Motorhome als dé vervanger van je huis

Auteur: , 51 Reacties

De nieuwe Morelo Palace is luxer dan mening appartement.

Aan de buitenkant lijkt het een vreselijk saaie bus. Tot je een stap in deze nieuwe motorhome zet, want wat ziet dit er goed uit. Het is de gloednieuwe Palace van Morelo en later dit jaar op de Caravan Salon van Dusseldorf (jawel!) presenteert het Duitse bedrijf dit nieuwe apparaat op wielen.

De Palace wordt aangedreven door een 205 pk sterke dieselmotor, gekoppeld aan een achttraps automaat. Er komt tevens een verlengde variant, met een 200-liter dieseltank. De motorhome staat op het platform van een Iveco Daily en de verlengde versie op het chassis van een Mercedes Atego.

De motorhome heeft alles wat je wenst. Zo komt de verlengde versie zelfs met een verwarmde garage waar je een motor of Smart kunt stallen. Vanbinnen kun je genieten van een luxe badkamer, zithoek en slaapruimte. Er is bovendien vloerverwarming aanwezig. Een intelligent ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de ramen nooit beslaan.

Er is een 300 liter watertank, 250 liter tank voor afvalwater en een 250 liter grote riooltank aanwezig, zodat het mogelijk is om te reizen op grote afstanden. Mocht je geïnteresseerd zijn. De Caravan Salon is van 25 augustus tot 2 september.51 reacties

Aan de buitenkant is hij saai(3 foto’s), maar aan de binnenkant….(1 foto)
@wouterjeuring: 3 buiten en 3 binnen op mijn scherm…
@gwnbmw: hmm dan ligt t misschien aan de app
@wouterjeuring: bij mij ook op de app…
@gwnbmw: het was een technisch euveltje dat binnen 5 minuten na publicatie was opgelost. Op alle apps + op de site wordt het inderdaad goed weergegeven.
@RubenPriest: chapeau voor het woord euveltje..
Hmm goed idee, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik niet voldoende eypo’s heb voor dit apparaat als ik m’n huid verkoop…. 😖
@tenaci: huis…
@tenaci: Voel je je wel lekker in je vel?
@gt1804: nou ja, je moet in ieder geval de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is…
Die dingen in de EU zijn enorm duur. Ik zie graag een Amerikaanse RV die groter is voor de helft van de centen, maar mét V10 diesel.
@detroitv8: en met het dubbele aan goedkope plastic afwerking!
@reactief: prima! Je slaapt toch alleen maar in zo’n ding.
@detroitv8: Als je er alleen in slaapt kan je beter een VW busje kopen.
@detroitv8: V10 Benzine.. die dingen zijn er niet in V10 diesels..
@phevtreb: Een V6 diesel is met >500 pk sterk zat.
Wat is het verschil tussen afvalwater en rioolwater?
@flutterby: wss afvalwater: afwaswater en van douchegebruik, en rioolwater: wc
@luxaeterna: yes correct, in de WC afvoer gooi een tabletten die alles afbreken (chemisch toillet), zodat je de schijt gewoon eruit kunt spoelen.
@flutterby: het is zwart water (toiletafvoer) en grijs water (spoelbak/douche afvoer).
Vaak hebben campings, of loosplekken onderscheid tussen deze twee types afvoerwater.
valt tegen die luxe
@boss1: voor 200k kun je ook niet al te veel verwachten natuurlijk…
@skinnybmw: koop je in A’dam een schuurtje voor, dus tel uit je winst
@skinnybmw: 200 duizend euro daar red je het niet mee. Heb het eens op gezocht een morelo camper uit 2015 kost nog 220 000 euro.
@raym: Ik heb het ook opgezocht:

https://www.morelo-reisemobile.de/fileadmin/user_upload/Kataloge_2018/preisliste/preisliste_morelo_170821_a4_hoch_4c_GB.pdf

Rond de 200k heb je een Palace😉
@skinnybmw: nou op autoscout 24 staan ze toch echt gebruikt van 2015 voor boven de 200 duizend euro.
@raym: Lees nog eens de catalogus van 2018 door.😉

https://www.morelo-reisemobile.de/fileadmin/user_upload/Kataloge_2018/preisliste/preisliste_morelo_170821_a4_hoch_4c_GB.pdf
@skinnybmw: kijk eens op auto scout 24.
@raym: Vind de nieuwprijzen van de fabrikant zelf iets geloofwaardiger dan die tweedehandsprijzen van Autoscout.
Geen slideouts? Als je dit vergelijkt met de gemiddelde camper in de US, dan is dit een kleintje. Zeker de binnenruimte is heel erg beperkt. Zelfs in het kleinere segment daar kun je al met twee mensen rondlopen.
@hiostu: Weet je wat die kosten in NL?😉 Een beetje camper in NL kost al gauw 100k, deze is wel wat luxer dan de gemiddelde NL-camper…200k is een redelijke prijs, denk ik.
@hiostu: Mooie afwerking ook die standaard vakantie campers in de VS…
@phaeton: ik had het ook niet over de afwerking maar over de beschikbare binnenruimte. Wat heb je aan luxe afwerking, wanneer je niet eens met 2 man fatsoenlijk door dat ding kunt bewegen zonder elkaar continue in de weg te zitten. Maw, met deze ruimte zul je echt zo min mogelijk tijd binnen willen doorbrengen, dus wat heeft die luxe afwerking dan voor zin vraag ik me af. Nou moet ik zeggen dat je op vakantie toch het liefst zo veel mogelijk tijd buiten de camper doorbrengt, dus een kleinere minder luxe afgewerkte, maar veel goedkopere camper heeft mijn voorkeur 😊
Dit soort artikelenis toch wel dé perfecte combinatie van Autoblog en Fundablog.
@loserboi932: *dit soort artikelen zijn.

Ik moet het eens een keer nalezen voordat ik het post.
@loserboi932: ‘dit soort artikelen is’ was gewoon goed hoor. Op de spatie na dan.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Luxe? Nog steeds uitstraling van een caravan.
@marcus1963: Precies dat dacht ik ook. Een overdaad aan mdf met een houtfineertje( vineer?) Maar niet per se luxer dan de gemiddelde hobby of knaus.
Geef mij maar zo’n grote F1 motorhome. Heb je alleen wel 7 vrachtwagens en 10 man voor nodig, but who cares?
Ben ik de enige die echt meteen afhaakt bij die waardeloze fotosoep van foto 1? Als dat in een folder staat, kan je dat ding toch niet meer serieus nemen?
@schoen85: zegt de man met de Kip caravan, pleur toch op man met al je kritiek.
@toniominestrone: aan je taalgebruik te zien, heb je vaker een camping gezien dan ik. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!
Daarnaast, wil je echt zeggen dat je de fotoshop goed gelukt vindt?
Maar het kan nog beter! Heb een paar jaar terug iemand z’n Ferrari uit de kont van zn motorhome zien rijden!
Ik lag vorige week bij de sluis in Stavoren te wachten om te schutten, en naast de stijger stond een ouder stel, gepensioneerd, met een hele grote nieuwe camper. Ik kwam met ze aan de praat, hele aardige mensen. De man had altijd in de scheepsbouw gezeten, en had zn hele leven gespaard zodat hij na zijn pensioen deze camper kon kopen (ruim een ton). Ze woonden er nu praktisch op. Was erg schattig om te zien, en met hard werken en wat wegzetten je droom kunnen verwezenlijken. Ik hou het liever bij een boot dan een camper, maar ik begrijp de allure.
Het enige wat er nog mist is een setje luchtvering met actieve schokdempers ;-)
Op camping bij Garda stond paar weken terug een empire liner van morelo. Die kost effe wat meer dan de palace… 385!
Als was die van goud…..van zijn lang van zijn leven niet zo n schuit. Vorig jaar dacht ik een leuke vakantie gepland te hebben met mijn tr6 naar Normandie. Leuk toeren over die smalle weggetjes…..vergeet het maar. De ene grijze bol na de andere in zo n k.t camper. Was jer eindelijk voorbij, zag je het volgende waggelblok al weer opdoemen. Ik haat die dingen. Snap de lol er ook niet van. Kost bakken met geld en dan nog aanzienlijk minder comfortabel dan een goed hotel. En die dingen passen gewoon niet op smalle Europese weggetjes. Leuk voor de USA, maar hier niet.
Zo….lekker ff kunnen spuien.
@ttr6: herkenbaar. In Noorwegen werden we ook gillend gek van die dingen.
Dan heb ik liever een Tiny House.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).