Das Claim: Europese VW-bezitters dienen massaal claims in

Auteur: , 40 Reacties

Lieve mensen, die Volkswagen-rijders.

Volkswagen

Eerder deze week kwam het feit naar buiten dat duizenden Nederlanders een claim ingediend hadden bij Volkswagen via Stichting Volkswagen Audi Claim. Dit is slechts een glimp als je het totale Europese plaatje bekijkt. Duitse media berichtten vanmorgen over 60.000 claims bij stichting Volkswagen Car Claim.

De stichting doet precies hetzelfde als het Nederlandse Volkswagen Audi Claim: de boel bundelen om rechtszaken aan te spannen en geld los te krijgen. De organisatie valt dan ook onder het Nederlandse stichtingsmodel.

De advocaat die de zaak vertegenwoordigt, Julius Reiter, schat de totale waarde van de claims op 10 miljoen euro. Ook voor deze aanspraken is het afwachten hoe de rechtbank zal gaan oordelen.

PS: Wellicht is het overbodige informatie, maar heel kansrijk lijken de rechtszaken niet in Europa. De Europese sjoemelTDI’s krijgen straks een software update en klein stukje plastic voor de 1.6 TDI. Nadelige gevolgen voor prestaties en brandstofverbruik liggen niet in de lijn der verwachting, dus blijft er weinig schade over die geclaimd kan worden.40 reacties

Ik zit volgens mij op de rtl boulevard-app.
@vtechlover: +2000
@vtechlover: dit lijkt mij behoorlijk autogerelateerd. Als autoblog hier al niet over mag schrijven, waar dan wel over?
Goede zaak. Hopen dat ze flink wat geld lospeuteren bij het VAG concern. Als je de boel opzettelijk manipuleert, kun je dit verwachten.
@cls350sb: opzettelijk manipuleren?? Die ingenieurs zouden een prijs moeten krijgen voor hun inventiviteit!! Het was een prachtoplossing om die linkse milieuhippie-symboolpolitiek te omzeilen met een dikke middelvinger! Dat noem ik pas voorsprong door techniek..!
@parker: wat een vreemde redenatie…
@parker: Precies!

Als je hier op autoblog onder een artikel van een dikke wagen kijkt, staan er 100 reacties van mensen die vinden dat auto’s in nederland te veel belast worden. Dat zou allemaal kut zijn dat auto’s duurder worden door die belastingen.

Nu heeft er een keer iemand schijt aan en dan zeggen dezelfde mensen die het eerst jammer vonden dat er zoveel belasting betaald moest worden. Dat volkswagen nu een schande is, slecht voor het milieu etc etc..

HYPOCRIETEN! Eet lekker jullie bruine boterhammetje op in het half uurtje pauze wat je krijgt van je baas. En begin om 16:55 alvast met opruimen van je bureau omdat je vrouw anders gaat zeuren dat je 3 minuten later thuis bent. DOEI
Daar komen de aasgieren…..
Ik heb er best moeite mee. Aan de ene kant is het terecht dat zoveel mensen een claim indienen, aan de andere kant heb ik het gevoel dat het de meesten totaal geen belang bij de uitstoot zien en alleen maar aan het mogelijke financiële gewin denken.
Tuurlijk, dat is het gevolg van de wanprestaties van VW, maar ik krijg er een nare bijsmaak van in m’n mond.
@granlusso: En nee, dat laatste is niet van de NOx.
@granlusso:vergeet niet dat VAG dit ook puur uit financieel gewin heeft gedaan!
@rufctr01: en daar profiteer jij ook van, VAG is voor de economie van west-europese landen een belangrijke pijler.
@parker: ja…dat betekent niet dat je de boel kunt flessen.
@granlusso: Precies dat inderdaad!
Mooi werk voor die advocaten, lekker een procent of 10 van die totale uitkering afromen als ‘kosten’.
@trustmeiamanengineer: Ik neem aan dat ze er met meerdere mensen, meerdere maanden mee bezig zullen zijn.

Dat daarvoor betaald wordt is niet gek.
@trustmeiamanengineer: 10 maar? Ik weet niet hoed de wet is in heel Europa wat betreft ‘ no cure no pay’ , maar normaliter krijgt een advocaat een stuk meer.. oplopend tot de helft in de US.
We praten hier ook nog over een advocaat die zijn beroeps ethiek niet helemaal snapt, want je hebt hier tenminste ook nog een plicht richting de rechtstaat en daar hoort bij dat je alleen fatsoenlijke zaken aanspant.
In dit geval kan er best een fatsoenlike zaak volgen… nadat VW de auto;s heeft aangepast als er blijkt dat er ECHTE schade is.. maar tot die tijd is dit speculatie en zal iedere fatsoenlijk rechter het afwijzen.
De rechter zal vragen wat de geleden schade is, vervolgens in lachen uitbarsten en de zaak zo van tafel zwiepen.

….en toen werd ik wakker en realiseerde ik me dat ik in Nederland was.
@Griffin: gezien het feit dat VW een oplossing heeft, de nieuwverkopen niet zijn ingestort en er dus ook geen restwaarde val te verwachten is lijkt het me inderdaad niet onlogisch als de rechter de geleden schade op €0,00 becijfert.
@mashell: de oplossing is in USA van tafel geveegd!
@rufctr01: yep. Maar dat heeft natuurlijk geen betekenis voor de claim in Europa.
@Griffin: Er zijn toch wel wat gronden waar ze de vordering op kunnen baseren, zoals wanprestatie, onrechtmatige daad (inbreuk op een recht en een doen of nalaten in strijd met een wettelijke plicht of met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt) of mogelijk nog dwaling of zelfs bedrog. Daarnaast oneerlijke handelspraktijk, specifieker misleidende handelspraktijken.

Nu moet je een rechter hiervan wel zien te overtuigen, maar mogelijkheden zijn er zeker. Althans naar Nederlands recht.
@berlinetta: de stichting die hier mee aan de haal gaat beweert dat de wagens minder waard geworden zijn en lopen daarmee enorm op de feiten vooruit. Terugroepactie *en dus* (volgens de stichting) vermogens- en koppelverlies, meer verbruik, besmet merk, lagere restwaarde. Over vermogen, koppel en verbruik is nog niets bekend, “merkbesmetting” is m.i. geen waardevermindering en “lagere restwaarde” kan je pas over een paar jaar beoordelen. Voorlopig lijkt het er nog niet op. Uiteindelijk ruikt een of andere “slimme jongen” geld, en dus wordt een aangeklaagd. US-praktijken zijn het.
@Griffin: Ah dat wist ik niet. Ik verdiep me er eerlijk gezegd niet in. Ben een beetje uitgesjoemeld met de sjoemeldiesels.
@berlinetta: Ik ben dar niet zo van overtuigd. Het enige wat de software deed was de omstandigheden van een test herkennen en de afstelling van de motor daarop aanpassen. Tijdens een test voldeed de motor dus aan alle wettelijke voorwaarden. Dat hij dat daarbuiten niet doet, met name in verbruik, is niet van belang; dat hangt toch grotendeels van de berijder af. Eigenaars die nu een claim indienen wegens financieel nadeel, vergeten dat ze in eerste instantie zelf voordeel hadden van de werking van de software. Dat het allemaal bijzonder stiekem verliep is uiteraard niet netjes, maar ik vermoed zo dat er nog veel meer van dergelijke praktijken in omloop zijn.
@berlinetta: Het is misschien niet eerlijk, maar zelfs een ‘lichte’ afwijking van de werkelijke prestaties t.o,v, van het beloofde zijn in Nederland gewoon zonder consequenties voor een bedrijf,.

Voorbeeldje, een vriendin van mij is gek op BBC programma’s en keek dit via Ziggo, ze stapte een paar jaar geleden over naar KPN nadat die meerde malen hadden toegezegd dat ze haar favoriete zenders ook bij heb kon zien.. Toen ze een paar weken later het installatiepakket kreeg bleek dit niet het geval. Reactie van KPN: we werken eraan…
Dus rechtsbijstand ingeschakeld.. conclusie: een paar zenders minder dan beloofd is geen reden voor opzegging of schadevergoeding, dat moet je maar accepteren.
Dus.. een jaar lang EN KPN En Ziggo betalen…

Persoonlijk vind ik dit overigens vooral ook slechte bedrijfsvoering, net als ik de slappe reactie van VW bij eerdere kettingproblemen dat ook vond… als je een goede oplossing bied ben je als bedrijf op de lange termijn altijd beter uit..
In dit geval is KPN een aantal vaste klanten verloren in de kring rond de persoon die ze hebben voorgelogen.
Als hun het echt zo erg vinden dat de auto meer uitstoot heeft moeten ze hem laten staan ook. Niet eerst belastingvoordeel krijgen en achteraf ook nog eens geld vragen omdat hij meer uitstoot? Of gaat het ze nu om het milieu? Daarom geen meter meer mee rijden dus.

Het is fout wat vw heeft gedaan hoor. Maar dit begrijp ik niet helemaal zo. Als VW een paar hele dikke boetes krijgt omdat ze hebben gesjoemeld, oke. Naja raar verhaal.
@clarkson: hun? Zij!
Ik vind dat veel mensen VAG beschermen,terwijl ze willens en wetens de boel bedonderd hebben. VAG is maar met één ding bezig geweest en dat is, ten koste van alles, de grootste willen zijn.
Als er kinderspeelgoed op de markt komt dat niet goed voor de gezondheid is dan is de wereld te klein en wordt het uit de handel genomen. Volgens mij is dit uitstoot verhaal precies hetzelfde. Laat VAG de auto’s maar terugkopen. Want als het op onkosten aankomt (garantie) dan is VAG vaak niet thuis en wordt de klant met een kluitje in het riet gestuurd!
@rufctr01: wie heeft VW nou eigenlijk bedonderd? Niet de klanten, immers alle auto’s stoten meer NOX en of CO2 uit bij normaal gebruik dan tijdens de testcycli en de klanten weten dat, kranten, bladen en autoblogs staan er vol mee en het is een terugkerend onderwerp op vele verjaardagsfeesten. Eigenlijk heeft VW alleen de keuringsinstanties bedonderd.
“VAG is maar met één ding bezig geweest en dat is, ten koste van alles, de grootste willen zijn.”
Dat zeg je telkens. Alsof die ambitie (die Toyota en GM ook hebben) iets heel ergs is en de bron van alle kwaad is, maar dat is natuurlijk onzin. VW wou dat met beperkte kosten haar motoren aan de norm voldeden. Met de grootste worden, zijn of blijven heeft dat niets van dien. Door te sjoemelen verkoop je niet meer auto’s.
Het is trouwens een publiek geheim dat BMW (en anderen) in Duitsland sjoemelt met de verkoopcijfers. Ze “verkopen” veel nieuwe wagens aan de dealers die dan met een flinke korting als showroommodel worden doorverkocht. BMW doet zulke dingen ook allleen maar omdat ze de grootste premium fabrikant willen zijn en ze zelf ook wel weten dat hun wagens eigenlijk te duur zijn.
@mashell: ‘VW wou dat met beperkte kosten haar motoren aan de norm voldeden.’
Wat een onzin redenatie: VAG kon gewoon niet aan de uitstoot eisen komen zonder vermogen in te moeten leveren. Het schandaal kwam aan het licht en 3 weken later was er een oplossing! De oplossing was er al veel langer, maar ze hebben het bewust stilgehouden!
@rufctr01: garantie in NL = Pon en niet VAG.
@parker: dan ben je toch een pannenkoek als je in die dingen blijft rijden.
En als Pon niet de garantievoorwaarden nakont dan moeten ze door VAG op de vingers worden getikt! Pon verkoopt volgens mij toch VaG???
@rufctr01: Ik zie dat, mensen proberen hier inderdaad VW schoon te praten, anderen hebben zo’n hekel aan het bedrijf dat ze als ze het konden VW direct failliet verklaarden..

Maar.. er is ook iets anders, ik voel geen behoefte om VW te verdedigen, maar wel eentje om op feiten te wijzen en daarnaast om mijn eigen portemonnee te beschermen. en die van u..

Het feit is dat er -nog- geen schade is vast te stellen voor consumenten.. dus is er geen basis voor een SCHADEclaim.
Een ander feit is dat een onbehoorlijk hoge boete of vergoeding in de US VW zwaar kan schaden of zelfs failliet kan laten gaan en dat dat de Duitse en onze Economie onherroepelijk ook zou schaden.

Dus, wat mij betreft.. sta erop dat VW de boel goed oplost en echte schade vergoed.. maar bescherm hen en dus ons ook tegen gegraai , vooral uit de US.
Mogen ex VW rijders ook een claim indienen?
@norge: Je kunt het altijd proberen…
@norge: Ik dien een claim in tegen Lidl ik heb kip gekocht dat zogenaamd geen plofkip was,.. en het is toch plofkip..

De kip smaakte gewoon , en ik had er dan ook geen schade van,.. maar Lidl heeft gefraudeerd, dus die verdiend het om te worden leeggezogen.. denk eens aan die arme kippetjes.. -nep traan-
Op zich vind ik het begrijpelijk dat zoiets niet zonder gevolgen kan, maar het lijkt me logischer dat de overheden dan met een claim en eventueel een boete komen aangezien daar echt geld is misgelopen. De eigenaren lijken me juist al bevoordeeld te zijn door de onrechtmatige subsidie die ze hebben gekregen.
@JW:
“De eigenaren lijken me juist al bevoordeeld te zijn door de onrechtmatige subsidie die ze hebben gekregen. ”
Gemakkelijk verhaal van jou, eigenaren die niet weten wanneer en wat er aan hun auto gaat gebeuren, die met vragen blijven zitten over hun auto, niet weten wat de gevolgen op termijn zijn.
Wordt ie zuiniger, of het tegendeel, zorgt het voor verhoogde slijtage, vermogensverlies, geen mens weet hoe het in de praktijk uit gaat pakken.
Zitten vreemde merken op je VAG ketel te wachten, om in te ruilen?
Bovendien zijn er teveel mensen die het geld niet hebben om hun auto in te ruilen en wat anders te kopen.

Zij die zijn aangesloten bij de groepsclaim hebben groot gelijk, beter nu voor je rechten opkomen.

VAG heeft deze ellende zichzelf aangedaan, zij en niemand anders, dat ze er ook maar voor boeten, van mij mag het helemaal naar kloten, totaal weg, met hun misplaatste arrogantie.
Voor dat ik dadelijk voor VAG hater wordt uitgemaakt; hier staan twee VW’s.
Onderschat NOOIT de hebzucht der mensheid !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).