De Aston Martin DB11 Volante is officieel een schoonheid

Auteur: , 32 Reacties

Dit ding is wel heel erg smeuïg.

Aston Martin is in rap tempo aan het moderniseren. De Britten gebruiken naast V12-motoren uit de eigen keuken ook V8’s van Mercedes-AMG. Daarnaast breekt de DB11 qua vormgeving duidelijk met het verleden, al blijft het familiegezicht overduidelijk aanwezig. Inmiddels is van die DB11 de dakloze variant gepresenteerd, die luistert naar de naam DB11 Volante. Onder de kap ligt de twin-turbo 4.0 V8 van Mercedes, goed voor 510 pk.

De Aston Martin DB11 is officieel een schoonheid

Schakelen mag met de 8-traps flappy paddle ‘bak en voor de handling zorgt een sperdifferentieel met dynamic torque vectoring. U bent een familieman? Geen probleem. De zetels achterin komen standaard met Isofix. De DB11 Volante is overigens de eerste cabrio van het merk met deze feature.

De softtop (yes, geen stalen klapdak!) opent in 14 tellen en kan in 16 seconden worden gesloten, desgewenst met een knopje op de sleutel. Rijdend kun je tot 50 km/u switchen. In de kofferbak past 20 procent meer meuk dan in die van de DB9 Volante (rijtest).

NL-prijzen hebben we niet, maar in Duitsland kost deze nieuweling 199.000 eurootjes. De Coupé mag in Nederland mee voor 247.000 euro (V8) of 272.000 euro (V12). Tel daar gerust 15 tot 20K bij op en je hebt een idee.

Check ook de video:

Video32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hoe vaak ik hem ook bekijk, hij redt het niet bij een DB9 of DBS. Zowel niet qua uiterlijk als qua naam.
@berlinetta: vind ‘m juist stukken spannender dan de DB9. Wat de naam betreft: eens.
@str8six: Ja een DB9 is ietwat saaier, maar daarom ook een stuk tijdlozer. Ik vind DBS de perfecte middenweg. Ook de laatste Vanquish vind ik prachtig. Het liefst een normale Vanquish, maar met de voorbumper van de S. Perfecte auto.
En onofficieel is dat ding afschuwelijk lelijk.
Wel een spectaculair ding ..
Een soort van chique Ford Mustang ..
@lincoln: heu neen ?
Zelfs de klassieke truuks, foto’s in de woestijn, modern huis (hier in tankstation design) en overbewerkte foto’s met gekke kleuren helpen niet om dit een mooie wagen te maken. Het achterdek is een beetje te hoog en die lelijke scheur aan de voorste wielkassen trekt nu nog meer de aandacht. We wachten wel op de open Bentley Continental.
Haalt het niet bij deze:
https://uncrate.com/p/2013/06/aston-martin-vanquish-volante-xl.jpg

En bij lange na niet bij deze:
http://cdntbs.astonmartin.com/sitefinity/beauty/rga_astonmartin_cars_beauty_dbsvolante_02.jpg?sfvrsn=0
@viezefreddyw: Oef, die eerste foto is heel lang m’n bureaublad achtergrond geweest en wat een verschrikkelijke beauty blijft dat toch.
Ik vond de dicht variant ook al best fraai, alleen doodzonde dat iedereen hem in het grijs bestelt
Die platte rechte heuplijn, nauwelijks te zien op deze foto’s, is echt niet mooi!

https://www.autoblog.nl/gallery/Aston_Martin/0_Divers/DB11_Volante_teaser/Aston-Martin-DB11-Volante-teaser-02.jpg

Nee, doe mij Coupé maar. Die is wel zeer schoon!
@reactief: Ik zat nog te twijfelen tussen mooi of niet mooi…

Maar die vierkante heupen zijn gewoon ronduit lelijk. Erg Jammer, Aston Martin kan beter.
@reactief: De auto in de gallery heeft toch echt andere heupen hoor. De auto die jij laat zien, is nog deels een mule.
@berlinetta: je hebt helemaal gelijk!

Toch lijkt het op het productiemodel ook iets te scherp te zijn.
Maar een zelfde foto recht van achter is er nu niet…
https://www.autoblog.nl/gallery/Aston_Martin/DB11_Volante_2018/Aston-MArtin-DB11-Volante-2018-0016.jpg
So hey, AM heeft designers in dienst van Audi of wat? Al die krengen lijken op elkaar.
Ik zeg niet dat het heel lelijk is, maar het is wel weer de zoveelste AM. Ik zie het verschil niet, maar ja dat hebben anderen ongetwijfeld bij een 911.
Sinds mn oranjegouden Opel Astra G cabrio vind ik élke cabrio mooi, mits goed verzorgd èn kap omlaag. Dan komt meteen dat heerlijke gevoel van frisse wind en relaxtheid weer boven.

En toen kwamen er twee kinderen…

Maar een cabrio komt weer als ze uit de maxicosi’s gegroeid zijn! Alleen schijnen ze dan benen te hebben… Nou, daar verzinnen we dan wel weer iets op.
@michaelknight: Zelfs deze? https://images.honestjohn.co.uk/imagecache/file/fit/730×700/media/3402623/Nissan~Micra~CC~(3).jpg
@edge: Link lijkt niet helemaal te werken, hier dan nogmaals via een andere mirror https://i.imgur.com/i0NKNYt.jpg
@Edge: eeeh… Tja… Ik kan het leuk vinden voor diegene die er trots in rond rijdt en haar statement probeert te maken ;-)
Doe mij maar een Vanquish.
Vind de kont nog steeds niks…
De buitenkant doet me al niet zoveel, maar het interieur vind ik echt niet om aan te gluren. Om een voorbeeld te geven: het zijn maar ventilatieroosters maar mijn god wat zijn de buitenste lelijk . Toch jammer want de vorige lijn was prachtig.
Echt een fantastisch mooie auto! Denk dat veel mensen deze over 10 jaar ook zeker kunnen waarderen.
Chique, modern, spectaculair, herkenbaar; mooi man. Net als de coupe overigens.
Hebben ze goed aangepakt bij Aston Martin. Zal ongetwijfeld een breed publiek aanspreken, zeker met de nieuwe Mercedes motor.

En mensen die mijmeren over een DB9, die moeten maar een DB9 kopen.
wel een enorme som geld voor een matig ogende cabrio, terwijl ze in dezelfde prijsklasse opereren als de Ferrari Portofino.
Het is al vaker gezegd, zowel hier als in de andere DB11-comments, dat het design het niet haalt bij de DB9 en die mening deel ik volledig. Dat neemt wat mij betreft niet weg dat de DB11 ook gewoon een hele fraaie auto is. Wellicht niet zo tijdloos als zijn voorganger, maar nog steeds een fraai model dat tot de mooiste auto’s op de nieuwmarkt hoort.
Bij de DB11 Volante is dat wat mij betreft niet anders dan bij de dichte versie. Het model op de persfoto’s is mooi samengesteld, met een interieur dat haast naadloos overloopt in het exterieur. Het haalt het niet bij een donkere kleur (BRG, Marineblauw, wijnrood) met een lichtbruin interieur, maar het is absoluut geen lelijke configuratie.
Lijkt op een Jaguar F-Type cabrio die door Zagato is aangepakt. Niet echt een compliment voor de OEM wagen…
Waar de DB9 coupe velen malen mooier was dan de volente versie is het bij de DB10 andersom omdat de coupe versie simpelweg niet klopte
Overdesigned. Teveel lijnen om echt mooi te zijn.
Ik ben het eens dat op foto de DB11 er niet zo mooi uitziet, maar als je hem in het echt ziet; is hij echt prachtig. Ben naar een AM dealer geweest paar maanden geleden, en vond hem echt prachtig.

Zeker het interieur is prachtig en een mega sprong vooruit in vergelijking met de laatste versies van de DBS/ DB9/ Vanquish (zelfde auto in de basis)

Ik ben er zeker van dat we over 10 jaar deze auto nog mooi gaan vinden (zoals de DBS/ DB9/…)
Ik vind hem heel goed gelukt!Zelfs met de kap dicht mooier dan de coupé.

Wat een negativiteit hier trouwens. Een tijdje terug kreeg ieder nieuw model de kritiek dat het teveel op de andere modellen van AM leek en dat het DB9-platform nodig aan vernieuwing toe was en nu zijn diezelfde modellen opeens heilig en had AM vooral bij dat design moeten blijven. Het is ook nooit goed.
Een auto, waarvan ik de open versie mooier vind dan de coupé. Komt niet vaak voor, maar voor de DB11 is dat zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).