Bentley Brooklands: rijtest en video

Auteur: , 95 Reacties

De laatste “echte” Bentley is een monument van een auto.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Als je van het genre houdt, dan is het smullen bij het aanzien van een Bentley Brooklands. Dit is een coupé die letterlijk en figuurlijk de ruimte vult. Je kunt er niet omheen, wat op Friese landweggetjes soms ook weer wat onhandig is. Met een leeggewicht van 2680 kilogram, een V8 krachtiger dan menig sleepboot en aandrijving op de achterwielen, is een uitwijkmanoeuvre richting drassige berm simpelweg geen optie. Alle andere problemen van het “gewone volk” glijden aan boord van de Brooklands snel van je af, dus echt zorgen hoef je er ook niet over te maken.

Bentley Brooklands

De tweedeurs coupé als ultiem statement
Het genre is fantastisch, dunbevolkt en vergt een pinpas met opgerekte limiet. Rolls-Royce heeft twee coupés en ook Mercedes-Benz levert de S-klasse als tweedeurs stijl-statement. Meer keuze is er niet, maar ook daar hoef je potentiële koper geen zorgen te maken. Na de keuze voor de koets (en in het geval van Mercedes het motorblok) is er een optielijst met prijzen waar je bij het kopen van een nieuwbouwhuis serieuze stress van zou krijgen. De basisprijs van een half miljoen euro is echt niet meer dan dat, daarna specificeerde de aspirant-koper rustig nog voor een halve of een hele ton aan andere stiksels en leerkleuren erbij. En dan twijfel jij of je voor 400 euro een maatje grotere velgen op je leasehok wil. All pigs are equal, but some pigs are more equal than others.

Bentley Brooklands

Een tweedeurs coupé als de Brooklands koop je vooral voor jezelf, ondanks de buitenmaten is het niet een lekker praktische gezinsauto. Een Scenic of Meriva, om maar even wat dwarsstraten te noemen, zijn veel praktischer. Medelijden hoef je niet te hebben met de Brooklands-rijder, want de eigenaar in de Verenigde Staten heeft acht auto’s en een Pennierekening waar minimaal 30 miljoen dollar als saldo op de afschriften staat. De vier Brooklands eigenaren in Nederland hebben qua autoverzameling ongetwijfeld hetzelfde profiel en houden aan het einde van hun salaris ook geen stuk maand over.

Bentley Brooklands

6¾ V8
De machinekamer wordt bevolkt door een bemanning van acht hoofden door een blok wat sinds 1959 continu in gebruik is en nu nog in de Bentley Mulsanne is te vinden. Het 6,75 liter grote V8 blok is afgeleid van een ontwerp voor Packard en kreeg voor de Brooklands twee turbo’s aangemeten. Vroeger stond er bij de specificaties bij Bentleys en Rolls-Royces bij het vermogen: voldoende. De Britten gaan, al dan niet gedwongen door de Duitse moeders, met de tijd mee en dus weten we dat de V8 537 pk (bij 4000 tpm) en een “whopping” 1050 Nm (3250 tpm) levert. Het zijn giga-cijfers, maar ze moeten dan ook minimaal 2680 kilogram meesleuren. Een heer pocht niet vaak over zijn prestaties, maar in dit geval willen we toch met je delen dat de Brooklands in 5,3 seconden naar de 100 sprint en een topsnelheid van 296 km/u kan halen. Of je dat als bestuurder ook durft is weer een heel ander verhaal, maar daarover later meer.

Bentley Brooklands

De laatste echte Bentley
Na jaren de voordeur te hebben gedeeld met Rolls-Royce, werd er een abrupt een eind gemaakt aan dat goede huwelijk. Duitse verleiders zetten de breuk in, Rolls-Royce eindigde als dochter van BMW en Bentley werd onderdeel van de Volkswagen groep. Toen de Brooklands werd ontwikkeld was VW al eigenaar van het Britse merk, maar de roots van coupé gaan ver terug in de tijd.

Feitelijk is de Bentley Brooklands een dichte versie van de Bentley Azure, die weer verwant was aan de Arnage. In 2007 trok Bentley op de autoshow van Geneve het doek af van de Brooklands om deze in 2008 in een kleine serie met de hand te gaan bouwen. Totaal zijn er een kleine zeshonderd Brooklands gebouwd, waarvan er hooguit vier in Nederland zijn.

Bentley Brooklands

De roots lopen terug tot ver voor het Volkswagen tijdperk en daarmee ook de afwerking. Alles is van leer, van hout of van chroom. Om te illustreren hoe ver het gaat, is een blik naar boven genoeg, want zelfs de hemel is volledig in leer bekleed. Naar carrosserie naden zul je vergeefs zoeken, want achterspatbord, C-stijl en dak lopen naadloos in elkaar over. Uiteraard is het niet uit één stuk metaal geklopt, maar de naden zijn wel volledig weggewerkt. Wel zo premium en het zorgt ook voor een veel grotere stijfheid van de koets.

Bentley Brooklands

Hoe vaart dat dan
Om eerlijk te zijn is: het is een bijzondere ervaring. Om hard te rijden moet je hele grote cojones hebben en daar ook nog eens niet heel erg gehecht aan zijn. Een voorbeeld: ondanks de montage van 14” grote keramische remmen geeft het rempedaal net zoveel feedback als een plakkaat mos in het bos. Bochten is ook niet helemaal zijn ding, ondanks dat er een sportstand is voor het onderstel. Het deed me nog het meest denken aan sommige dames die in een echt duur skipak van dit seizoen (ouder is pathetic) zich melden bij de skilift. Met sport heeft dat niets te maken en zo is het ook met de sportknop in de Brooklands, die zit er omdat dat modieus is.

Rechtuit rijdend gaat het allemaal nog, hoewel de automaat verbazingwekkend snel terugschakelt voor een blok met 1050 Nm koppel. Het opschakelen moet ook weer tijdig gebeuren, want er zijn zat diesels te vinden die meer toeren draaien dan de 6,75 V8 uit de Brooklands. Iets boven de 4000 toeren per minuut heeft de V8 het al weer gehad.

Bentley Brooklands

Conclusie
De Brooklands heeft zijn charme, ondanks dat een Continental GT echt veel beter rijdt, sneller is, zuiniger is en bijna net zo mooi is afgewerkt. Rationeel de Brooklands beoordelen is zinloos, zo benader je een kunstwerk ook niet. De Brooklands is zeker niet de beste Bentley, maar het is wel een monument van een auto. De carrosserie is schitterend en in het interieur blijf je het liefst wonen. Wel jammer dat de Brooklands een brandstofverbruik heeft waar de kapitein van een oorlogsschip van zou schrikken, zodat het af en toe toch nodig is om uit te stappen. Filmpje!95 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Alleen nog maar doorheen gelezen, maar dit is wel echt mijn droom wagen!! Meer woorden hoef ik er niet aan te besteden… :)
@jvthof: Oke, nu het filmpje gekeken en ondanks alle nadelen…. nog steeds mijn droom op wielen.
@jvthof: https://youtu.be/FLQZwetYHRQ

Dit filmpje sluit denk ik beter aan op je droom ;)
@Stefje:

Zeker!

Maar juist stiekem sluit de review van @Wouter juist aan op mijn droom… Ze is niet perfect, ze heeft haar nukken en minpunten, maar dat maakt ze goed met haar prachtige innerlijk en haar welvingen en looks overal…

De vrouw die zoveel plussen heeft dat je haar minnen voor lief neemt :)

Deze pracht koets is een combinatie van het heden en verleden zonder ouderwets te lijken (op de antenne na dan haha)

Nooit zal deze een wasstraat van binnen zien, gewoon met het handje (laten) doen..
Nooit zal deze in een drift over een rotonde gaan, gewoon in alle rust..
@jvthof: ik begin m na t filmpje steeds minder te bewonderen. Geen navi? Moet je met een tomtom je ding dan doen? Die cd wisselaar, welke idioot heeft dat zo verzonnen. Je betaald een half miljoen voor zon schip dan wil je dat alles met volle oog voor detail word gemaakt. Een phaeton is ter vergelijking in vrijwel alle opzichten beter afgewerkt. In dat opzicht is het maar goed dat vw er tegenaan bemoeit.
@sleepyj: hij heeft wel navi, verzonken in het dashboard, zoals vele opties verborgen zijn.

Maar de navi is natuurlijk al wel verouderd ;) dus een tomtommetje op zijn tijd zal toch niet verkeerd zijn!

De cd wisselaar is zo’n imperfectie die je vergeet zodra je de kofferruimte sluit door alle andere plussen ;)
@sleepyj:
Navigatie was destijds wel degelijk mogelijk. Al dan niet standaard (beetje onduidelijk of deze het heeft of niet).

Zie bijvoorbeeld deze foto: http://ipocars.com/imgs/a/b/g/f/s/bentley__brooklands_v8_bi_turbo_2010_6_lgw.jpg

Overigens, als je zo’n ding met een VW Phaeton gaat vergelijken, dan heb je het toch niet helemaal begrepen hoor ;-)

Dit is gewoon één en al status. Eigenlijk veel te duur voor wat ‘ie biedt, maar aan de andere kant is er geen enkele auto met een dergelijke uitstraling. Ik vind hem in ieder geval echt ge-wel-dig. Juist ook omdat het in veel gevallen zo’n ouderwets ding is. Daardoor heeft deze wagen bakken karakter. Een Conti GT is in alles beter, maar kan (wat mij betreft) nog niet in de schaduw staan van deze mastodont.

Overigens heb ik ook een zwak voor de Phaeton, maar dat is weer een ander verhaal ;-)
@poes: karakter zit hem in mijn ogen niet in oude techniek. Maargoed ik snap je punt. Echter is de vergelijking niet helemaal ongegrond. De phaeton, stammend uit 2003, deelt veel techniek met Bentley. Het oog voor detail is verbluffend. Laten we het uiterlijk even buiten beschouwing. De cd wisselaar zit gewoon netjes gemonteerd bijvoorbeeld. Echt aan alles is gedacht, voor de fractie van de prijs t.o.v. de Bentley. (Denk bijvoorbeeld aan dat de koplampsproeiers om de beurt sproeien om het lichtbeeld niet teveel af te laten wijken) Ander kaliber of niet, een half miljoen neertellen voor iets wat perfectie mist, vind ik raar. Dat stuur is geen stijl maar verdomd ouderwets, en het zit wel continu in het gezichtsveld. Neen, hoe stijlvol de Bentley ook is, het is een hopeloos geval in mijn ogen. De phaeton is tot in detail verzorgd, meer dan de Bentley, en is bijna 6 jaar ouder. en dat is wat het room van de crème de la crème afhaalt.
@sleepyj: Werkelijk alles aan een Brooklands is maatwerk. Als jij liever een ander stuurwiel wilt, kan dat heus wel. Wel even met je flappen wapperen, anders komen ze daar in Crewe niet in beweging.
Dat stuur…
@alex1589: Dat stuur oogt misschien wat eenvoudig…

Maar anders zou het alleen maar afleiden van de mooie meters en het houtwerk erachter. Bovendien is het wel degelijk een staaltje vakmanschap, alleen met het bekleden van het stuurwiel en het opspannen van het leer om de stuurwielrand is iemand urenlang mee zoet geweest. Persoonlijk kan ik dat wel waarderen. En als je wilt zal je ongetwijfeld de keuze hebben in een (deels) houten stuurwielrand, hout dat met evenveel liefde bewerkt is…

En uiteraard zit er ook een heel mooi electrisch verstelmechanisme in voor het stuur, dat onhoorbaar zijn werk doet. En bij het uitzetten van de motor naar voren schuift en iets omhoog om gerieflijk uit- en in te kunnen stappen. Én dat het hart wat groot is is onvermijdelijk, omdat er een fullsize airbag in zit, die een veel betere bescherming biedt. Dat is ook wat waard.
@moveyourmind:

Ga eens effe Wakker worden jij ..
Dat stuur is voor 6X de kostprijs doorgestoten naar een klant die dacht dat dat hij er ” liefde” voor gekocht had ..

The poor basterd ..
@lincoln: Lekker belangrijk wat de kostprijs is…

Dat is alleen interessant voor saaie stoffige boekhouders…

Als je je het kan permiteren koop je gewoon zo’n ding. Voor veel te veel geld…

Want zoals mijn wijze oma altijd zei: ‘het laatste hemd heeft toch geen zakken’
@alex1589:
True. Maar dat kun je eerder de oorspronkelijke eigenaar aanrekenen. Die heeft een wel heel saaie Brooklands samengesteld.

Ik vind dit bijvoorbeeld al 10x stijlvoller:
http://www.moibbk.com/images/bentley-brooklands-interior-1.jpg
@poes: prachtig interieur!
@alex1589: tja ik had eigenlijk ook een mooier stuur verwacht.. Verder een prachtwagen!
Wat een ongelooflijk mooie machine, prachtig. Een van de mooiste Bentley’s ooit gemaakt. Het zou mij niets uitmaken dat een Continental beter rijdt, goedkoper is en minstens zo goed in elkaar, deze zou ik willen. Wel een ander setje velgen, zoals de Brooklands bij Top Gear een aantal jaartjes terug en een andere kleur bekleding en hij is af.
Wauw! Het is dat het zoveel moeite kost om miljonair te worden, deze auto alleen al zou dat het bijna waard maken. Prachtige auto, en hoewel ik er (natuurlijk) geen ervaring mee heb, staat deze met stip op 1 op mijn lijstje droomauto’s.

Je hebt al geen slechte baan @wouter , maar nu ben ik écht stikjaloers. ;-) Nu nog lezen en filmpje kijken, genieten.
Voor dat geld mag daar toch gewoon niet zo’n stuur in zitten.
Die kont is wat minder fraai, maar dat maken ze verder helemaal goed.

Een geweldige auto met een lekker lomp front en een super interieur.

Die mag bij mij op de dam staan
Heb in 1 gereden. Als je er mee door de carswash rijdt is het interieur naar de maan, haha Engels vakwerk. Rijdt als een boot.
@gillesvda: dat krijg je er van als je met zo’n auto door de wasstraat gaat. Washandschoen aan 2 emmertjes met warm water mee naar buiten en wassen maar.
@gillesvda: Door de carwash…. ??? auto van een half miljoen??


oke….

Als ik deze Bentley kon betalen, dan “laat” je hem toch gewoon met de hand wassen!
@jvthof: idd, hahaha carwash, voor zover het natuurlijk waar is dat het interieur naar de maan is, geloof er niks van.

Een Audi a5 voor jou dan ettie..?
@nord: Misschien niet na 1 keer, maar er loopt wel degelijk water binnen dus ik zou het niet te vaak herhalen. Niet dat je het kan testen waarschijnlijk.
@nord: geen audi’s voor ettie, bmw is mijn ‘one and only’ op autogebied. En de onbereikbare merken vind ik ook wel leuk natuurlijk, behalve die nieuwe lambo’s en Bugatti’s dan.
@jvthof: alle auto’s van Kroymans gingen of gaan nog steeds door de wasstraat in Hilversum. https://www.facebook.com/HartVoorAutos/videos/1125032547525543/
@gillesvda: carwash*
@gillesvda: Toevallig als studentchauffeur?
@AutomotiveDesigner: Nee een kennis heeft hem.
@gillesvda: Doe anders je ramen dicht volgende keer…
Prachtige luxeauto!
Prachtig! En op de juiste ‘landmijn’ wielen ipv die ordinaire RS6-aftreksels!
Geweldige auto zeg! Prachtig ook die enorm lang doorlopende daklijn!
Ja mooi godverdomme!
Mooi met uitzondering van de klokjes, die zien er wat goedkopig uit.
Deze staat op mijn shortlist van begerenswaardige automobielen.
Doe ‘m maar in donkergroen exterieur met natuur leren bekleding met donkergroene diamantstiksels op eerste generatie Bentley Continental GT Speed multispoke velgen.
Veel stijlvoller gaat een auto niet worden. De Brooklands en Azure T zijn qua prijs nog aan de hoge kant, maar de Azure 2006 heb je voor veel minder. En dan heb je een auto die destijds ruim 4 ton kostte en waar er minder dan 1400 van zijn gebouwd. En uiteindelijk is de Azure nog leuker dan de Brooklands. Wat is een RR Drophead lelijk naast zo’n Bentley.
Oei, wat een afzichtelijk interieur en dat stuur :’) Niet mijn smaak in ieder geval. Jammer van het vele ruis op de foto’s.
Wat een schitterende wagen! Dit model heeft echt een tijdloos design.
Ik vind ‘m tof, maar ik vind de Mulsanne (de huidige dan, niet dat hok uit negentien-nul) ook heel fijn, voor dat model zijn de Bentley boys er ook aardig in geslaagd om de ‘VW techniek deel woede’ buiten de deur te houden, in tegenstelling tot bij de Conti GT familie.

En dit: “Naar carrosserie naden zul je vergeefs zoeken, want achterspatbord, C-stijl en dak lopen naadloos in elkaar over. Uiteraard is het niet uit één stuk metaal geklopt, maar de naden zijn wel volledig weggewerkt. Wel zo premium en het zorgt ook voor een veel grotere stijfheid van de koets.”

Kijk dat soort details daar zou ik dus wel een tonnetje extra voor over hebben…als ik die had dan ;). Bij de Mulsanne hebben ze het trouwens ook zo gedaan IIRC. Zou voor mij toch een lastige keuze zijn, de Brooklands is specialer en nog wat traditioneler…de Mulsanne waarschijnlijk de (veel) betere auto.
@jaapiyo:
Grappig, ik vind de oude Mulsanne nou juist leuker. Is vast veel slechter dan de huidige, maar aan een Duitse Bentley moet ik nog steeds wennen. Hoewel er zonder Duitsers waarschijnlijk geen Bentley meer was geweest.


Mijn favoriet blijft de oude Bentley Turbo R. Een vrij late, maar niet de laatste. Ergens rond 1990 of zo. Dan ben ik blij.
@jaapiyo: Word.

Alleen de Mulsanne zal waarschijnlijk over 10 jaar, minder, als tijdloos worden beoordeeld.
Nee dank u.

Enige mooie geslaagde grote coupé kan ik slechts vinden in het ter ziele gegane Facel Vega. of zo’n vooroorlogse Voisin met rechte voorruit.
De rest kan mij niet bekoren, zeker deze Britten vind ik teutonen, bijzonder moeilijk om een grote wagen iets lichts mee te geven ipv de indruk van een rijdend oorlogsschip te creëren..
Misschien een enkele Italiaan, denk ik weer aan een Iso Grifo 7 liter en een Amerikaan, een armlastig massa product als de 1963 Buick Riviera. Fiat 130 Coupé misschien ?

Dit is allemaal mooi gemaakt, finest of British crafmanship, maar mocht ik ooit puissant rijk worden, zal ik dat geld en vakmanschap verkwisten aan iets wat MGB heet en laten spuiten met lak waar goudpoeder doorheen gemengd is en lederen zetels van Lama’s van de Westelijke Patagonische hoogvlaktes die een constant klimaat hebben en speciaal gras hebben gegeten en van louter ouderdom het leven hebben gelaten !

De tellertjes worden door oude ambachts lieden van Jaeger gemaakt, terwijl de MG aandrijflijn en bak vervangen worden door iets dat in een klimaat neutrale Japanse werkplaats is gemaakt.

Ik zal o zo gelukkig zijn !
@desjonnies: enige geslaagde grote coupe? hmmmm http://germancarsforsaleblog.com/wp-content/uploads/2013/01/10315877_large2.jpg niet dat de facel vega lelijk is hoor, schitterend maar de mercedes s coupe’s stellen mij nooit teleur, trouwens mooie wagen die bentley, geen fan maar wel mooi! kan de Bentley vrachtwagen gt gewoon niet mooi vinden.
@desjonnies: de mooiste Britse aristocratische coupe die tot voor kort gemaakt wordt helaas vaak vergeten, maar had wel wat van de Facel Vega’s en Iso Griffe’s van weleer: de Bristol Blenheim (daarvoor Brigand en 413). Ook veel leer en hout, maar lichter en wendbaarder. Met de Chrysler V8 wel net zo dorstig, overigens. Carrosserie is daarbij wél uit een stuk gemaakt (net zoals bij vliegtuigen). Voordeel was de enorme torsiestijfheid waardoor de vering en demping erg soepel konden zijn terwijl de rijeigenschappen bovengemiddeld waren. Misschien dat iets meer voor jou?
@gtwillem:
Hehehe, Bristol, mocht je Rivella ooit met een automerk willen vergelijken….
Ik ben nog steeds een stiekeme aanbidder van Bristols en dan met name van die totaal absurde Fighter.
http://www.autojunk.nl/2009/08/bristol-fighter-2
(eentje op Nederlandse platen!)

Het lijkt allemaal een beetje klunzig in elkaar te zitten (zoals elke Bristol), maar het heeft gewoon een bepaalde onweerstaanbare aantrekkingskracht. Kijk het interieur van zo’n Fighter bijvoorbeeld:
http://www.viaretro.com/wp-content/gallery/dashboards/lrg-fighter-05.jpg
Tellers onder het stuur, die lompe draaiknoppen in de middenconsole, de “oja, dat waren we nog vergeten” radio; het slaat allemaal nergens op. Maar ik vind het tof……
Ik begrijp na het kijken nou niet helemaal of je het nou een goede auto vindt of niet Wouter. Je bent vrij kritisch over eigenlijk alles, maar vraagt je toch af of er een fonds is om dit soort monumenten op de weg te houden. Verder mis ik hier nog jouw interpretatie van de sport-knop.

De Top Gear review van deze Bentley geeft mij een heel ander beeld bij deze beeldschone wagen in ieder geval :)

https://youtu.be/FLQZwetYHRQ
Een ongelofelijk sexy wagen. De Continental GT mocht willen dat ie zo sexy was.
@toyotafortuner: Vreemd, maar toch vanuit een Toyota perspectief misschien wel normaal.
Het mooiste van deze Bentley is toch wel dat er geen rijke voetballers mee rijden. Dit blijft een stijlvolle klassebak!
Zo’n stijlvolle, elegante en tijdloze wagen, zou mijn RS2 en 330CI er zo op inruilen als ik het geld had. Wat een prachtig zoefmobiel!
Toen ik de foto op instagram voorbij zag komen, werd ik een beetje emotioneel.
Dit is echt by far mijn droomauto! Twijfel alleen nog tussen de 2 soorten velgen die op deze leverbaar waren. Deze en de Azure zouden mijn garage hemels maken!

Zo horen auto`s te zijn, maar jammer genoeg is er tegenwoordig zoiets wat ‘nieuw’ geld heet en die willen hokken zoals de bentayga *zucht*

Stay classy mensen!
Dan importeer je zo’n bak, en dan is een setje luxe platen nog teveel van het goede.. Seriously?
@Mixpower: ja hehe iemand begint erover.. Zoooo lelijk!
Mijn droomwagen! Ik zou em enkel in die bentley titanium/champagne kleur willen en die is af
Geweldig artikel gasten!
Wat een heerlijke slee zeg.
Ouwe l*llen auto, meer iets voor Harry Mens. Niet voor een jonge vent zoals ik :-)
Het is natuurlijk een andere klasse maar ik ben stiekem erg benieuwd hoe dit zich nou verhoudt tot bijvoorbeeld een Mercedes S500 Coupe.

Dat sompige vind ik overigens wel heerlijk, het is een beetje verdwenen in de jaren 90 maar het rijd zo lekker. Hij is duidelijk een stuk traditioneler dan de Continental wat ik een pluspunt vind.
Hele mooie kar, ook precies de juiste wielen! Lekker chique zo. Alleen die middelconsole is erg slecht bekleed, niet echt Bentley waardig.
En dat terwijl de coninetal al rijdt als een boot.. maar goed, weight..
Dat gezegd hebbende, ik vind dit wel een heerlijke ubercoupe, eigenlijk gaver dan de continental vanwege de grootte
Z’n auto en dan geen “luxe platen” zonde zonde zonde
@rickpeters: veel mensen zeggen altijd dat ik dan zeik maar ik zie het er echt vanaf! kost een paar euro meer maar ziet er ook echt beter uit. wat ik me afvraag is dat de bentley niet standaard met luxe platen wordt geleverd.. bij mercedes alles boven de E wordt met luxe platen geleverd
@henkhupelschoten: dit is een import dus het kenteken is er net nieuw opgegaan.. Het bedrijf had gelijk €22 moeten uitgeven aan luxe platen…
@rickpeters: ja, en de achterplaat is ook nog niet eens waterpas gemonteerd. Dompertje.
Prachtig handtasje ..
Moet het 100% van het imposante uiterlijk en de verkoopprijs hebben om em begeerlijk te maken ..

Innerlijk is het gewoon een tas .. Een onhandige tas ..
Een 77er Pontiac is moderner ..

Gaaf ding dus als je van komedie houdt ..
Bij zo’n monstrueus brok vals nostalgische edelkitsch heb ik genoeg aan de plaatjes, die inderdaad een prachtige dofgrijze ruitjesstickselellende van een halve of misschien wel hele ton tonen, en sla bij wijze van uitzondering de video maar eens over. Bentleys waren ooit sierlijke auto’s, tot ongeveer een halve eeuw geleden.
Op een Bentley die bijna een half miljoen nieuw kost, verwacht je toch op z’n minst luxe kentekenplaten…
@jeroen13:
Wat in vredesnaam zijn ‘luxe kentekenplaten’ nu weer?

Het klinkt als iets waar ze bij Bentley inderdaad totaal niet over nagedacht hebben…..
@Rob: Van die kentekenplaten waar de letters als het ware op liggen, ipv dat ze er in zijn gedrukt
@jeroen13:
Tsjoh, thanks, nooit geweten dat zulke dingen bestaan….
@jeroen13:

Zo .. Luxer gaat het niet worden ..
Te groot, te zwaar, te decadent, te duur, te veel leer, te glimmend, te veel powah, te ordinair…, ‘te’ in alles eigenlijk. En dat is de charme van zo’n ding.

Ik vind het leuk dat ze bestaan. Meer heb ik er niet mee. Doe mij maar ‘gewoon’ een Jaguar XJR uit die tijd. Die ook op veel punten de ‘te’ grens benaderd en waar ze ook te lang mee hebben lopen leuren, maar die houdt het nog net binnen de perken ;-)
@Rob: James May?
Ik heb een voiture voor het werk gereden die verbruikte 7.2 liter op 1 kilometer, beat that Brooklands!

On: wat een gave bak, pure klasse in een stijlvol jasje, wauw!
En een paar topics hieronder staat mijn favoriete Brooklands. De oude, de laatste versie van de goeie ouwe Mulsanne. Voor een schijntje van het bedrag van deze heb je dezelfde motor, twee deuren meer en geen Duitse invloeden.
Waarschijnlijk ook met veel meer ellende, trouwens.

Deze oude generatie Bentleys blijft de meest zekere, maar ook meest stijlvolle wijze om met een razend tempo op je faillissement af te stevenen.

Ik ben gek op ze!
dit is klasse, heel wat een anders dan dat tokkie/voetballertjes mobiel de continental gt
Woah! De allerlaatste echte Bentley! Pefect door zijn inperfecties. In een kasteel of landhuis tocht het toch ook altijd en heb je altijd wat te repareren? Heerlijke klassieke wielen eronder, die die zo hard glimmen door het trommelen dat je prima nog ff kan checken of je stropdas nog recht zit ! Helaas vervangen door een Bentayga (is niet de opvolger natuurlijk), met als optie een 2 ton kostend horloge met meer blingstenen in het uurwerk dan op de Crown Jewels of the United Kingdom! Bye bye era!
Best wel leuk, maar toch komt ie een beetje suf over.
ultieme maffiabak ;-)
Normaal niet de grootste fan van Wouter’s popi reviews. Maar in deze review laat ie zien dat ie een echte hardcore autofreak is. Weet een auto op zijn karakter te schatten (ipv langs een ‘hoe horen auto’s te zijn’ meetlat te leggen. Totaal niet mijn soort auto, maar nu MOET ik er een. Fantastische review
Waarom heeft ie geen platen met opgelegde letters? Das toch jammer
Dit is en blijft één van de mooiste auto’s ooit gemaakt, wat een prachtig ding! Ik smelt al bij de eerste foto
Ok, ik heb alleen de foto’s gezien. Ik vind het helemaal niets. Het ontwerp ziet er wel heel gedateerd uit. Ik ga zo de video kijken. Ben benieuwd of mijn mening verandert.
Filmpje gezien. Ik vind het nog steeds 3 keer niets. Het is een lelijk ding en rijdt dus ook al niet bepaald top. De RR Wraith lijkt me dan een betere keuze.
Net een leuk ritje gemaakt naar Düsseldorf Airport met de voorganger, de Continental R. Herken veel in dit artikel over de Brooklands. Heerlijke auto’s om in te rijden, maar liever over de Autobahn dan over bochtige binnendoorweggetjes.
Wat is dit een lelijk ding zeg. Rijdend bordeel met leer en pluche, niks huiskamer, waar verschuilen de lappers zich met gouden hangers en tanden. Een Britse proleet zou ook nog kunnen, uiteraard met een stuk gember in z’n achterste … Ooohhhh wacht even, got it …. serial ‘second life’ Harry Mens is ook nog een reële optie ….. Afschuwelijk, kan niet geloven dat deze dikke zeeschuit als mooi of anderzijds aantrekkelijk wordt betiteld, over slechte smaak valt niet nou eenmaal niet te twisten. I rest my case …..
Zijn dat niet de armsteunen uit de Phaeton of andersom? Nu klink ik net als een autokenner terwijl ik dat helemaal niet ben.
Grappig, 7 jaar geleden vond ik deze auto helemaal het einde. Er was niks mooiers op 4 wielen in mijn ogen: “als ooit ik de loterij win…”
Maar nu na het zien van het filmpje en het lezen van de review is mijn “droom” aan duigen, de auto is echt “oud” geworden… Sommige auto’s blijven cool en een droom maar dit is toch wat mij betreft niet meer wat het was.
Zijn er maar 4 Brookelands in Nederland? Of alleen van dit model?
Werd van de week bijna voor me zuiger gereden omdat die ouwe niet zat op te letten. Keek me ogen uit, wat een ongelofelijk vet ding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).