De ex van Barry Hay staat te koop

Auteur: , 30 Reacties

I've been drivin' all night, my hands are wet on the wheel.

wie biedt

De wagen waarmee dit destijds door meneer Hay gedaan werd is helaas niet de Saab 9-3 Cabrio 2.3 Turbo Viggen die nu te koop staat. Deze Saab werd namelijk nog niet gebouwd toen het welbekende Radar Love geschreven werd. Ook zou je misschien een auto verwachten die iets meer rock & roll uitstraalt bij Barry Hay, maar leuk is het dat ie te koop staat.

Of dat ‘leuk’ je € 19.950 waard is moet je zelf bepalen, maar hiermee is hij stevig aan de prijs. Voor deze prijs krijg je wel een zeer nette Saab vol met leer en de mooie 2.3 Turbomotor met 230 pk. Ook staat er slechts 113.230 km op de teller en daarmee is deze Saab net ingereden.

kopen maar

Qua kilometers net ingereden in ieder geval, want wat (en wie?) Barry er in z’n wilde jaren in gedaan heeft weet niemand. Gelukkig is leer goed schoon te houden en het ziet er dan ook prima in orde uit, net als de rest van de auto. Wie geïnteresseerd is mag zich hier melden. Je moet er dus wel een meerprijs voor over hebben, want ze staan voor minder te koop.30 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Mooi ding. Heel mooi zelfs. Maar wat een geld! Al zie ik liever wel eentje met een kleurtje. Geel of rood.
@dutchdriftking:
Heel veel geld voor een opel…
@super: Een auto die voor een deel uit opel onderdelen bestaat, maar waarbij alles wel is geoptomaliseerd omdat saab het anders niet goed genoeg vond. Dit een opel noemen gaat wat ver. Een audi is meer een volkswagen dan dat deze saab een opel is.
@bartteeuwen: een audi is meer dan een volkswagen… Je ontkracht meteen je hele verhaal…
@smoothoperator: Ik zeg niet dat een audi niet meer is dan een volkswagen. Ik zeg alleen dat ze meer met elkaar gemeen hebben als een opel vectra en een saab 9-3
@super: je bedoelt dat SAAB in handen was van GM? en dat er onderdelen van GM gebruikt werden in auto’s van SAAB? Klopt inderdaad. Net zo’n constructie dus als VAG, PSA, de FIAT groep en al die andere samenwerkingen. Niks raars dus. Deze Saab is net zo min een Opel als dat het een Chevrolet een Cadillac of een Buick is. Al met al een beetje flauwe opmerking. En echt origineel inmiddels ook niet meer…
@ptothem:
Ja, een wagen op een vectra platform met een vectra motor en aandrijflijn (hoewel deze versie nog een triumph motor had) is ongeveer net zo chevrolet als een daewoo.
@super: er bestaat geen ‘Vectra platform’. Dit is een GM2900 platform. Gebruikt voor Opel, Saab, holden, chevrolet, saturn etc. Net zoiets als het hedendaagse MQB platform. Dus SAAB heeft gewoon onderdelen van GM gebruikt, zoals ieder andere samenwerking in de auto-industrie.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dan vind ik een knalrode 900 cabrio voor hetzelfde geld toch veel gaver.
Maar die is dan niet van Barry Hay geweest :p
Handtekening erop, schorsen en stallen, wachten tot Hay overlijdt dan 10 jaar later verkopen…Barry is baas hoe dan ook, maar ja…
Dat woord ‘Viggen’ doet ook iets met de waarde van deze 9-3, want zo veel zijn die auto’s niet gemaakt.
Dat is wel heel veel geld voor een oude SAAB van een oude rockert
Zou Barry Hay niet met een grijze Saab cabrio associëren inderdaad. Meer een land yacht type, of een Citroën SM.
Een leuke wagen, maar denk niet dat ik hem koop en er dan mee to the run ga. Ook al staat ie in ‘mijn’ Amstelveen.
Tijdloos…

Zowel de muziek van The Golden Earring als de Saab…

En de combinatie is natuurlijk helemaal goed, maar daar hoef je niet perse de 9-3 van Barry Hay voor te hebben. Met een bescheidener geprijsde 9-3 cabrio kom je al een heel eind. Dak naar beneden zodra de zo’n enigzins schijnt, zonnebril op, wind door de haren, The Naked Truth in de cd-speler, volume op tien en genieten maar…

Binnenkort komt er hier weer een 9-3 cabrio bij. Ik moest de mijne vorig jaar wel inruilen om een S-type te kunnen kopen, wat een hele fijne auto is, maar ik mis de Saab steeds meer.ben dat wordt nog erger als het straks mooi weer wordt. Alleen hoeft het echt niet de dikste uitvoering te zijn, een SE met beige leer en stoelverwarming en ik ben al helemaal blij.
@moveyourmind: jij als Saab kenner zal dit wel weten. zijn er nog voldoende onderdelen beschikbaar om een Saab te onderhouden?
@xiran: Het enige dat ik weet is dat er voor 20.000 euro heel veel leuks te koop is, en je dan ook keuze hebt uit echt bijzondere auto’s.

En een mooie 9-3 cabrio heb je al voor een duizendje of vier, en dan heb je er één die weinig onderdoet voor deze. Onderdelen zijn trouwens nog volop verkrijgbaar, zowel nieuw als gebruikt.

Eigenlijk wilde ik dit jaar een Jaguar XJ kopen van een kleine 20 jaar oud om in de zomer mee te rijden. Maar nadat ik na een lange zoektocht er eindelijk een net exemplaar had gevonden die de moeite waard was om bij mijn garage een aankoopkeuring te laten ondergaan ben ik van gedachten veranderd. Aan zo’n XJ ben je zo wen vermogen kwijt aan onderhoud, reparaties en plaatwerk. Ik heb dit model maar uit mijn hoofd gezet en ga voor een lekker ongecompliceerde Saab.
Denk dat zijn rode Alfa het hier beter doet op Autoblog dan deze saaie Saab…
Wordt Saab nu het nieuwe merk om in te investeren? Dit geloof je toch niet. 20k voor een 17 jaar oude Saab lol.
Topauto, en dan vooral de motor; oersterk, kan 300pk aan en met lichte aanpassingen tegen de 500. De auto zelf is eigenlijk iets te zwak om echt sportief te zijn maar je hebt zeker een heerlijke cruiser!
Belachelijke prijs. Heb die van mij 4 jaar geleden opgepikt voor 7000 euro. 95000 km. Deze viggen bumpers passen ook totaal niet bij deze auto, net te rond en te gladjes. Verder zijn dit hele fijne en bijzonder mooie en tevens tijdloze auto’s. Ik doe die van mij nooit meer weg. Blijf er gewoon lekker in investeren…net een nieuw dak en nieuwe koppelingsset geïnstalleerd.
Nee bedankt
Flink geld voor een Viggen. Maar er staan er weinig en het is maar wat de gek er voor geeft.

Mijn pa heeft er een gehad, en wat een auto. Snel!! Deze was gekieteld maar ook standaard was ie flink snel. Verder een rampenbak. Alles wat kapot kon, ging kapot. En het reed belabberd. Maar man wat trok die lekker vanuit lage toeren. Misschien eens een Coupe op zoeken :-).
Kun je niet vragen of ze deze auto even overspuiten? Dan heb je een leuke auto met een verhaal maar dan zonder een saaie kleur.
@mercedesclk350: hebben ze wrap voor uitgevonden .
Die Barry had er wel lelijke velgen op… Verder mooie auto, maar ik zou het als investering niet aandurven. Wie weet zien we ‘m of over 10 jaar nog ‘ns voorbijkomen, kunnen we zien wie er gelijk heeft gekregen.
@isleofman: ik rust mijn zaak…
De man heeft goede smaak, kon je al aan z’n muziek merken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).