Parbleu! De SYMBIOZ toont de Renault van de toekomst

Auteur: , 8 Reacties

Dit is hoe symbiose tussen auto en mens eruit ziet anno 2030, volgens Renault.

Kablam, Franse luxe is terug van weggeweest. In ieder geval in concept-vorm. Dit is namelijk de Renault SYMBIOZ. Zoals we dat kennen van Renaults met een geforceerde ‘Z’ in de naam is de auto elektrisch. De naam is een verwijzing naar hoe Renault de rol van de auto ziet in 2030. Die moet samen met jouw en de andere objecten in je leven samenwerking om een makkelijk leven mogelijk te maken. Renault noemt dit happy wife, happy life ‘Renault Easy Life’.

Om deze marketing-termen wat body te geven heeft Renault een speciaal concept bedacht voor de SYMBIOZ waarin met name de symbiose met je huis centraal staat. De SYMBIOZ parkeer je niet buiten je huis, maar in je huis, waar de auto een soort speciale ‘kamer’ vormt. Op die manier kan de SYMBIOZ ook de stroom delen die je huis anno 2030 uiteraard zelf opwekt met allerlei renewables et cetera. Later dit jaar verschijnt er al een demo-model van de SYMBIOZ waarmee sommige ideeën die in de auto verwerkt zijn in de praktijk getest kunnen worden.8 reacties

ze zijn het nog niet verleerd! wow dit
Sorry Renault, maar als je toekomstbeeld een afgelegen vrijstaand huis in een bos hebt dan ben je denk ik ver verwijderd van elke realiteit. Duurzaamheid zal gepaard gaan met verstedelijking en niet met versnippering en wonen op het platteland. Hoe verplaatsen we ons, in de toekomst, door de stad heen en hoe daar buiten? Auto delen, autonoom rijden en elektrisch rijden zullen belangrijk worden en dat zie ik op het elektrische rijden na, niet terug komen in dit concept.

Waarom zijn alle sturen in de toekomst vierkant of rechthoekig?
@pomoek: Ik denk dat dat een achterhaalde visie is. De verstedelijking zal nog iets doorzetten, maar dan zal er vast en zeker weer een omgekeerde trend komen: trek van de steden naar omliggende dorpen/kleinere woongemeenschappen. Met EV’s en autonome voertuigen wordt vervoer (files, parkeren, vervuiling) steeds minder een probleem. En tenslotte willen veel mensen toch graag wat ruimer wonen en met een tuin enzo.
@henkp1: de verstedelijking neemt wereldwijd en in Nederland alleen maar toe. Het westen van Nederland is feitelijk al een grote stad met wat groene plekjes ertussen door. Over 15 jaar woont 60% van de wereld in een stad. Er zullen best genoeg mensen een huisje met een tuin willen. Maar willen en kunnen is iets heel anders.
Kom van dat dak af!
Ik wacht nog steeds op de peugeot exalt
Kan ‘m niet mooi vinden. Hoe leuk de ideeen erachter ook zijn, dit is ‘m niet voor mij.
Ik vind het best een mooie auto, wanneer staat ie in de showroom?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).