De autokleuren van de toekomst zijn…

Auteur: , 32 Reacties

Zwart, grijs, wit en...? De jongens van BASF vertellen het ons.

Deze kleur gaat hem worden!

BASF heeft namelijk zijn jaarlijkse rapport gepresenteerd waarin de kleurentrends in de automotive naar voren komen. Net als de vorige keer doet het bedrijf ook een voorspelling voor komend jaar.

Volgens de slimme hoofden van BASF is de sociale staat van de consument af te lezen in de kleurentrends. We gaan terug naar de roots. De digitale wereld met blogs en video’s is ons al druk genoeg. Dat betekent dat we rustige kleuren gaan kiezen.

Individualisering is daarnaast een trend die we sinds de Mini Cooper en Fiat 500 al even kennen. Naar autolak vertaald gaat het betekenen dat we behoefte hebben aan onderscheiding in textuur, materiaal en bovenal kleur. Een mat of fluweel wrapje, of een special effect metallic lak.

In Amerika zijn blauw en bruin helemaal de shit. Matte wraps kunnen nog altijd, maar er wordt druk geëxperimenteerd met andere texturen die 3D-effecten mogelijk maken. Onderzoek onder het Amerikaanse volk wees uit dat mensen het meest kiezen voor zilver, zwart of wit. Als er alleen keuze was uit wat minder saaie kleuren, dan zouden felrood en blauw het moeten gaan maken.

Europa kiest volgens BASF voor moedige en creative kleuren. De crisis zou daar invloed op hebben. De optimisten onder ons gaan hun volgende auto de kleur rood of groen geven. De rest kiest voor één van de vijftig tinten grijs.

De marketingboys van de grote automerken moeten gaan experimenteren met licht geelgroen. Die expressieve kleur zou meer verkopen gaan opleveren. Dus elektrische SLS, jij gaat het maken!

Met dank aan gallardose voor de foto.32 reacties


Doe maar gewoon mat smurfblauw, dan doe je al gek genoeg. ;-)
@AutomotiveDesigner: http://youtu.be/KtKbGI92ipY
Voorbeeld.
@AutomotiveDesigner: Grappig dat filmpje, maar mijn eerste gedachten waren bij het zien van de Tesla bij een benzinestation, wat doet ie daar, dat ding rijdt toch op electriciteit!?!
@Orichy: Gehakstaven komen nog steeds niet uit de wandcontactdoos
@Orichy: Dat zie je toch. Hij heeft een jerrycan met trechter onder de motorkap, hij heeft dus benzine opgehaald voor de gestrande vriend die is vergeten te tanken… ;-)
@AutomotiveDesigner: eensch…en sinds wanneer heeft BASF hierin ooit gelijk gehad ? Kwestie van marketinggereutel om de oude verfvoorraad er snel doorheen te raggen…wedden !
Ja, dat fluoriserend geelgroen is leuk voor nu, maar over 2 jaar onverkoopbaar, want je auto is gelijk een klap minder waard, na regestratie op kenteken.
@Orichy: Over 2 jaar is ie wit verschoten, dus nog steeds in de mode:)
Door mijn hobby auto overtuigd, roestbruin is de beste kleur voor een auto.
@norge:
Vandaag reden er 2 MK1 Elises in zo’n kleurtje groen/geel, zag er best grappig uit.
@jrk68: Hier rijdt er ook 1, met extra tupperware erop. Zal eens een foto maken als ik er over struikel. :)
@norge: tijdloze kleur
Persoonlijk begrijp ik niets van de populariteit van bruin. Vooral bij SUV’s tamelijk populair (BMW, Volvo) Ik ben nog geen enkele auto tegengekomen die er in die kleur goed uitziet.
@rovalo: Ach, een Golf Variant, of Passat Variant ziet er niet slecht uit, in de bruine kleur die Volkswagen levert op die modellen.
@Orichy: toevallig ben ik al een tijdje op 2ehands sites aan het rondneuzen voor een SUV (ter vervanging van m’n Roadster) en het is me opgevallen dat er vooral veel, relatief nieuwe, bruine te koop staan. Blijkbaar “miskopen”?
Over die VW’s kan ik niet oordelen.
@rovalo: hoe vind je dit?

http://images.passionperformance.ca/photos/1/0/3/103792_Hommage_a_Sergio_Pininfarina.jpg?640x400
@rotarypowah: Hè, porno moet je hier niet posten.
@rotarypowah: tja, ik denk dat ik ‘m in ’t wild moet zien. Niet lelijk in ieder geval. Maar je hebt bruin en BMW(poep-)bruin.
:-)
@rotarypowah: hoe noemt men dit prachtbak?
@toyotafortuner:
Peugeot 504 Coupé.
Een tijdloze schoonheid mag van mij ook hoor….
@jrk68: dank! Is echt mooi in die kleur!
@rotarypowah: mooi paard
@rovalo: Ach bruin is net als wit ook zo’n kleur die een keer in de zoveel tijd weer in is.

Zo ongeveer 20 jaar terug had ik een Porsche 924 Turbo in jawel Bruin uit 1979.

Ding zag er niet uit in die kleur maar reed fantastisch, leefrijdsgenoten reden toen voornamelijk kadett gsi of golf gti maar hadden allemaal het nakijken, ik mocht dan natuurlijk wel weer aanhoren dat mijn bak een schijtkleur had, ach dat was ook zo maar kon me niet boeien.
@rovalo: persoonlijk vind ik donkerbruin een erg mooie kleur op autos. BMW 3 touring in bruin is prachtig, Peugeot Partner Teepee int bruin is mooi en zelfs een Dacia Duster in het bruin is het helemaal vind ik. Zo gaat er een van nature niet heel mooie auto er toch nog mooi uitzien. Ook een X5 en/of X3 is in het bruin veel mooier dan een zwarte. De X1 staat donker groen dan weer erg goed!
Maarja… over smaken en kleuren valt niet te twisten
Mijn voorleur gaat uit naar een metallic lak, met sight-effect, in de donkerdere kleur blauw, groen, of rood.
Zilver, champagne, zwart en wit kunnen eigenlijk altijd, maar hebben niet mijn voorkeur.
@Orichy: voorleur=voorkeur, tiepvaudske.
Eigenlijk mag ik niet oordelen over autokleuren…..ik heb ooit een witte (!!!) Alfa 75 gereden.
;-)
@rovalo: hey AR 75 is cool no mather what! heb er nog een met carburateurs gehad, long time a go dat wel.
@rovalo:
Wel nee, jij was gewoon een trendsetter, ik zou een witte 75 verkiezen boven elk huidig leasehok….
Eigenlijk zouden de leasebakken in de kleuren van kleine stadswagentjes moeten zijn. Die kleine wagentjes hebben namelijk de meeste kleurendiversiteit in Nederland. Je ziet bijna nooit een Citroën C1 in het grijs.
@barchetta: Dat je ze niet ziet, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Ze zijn d’r wel, je ziet ze bijna niet :-)

*Ik ben trouwens pro-kleurtjes. Maar heb zelf (helaas?) ook drie anonieme zilvergrijze asfalt muizen *
Ik heb mijn V60 Hybrid in Ember black besteld, met een licht interieur en een zwarte hemel.. Zag m laatst in het echt rijden… Superkleur! (Heel donkerbruin, tegen zwart aan)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).