Computergame onthult looks van de nieuwe BMW M5

Auteur: , 30 Reacties

I feel the need...the need for speed.

F90

Opschudding op de redactie. Vanaf deze middag puilt onze mailbox uit van de mailtjes over de nieuwe Need For Speed game. Tsja, welke autoliefhebber is er nu niet opgegroeid met deze klassieker onder de racegames. De mailtjes hadden echter niet als doel om ons vast uit te nodigen voor een potje online racen.

Op de cover van de game staat namelijk een tunertastische rode Nissan R34 Skyline GT-R. Maar wat is dat nou vlak naast die rice-rocket? Nee, niet die gele offroad-Amerikaan, aan de andere kant. Is dat niet de nieuwe BMW F90 M5? Het lijkt er in ieder geval wel op!

Zoals bekend is de F90 M5 nog niet officieel voorgesteld, dus we hebben hier wellicht met een primeur te maken. Hoewel de exclusieve samenwerking tussen NFS-maker EA Sport en Porsche inmiddels voorbij is, werkt de game-maker nauw samen met autofabrikanten om zo realistisch mogelijke polygonen op je scherm te toveren. Het zou dus zowel kunnen gaan om een oprecht lek, of om een gecoƶrdineerde actie met BMW om de M5-hype onder jeugdige fans nog wat op te pompen.

M5

Enfin, we zien eigenlijk wat we al verwachten van de nieuwe M5, namelijk agressieve bumpers en luchtgaten in de stijl van alle andere M-modellen. Specs van de F90 zijn al langer bekend, die vind je bijvoorbeeld HIER.

Bedankt iedereen voor de tips!30 reacties

Vettt, ga ik zeker kopen! šŸ˜
@premium01: ik ook! En de game voor de kids šŸ˜‰
Kolere dat lijkt wel een SUV op die tweede “foto”. Wat een bodemvrijheid.
@donstil: De game bevat ook een opgehoogde Chevy Bel Air, de kans is dus groot dat je je BMW ook een lift kit kunt aanmeten.
@robert110: dit is niet gelift, de afstand tussen wielkast en wiel is daar te klein voor
@donstil: Zo gek vind ik dat niet op die 28 inch wielen die overal maar worden onder gekwakt.
@Donstil: lijkt zo..
Het had elke andere bmw kunnen zijn. Ik wordt er niet echt enthousiast van in ieder geval.
@mrb: Ik word niet enthousiast van je -dt kennis.
@thezonda: je weet ook van narigheid niet hoe het werkt.
Had net zo goed een Skyline kunnen zijn, met een lelijke bodykit.
Need for Speed. Dat is ook echt niet meer wat het geweest is hĆØ?!
@viezefreddyw: Dat is het toch al >10 jaar niet meer?
@viezefreddyw: na underground 2 was het wel klaar..
@viezefreddyw: En toch, wellicht tegen beter weten in, pik ik de nieuwe Need for Speed altijd vrijwel meteen op in de hoop dat ze eindelijk een waardige opvolger hebben gemaakt voor Underground 2 en Most Wanted 2005. Bij deze ontwikkelaar (Ghost Games) zitten mensen die van Blackbox (NFS Underground (2) en Most Wanted), Criterion (Burnout) en Playground Games (Forza Horizon-serie) afkomstig zijn, dus dan mag je best wel een leuke arcade racer verwachten.
@viezefreddyw: nope, zeker 2015 sloeg als een microlul op een drumstel.
Ik zie het verschil niet tussen dit en dat M-pakket van de 530d laatst. Enerzijds is dat goed, anderzijds een bummer van jewelste.
@phaeton: een bimmer van jewelste?
@phaeton: naar mijn idee precies wat de E39 M5 en de E36 M3 zo super maakten…
Laat ze bij EA potverdikke eens bezig gaan met Underground 3, want daar zitten mensen dus echt op te wachten
@dieselkameel: ik denk dat de nieuwe generatie tuners best wel in zo’n spel tot zijn recht komt. Iedereen rondrijden in Lumma, RWB, Rocket-Bunny, Techart en Mansory-spul. Wrapje van JD erop, auspuff van Akrapovic, noem het maar op.
De M2 werd toch ook in het vorige deel gepresenteerd ?
Heb de M5 al gezien, ziet eruit zoals je zou verwachten als je het verschil tussen de F10 basis en M5 indachtig houdt.
[misschien beetje offtopic]

Dit jaar schijnt geweldig te zijn voor racegames. Een beetje te geweldig voor mij. Ik als student op gelimiteerd budget kan mij veroorloven om van de vijf “grote namen” een selectie van twee maken. Ook omdat ik al besloten heb dat Forza Motorsport 7 er Ć©Ć©n van wordt, hoef ik alleen een tweede te kiezen. De afweging was tussen DiRT 4 en Project CARS 2, maar met de aankondiging van deze NFS en The Crew 2 ga ik enorm twijfelen. Is NFS het nog waard deze dagen? Of is een spelletje zoals DiRT leuker (ik heb DiRT 3 niet heel intensief gespeeld)?
Oh en is het al bekend of al deze games op alle platforms komen? Ik heb zelf een matige PC dus Xbox One zou fijner zijn.
@720s: NFS Payback komt naar de PC, PS4 en Xbox One dus dan zit je goed.

En of NFS het nog een beetje waard is deze dagen? Dat zal echt uit deze game moeten blijken. De vorige game (Need For Speed uit 2015) was in een reboot van de serie die in de basis best leuk was maar ook fouten kende. Zo zag het er erg gelikt uit, maar waren opties wat betreft het customizen van je auto vrij beperkt. De handling van de auto’s was prima. Niet al te hoogstaand maar gewoon lekker toegankelijk zoals het bij zo’n game hoort. Het echte probleem was in mijn ogen de always online-functie. Zonder internet kon je het spel simpelweg niet spelen, ook niet in singleplayer modus. En dan waren er nog wat kleine dingetjes, zoals dat het altijd nacht is, de rol van de politie kleiner is dan je in een NFS zou willen en dat het tot enkele maanden na de release geduurd heeft voordat er Ć¼berhaupt een manuele transmissie in het spel zat. EA noemde het concept een “Living Game”, wat in feite gewoon marketingpraat was voor “We hebben het spel nog niet helemaal af, maar koop het nou maar dan fixen we de problemen daarna wel”. In November zullen we erachter komen of ze bij Ghost Games geluisterd hebben naar de kritiek en met de goede punten als basis een nieuwe Need For Speed hebben neergezet.

Wat DiRT 4 betreft moet ik je het antwoord schuldig blijven. De laatste game die ik in die serie heb gespeeld is de originele Colin McRae DiRT. Die vond ik erg leuk, maar ik weet niet hoe de serie zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. De beelden zien er in ieder geval wel veelbelovend uit.
@Edge: thanks!
Ik ben zelf redelijk geĆÆnteresseerd in PCARS2, met name vanwege de cover car (je weet wat ik bedoel ;) ) en de graphics, maar ik weet niet of een trackbased game het waard is naast Forza Motorsport 7. Een wat meer openworld als Need For Speed of in zekere zin DiRT lijkt mij dan vetter.
Voor zover ik heb gelezen gaat NFS een offline modus krijgen en meer customization, alsook een dag/nacht cyclus, wat volgens velen de grootste problemen van het spel oplost.
Ik denk dat ik de games Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n laat uitkomen en dan een oordeel geef. Mijn gevoel zegt dat deze NFS een topper wordt. Maar mijn ervaringen met de “modere” NFS games is zeer beperkt.
@720s: ik zou haast zeggen laat inderdaad nfs liggen, Forza is 100x beter dan dit ook Qua speelduur beleving etc. Project cars kan redelijk mee denk ik met Forza vooral de Story-mode(career) is beter. Dus net wat je wil/zoekt.
ash via Android app
Just perfect!
Het is nou niet dat ik verrast ben door het uiterlijk. Die nieren zijn er nog steeds.
@wijsneus: ik wordt zowiezo hondsberoerd van de techniek en auto industrie laatste tijd. Het ene model is nog niet uit of zn opvolger word haast al geĆÆntroduceerd, zelfde met telefoons. En het grappige is wij (de consument) trappen er iedere keer in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).