De drie nieuwe presentatoren van Top Gear zijn bekend

Auteur: , 92 Reacties

Maar wacht, er is meer! Er komt zelfs een vierde presentator.

TV

Chris Evans zal samen met Sabine Schmitz en Chris Harris ‘Top Gear nieuwe stijl’ gaan presenteren. Volgens kwaliteitskrant The Sun is ex-Formule 1 coureur David Coulthard ook betrokken bij het programma, al zal hij meer een achtergrondtaak krijgen als het gaat om de presentatie.

Het is sterk de vraag of het programma zal aanslaan. Het grote publiek kent Schmitz en Harris niet. De chemie tussen Hammond, Clarkson en May was dusdanig vermakelijk dat Top Gear een entertainmentprogramma werd voor iedereen, maar kan men dat waarmaken? Natuurlijk zal het nieuwe trio ook humor met zich meebrengen, maar het is de vraag of kijkers meegaan in dit nieuwe sausje. Huidig producer Lisa Clark en scriptschrijver Tom Ford lijken er in ieder geval geen vertrouwen in te hebben, ze zullen dan ook niet terugkeren achter de schermen. Dit zal er voor gaan zorgen dat de tv-serie, zeker met de drie nieuwe gezichten, toch heel anders aan zal gaan voelen.

Top Gear zal 5 mei 2016 terugkeren op de buis. Wie liever de voorkeur geeft aan dat andere trio zit volgend jaar ook goed. Het autoprogramma van Amazon (met Hammond, Clarkson en May) zal komend jaar online te zien zijn. Een datum is nog niet bekend.

Met dank aan Dennis voor de tip!92 reacties

Ja natuurlijk is het de vraag of Top Gear nieuwe stijl aanslaat, maar met deze 3 presentatoren zijn er in ieder geval 3 goede, deskundige en leuke personen aangetrokken. Wellicht dat de formule iets opschuift in de richting van Fifth Gear. Ik ben heel benieuwd. Heb er alle vertrouwen in!!
@balboni: Ik ga wel Jay Leno zijn garage bekijken. Stuk interessanter dan TopGear.
@rulefollower: Ja dat is een leuk programma idd :)
@rulefollower: Haha Jay Leno met zijn grote collectie jeans, gympen en spijkerblousjes. Toffe gast met een leuk programma!
@balboni: Dit zal ongetwijfeld heel gaaf worden. Jammer van zijn youtube show..
@balboni: Chris Harris is echt super goed inderdaad, Schmitz vraag ik me af of die bij het grote publiek aanslaat. Ik vind d’r wel leuk. Maar ik hoopte al een beetje op Chris ‘Monkey’ Harris. Die gast is voor mij echt een van de leukste autojournalisten, eigenlijk een beetje een mix van Clarkson (powerrrrrrrrrr-slide), Hamster (enthousiast om gave auto’s) en James (ook Chris heeft behoorlijk wat kennis). Dus ik heb ik hier nu wel vertrouwen in!
@balboni: Alles draait om de chemie tussen de presentatoren en met een Duitse dame zonder Engelstalige TV ervaring zie ik dit echt niet zomaar een succes worden. Beide anderen hebben zeker uitstraling, maar zijn loners … net zoals het NL elftal met voetbal (althans in het verleden); talent en skills genoeg, maar als team prut. Ben daar hier ook een beetje bang voorl kijk naar de Buitenlandse Top Gear remakes; vrijwel allemaal pijnlijk slecht qua presentatie.
Ik denk dat dit voor de BBC nog wel eens heel goed uit kan pakken. TopGear begon toch een beetje in te kakken, met al die gemaakte grappen die je zo langzamerhand wel kent. Ze kunnen nu de naam en het format behouden en toch een frisse wind brengen met nieuwe presentatoren, die volgens mij perfect zijn hiervoor.
Met deze 3 denk ik dat het een aardig vermakelijk autoprogramma gaat worden! Ik weet alleen niet of ze er goed aan doen om het onder de Top Gear vlag te gaan broadcasten, maar dat is wellicht gewenning.
Joepie ik kan niet wachten. Charisma en humor spatten van dit stel af!
@aquila2003: De humor was in de laatste paar series toch niet om aan te zien, geforceerde gerecyclede grappen waren het. Met dit trio zal vermoedelijk de focus wat meer op auto’s liggen.
@aquila2003: Sarcastisch bedoeld hoop ik , vooral die Sabine met dat vreselijke Duitse accent is zo vermoeiend.
Harris zou de enige reden zijn voor mij om te kijken. Top Gear kennende zal Sabine Schmitz wel weer geforceerd Duits moeten doen. Chris Evans heeft een irritant hoofd.
@jipino: “Top Gear kennende” is een beetje rare opmerking als de schrijvers, producer en presentatoren vervangen zijn…
@jipino: Geforceerd Duits doen? Hoezo?
@jipino: idd, Harris altijd +1. Mega!
@jipino: schmitz vind ik persoonlijk niet zo’n geweldige toevoeging, maar Harris is inderdaad een goede! Ook leuk om wat accent van Coulthard bijgebracht te krijgen.
Chris Evans heb ik weinig mee, maar Schmitz en Harris kan ik allebei erg waarderen, dus wat mij betreft goed nieuws. Ze moeten het nog wel laten werken natuurlijk, maar ik wil deze samenstelling best een kans geven.
@Mairsil: Evans is nodig voor de Britse onzin. Zoek zijn siarpc maar eens op!
@Mairsil: Ben ik het ook mee eens! of het verstandig is om te kijken samen met de vrouw denk ik niet, want Sabine wat een moord vrouw, Harris is ook wel goed, maar die rode ken ik niet dus we zullen zien wat dat brengt.

Maar Sabine is voor mij meer dan voldoende reden om af te stemmen!
Chris Harris!!!!!
Omg yes, tenminste Chriss Harris!! De enige die ik zo’n show echt zou gunnen als opvolger van de “mighty three”( als het dan dus echt moest)
Kijk altijd met zeer veel
Plezier “Chriss Harris on Cars” en /Drive. Wat mij betreft de beste autojournalist
@easygoingmartin: Maar is hij goed op tv.. een held op youtube, maar tv is toch andere koek. Ik ben benieuwd in ieder geval
@Mika_Hakkinen: goed op tv, een held op youtube, maar tv is toch andere koek? Leg eens uit? Wat is het verschil tussen tv en tv?
@gieltj: lees het nou gewoon een keertje goed door voor je je mond open trekt
@aambei: last van je aambei?
@aambei: ben het volledig met Gieltje eens, die Youtube producties van /Drive en Chris Harris doen echt niet onder voor TV a la BBC…..dus daar zie ik hier echt 0 verschil in
@maartenoosterbaan: Dat is niet het punt; ik ben ook fan van Chris, maar TG is een trio-presentatie en een enorme produktie-crew waarin hij maar een relatief klein radartje is en de nadruk – vrees ik – meer op entertainment dan journalistiek – zal liggen.

En dan krijg je inderdaad Fifth Gear ++. Daar kijk ik ook met plezier naar en ook die werken af & toe met gastpresentatoren, maar Tiff ‘Noodles’ en Vicky hebben duidelijk synergie; of de nieuwe vreemde combo dat ook heeft, is maar de vraag …
@gieltj: klopt wel, ook nu hij misschien meer “script” krijgt. Maar we zullen zien!
Die bruine is echt mijn held, die anderen hoeven voor mij niet zo.
@alcantara: “die bruine” :,)
Guy Martin was te goed om waar te zijn, langst de andere kant dat die maar leuke series over spitfires blijft maken.
@Hupke: Voor BBC-tv moet je Engels kunnen spreken dat elke Brit kan verstaan.
Succes met Guy Martin.
Doen ze bij Channel 4 / ITV gelukkig wat minder moeilijk over; want de charme van Guy Martin is waar een TV voor is gemaakt.
Mijn scepsis is weg. Dit wordt een top show met misschien iets minder humor maar wel meer auto kennis. Verandering moet je voor lief nemen.
Als je Chris Harris en Sabine Schmitz niet kent, dan kijk je waarschijnlijk niet veel autoshows online of op tv…
Qua kennis zal het misschien wel veel beter worden, maar daarvoor keken we niet naar Top Gear. We willen humor. En of ze dat zullen overtreffen….. Ik ben benieuwd.
Zou topgear dan eindelijk weer een autoprogramma worden ipv dom (maar vermakelijk) entertainment? Zou leuk zijn voor de liefhebber…
@lekbak: Gelukkig praat jij volledig voor je zelf en niet voor de andere 500 miljoen oud kijkers die topgear altijd had.
@bofkont: waar heb je het in godsnaam over. Ik zeg notabene zelfs dat het oude topgear vermakelijk was!
@lekbak: zo eens met je. Was het powerrrrr en slopen van auto’s eigenlijk wel zat. En die grote gorilla dus vooral. Nu wordt het (hopelijk) weer een goede, leuke en hoogstaande autoshow zoals jaren geleden, ipv een gehypte lach of ik schiet-show voor iedereen. Ben erg benieuwd naar het trio. Harris en Schmitz kunnen rijden. Ik kan onze roodharige ferrari vriend vaak niet verstaan, dus met scmitz zla het ookwel goed komen. Het Schotss van DC is af en toe ook tricky ;-)
Afzonderlijk vind ik het allemaal leuke mensen maar betwijfel toch of het samen iets wordt. Maakt eigenlijk niet uit, ik kijk het toch wel.

Hoop dat het niet ten koste van Harris z’n YouTube kanaal gaat en dat het niet te factual wordt, echte autoprogramma’s werken niet en worden al snel afgeschoten.
@Foramen: Z’n youtubekanaal, dat ding waar 1 filmpje per maand op verschijnt? Dat moet nog wel te combineren zijn me dunkt.
Als het “grote publiek” schmitz niet kent keken ze in het verleden ook al geen Top Gear :D
Oei, ik weet niet of ik hier zo blij mee ben. Chris Harris is een echte autoliefhebber, praat graag over hoe de auto rijdt. Voor mij maakt dat, samen met zijn enthousiasme en zijdelingse actie, wat zijn video’s zo interessant maakt. Hopelijk is er binnen het nieuwe TopGear ruimte voor hem om op eenzelfde manier te presenteren. Wat dat betreft is het wel beter dat er achter de schermen ook het een en ander verandert. Afwachten dus, ik ga het wel een kans geven in ieder geval.
@bosje: Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden!
Duitsers en humor………Padum, Tsjjjj
Tja… Genoeg auto kennis aanwezig dus, maar voor mij was het leuke aan Top Gear nou juist dat het een show was over/met mijn passie (auto’s) waar mijn vrouw en dochters naar wilden kijken.
Nu zal het wel weer een meer informatief programma worden waar ik alleen naar moet kijken.. Ik vind Chris Harris bijvoorbeeld een prima, kundige vent die voor mij heerlijke TV maakt, maar de dames thuis vallen erbij in slaap..
Sam harris! Ik ga kijken, 100%.
@lambo4all: chris natuurlijk..
Heel erg goed nieuws. We gaan weer terug naar Top Gear oude stijl!! We kunnen wel blijven zeuren over de interactie tussen Clarkson-Hammond-May, maar dat werd op een gegeven moment te gescript en te lollig. Dus nu hebben we die drie voor de onderbroekenlol en piemeltjes grappen. En Harris, Schmitz en Ginger voor een daadwerkelijk goed autoprogramma.

Daarbij is de strekking dat ‘Harris en Schmitz onbekend zijn bij het grote publiek’ behoorlijk onjuist. Kijk eens naar hoe veel views ze scoren op YouTube.

Daarbij, May en Hammond waren net zo bekend aan het begin. Dus laten we blij zij dat er nu twee goede autoprogramma’s zijn!
@gtwillem: heb ik dan iets gemist? Ik ken sabine van naam door de ‘ring, maar heb nog nooit een filmpje van haar op YouTube gezien. Of doet ze dat in het Duits? Want daar versta ik dus echt niks van…
@lekbak:
D’r is een legendarische TopGear aflevering waarbij Clarkson met een Jaguar S-Type Diesel een rondetijd op de Ring probeert te zetten onder de 10 minuten en daarbij wordt gecoacht door Sabine Schmitz. Als het eindelijk is gelukt komt er een droog commentaar van Schmitz: I can do that with a van!

Een aantal afleveringen later knalt ze een standaard Transit Diesel in iets meer dan 10 minuten over de Ring.

Dus er is best wat te vinden op YouTube
@sabrerator: dat zijn dan ook de filmpjes waar ik haar van ken, en van de ringtaxi. Maar niet van een hele hoop YouTube filmpjes zoals bijvoorbeeld Chris harris. Maar wellicht mis ik iets, vandaar de vraag.
Zoals Harris zou zeggen: “Megaaaa!”
De kans dat ik ga kijken is zojuist een stuk groter geworden. Laat maar komen! No way dat ik een abo op Amazon ga nemen alleen maar voor het illustere trio.
Ik ga sowieso kijken. Ik kijk ook RTL Autowereld, ondanks alle gesponsorde content.

Het lijkt mij wel een leuk stel presentatoren, vooral als de nadruk wat meer op auto’s komt te liggen.

Het oude TopGear trio was de laatste jaren wel heel erg een gescript ding. Het gebrek aan informatie – met name als het om techniek ging – vond ik ook storend. Ik had graag eens een technische uiteenzetting van May gezien, maar dan kwam die Clarckson de boel weer afkappen omdat techniek zogenaamd booring zou zijn.

Laat maar komen !!!
Prima, nu hebben we waarschijnlijk een meer informatiever tv serie, en een nieuwe serie met het Hammond, Clarkson en May entertaining. Ik hoop alleen niet dat het nieuwe top gear niet grappig probeert te doen met dus die ingeprogrammeerde grappen.Van het vorige trio kon ik die soms nog wel waarderen, maar van hun waarschijnlijk niet.
Chris Harris is echt goud waard!!!
Yes! Precies waar mijn zoon en ik op hoopten. Chris Harris is onze youtube legend.
Chris Harris.
Zonde van die gozer.
Die heeft ECHT verstand van auto´s
Die rossige lamlul niet, die vind zichzelf bijzonder gevat en is van mening dat de hele wereld zo over hem denkt. ´If he could he´d blow himself typetje´

En Sabine, leuke meid, maar snap niet wat die daar te zoeken heeft.

Productie team van de BBC is ECHT wanhopig.

Chris Harris zou zelf zo´n show kunnen draaien !
@desjonnies: dus eigenlijk:
Clarkson -> rossige schreeuwende lamlul
May -> Harris
Hammond -> Sabine


Dit maakt mij alleen maar nog nieuwsgieriger naar hoe het programma word. Ik ben benieuwd hoe BBC het programma vorm gaat geven.

Hopelijk word het weer een autoprogramma met wat entertainment, in plaats van entertainment met wat auto’s. Challanges mogen van mij ook blijven zolang het allemaal wat echter is en wat minder gescript.
Tom Ford deed het best aardig als Fifth Gear presentator, maar niet meer dan dat. Ben benieuwd hoe hij het doet als scriptschrijver.

Chris Evans is denk ik bij de autoliefhebbers favoriet. Deed het erg leuk bij /DRIVE, en heeft in korte tijd knap zijn eigen YouTube kanaal weten op te bouwen.

Sabine Schmitz was leuk om een paar keer te zien in Top Gear en Fifth Gear, maar ik vraag me af of ze echt zal overtuigen als presentatrice.

Chris Evans is een zak. En geen leuke zak zoals Jeremy Clarkson.

De kracht van de recente Top Gear was nu juist de humor en de chemie tussen de grote drie. Fifth Gear is ook best vermakelijk, maar een stuk minder leuk en het spreekt een veel kleiner publiek aan. Als Top Gear meer in de richting gaat van Fifth Gear (met in ieder geval twee bekwame bestuurders) dan vraag ik me af hoe geslaagd dat gaat worden. Wel hebben ze als voordeel een enorm budget en prime time zendtijd op de BBC.

Uiteindelijk prima dat we straks een extra autoprogramma erbij hebben, maar het wordt nog een hele uitdaging om hier iets echt goeds van te maken.
Harris is top, eindelijk een presentator die ook kan auto rijden !
Hij maakt vrijwel altijd een goed uitgebalanceerde verhaal van de auto’s die hij test.

Sabine is een autocoureur dus die kan zeker een mooi potje sturen, of het een leuke presentatrice wordt, dat weet ik niet….

Tja en dan Evans, ik ben benieuwd
@slickrick: mevrouw Schmitz heeft in elk geval geen humor. Ze kan een machtig potje sturen maar “that’s all she’s got going for her…”.
Dus toch Chris zoals ik al eens voorstelde…

Maar in ieder geval gelukkig weer een show van petrolheads voor petrolheads. Weer een echte autoprogramma zoals TG dat ooit eens al was. Als je meer van die “haha kijk mij eens tegen jouw auto aanrijden wat eigenlijk niet mag ohoh wat ben ik toch een stoutert” grappen dan ga je lekker naar Amazon.

Iedereen wat wils.
Ik kijk wel graag naar Chris Harris. Maar Sabine? Beetje geniepig eigenlijk. Maarja ben toch wel een beetje benieuwd naar de nieuwe show. Al denk ik dat ik die Evans niet kan uitstaan.

Ik verwacht dat hij er de grote Chris Evans show van wil maken.
Chris Harris. Kennis heeft ie. Rijden kan ie wel. Beelden van zijn filmpjes zijn prima.
Maar, jongens, wat kan die man soms vreselijk saai zijn. Zit ie half uur gortdroge dingen over een één of andere Audi te vertellen….

Nee, niet zelden klik ik zijn filmpjes na 1 minuut weg. Dan kijk ik liever naar Jay Leno. Heeft leuke afwisseling tussen ouwe meuk en nieuwe troep, nodigt vaak mensen uit die wat met de auto te maken hebben, komt soms spul voorbij waar ik het bestaan niet van wist en weet eigenlijk altijd wel een leuk achtergrond- of randverhaaltje te vertellen. En vertelt kort en bondig wat hij van de auto vind. Perfect, ik hoef niet van iemand anders te horen hoe een auto de bocht doorgaat. Tot op de millimeter nauwkeurig…..
@Rob: dat heb ik nu precies andersom…. Ik klik Leno vaak snel weg. Het komt mij over als te. Te gestript, te gelikt door gladde PR praat en te Amerikaans…

Kortom. Ieder z’n voorkeur.
@Crosscabouter:
Je kunt hem moeilijk beschuldigen van gladde PR-praat als ie een wagen op de film zt van een merk dat al lang en breed uitgestorven is….

Sunbeam Tiger. Een roze AMX. Daimler SP250. De Tomasa. Diverse hotrods. Motoren in alle soorten en maten. Een Russische Volga. Zijn stoomauto’s.

Het komt allemaal voorbij. En ja, hij is immer positief. Ook over nieuwe auto’s. Maar de opzet van Jay Leno’s Garage is dan ook het laten zien van auto’s. Ze presteren aan het publiek. Niet zo zeer een objectief en gewogen oordeel geven (iets wat het oude Top Gear overigens ook totaal NIET deed)…. En dat bevalt mij wel.
R.I.P Top Gear
Lijkt me echt niks…
Mooi, dat wordt Sabine kijken, de rest boeit me niet meer…
Hoe gaan ze het programma noemen Fifth Gear?
@thomasthomas: nee, sixth gear. Wel met de tijd meegaan hè. 😉
Oke geen onaardig koppel! Maar dit mag geen ‘Topgear’ meer genoemd worden zonder ons oude vertrouwde trio. Met hamermeneer,hamster en kapitein slomo.
Fifth gear 2

Ik vrees dat het te serieus zal gaan worden en daardoor niet meer vermakelijk. Wat een groot deel van top gear was…
Harris is een zeer degelijke en prima keuze! Schmidts not so sure
Zal wel op de kloten trekken waarschijnlijk
Hmmm, Harris gaat presenteren. Dat verandert de zaak, misschien wordt het dan toch interessant!
Ze moeten gewoon geen kopie maken van het oude topgear. Alleen al voor Harris zet ik de tv aan.
Verwacht dat dit beter wordt dan de oude. Kunnen allemaal meer aan het stuur dan alleen “powerrrrr oversteer”. Laat maar komen.
@alfablog: Onmogelijk!! de magie/chemie tussen die 3 heren is niet te evenaren door deze bij elkaar geraapte mensen. Sabine met dat vreselijke Duitse accent, brrrrrr
RIP top gear, 100%
@bofkont: doutzen is ook geen nicolette van dam. Allebei anders.

Sabine is misschien een beetje een one-trick-nordschleife-pony, maar in hun soort/klasse zijn ze allemaal toppers. Dat is anderzijds geen garantie voor succes. Wie had er van James M gehoord? Zou op voorhand hier zijn afgebrand als “nooit van gehoord of saai”. Maar dat werkte wel bleek.

Topgear wordt anders. En misschien maar goed ook. JC werd een beetje een karikatuur van zichzelf, steeds harder schreeuwen. Tijd voor “Nicolette”.
@bofkont: Maar het is dan ook een auto amusements show en geen scheikunde les.
YES! Weg met dat schijtlollige gedoe en weer echte car guys/girls. Super!
Was sabine ook niet al onderdeel van de duitse topgear?
Niks mis met de rij kwaliteit van chris harris 👍👍 daar kan niemand van de oude garde aan tippen bij topgear.
Sabine heeft dezelfde lerares engels gehad als onze louis
Harris is leuk maar lijkt me niet echt te passen in een TopGear achtige omgeving. Meer een loner die altijd een leuk verhaal heeft icm verstand van zaken.
Afwachten ik ga zeker kijken,mag van mij wel weer wat serieuzer worden met een vleugeltje humor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).