De Bentley EXP-10 Speed 6 gaat in productie!

Auteur: , 70 Reacties

Oh happy day!

Zojuist heeft Bentley op het Goodwood Festival of Speed bevestigt dat het de waanzinnig fraaie EXP-10 Speed 6 daadwerkelijk gaat bouwen. Deze conceptcar was de absolute showsteler van de afgelopen autoshow in Genève. Op het feestje in de achtertuin van Lord March zei Bentley’s eindbaas Wolfgang Dürheimer het volgende:

We are currently evaluating two options – the EXP10 and a second SUV. But it’s not a question of which one we do, but which one we do first.

Ok, we moeten ons dus –naast de Bentayga– gaan voorbereiden op de komst van een tweede Bentley-SUV. Dat is het mindere nieuws van vandaag. Dat vuiltje verbleekt echter volledig bij het nieuws dat de EXP-10 Speed 6 ooit bij de dealers zal staan. Van achterwielaandrijving zal volgens Dürheimer geen sprake zijn, zo meldt The Telegraph, alleen vierwielaandrijving geeft het gevoel van veiligheid dat Bentley-klanten graag hebben. Hoelang we nog moeten wachten? Best een tijdje: Dürheimer heeft eerder laten vallen dat de EXP-10 Speed 6 een mooi kerstcadeautje voor 2018 zou kunnen zijn.

EXP staat overigens voor EXPerimental, dus de definitieve versie zal ongetwijfeld een andere naam krijgen. Vinden jullie enkel ‘Speed 6’ acceptabel, of kiezen ze beter voor een andere naam? Veel klinkende namen heeft Circuit de la Sarthe (je weet wel, van Le Mans) niet meer over. Arnage en Mulsanne zijn reeds in gebruik en de naam Hunaudières sierde al eens een conceptcar. Bentley Tetre Rouge of Esses is al enigszins dubieus, de Bentley Virages Porsche of Chicane Playstation volstrekt krankzinnig. Kom maar door met wat goede namen dus!



70 reacties

Bentley Maison Blanche.
Die 6 onderaan is overbodig
@richman: M.i. juist een prachtige hommage aan de Bentley Speed Six uit de jaren ’20, de racers hadden ook hun nummer in de grille:

http://www.sportscardigest.com/wp-content/uploads/DSC_66181.jpg
@dizono: bedbankt voor de informatie wist het niet
@dizono: hommage ?? Doe effe normaal man .. Gewoon een beetje spraypaint .. Een reservewiel op de deuren zou je enigsins een ” hommage” kunnen noemen ..
@lincoln: wat ben je weer zuur. Wat Is dat toch Lincoln?
@rolov: dat er mensen bestaan die zich de betekenis van woorden zoals sport innovatie rijbeleving passie en hommage niet laten opleggen door autoverkopertjes ..
@lincoln: zolang er mensen ervoor betalen? En het zijn niet de autoverkopers hè die dat verzinnen. Het zijn de fabrikanten.
@rolov: on the contrary .. VAG is de allergrootste autoverkoper ter wereld ..
Meer dan fijn dit!
Was te verwachten, aangezien dat hij op een Audi RS5 onderstel staat.
Deze Concept was niet veel meer dan een Reskinned Audi RS5 met Bentley interieur/exterieur.
@HZW: waar basseer jij dat op? Want het lijkt mij namelijk erg sterk dat Bentley een oud chassis gaat gebruiken dat Audi zelfs overboord gooit…

De Bentley is een flink stuk lager en breder. De ‘packaging’ is compleet anders. Dus een van een ‘reskinned’ RS5 kan eigenlijk geen sprake zijn. De eerste Audi Sport quattro Concept: dat was op basis van de RS5.

Ik denk persoonlijk dat dit een heel nieuw platform is. Een platform welke ook voor de nieuwe Porsche GT gebruikt gaat worden, en wellicht een Audi A9 Coupe of een wat ‘kalmere’ Lambo. Zo ver dat mogelijk is.
@gtwillem: Audi A9, een GT van Lamborghini, goede ideeën!
@gtwillem:
De uiteindelijke auto zal wel op bv een MLB-evo onderstel komen te staan, maar deze Concept is voor dat doel op een RS5 onderstel gebouwd.
@HZW: nee, dat lijkt mij erg onwaarschijnlijk gezien de proporties. Ik denk dat dit een one-off is, puur prototype. Motor en bak plus wat elektronica komt van de RS4/5, maar onderstel lijkt mij erg sterk.
Bentley Crown lijkt me nog pass3n bij deze wagen.
@crainn: Of beter Bentley Gt Crown
@crainn: bentley crown Victoria?
@crainn: daar zal Toyota het niet mee eens zijn ;-).
@gtwillem: of ford
@gtwillem: heeft toyota dez3 naam al voor een auto?? Anders heb ik er nog nooit van gehoord….
@crainn: ze bouwen hem al 60 jaar. Topmodelletje van Toyota, ooit ook leverbaar geweest in Nederland.

http://www.autoblog.com/2015/01/10/toyota-crown-celebrates-60-years-official/
@gtwillem: wist ik niet, man wat ben jij toch slim, ik wil ook zo’n kroontje naast mijn naam maar zo te zien ben ik het helemaal niet waar. Jij daaraantegen wel dus… Proficiat
@crainn: ho ho rustig aan met de complimentjes zo meteen gaat die echt op jacht naar de kroon ;).@gtwillem
Slim is ook maar relatief, eerder paraat met een hoop kennis betreffende automobielen door de geschiedenis heen. :)
@jpoers: ok ik geef geen complimentjes meer
2018 pas? Mooi, dan kan ik nog even verder sparen.
Afhankelijk wat er onder de kap ligt, misschien de toevoeging “Blower”…?
Er komt dus ook een Bentley macan?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@promax: ze stonden zij aan zij toen hij deze woorden sprak.
@promax: zij is nieuwe spellink
Gewoon Bentley Continental GT. De Conti begint bejaard te worden (of is volgens sommigen op sterven na dood) en deze EXP-10 lijkt zoveel op een Conti dat deze die gewoon kan vervangen. Ook Mercedes heeft de SLS door een kleiner en goedkoper model vervangen, dat kan dus best.
@mashell: de huidige Continental GT is er pas sinds 2011. Aangezien de vorige het acht jaar heeft uitgezongen, denk ik dat deze nog wel even meegaat.

Daarbij hebben veel mensen kritiek op de Conti, maar vergeet niet dat de Baby Bentley een grote en trouwe klantenschare kent. De eigenaren zijn er gek op. Ze zijn snel, eenvoudig te besturen, ook te besturen in mindere weersomstandigheden en vooral zeer comfortabel.
@gtwillem: als we het model van 2011 als een facelift beschouwen (dat is het namelijk, een goede facelift zoals de Golf 6) dan zou Bentley nu moeten werken aan een vervanger. Kan best zijn dat de clientèle heeft opgemerkt dat de ze de Conti een fijne auto vinden maar wel wat lomp groot voor een coupe en dat Bentley daar naar luistert.
@mashell: ik denk zelf eerder aan een uitbreiding. Er zal nog een hele tijd een Continental GT blijven, denk ik. Het is een heel populaire auto en veruit de populairste in zijn klasse.

Maar dat er een wat jonger en sportiever model naast mag komen, is evident.
@mashell: Of Bentley F-Type??
Wel leuk dat de clientele hun shirtnummer in de grille kunnen zetten.
Er zit precies niet genoeg ruimte in voor achterzetels die je dan kan slopen om er een lichte vracht van te maken. Gaan veel bentley eigenaars op afknappen vrees ik.
Ik vind die led ring van de koplampen zo fout…
Nou .. Eindelijk eens een nieuwe Aston Martin .. Werd eens tijd ..
@lincoln: Haha, baas!
Bentley Scheivlak?
Wellicht vernoemen naar een van de originele Bentley Boys. Bv Chassagne naar Jean Chassagne
@robgooi: of de Bentley Birkin!
Kom maar door met de speed. Wat een onwijs gaaf ding blijft het toch!
Gewoon speed six. Six voor 6 liter.
Het is weer de zoveelste “mooie” k*tauto wat altijd een droom zal blijven omdat we dat hok simpelweg niet kunnen betalen!
@wat_een_gezeik: Met zo’n instelling blijft ‘ie onbereikbaar…
@dragspert: dat heet realiteit!
@wat_een_gezeik: Nee.. Jij DENKT dat het de realiteit is..

Das heul wat anders..
@lamborgfan: het is maar net hoe je het bekijkt. Als jij nou eerst eens begint met je rijbewijs halen dan komt de realiteit over dat soort auto’s vanzelf!
@wat_een_gezeik: Sja.. Niet toegeven aan je eigen fouten en geen zelfanalyse kunnen maken is ook stukje realiteit. Alle fouten afweren naar anderen en diegene proberen te kleineren is weer een vorm van weinig zelfvertrouwen..

Met weinig zelfvertrouwen ga je dromen ook niet echt realiseren..

Nou, ik heb je een zetje gegeven aan jou de keus wat je ermee doet.

De balluh..
@Wat_een_gezeik: voor een zeikerd zijn alle dingen die hij niet kan betalen “mooi” ..
@Wat_een_gezeik: Dan draai je de zaken toch om? Ga dromen over een auto die je wel ooit kunt bereiken, en je probleem is meteen opgelost! Er zijn genoeg leuke betaalbare auto’s!
@appeltje: ik heb nooit gezegd dat het mijn probleem is…
De ontwerpers hebben goed bij de buren gekeken(van A.M.) hoe ze een mooie auto moeten bouwen😉.
Qua namen tja.. Waarom niet Owen.. Als verwijzing naar de oprichter van Bentley. Dus beetje a la Enzo
@tvr1974: goed voorbeeld doet volgen. Ferrari Enzo, Opel Karl, Bentley Owen. Mooi lijstje.
Om de één of andere rede vind ik de daklijn er niet bij passen. Ik dank dat dat komt omdat die zo breed lijkt dat het lijkt alsof de motor achter de stoelen zit, ook al is dat niet het geval. Het heeft in ieder geval met de breedte te maken.
Wat een bloedgeil interieur trouwens!
Was te verwachten. De markt is er voor en hij ziet er ook nog eens gelikt uit. 1+1=2.
Dit artikel is het lezen meer dan waard: http://www.automobilemag.com/reviews/driven/1507-bentley-exp-10-speed-6-concept-review
@HZW: die Georg Kacher heeft werkelijk al met ALLES op vier wielen gereden. Niet normaal.
Bentley Tarzan?
Mooi dat ze dit gaan maken. En speed 6 is een prima naam toch?
Specs?
Geef deze Bentley een ‘2+1’ optie zoals vroeger bij die Bentley blower Coupé van voor de oorlog. Gezellig een derde persoon half liggend overdwars achter in een soort kuipje voor als het nodig is. Zou voor mij de doorslag geven om deze creatie wel of niet aan te schaffen.
Nice!!!!
Speed Six vind ik een leuke naam voor een auto met een 6-in-lijn, en dat is deze Bentley niet.
Luisteren ze toch een keer naar t publiek
Gezien de locatie waarin de beslissing is genomen dunkt mij: Bentley Goodwood.
De gril vooraan heeft Bentley alvast niet aangepast aan het geheel, zo is zelfs heel lomp in het overige geheel . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).