De goedkoopste Rolls-Royce van Marktplaats: dit is ‘m

Auteur: , 39 Reacties

Blijkt maar weer dat échte klasse tijdloos is.

Voor de liefhebber dan, want er zullen genoeg occasionjagers met een grote boog om deze ‘edele Brit’ heen lopen. Toch verkeert deze Silver Wraith II (feitelijk een Silver Shadow II met lange wielbasis, voor de bonus-beenruimte) uit 1979 volgens de bemiddelende partij technisch in prima staat. Onder de kap de welbekende 6¾-liter V8; de krachtbron die al gebouwd werd toen het oud papier nog moest worden uitgevonden. Overigens gebruikt Bentley het blok nog steeds. Kijk maar.

De APK loopt nog tot juli 2017, de motor is goed voor 267 toereikende pk’s en alleen de koets en het dak hebben behoefte aan wat lichte TLC om deze beer van een auto weer de glans te geven die ‘m toekomt. Ook zegt de advertentie dat de RR een ‘grote aantrekkingskracht en hoge sympathiewaarde’ heeft. We zijn benieuwd of het Utrechtse gemeentebestuur daar ook zo over denkt, maar da’s een andere discussie.

Rolls-Royce Silver Wraith II

Verder is er in de afgelopen jaren zo’n € 25k in de Rolls geïnvesteerd om ‘m weer bijna helemaal tiptop in orde te maken, dus die 131.000 kilometers aan levenservaring hoeven geen grote problemen op te leveren. Klik hier en neem dit beestje mee voor € 7.999, pak ‘m beet 8.000 euro. Oh ja, deze okee-sjon wel alleen voor degene die geen probleem heeft met een rechts gestuurde auto. Anders wordt het sowieso geen gelukkig huwelijk.

Aan de andere kant: over een paar jaar is het een volwaardige klassieker, met alle financiële voordelen van dien. Het interieur kan trouwens nog wel een een opknapbeurtje gebruiken.39 reacties

Iemand gebruikt 25 duizend en verkoopt hem voor 8 duizend……Dan koop ik nog liever bij Jetcars… Meer geloofwaardig… Iets met als het te goed klinkt om waar te zijn…
@norge: De facturen van het onderhoud van de afgelopen drie jaar met een totaalbedrag van € 25.000 zitten er misschien zelfs wel bij ter inzage…

Weet je gelijk wat je te wachten staat aan jaarlijks onderhoud…
@moveyourmind: Je zou dus eigenlijk geld toe moeten krijgen om deze zorg over te nemen?
@norge: Er staat ook niet bij over welke periode dat bedrag erin is gestoken, enkel dat het in jaren is. Ik heb geen idee wat je normaliter moet verwachten kwijt te zijn aan zo’n auto, maar 25K achter de hand houden voor het onderhoud voor de komende 5 jaar lijkt mij geen onredelijke schatting.
@stephano: ik denk dat die €25.000 in de bevestiging van de nummerplaat voor zit. Je het geen idee wat dat tegenwoordig kost ;-)
@norge: Dat kan heel goed met de steeds veranderende wetgeving te maken hebben. Auto’s als dit zijn bij de laatste ingreep ineens soms meer dan 5/6e van hun waarde kwijt geraakt..
Kost een lpg installatie 25000?
@siebren: het zorgt iig voor dat het geen financieel aantrekkelijke klassieker word;)
Persoonlijk vind ik deze Veel mooier als elke nu nieuw te kopen. RR. Komt misschien ook omdat de meeste RR door mensen zonder smaak worden gekocht en meestal worden verneukt
@gerjan: je bedoelt rappers? Er zijn genoeg mooie rolls.
Ik denk dat dat interieur het probleem is, als je dat weer fabrieksnieuw wil krijgen ben je 10.000 plus verder…
Voor 8k heb je wel een RR, die er op het oog echt niet heeeel slecht uit ziet…
Vraagprijs was eerst 10k, wij wilden 8k bieden. Uiteindelijk bekeken door onze RR-monteur, maar toch laten staan, viel toch tegen.
@silver: Verklaar u nader. Aub
@phdg: ik heb zo’n vermoeden dat je hier niet te serieus op in moet gaan!
@biohazardracer: Soms heb je de hoop hier ook eens mensen met kennis terzake tegen te komen.Gezien de andere reactie’s van deze persoon over RR en Bentley.
@biohazardracer: geen idee waarom je niet serieus op mijn reactie zou moeten ingaan, zo bijzonder is het toch niet als hier af en toe te koop staande auto’s voorbijkomen waar een AB-lezer op geboden heeft? Het is niet dat deze auto 8 ton kost ofzo..
@phdg: ik werk voor een RR-garage. Af en toe kom ik een auto tegen waar vervolgens een van onze monteurs heen wordt gestuurd om de auto te beoordelen voor evt aankoop. Deze auto was niet interessant voor ons. Punt.
@silver: Oké thanks, ik ben altijd benieuwd naar echte ervaringen met dit soort wagens,
heb zelf een oude jag momenteel en zou toch ooit eens de stap willen wagen naar een RR of echte bentley.
@phdg: welk type heb je? Ik rij zelf dagelijks in een XJ40, heerlijke auto! RR en Bentley rijden is voor velen best betaalbaar, afhankelijk van type, exemplaar, gebruik en verwachtingen. Neem iig altijd een expert mee als je een auto gaat bekijken, maar dit zou een open deur moeten zijn.
@silver: XJR de 6 cilinder met supercharger.
Beetje een” jekyll and hyde” auto, makkelijk rustig te rijden maar als je het wil een moeilijk te temmen beest
Hm, goodkoop op marktpaats, maar duur in (achterstallig) onderhoud en houderschapsbelasting (want LPG).
ooooh wauw!!! Dat stuur is trouwens echt vet!!
LL cool J
@roquez: ook het eerste wat mij opviel;p
Verschrikkelijk vervelend rijden met een rechts stuur hier in nederland. Ik sla driedubbeldikendwars over.
@clarkson: viel mij erg mee, na 5 minuten eraan gewend. Wissel nu regelmatig van LHD naar RHD, maakt mij niet uit, als er maar een goede linkerspiegel opzit.
@silver: Nou het rijden valt inderdaad wel mee. Maar ik loop steeds naar de verkeerde kant om in te stappen bij zo’n auto. Dan ben ik er al weer helemaal klaar meer!
Ik snap zijn pijn. Een dergelijke auto verkopen is echt een serieuze pain in the ass. Mijn arnage red label heeft meer dan een jaar te koop gestaan. En 25k aan onderhoud kan wel kloppen over de laatste jaren. Bij het kleinste dong dat stuk gaat zit ben je al gauw meer dan 1000 kwijt. En dan heb je maar iets als een sensor vervangen die niks doet…….
volgens mij staat er in renswoude ook eentje te koop voor een vergelijkbare prijs.. als die weer eens buiten staat zal ik eens kijken wat het is en wattie kost.
hoe kan het eigenlijk dat bentley en RR beide dezelfde motor hebben?
was RR niet ooit eigenaar van bentley?
@janmetdelangeachternaam: Je geeft het antwoord op je eigen vraag…
@janmetdelangeachternaam: klopt, van 1931 tot 1998 hoorde Bentley bij RR.
@janmetdelangeachternaam: niet alleen dezelfde motor.
@thomasthomas: wat nog meer dan?
Niks te doen op de redactie?! Pffff
267 pk? Haha dit red nog net de 200 vermoed ik
8k voor een 79er Rolls met licht TLC werk. Als ik ruim in de slappe was zat, zou ik t wel doen.

Overigens stond deze Rolls vaak in de omgeving van het Museumplein, in een van de zijstraten bij het Concertgebouw in Amsterdam. T was en blijft een statige wagen in een mooie kleurencombi.
*** checkt even zijn Staatsloterij loten met de trekking van gisteravond… ***

Nope.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).