Dakar-rijder vindt al 12 jaar vermiste Nederlander [updated]

Auteur: , 32 Reacties

Als deelnemer aan Le Dakar moet je beschikken over een goed richtingsgevoel en goed kunnen zoeken. Deze kwaliteiten had motorrijder Bastiaan Nijen Twilhaar echter niet nodig, toen hij in Buenos Aires iemand opduikelde die al sinds 2003 in ons land vermist is.

Bas Nijen Twilhaar

De coureur uit Vriezenveen liep in een shirt met Nederlandse opdruk door de Argentijnse hoofdstad toen een zwerver hem aanschoot. De man bleek een landgenoot te zijn, die hier al 12 jaar vermist wordt. De man vroeg Bastiaan of hij tegen zijn zus in Nederland wilde zeggen dat hij nog leefde. “Dat hebben we gedaan”, zegt Bastiaan. We gokken dan ook dat zijn familie blij is te vernemen dat hij ongedeerd ergens aan de andere kant van de wereld rondloopt. En dat allemaal dankzij een rally. (via RTV Ooooooost)

UPDATE: oeps, de zwerver blijkt toch niet echt vermist te zijn, maar een schizofrene alcoholist, zo stellen nieuwe berichten. De ‘vermiste Nederlander’ is Fabian van Acken die in Argentinië elke Nederlander zou aanklampen met hetzelfde onzinverhaal. Hij vertelt dan dat zijn zus naar hem op zoek is en vraagt vervolgens om de boodschap door te geven. “We hebben al meermaals geprobeerd om hem naar Nederland te halen, maar geld voor vliegtickets drinkt hij weg. Het is een schizofrene alcoholist”, aldus de bemiddelaarster van het televisieprogramma Vermist. Zijn zus wil niets met hem te maken hebben; het was blijkbaar zijn vader die jaren geleden contact opnam met de redactie van Vermist.

Foto: Basdakar.com32 reacties

Knappe prestatie van de dakar rijder.
Als je “Dakar” op het verkeerde continent gaat houden is het ook niet meer dan logisch dat je verwarde mensen tegenkomt.
@mashell: Tsja, “El Buenos Aires” bekt toch niet zo lekker…
Dus eigenlijk heeft Bastiaan die vermiste Nederlander niet gevonden, maar is het juist andersom?
@potver7: hahah ja dacht ik ook ja
Dat was nooit gebeurt als de rally nog van Parijs naar Dakar was gegaan. Het is maar goed dat hij dus nu door Argentinië en Chili gaat.
@mrrallycross: Ach.. Voor hetzelfde geldt liep er een verdwaalde Nederlander in Dakar rond.
@Brutus: Zou me niks verbazen. Nederlanders kom je óveral tegen en je herkent ze uit duizenden.
@kickass:
Herken je ze niet dan hoor je ze wel, het zijn net Duitsers..
@tupperware: alleen dan gezelliger.
Bij het lezen van de titel had ik een verhaal verwacht van een dakar-rijder die ergens midden in de zuid-amerikaanse wildernis een al 12 jaar ronddwalende, verhongerde, in koeienhuidtent levende, vermiste nederlander had gevonden. Ach, niets is wat het lijkt. Is Buenus Aires trouwens dusdanig groot dat je in 12 jaar rondwandelen geen Nederlandse ambassade kan vinden?
@EFB: klinkt mij ook als een kul verhaal. Nederlandse toeristen komen genoeg daar. En idd de ambassade. Maar hij zal er wel illegaal verblijven.
@EFB: dan was die dakar deelnemer er vroeg bij, ze rijden pas een jaar of 5 in zuid-amerika.
@thijsj: dan denk ik dat jij het niet helemaal door hebt
@stancedjetta: jup niet helemaal goed gelezen, me bad.
@EFB:

Ik had eerder verwacht dat hij ergens een geraamte had gevonden, waarvan de schedel zo’n ongelofelijk grote bek had, dat het niet anders dan een nederlander kon zijn :p
Weer geen Mayo…
Bizar verhaal
We gokken dan ook dat zijn familie blij is dat hij nog leeft… Zijn ze na het vertellen weggerend om het antwoord niet te hoeven horen?

Hij had in die 12 jaar best een kaartje kunnen sturen…
@malefunk: Ja, want imand die van de aardbodem verdwijnt en daarna al zwervend in Zuid-Amerika opduikt is psychisch en/of mentaal ongetwijfeld helemaal in orde. Gewoon even een lange vakantie genomen, volende week zit ‘ie weer op kantoor.
@sir_smokalot: Ja? Ja op het wegrennen of ja op het kaartje sturen?

Het kaartje was sarcastisch…

Ik voel me vereerd met deze reply…. Ik heb je menig keer om een reactie gevraagd en dit keer vraag ik er niet om en krijg ik hem gewoon! Gelukkig had ik nog wat bubbels over, ontkurken maar!
@sir_smokalot Knappe analyse trouwens… En dat voor iemand die normaal niet schroomt om feiten buiten beschouwing te laten…Of gooi je het in 2015 over een andere boeg?
@malefunk: Sarcasme is jou niet bepaald vreemd merk ik. Zou je toch moeten doorhebben dat Sir_Smokalot ook niet altijd serieus is!
@FlighTom: Dat heb ik zeker wel door… Maar als ik een kritisch / sarcastische reactie krijg van iemand die normaal gesproken de berichtgeving beïnvloed door feiten weg te laten en nu de moraalridder uit wil gaan hangen voel ik mij geroepen om te reageren… Naast sarcasme en de liefde voor auto’s ben ik ook gek op een discussie :)
Raar verhaal. Zelfs in Buenos Aires hebben ze vast wel ergens een computer, telefoonverbinding of een paar postduiven…
@gtwillem: Dat hij in Nederland vermist werd, betekent niet dat hijzelf ook gevonden wilde worden.
Dus hij dacht na 12 jaar niet gevonden te willen worden. Laat ik toch maar eens melden ik nog leef
Onzin verhaal volgens de Telegraaf: “Het verhaal klopt echter van geen kant. Dat stelt een bemiddelaarster van het televisieprogramma Vermist, die al jaren met de zaak bezig is. De ‘vermiste Nederlander’ is Fabian van Acken die in Argentinië elke Nederlander zou aanklampen met hetzelfde onzinverhaal.”
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23519603/___Vermiste_NL_er__niet_vermist__.html
Ghe, apart. Toegevoegd, dank!
@jan-paul_kramer: wat een prachtig verhaal is dit!
De beste man zal wel wat op zijn kerfstok hebben en valt naast alle Nazi officieren daar niet zo op.
Raar verhaal…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).