De Icona Vulcano moet €3 miljoen gaan kosten

Auteur: , 22 Reacties

Kennen we dit vurige monster nog? Een twaalfcilinderig hybrideproject waar de voormalige technisch directeur van Scuderia Ferrari aan het roer staat. Het bedrijfje achter deze ambitieuze plannen laat weten dat ze de auto naar Europa halen om hem tentoon te stellen op het Londense Salon Privé, en gooien tussen neus en lippen door een prijsje naar buiten.

Icona Vulcano, voor als je iets wil hebben dat heel erg op Ferrari lijkt, maar het niet is

Drie. Miljoen. Euro. Voor dat geld heb je in Nederland 8,1 Ferrari F12berlinetta’s, maar dat geheel terzijde. Het nieuwe supercarmerkje Icona Vulcano, dat wortels heeft in China, denkt dat er vraag is naar dergelijke onbekend supercargeweld tegen astronomische bedragen en begint nu met het aflopen van exclusieve autofeestje waar Nieuw en Oud Geld zich doorgaans met de knip in de hand vergapen aan chique blik.

Icona Vulcano

De auto debuteerde eerder dit jaar in Shanghai, waar hij werd gepresenteerd als de ultieme vierwieler met een 950 pk sterke V12 onder de kap. In feite hing er toen alleen nog gebakken lucht onder de kap, maar soit, opscheppen mag zolang je er het woord ‘concept’ aan verbind. De Vulcano moet in staat zijn om in minder dan twee seconden naar de 100 km/u te kunnen sprinten en gaat onder de 9 seconden naar de 200 km/h. De topsnelheid moet op 350 km/u komen te liggen. Het designwerk is overigens gedaan door Samuel Chuffart, die eerder bij Nissan, Jaguar-Land Rover en Bertone zijn tekenkunsten tentoonspreidde.

Vanaf 4 september is ‘ie te bekijken in Syon Park, Londen.
22 reacties

Die prijs is natuurlijk helemaal over de top. Het design is wel prachtig. Er zullen vast Chinezen zijn die hier hun spaarvarken voor stuk slaan.
Ik vind het toch net te duur.. Valt deze dankzij de hybride aandrijving nog in de 20% categorie?
@Vreddy_B: valt in de 0,001 % categorie van mensen die m kunnen betalen
3 mio voor een gesmolten FF?

Zou het bijna arbitrage noemen.
Herstel, Berlinetta. Is nog vroeg.
Slim van ze… Als Arabische of Chinese miljonair kun je niet meer aankomen met je cheap ass Ferrari als dit gaat lukken. De prijs creëert juist vraag!
Dus als het er beter uitziet als een Bugatti Veyron moet het meteen het dubbele kosten?
@Alfarobert:

Een Fiat Multipla kost toch ook geen 3 miljoen?
2.0 naar de 100 en in 9 sec van 0-200?? Dat staat toch totaal niet met elkaar in verhouding?! Een 700pk sterke aventador is al in staat tot een 9 seconde 0-200 tijd.
Ricardo: Weet je zeker dat het euro’s zijn en niet Chinese Yuan’s? Als je 3 miljoen Yuan omrekent naar euro’s dan kom je uit op €375.000. Dat is een meer realistische prijs voor deze bolide! De prijs is dan wel ex belastingen vermoed ik…
@hammerman: Die prijs lijkt inderdaad een stuk realistischer, maar ze claimen daadwerkelijk dat ‘ie 3 miljoen in euro’s gaat kosten.
Minder dan 2sec naar de honderd met een top van 350… Snellere acceleratie dan een rallycrossauto met nagenoeg perfecte tractie en dan toch zo’n top..
Ben benieuwd naar de versnellingsbak verhoudingen en wielaandrijving…
Niet mooi, te duur, coole naam , moet helemaal goed gaan komen met dit ding.
Poe poe, dat is een bom duiten voor een Viper….
Minder dan 2 seconden naar de 100, dan lig je zo in de vangrail….
Duur gokje dit… het opperhoofd denkt waarschijnlijk dat ie zelfs met deze prijs er wagonladingen van kan slijten zoals z’n voormalig werkgever dat doet ?
Voor 3 miljoen vind ik hem lelijk
Belachelijke prijs, maar tegenwoordig schrik je er niet meer van op. Laat ze maar proberen. In thuisland zullen er waarschijnlijk wel een paar gegadigden zijn.
’n nieuwe auto kan zo’n prijs nooit waard zijn. Zelfs exclusiviteit kent zijn limiet. Maar ja, er zal altijd wel een rijke gek te vinden zijn, die het er “voor over heeft”. Ik vergelijk het maar met dat colbertje, dat ik in Düsseldorf zag. € 4.995,-. Moet je er wel het prijskaartje aan laten zitten, wanneer je het jasje draagt. Anders ziet niemand het eraan af.
De headerfoto lijkt wel een gladgestreken Ferrari California…
Om nu te zeggen dat het design zo bijzonder is… Slechts een verzameling van de meest populaire hedendaagse ideeën. Naamsbekendheid is ook geheel afwezig. Ben benieuwd of ze dit aan de man krijgen
Kruising tussen een F12, GT86 en LFA. Anders kan ik het helaas niet noemen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).