Nissan Skyline R34 uit Fast & Furious kost € 1 miljoen

Auteur: , 44 Reacties

Je kunt waarschijnlijk wel raden waarom. Hier snapt iemand het concept van vraag en aanbod / lijkenpikkerij*.

De GT-R van 1 miljoen

De een zal het schaamteloos noemen, de ander gewoon ‘handel’. De blauwe Nissan Skyline R34 GT-R die in The Fast and the Furious 4 voorkomt is na de dood van hoofdrolspeler Paul Walker verdrievoudigd in vraagprijs.

Het bijzonder prettig ogende exemplaar deed al een niet misselijke 300.000 euro, maar nadat Walker eind november in een tragische crash om het leven kwam is de vraagprijs gewijzigd in 1 miljoen euro. Inderdaad, een één met zes nullen.

Scene uit Fast & Furious 4

En voordat jullie hier nu allemaal schande over spreken: de zeer modale Golfjes van ex-Paus Benedictus en Kate Middleton stegen ook enorm in waarde op basis van de bekendheid van hun vorige eigenaars, en niemand keek er van op. Handel is handel. Maar het laat in dit geval wel een beetje een bittere nasmaak achter, dat wel.

De advertentie van de GT-R, die onderhuids stiekem helemaal geen GT-R is, maar een GT-S (het illegale verhaal hierachter, inclusief celstraffen, HIER) vind je op Mobile.

Met dank aan allen voor de tips. Screenshots via IMCDB.
*doorstrepen wat niet van toepassing is

Update: directe advertientie hier. Onze lezer 63amg tipte deze reeds aan het begin van het jaar, destijds was er sprake van dat je bij de verkoop ook nog een meet & greet met Paul Walker kreeg.
44 reacties

Mensen die hijgerig al de berichten over Walker volgen, zullen vast ook wel deze auto willen kopen.
Om er later schande van te spreken op alle aandacht die aan dit ongeval werd gegeven.
De èèn z’n dood, is de ander z’n bro… bankrekening!
Of je bouwt ‘m voor veeeeeel minder geld na? Neem aan dat je de onderdelen gewoon uit een catalogus kan bestellen..?
@utr1984: maar dan is het niet de film auto. En dat kost ook geld. Plak bv een audi embleem op een skoda en je betaalt al veel meer. Nee niet jij zelf maar vanuit vw natuurlijk.
@utr1984:
Jij snapt het…
Kunt ook foto’tje van de Nachtwacht in rijksmuseum hangen.
Of Ferrari GTO uit je 3D printertje laten komen.

Het gaat om de historie van een voertuig.
En sommigen mensen hechten er waarde aan als Paul Walker in de auto heeft gereden.
@Hubert: een kunstwerk en een echte exclusieve auto vergelijken met een Skyline, die je makkelijk op deze manier kunt ontoveren. Snap dat men er best knaken voor een filmauto willen geven, maar een miljoen is natuurlijk too much voor dit apparaat
@utr1984:

Ik vind een miljoen voor de nachtwacht ook teveel….
@utr1984: http://www.autostyle.nl/ hier is alles te krijgen ;)
Brrr walgelijk
Maaar, kun je er ook 16 keer meer schakelen?
Belachelijk. Hij is zelfs de 300.000 niet waard die er eerst voor gevraagd werd. Een goede r34 GTR kan je voor een euro of 30 a 40.000 kopen. Stel dat er echt grof geld tegen aan is gegooid dan is hij misschien (geloof er geen donder van) voor 100.000 verbouwd. Dat in combinatie met afschrijving van onderdelen zou je er max 100.000 voor kunnen vragen. Degene die er meer voor betaald is dwaas of heeft geld teveel.
ach als exploitatie van een dode lijkenpikkerij is dan doet AB daar aardig aan mee toch met al die artikelen over een onbelangrijk acteur.
Ondanks dat de R34 illegaal is had hij op zijn minst één echte GT-R in Californië staan, net als een eveneens illegale S15 Silvia. Beide zonder kenteken maar hij had ze wel, dat geeft opnieuw aan dat de man een echte autoliefhebber was. Overigens dacht ik dat één van de GT-R’s in de film een echte was die eveneens in zijn bezit was. Daar ben ik nu niet zo zeker meer van maar het blijft een prachtige auto.
@ej20g: hoezo is de Gtr illegaal? :P
@jensgib: hier komt een eerlijk antwoord, zonder gein: de R34 GT-R en de S15 Silvia zijn beide verboden (in Californië in ieder geval) wegens uitstoot. Ja echt, uitstoot. En dan moet je kijken wat daar aan V8-spul rondrijdt…
@ej20g: oh vandaar.
@ej20g: Fout. Ze hebben geen crashtest etc gehad en zijn niet aangepast naar Amerikaanse regelgeving. Dat van uitstoot zal best iets van waar zijn, maar de “echte waarheid” is het niet. Na 25 jaar mag je ze invoeren, dus de R34 mag in 2024 worden ingevoerd.
@ej20g: Er staat nergens dat deze auto -eigendom- van Paul Walker geweest is. Er staat dat dit de auto is die in de film F&F4 gebruikt is. Die witte R34 uit het filmpje stond wel in zijn garage. Dus dat de man een “gearhead” was is duidelijk ! 1 Miljoen is veel, maar wie weet wat de ‘gek’ er voor over heeft.
De Volkswagen reclame doet het hem :)

Ot: 300.000 is veel maar 1.000.000 is wel absurd veel geld.
niet geschoten is altijd mis geschoten toch? Alleen maar mooi dat dit soort acties uitgehaald worden!
Sta versteld van al die mensen die zo negatief zijn over de aandacht richting F&F en P. Walker. Lees dit bericht dan gewoon niet, dat je uberhaubt reageerd.

Waarde van een auto word nou eenmaal hoger als deze bekend is of van een bekend persoon is geweest. Zo gaat dat nou eenmaal. Nog nooit een veiling gezien? Tegenwoordig zie je dat toch overal op T.V.

‘Bij de weg’ Het geld niet alleen voor auto’s.
Is toch logisch, dit is handel altijd zo geweest.
Hmm heel vreemd. De enige Skyline die f
Vind die inruilpremie van VW ruimschoots zeer genereus voor dit tuningsgebakje.
Belachelijk! Alleen een zot geeft daar zoveel geld.
Oke, hoezo is dit een GTS en geen GT-R Sir Smokalot??
Zoals ik kan zien op de foto’s zit hier een RB26 in en niet een RB25NEO zoals gebruikelijk is bij een R34 GTS ;)
De RB26 is puur voor de GT-R

De prijs is absurd dat was het al bij 3 ton maar nu helemaal voor dat geld kun je wel 10 r34 gtr ophalen en tunen naar deze specs!

Maar wat mij wel stoort is dat de mensen zich dus enorm vergissen in de kracht van dit blok en de auto.

Standaard heeft het blok al tegen de 400 pk en kom niet met specs van internet aan wat die zeggen bijna allemaal 280pk dat is een gentemans agreement die men in Japan heeft net zoals de duitsers hebben over de 250km/u!

Ik denk dat menige AMG, M3, R4 of wat dan ook maar van die leeftijd er het heel lastig mee hebben in een sprint ;)
@Alexw210: geswapt. Een RB26 is relatief makkelijk te swappen als je genoeg geld hebt. Standaard hadden de RB26’s in de R34 rond de 330 pk, 280 pk was inderdaad het opgegeven cijfer. Met wat minimale aanpassingen aan onder andere de turbodruk en intercooler zit je zo rond de 400 á 430 pk.
@ej20g: ik geloof er niets van dat deze geswapt is mocht het wel zo zijn dat is het een goede swap, want bij een swap verander je toch niet de achter zijschermen die gelast zijn.
Nogmaals ik zie ook alleen maar een foto als ik bij de auto sta kan ik het misschien wel zeggen.
@Alexw210: ik weet het verder ook niet zeker hoor. Maar alles is om te bouwen, er rijden zat Skyline’s GTS en GT-T rond met volledige visuele GT-R ombouw. Hier in Nederland rijdt bijvoorbeeld een GT-T rond met GT-R ombouw en RB26.
@Alexw210: Ik geloof dat op de extra’s van de dvd iets over deze auto staat. Volgens mij werd er gezegd dat dit inderdaad een gts of gtt is die omgebouwd is om op een gtr te lijken. Dit was om twee redenen gedaan; 1) het was goedkoper, en 2) in de film moest “gedrift” worden, en was achterwielaandrijving dus makkelijker..
@neidjel: ok dat wist ik dus niet, heb nooit de extra’s bekeken maar als er gedrift moet worden dan is het toch makkelijkere om de drijfstangen van de voorste wielen eruit te halen/ los te koppelen dat lijkt mij goedkoper, plus wat ze allemaal verbouwd hebben aan een gtt hadden ze een stock r34 kunnen kopen!
just my 2 cents
@Alexw210: Achterschermen is niet lastig om aan te passen. RB26 + R34 GT-T is vaak goedkoper. Een R34 GTS bestaat niet, bij R33 en R32 is GTS een non turbo model. GTS-T is met turbo.
@Ra1kkoneN: Vanmorgen stond er nog Gts ipv nu GTR, en dat van gtt en gts wist ik ook wel maar sir smokalot dus niet ;) niet om te bashen hoor
Ik heb zelf een r33 gts-t gereden dus ik weet wel het een en ander van de luchtlijnen ;P
Achterschermen niet lastig om aan te passen??
Weet je wel hoe je een GTR kan onderscheiden van een GTT??
Juist de bolling op het achterscherm is er een van. en geloof mij dat is verdomd goed gedaan als ze dat uit hebben geslepen en gelast hebben!
Waar is eigenlijk die grijze Skyline uit deel 1 en 2 gebleven?
IMCDB geweldig! Die kende ik nog niet
Een Skyline van een matige acteur voor een miljoentje,
of een NSX van de beste F1-coureur aller tijden (Fangio, Clark, Nuvolari, Ascari zijn ook niet slecht) voor 110.000 pond. Dilemma, dilemma!
http://www.ebay.co.uk/itm/Ayrton-Sennas-Personal-Red-Honda-NSX-from-his-Home-in-the-Algarve-/331088014523?
Wat een geld, maar dan krijg je wel een prachtige Skyline R34, ook al is het een Gtt, hij heeft wel alle GT-R details en natuurlijk de RB26DETT, en niet te vergeten Paul Walker heeft er in gezeten!
Benieuwd wat die Porsche gaat kosten……..Not.
Pff, alleen maar omdat een overrated dooie celeb erin gereden heeft…?
Doe mij maar die Benz van Bernard… Stukken goedkoper…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).