De Brabus Ultimate E blaast de Smart EQ Fortwo weg

Auteur: , 13 Reacties

Opbokken met die elektr...wat? Oh deze is ook elektrisch? Nou ja, hij heeft wel 204 pk.

Eerder vandaag kwam er op deze site nog een autonoom blobje voorbij van Smart, maar dit is andere koek. Brabus bewijst dat je ook met stroom een hete hatchback kan bouwen. De Brabus Ultimate E is namelijk de elektrische variant van de Brabus Ultimate 125 op basis van de huidige Smart Fortwo.

In samenwerking met het Duitse Kreisel Electric pompt Brabus 204 pk en 350 Nm in de kleine hatch. Daarmee rost de bliksemflits in 4,5 seconde naar de 100. De topsnelheid is 180 kilometer per uur. Rijd je echter met die snelheid is de accu binnen een uurtje leeg, want de actieradius bedraagt slechts 160 kilometer. De auto is dus echt bedoeld om vlot door de stad te hoeken en niet om lange afstanden af te leggen. Het voordeel van de kleine actieradius is dat er geen honderden kilo’s aan accu’s meegezeuld hoeven te worden. het leeggewicht bedraagt daardoor maar 1.085 kilo.

De hete hatch staat op BRABUS Monoblock Y-velgen in de maat 18″. In het interieur van het showmodel is Brabus scheutig geweest met blauw leder, maar je kan zelf wat anders kiezen als je wilt. Een leuk detail is dat je remt met de Ultimate E en het systeem energie genereert, er een lamp in de ‘uitlaten’ gaat branden.

Momenteel is het model nog in een testfase, maar mocht er voldoende animo voor zijn, komt er wellicht een kleine serie van deze snelle Fortwo op de markt.13 reacties

Kon dat interieur nog kinderachtiger? Een paar actionman poppen in het dashboard? Hello Kitty achteruitkijkspiegel? Nijntje stuur? Achteruitkijkspiegel met pluche? Man wat zonde. Verder een leuk bakkie voor in de stad hoor..
Dat kan nog best wel eens lekker sturen met dat lage gewicht.
Je moet dan wel een papieren zak van de MacDonald’s over je hoofd trekken, want je wilt hierin natuurlijk niet gezien worden.
Interessante techniek. Licht, kleine accu én performance! Daar kan Tesla en Nissan nog iets van leren.

PS: Bereik is prima voor dit formaat auto.
@flutterby: waarschijnlijk kost deze ook zoveel als een Tesla… Het bereik van zo’n Tesla en het gewicht kunnen heus wel beter, als jij daar graag het dubbele voor wilt betalen? Is dat beter dan?
Lijkt mij een geinige wagen!
Alles gewoon lekker brabus zwart aan de binnenkant en dan is het nog een leuk ding ook. Niet qua looks maar wel qua acceleratie
18 inch op een Smart… die accu zal lekker rond stuiteren.
Ander kleurtje en zet dan maar voor de deur hoor
Daar wil je toch niet in gezien worden. Lijkt wel zon gehandicaptensnormobiel.
Toch leuk voor woon-werk?
Ik zeg het niet snel, maar deze wielen zijn echt te groot onder deze “auto”. Lijkt meer een karikatuur zo.
Hierin wil ik wel elektrisch rijden. Dat is immers de toekomst…
Op het interieur na vind ik hem gaaf!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).