat daarna een boze buurtbewoner in actie gekomen. Ik sta er niet van te kijken.
@schellekens006: zonder gekeurd te zijn? Als je zowiezo al niet 100% rond bent met je papierwerk ga je geen gekke dingen uithalen.
De dader mag dezelfde hoeveelheid over zijn/haar eigen tronie gooien.
Dat sommige mensen het nogsteeds moeilijk vinden om van andermans spullen af te blijven…
welke verschrikkelijke kl**tzak doet zoiets nou weer? aan de andere kant, hij heb geluk dat t niet via zn luchtinlaat enzo de motor in is gegoten. dan heb je pas echt pech
150.000,- moet 150,- zijn neem ik aan?
Ik zal maar niet zeggen wat ze met diegene moeten doen want dan wordt mijn reactie verwijderd…
Wat. Een. Lul!
Afschieten met een compoundboog.
Blijf met je poten er vanaf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).