Crash Paul Walker geen gevolg van technisch defect

Auteur: , 43 Reacties

Onderzoek wijst uit dat de Porsche Carrera GT waarin Paul Walker en zijn vriend Roger Rodas om het leven kwamen niet gecrasht is als gevolg van een technisch mankement. Er is nog maar één oorzaak waarnaar onderzoek wordt gedaan: snelheid.

Wrak Paul Walker

Vrij snel na de crash van de geliefde acteur en zijn vriend gingen er geruchten dat een vloeistoflek ervoor gezorgd zou hebben dat Rodas de macht over het stuur zou hebben verloren. Dit blijkt na onderzoek van het wrak niet het geval te zijn. Ook is er geen sprake geweest van een los voorwerp op de weg waarvoor Rodas zou zijn uitgeweken, een ander gerucht dat de ronde deed.

“Als oorzaak van het ongeluk kijken we op dit moment alleen nog naar de snelheid.” aldus een bron tegenover het Amerikaanse persbureau AP. Er zijn inmiddels berekeningen gedaan met betrekking tot de snelheid waarmee de Porsche Carrera GT crashte maar daarover worden nog geen mededelingen gedaan.

Helaas voor de aluhoedjes: ook een Drone-aanval is dus uitgesloten door de Amerikaanse onderzoekers.



43 reacties

complete onzin ..

ik heb het filmpje gezien en dat ding stond duidelijk stil ..
@lincoln: stond stil,het was een grote bende.
@bayernmunchen: bedoel,staan kun je beter achterwegen laten,het lag er,aan drellen.
gedwongenleaser
Komop zeg, het is toch geen Paul Walker blog. Vervelend dat hij verongelukt is, leuk dat hij een extra artikeltje aandacht krijgt omwille van zijn uitgebreide garage maar nu is het wel een keer klaar hoor met uitmelken…
@gedwongenleaser: Het moet nu echt eens stoppen met dat gezeur over Paul Walker nieuws. De beste man is waarschijnlijk verantwoordelijk voor 50% van de Autoblog bezoekers, die dankzij hem autoliefhebbers zijn geworden. Als het je niet zint, reageer dan gewoon niet en wacht op het volgende nieuwtje wat je wel interesseert.
@oldekamp:
en je kunt toch ook niet reageren op gezeur over paul wokkel nieuws, beetje inconsequent…
gedwongenleaser
@oldekamp: het is een normale vent die toevallig goed verdiend heeft met wat films, hou toch op die gast te verafgoden…
@gedwongenleaser: waarom reageert u hier dan op?? Kijk er dan gewoon niet naar…
gedwongenleaser
@barcares: het is een blog, daar mag je gewoon je mening geven.
@gedwongenleaser: Doe geen moeite, naar jou zullen ze absoluut niet luisteren, waarom wel? Lees het gewoon NIET als je er geen zin in hebt, sla het artikeltje over. Goede tip hè?
gedwongenleaser
@2cool4school: het is een blog, daar mag je gewoon je mening geven.
@gedwongenleaser: Het houdt niet op, niet vanzelf…
@gedwongenleaser: je kan je naam beter veranderen naar ‘gedwongenlezer’, als het schijnbaar zo voelt.
@FlighTom:

LOL ..
@FlighTom: Haha ik denk dat hij zich vergist heeft bij het aanmaken van zijn account. Of stond de voorspellingsfunctie aan?
gedwongenleaser
@FlighTom: goeie joh…
@gedwongenleaser: Onno Hoes vind je zeker interessanter? :-)
gedwongenleaser
@bartsmit: als het ergens nog enige betekenis/relatie had gehad was het wellicht nog grappig geweest, nu is het gewoon sneu…
@gedwongenleaser: Je weet wel hoe je vrienden moet maken meneertje….
Paultje is een gerespecteerd persoon, de snelheid zal ongeveer 50km/u zijn geweest.
Was het een willekeurige puber geweest, dan had deze minimaal 200km/u gereden icm teveel drank.
@melkkoe: Ze hebben het in de wandelgangen over 170km/uur. Wel klein verschil met jouw 50km/uur. :-)
Oorzaak is misschien wel dat Rodas, Paul zijn broer Johnnie heeft leren kennen…
@VeniVidiVici: typisch AB niveau en het krijgt nog duimen omhoog ook.
Als je zo simpel bent en denkt moet je het doortrekken en minimaal zijn moeder de schuld geven, want als zij geen broer gebaard had voor PW dan ………….
@yerrie: Sorrie yerrie, maar als jij de beeldspraak niet snapt dan span jij toch wel de kroon van simpel zijn en denken…
In Stüttgart durven er weer een paar te gaan zitten en de bilspieren te ontspannen.
@desjonnies: Want ze waren eerst aan de poppers?
” de macht over het stuur zou hebben verloren.” Dit betekent dat iemand niet over de vaardigheden beschikt die benodigt is …..
En Casper , snelheid bepaal jij zelf in een auto , derhalve ook te rangschikken onder hetzelfde kopje als voorgaand.
ps. slechts een coureur heeft de (mentale) opleidingen genoten om dergelijke voertuigen te besturen .
Als iemand het hier niet mee eens is mag deze zijn vinger opsteken .
@tweede_woning: ” Dit betekent dat iemand niet over de vaardigheden beschikt die benodigd is”, “slechts een coureur heeft de (mentale) opleidingen genoten om dergelijke voertuigen te besturen.”

Ja absoluut, want Michael Schumacher eindigde zijn race ook nooit in de grindbak of tegen de vangrail…
@motoragent: inherent aan racen , even zoeken naar de grenzen , niet zijnde de race daadwerkelijk . MS , trouwens niet zo”n goed voorbeeld , deze nu te noemen :)
@tweede_woning: Geen idee wat je nu allemaal zegt, maar in het eerste stuk staat duidelijk dat iemand blijkbaar niet over de juiste vaardigheden beschikt als hij de controle over een auto verliest. Geloof me, zelfs de beste bestuurders kunnen de controle over een auto verliezen.
@motoragent: omdat je geen idee hebt wat ik zeg lijkt het me beter het hier maar bij te laten .
@tweede_woning: dat is het nu net, het is niet omdat je een goede coureur bent die een auto snel over een circuit kan sturen, dat je daarom een goede chauffeur bent met de ervaring, integriteit, zelfinzicht, hoffelijkheid en volwassenheid om een snelle auto op een plezierige maar vooreerst veilig manier over de openbare weg te besturen.
Het niet kunnen maken van dit onderscheid is typisch voor vooral jonge mannen die denken dat ze goed goede bestuurders zijn als ze dicht aan de grens van hun kunnen snel rondrijden, terwijl iedereen rondom vooral hoopt dat het eerste ongeval dat onvermijdelijk zal komen geen onschuldigen schade zal berokkenen…
@Onehp: chapeau , ik zeg altijd indien de testosteron bedenkelijke vormen gaat aannemen ; nordschleiffe :, zo hard mogelijk …. Daaaag….
ik denk dat de oorzaak bij computerspelletjes ligt ..

of dat ie teveel domme films heeft gekeken ..
@lincoln: Je zegt net dat je het filmpje hebt gezien. Het is toch duidelijk dat die boom geen voorrang had?
Het alcoholniveau in de beide heren na het feestje speelde gen rol, of wordt dat uit piëteitsoverwegingen buiten beschouwing gelaten?
Vraag mij nog steeds af welke minimale kracht en snelheid er nodig is om een dergelijke Porsche dusdanig total loss te rijden op het moment dat hij in aanraking komt met een vast object in de vorm van een lantaarnpaal of boom.
@cargek: …lees het binnenkort op dit blog! :-)
@cargek: Ik denk onder de juiste hoek met de juiste omstandigheden dat zelfs 50 km/h impactsnelheid al genoeg kan zijn voor total loss. Alleen of de auto dan ook direct in brand vliegt, dat is natuurlijk de echte vraag. ;-)
@bastiaangt: dat in brand vliegen ligt ook niet bepaald aan de snelheid.

Benzine slang die scheurt en in aanraking komt met iets warms = boem
Ik wil graag 2 dingetjes toevoegen. Ik heb onlangs ergens gelezen dat iemand het over kattenogen had op die zich op die weg zouden bevinden. Die steken immers boven het wegdek uit en zo’n sportwagen zou al helemaal niet goed reageren als die met hogere snelheid erover zou rijden. Ik vind het ook wel ongelooflijk dat ze naast sporen op het wegdek gelijk een technisch mankement kunnen uitsluiten. Alles was zo erg verbrand, dat bewijzen aan de auto zelf niet meer goed terug te vinden zijn, lijkt mij. Misschien werkte het rempedaal wel niet? Maar een hogere snelheid was er zeker wel, want de auto zag er wel erg toegetakeld uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).