De 10 best gelezen artikelen van 2017 op Groen7.nl

Auteur: , 21 Reacties

Groen7, ook wel bekend als Tesla7.

P100D

Tesla is een automerk dat inmiddels al jarenlang een groene en duurzame uitstraling heeft. Of de auto’s werkelijk zo duurzaam zijn, is een tweede, maar het is een imago dat Duitse autofabrikanten maar wat graag zouden hebben. Helaas, die Duitsers zijn al jaren aan het slapen en hebben nog steeds geen antwoord op het elektrische offensief van Tesla. Iets wat nu werkelijk gênant begint te worden.

Enfin, het behoeft geen verdere toelichting dat de best gelezen berichten op Groen7.nl in het teken staan van Tesla. Net zoals voorheen. Daar gaan we:

1. Eerste grote Tesla Semi-order is een feit (rubenpriest)
2. Wat is de levensduur van het accupakket van een Tesla? (stekkerkoning)
3. Acceleratietijd van de Tesla Model S P100D is té bizar (mauritsh)
4. Dit is een behoorlijk goedkope Tesla Model S (stekkerkoning)
5. Bewijs: de Tesla Model S is behoorlijk stevig (mauritsh)
6. Tesla gunt ons eerste blik op elektrische vrachtwagen (dizono)
7. En zo ziet de Tesla Model 3 er van binnen uit! (stekkerkoning)
8. Tesla verlaagt prijzen (stekkerkoning)
9. Deze elektrische auto’s hebben het grootste rijbereik (stekkerkoning)
10. Belgen zetten wereldrecord met Model S P100D (mauritsh)21 reacties

Electrifying!
Het minst leuke lijstje dus.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hou toch op met die Tesla-Hoovers, dit is toch een auto forum en geen elektrisch forum? Het is maar dat je weet de accu’s worden geproduceerd met een dermate vervuiling (co2-uistoot) dat ik daar met mijn AR Brera SW 2.4 JTD – 8 jaar rondjes om heen kan rijden om aan dezelfde uitstoot te komen. Ik weet dat het groene sentiment andere zaken roept, maar laat de Hoover-producenten maar eens met de echte harde cijfers komen en niet met wat alleen het oog ziet! (nou groenen kom op met jullie vernietigend ongefundeerd verhaal voor het nieuwe jaar)
@carattereitalia: waarom? Je geeft zelf al een dat de milieulast van jouw auto na slechts 8 jaar hoger ligt dan die van een Tesla. Aangezien een auto een hogere levensspan heeft dan 8 jaar is een Tesla bij voorbaat toch de juiste keuze voor het milieu? Begrijp me niet verkeerd hoor, ik beleef erg veel plezier aan de herrie en stank die zowel mijn auto als motor uitstoten, maar laten we vooral niet net alsof doen dat ze beter zijn voor het milieu.
@carattereitalia: vergeet niet dat je Alfa ook geproduceerd moet worden, dat gaat ook niet bepaald zonder co2-uitstoot..
@carattereitalia: tel je de productie en transport van jou auto én zijn brandstof ook even mee? Vergeet ook je remblokken niet.

Spoiler alert: volledig elektrisch is altijd beter voor het milieu. En véél beter voor de luchtkwaliteit.
@flutterby: een wijs man vertelde mij dat de toevoeging van brandstof bij het rijden maar 6 procent bijvoegd aan de fijnstofuitstoot
@jelteeuu: ja, maar elektrische autos remmen voor drie kwart op hun elektromotor (regeneratie) en dus is er ook op de ontwikkeling van fijnstof een fijne besparing.
@carattereitalia: 1. De aandrijflijn bepaalt in jouw woordenboek de definitie ‘auto’?
2. Volgens mij is juist jouw verhaal ongefundeerd.
3. Een elektrische auto is met het huidige aandeel groene energie in NL al groener en wordt veel groener indien logischerwijs meer duurzame energie wordt geproduceerd, de accu’s beter gerecycled kunnen worden én de productie nog groener worden zoals initiatieven als de Gigafactory.
4. Waarschijnlijk onderschat je de hoeveel energie het kost om een litertje peut te raffineren en vervoeren, om het vervolgens inefficiënt te verbranden.
5. Blijf lekker brommen in je AR totdat die op is, je volgende auto is een EV.
@autoblogger. Lijstje 4 en 10 zijn dezelfde artikelen
@dedokter: check, is inmiddels gefixt!
Het lijkt wel of alleen Tesla elektrische auto’s maakt…
Sorry dat ik het zo lomp zeg, maar waarom wordt dat Groen7 in hemelsnaam nog in de lucht gehouden? De bezoekersaantallen zijn volgens mij toch niet bepaald om blij van te worden. En de reacties op de artikelen onderschrijven dat beeld alleen maar. Op de artikelen die via de voorpagina van Autoblog doorgelinkt worden na, is het echt zoeken naar de artikelen met een reactie. En aan de content ligt het niet, die is gewoon interessant en goed geschreven.
Wat ik dus probeer te zeggen, is dat ik het zonde vind dat die goede content in zo’n “verdomhoekje” wordt weggestopt terwijl alle actie hier op Autoblog te vinden is.
@edge: dat is ook zo met die andere dramasite…apparata, wordt af en toe ook doorgelinkt naar de voorpagina alhier maar mijn god wat een slechte website is dat zeg.
@edge: Voor de reclame inkomsten. Hoewel Groen7 minder bezoekers trekt, weet je als adverteerder wel dat de meesten die er komen ook effectief geïnteresseerd zijn in groen spul. Dus een reclame voor een, laat ons zeggen, e-Golf zal daar meer opleveren tov de kluiten die ze ervoor leggen…
@Edge: Ben het met je eens. Zodra ik zie dat get een link is naar die site haak ik altijd al af.
Groen7? Bestaat dat nog?
Hahahaha tesla7 best wel ja
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).