De allereerste Maserati Ghibli Spyder gaat onder de hamer

Auteur: , 20 Reacties

Een spreekwoordelijke hamer en al helemaal geen drumstokjes dus, laat dat even duidelijk zijn. Volgens sommigen de mooiste Maserati ooit gemaakt en zo geliefd, dat er nu drie keer zoveel Ghibli Spyders zijn dan er ooit zijn gebouwd.

Dat laatste vraagt misschien even om toelichting. Er werden oorspronkelijk slechts 128 Spyders gebouwd door Maserati, tegenover 1170 dichte Ghibli’s, waarvan dit gele exemplaar de allereerste Spyder is. De zeldzaamheid van de Spyder, plus het feit dat open auto’s meestal gewilder zijn, heeft aardig wat mensen doen besluiten de slijptop in hun coupé te zetten. Eeuwig zonde natuurlijk, maar zo ging (en gaat dat soms nog steeds) nu eenmaal.

Giorgetto Giugiaro zette de schitterende lijnen van de Ghibli, die in 1967 op de markt kwam, op papier. Destijds werkte hij nog voor Ghia. In 1968 presenteerde het merk op de Turijnse autoshow een prototype voor een open Ghibli: dit exemplaar. Daardoor wijkt dit model op details af van het uiteindelijke productiemodel. Niet dat dat Maserati ervan weerhield om ook gewoon het prototype te verkopen aan een klant.

Mede door het feit dat deze Ghibli ruim dertig jaar op een keurige manier is opgeslagen, verkeert de auto nog in zeer goede, ongerestaureerde staat. Aan RM Sotheby’s nu de eer om de Ghibli aan een nieuwe eigenaar te helpen, daarbij een fijn percentage opstrijkend van de vermoedelijk ruim 1 miljoen euro die de wagen gaat opbrengen.

AUTOJUNK20 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Mooi hoor!
wauw. wie doneert mij wat geld?
@gitaarknul: Ik steun liever Griekenland, Gyros 555
@jaguarjunk: ik denk dat dit kunstwerkje een hogere waardevastheid heeft dan griekenland
@jaguarjunk: ik investeer liever in deze auto dan in Griekenland, hogere waardevastheid
Wat een geweldige wagen!
Wát een prachtige auto! Dit is nou zo’n auto die ik graag zou willen bezitten. Dromen, dromen…
Wow, bijna 50 jaar oud en nog prima aan te gluren.

Zij is mooier oud geworden dan de meeste vrouwen van mijn generatie.
@carnut: Dertig jaar stallen in een verwarmde garage doet wonderen, zo blijkt. ;)
Aan de details herkent men de meester. Mijn eigen auto heeft het ook en ik blijf het enorm geniaal idee vinden dat de autofabrikant een volwaardig reservewiel met originele lichtmetalen velg in de kofferbak heeft gestopt. In het uitzonderlijke geval dat je een keer een lekke band krijgt kan je tenminste je weg in stijl vervolgen. Noblesse oblige.
@moveyourmind: wat voor auto heb je zelf?
@scottishcarspotter2000: Een S-type van net geen vijftien jaar. Bij lange na niet zo mooi als deze Maserati natuurlijk.
@moveyourmind: heeft mijn auto ook…
@norge: Welke van de drie? Je hebt een Hyundai, Volvo 240 (echt een enorm mooi exemplaar!) en een sinds kort een Ford Transit Connect als ik het goed heb.
Duur? Ja! Waard? Misschien. Deze auto is een golddigger pur sang. Ze steelt het hart van de dikste portemonnee.
Heeeeeeerlijkkkkkkkk
Prachtige wagen, belachelijk bedrag.
Zal wel weer een aardige duit gaan kosten
Ik vind het niet de mooiste maserati, plus een miljoen is dat niet iets te overdreven?
Geruime tijd geleden werd een schilderij van Mondriaan verkocht voor 80 miljoen gulden, er was niets interessants op te zien. Als je dat ziet, dan is de prijs van een zeldzame auto zoals deze bloedmooie Ghibli spider een peuleschil en je kunt er nog in rijden ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).