De duurste Volkswagen Golf-occasion van Autotrack

Auteur: , 61 Reacties

Met de kop eraf.

De huidige Volkswagen Golf R kun je behoorlijk prijzig aankleden. Zo werd al duidelijk van onze testauto destijds. Wie toch een hagelnieuwe Golf R wenst te rijden, kan er beter eentje aanschaffen die nét is ingereden. Zo is het eerste gedeelte van de afschrijving een feit en hou je ruim 10 mille in je zak. Een nadeel is dat het een tweedehands auto betreft en dus dat je de Golf niet zelf hebt samen kunnen stellen.

Op Autotrack.nl worden diverse peperdure Golfjes aangeboden. Dit zwarte exemplaar is de duurste occasion die je momenteel kunt aanschaffen. Er staan nog enkele duurdere exemplaren boven dit model, maar dit betreffen nieuwe auto’s. Deze Golf R is van bouwjaar 2018 en heeft 10.776 kilometer achter de rug zitten.

Het gaat hier om een ex-lease auto die sinds maart in gebruik is geweest. De 310 pk sterke Golf beschikt over de nodige opties en oogt lekker dik met de 20-inch wielen. Ondanks dat de kop eraf is, heeft deze Golf R nog steeds een pittig prijskaartje. Het autobedrijf vraagt namelijk 59.900 euro voor de Volkswagen. Je checkt de advertentie op Autotrack.61 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Iedereen is nu wel klaar met die Hete Golf toch?
Voor dat geld koop je toch ook een a45 facelift met de kop er af? Of een (r)S3?
@wildewesten: inderdaad, nooit begrepen dat ding. Voorbijer geld hoef je het zeker niet te doen. (In tegen stelling tot de r32)
@michaelb: Voorbijer geld????
@michaelb: een A klasse? Zal je dat wel doen? Beter een Golf of een hete A3, 135i m
@wildewesten: met die laatste heb je echter nog de nodige rooitjes achter de hand nodig om de remmen te vervangen.
@karhengst: als je 60K op een occasie stuk kunt slaan, maakt dat ook weinig uit denk ik. Ik zou ’t wel weten in ieder geval.
@wildewesten: of een 1000pk Supra
@wildewesten: S3 wel ja maar een RS3 niet, zeker niet de limousine. Wat zijn die krengen duur. Wel vreselijk mooi en lekker.
Lekker afgerachte bak van een of andere marokaan maar dan wel met de kop er af
@mrrallycross: sorry van deze zin klopt niks
@mrrallycross: je kunt ook te veel vooroordelen hebben hé
@mrrallycross: nu nog niet joh. Dat is ‘ie over 4 jaar.
@olivier420: dacht het omdat er bik stond dat die geleased is
@mrrallycross: De ‘Marrokaan’ die deze auto kon leasen en volgens jou mocht aftrappen,, daar moet jij gewoon netjes Meneer tegen zeggen.
@probono: klopt. “Meneer u bent aangehouden inzake witwassen”
@mrrallycross: Nou lekker, koop je een auto van een Marokkaan zonder hoofd.. Zou hem dan zelf echt laten staan!
60k voor een Golf kan je toch moeilijk Volkswagen op zetten
En niet te vergeten “met halve tank brandstof”!
@SpiderIV: ik dacht dat je een grapje maakte.. Staat er dus werkelijk in.
Boel geld. Ik zag toevallig vanochtend nog een smetteloze Maserati Quattroporte GTS te koop staan voor 3k minder. Ik zou het wel weten in ieder geval…
@trustmeiamanengineer: geen van beide?
@lekkerlinksrijden: Als ik 60k had stond die QP al hier voor de deur. Ik kan me niet voorstellen dat iemand dat uitgeeft aan een zwarte Golf die er exact hetzelfde uitziet als de leaseslet van de buurman met R pakketje.
@trustmeiamanengineer: ik ook niet. Voor mij ook de QP. In alles veel meer dan een Golf
@trustmeiamanengineer: nee menigte geilt op golf …wwhaahhah ik sluit bij jouw mening
@trustmeiamanengineer: echt never nooit zo’n QP!
@daniel1975: Your loss.
@trustmeiamanengineer: financieel gelukkig niet, koop jij lekker een qp net als een maat van mij en loop je lekker leeg op onderhoud en een zwak subframe…
@daniel1975: Dan heeft je vriend geen verstand van auto’s. Een quattroporte koop je niet als je er op leeg kan lopen. Tevens loop je op een afgeragde Golf R net zo hard leeg
@trustmeiamanengineer: voor dat bedrag mag je ook mijn Prius overnemen!
Ik vind het echt mooie auto’s
@gilettelubbers: wat moet het voor jou fijn zijn om een uurtje door de randstad te rijden …….. elke 5 seconden een mooie auto! Je bent een gelukkig mens.
Het zijn enorm leuke auto’s maar €59K??? En dan nog zonder zetelverwarming…
@jannemaneke: zetelverwarming? Tis een Golf hoor niet de 2de kamer..
Ruim €12000 van de aanschafswaarde af na 4 maanden. Ik vind het een Golf, meer eigenlijk niet. En hij heeft vast een schetenuitlaat.
En dan nog hoor ik horde mensen beweren, dat je non Duitse auto’s moet mijden ivm afschrijving…..Maar bijzonder vind ik deze golf niet voor dat geld. Rijden horde golfjes rond met een maatje grotere velgen en uitlaat sierstukken.
@airditude: Die horde mensen hebben nog steeds wel gelijk, maar dit model valt er natuurlijk niet onder…vrij weinig vraag naar dit specifieke model lijkt me niet zo vreemd. Daarmee kun je de stelling over afschtijving Duits vs. niet duits niet direct mee onderuit halen.
@probono: afschrijving is kudde gedrag. Heeft niets te maken met kwaliteit van het product. Mochten we morgen besluiten met z’n alle Frans te gaan rijden, dan schrijven de Duitsers het hardste af. Zelfde met de stelling over kleuren. Wij bepalen zelf als consument, wat het hard afschrijft en wat niet.
@airditude: als je een nieuwe Kia C’eed bij de dealer naar buiten rijdt, en je komt hem de volgende maand bij een collega Kia dealer weer inleveren, is ie ook flink in waarde gezakt. En dit geld voor bijna elke auto.
Ik heb geen 60.000 euries klaar liggen voor een auto en als dat wel zo was en het zou een VW moeten worden zou ik even verder kijken naar een mooie Passat station met veel opties. Maarrr ik vind de Golf R wel een zeer bruut apparaat en je bent een baas als je hem koopt!
60K voor een Golf die je binnen 2 weken weer kwijt bent omdat een ander vindt dat hij er meer recht op heeft.
@rufctr01: niet overdrijven; 6 weken, zie 3 artikelen later (ook Golf, ook zwart, ook veel uitlaten e.d.)
Golf 7 begint al een beetje op leeftijd te komen… tijd voor wat nieuws.
@thomasthomas: Golf 8 staat als het goed is voor volgend jaar op het menu.
Als je zoveel geld betaalt voor een Golf dan heb je zelf ook echt wel je kop eraf…
Over het algemeen wordt er met leasebakken niet al te voorzichtig omgegaan, dus een dergelijk potente auto uit de lease? Nee, dank je.
60k voor een tweedehands Golfje?? Moet niet gekker worden. Koop er dan een met een fatsoenlijke V8, ook tweedehands.
Weet iemand of dat originele VW velgen zijn?
Zwart met zwart. I’ll pass…
60k voor een gebruikte Golf, je moet het maar durven!
10.000 km sinds afgelopen maart, dat vind ik veel voor zo’n auto!
@focusrs: Maximaal heeft hij 5 maanden in de lease gezeten, dat is 2000km per maand, 100km per dag. Normale waarden voor een consultant of een accountmanager oid.
Grappig om te zien dat veel mensen zeggen dat je voor 60k eel ander leuker spul kan kopen, zoals een RS3 of iets anders wat sneller is of meer pk heeft en blijkbaar dan gelijk leuker is. Maar het is toch echt geen gekke auto, ik heb zelf in de afgelopen 5 jaar een x aantal auto’s gehad en gereden ( GTR/ RS4 ) en daarbuiten nog zat andere snelle wagens mogen testen of rijden van bekenden etc. Een Golf R is voor mij gewoon de perfecte auto, ik ben een hatchback liefhebber en vind de RS3 met 100k+ gewoon te duur, de focus RS te opzichtig en een over een Civic type R al helemaal niet te beginnen. dan is mijn Golf R in lapiz blue en akrapovic uitlaat echt de ultieme hatchbak als je het mij vraagt, nou en dat hij saai is en overal te zien is, want volgens de meeste van jullie is een R niet te onderscheiden van een 1.0 TSI trendline… ik ben er blij mee en hij tovert een grotere smile dan mijn ex Nissan GTR met 500 + pk. Btw deze velgen van die R hierboven zijn het niet helemaal voor mij :
@timd: Je hebt helemaal gelijk hoor. Tuurlijk het is een hoop geld als je zegt het gaat om 60k voor een 2e hands golf maar als je goed kijkt wat voor heerlijke wagen je hiervoor krijgt is het niet teveel geld. Wat wel zo is dat je voor 60k ook een hele dikke 2e hands 5 serie hebt en daarmee heb je dan een dikke 5 serie met veel meer status als je dat belangrijk vindt.
@timd: je hebt groot gelijk! Deze auto heeft alles wat je zou kunnen wensen in een betaalbaar hatch formaat.
En voor dat geld zit je niet eens op leder…. Jammer ook dat op deze generatie de recaro schaalstoelen niet leverbaar zijn.
Dus je betaalt je te blubber voor het voorrecht in een Golf te mogen rijden.

R of geen R. Ik volg dit niet.
@frank2b: Ga maar eens rijden, misschien dat dat meer zegt dan 1000 woorden.
@frank2b: er is vandaag de dag geen auto te koop die performance en 4wd biedt in deze prijsklasse en in dit segment. Ik heb onlangs meegereden en de auto is het technisch absoluut waard.
Zelf met de r mogen rijden van voor en na de facelift zeer leuke auto en heerlijk die dsg bak

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).