Consumentenbond: Toyota Yaris Hybrid is de beste

Auteur: , 1 Reactie

De onafhankelijke consumentenorganisatie heeft gesproken: de Toyota Yaris Hybrid is de beste auto in de Compact klasse. Lang leve het lage verbruik, de ruimte, en een standaard automatische transmissie.

De Yaris werd beoordeeld op vijf onderdelen: rijden en gebruik, verbruik en uitstoot, veiligheid, betrouwbaarheid en afschrijvingen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen geloven over hybride auto’s, blijkt de Yaris juist het beste uit het mankementenonderzoek te komen. De kosten om er één te bezitten vallen dus alleszins mee, zeker als we het lage verbruik, de scherpe vanafprijs, en beperkte afschrijving meetellen.

Deze zomer werd de Yaris in het nieuw gestoken. Dit betekent niet alleen een vernieuwd design binnen en buiten, maar ook technisch zijn een aantal dingen flink aangepakt. Zo kregen de motoren, versnellingsbakken, onderstel en stuurinrichting een update om weer helemaal bij de (bijtellings-)tijd te zijn.1 reactie

Na jarenlang in een Alfa 156 te hebben gereden, staat deze auto hoog op mijn lijstje om over enkele maanden wat “bewuster” te gaan autorijden. Ik ben al wat ouder en een must is oa een hogere instap. zo ook voor mijn vrouw. Ik ben al bij de dealer geweest en inderdaad hij stapt perfect in. Daarnaast ziet de Yaris er goed uit zowel aan de buiten- als binnenkant. De tijd van stoplichtsprintjes heb ik al langer achter mij gelaten. Maar omdat het nog enkele maanden duurt kan het zo maar iets anders worden. Qua kosten is de Yaris bij lange na niet te kloppen door auto’s als de Mitsubishi ASX, Nissan Qashqai, Renault Captur, etc. Dus….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).