De knotsgekke Wraith van Jon Olsson is hier [810 pk]

Auteur: , 56 Reacties

Eindelijk is het nieuwe speeltje van Olsson af en het is een belachelijk apparaat geworden.

In één klap maakt de Zweedse ondernemer/blogger/vlogger/pro-skiër het statige imago van Rolls-Royce kapot door een Wraith te kopen en deze, geheel naar Olsson-traditie, om te bouwen tot een project van formaat.

Geen tuners uit Zweden, maar het Nederlandse Absolute Motors uit Ridderkerk kreeg de order binnen, zij moesten de Wraith omtoveren tot iets unieks. De V12 in het vooronder werd grondig aangepakt en is nu goed voor 810 pk. Daarnaast werd de Roller voorzien van de bekende camo wrap. De Wraith is klaar voor toekomstige avonturen in de sneeuw, getuige de extra aangebrachte lampen. Er werd ook niet bezuinigd op de wielen. Onder de Wraith liggen nu 24-inch Forgiato’s. Op het dak dit keer geen dakkoffer, maar een carbon surfplank. De Wraith maakt tevens het nodige geluid dankzij een uitlaatsysteem van Quicksilver.

Deze Rolls-Royce Wraith is de opvolger van de supercharged Lamborghini Huracán die Olsson eerder verpatste, daarvoor had de Zweed een door DMC aangepakte Murciélago in het bezit. Die laatste crashte onlangs in Rotterdam.56 reacties

Wat een wansmaak, verschrikkelijke velgen. En dan dat geluid… Jammer dat een ooit zo verfijnde Rolls zo is toegetakeld.
@basv: met een beetje mazzel eindigt ie net als z’n RS6… ;-)
Verschrikkelijk, schandalig, totaal Rolls onwaardig!!!

Wat héérlijk dat iemand zoiets doet! 😃
@rohrl-fan: dit!!
Als ‘ie nou twee dagen gewacht had hadden we er wansmaak woensdag bij kunnen zetten. Dit is nou echt iets wat ik niet mooi vind.
Zou er een brandblusser aan boord zijn?
Heb die koeien vlekken nooit echt begrepen ..
Maar snap nu waar hij naar toe wil ..
Ook de rest van de opsmuk vind ik een beetje kloterig gedaan ..
Jongeman lijkt me geen grote denker ..
En met weinig abstract vermogen ..

Dikke vette + voor het behandelen/mishandelen van zo een lomp onding ..
Dat is gewoon supervetgaafkickeleuk ..
@lincoln: Als je hem een beetje volgt, zie je dat hij net extreem inventief is. Een voorbeeld voor vele mensen. Wat hij met zijn geld doet, is zijn zaak. Het uitzicht van de Rolls is natuurlijk vatbaar voor subjectieve meningen.
@ce911:

Nope .. volg em niet ..

Kan je 10 inventiviteiten van hem opnoemen ??
Of 7 .. mag ook ..
3 dan ..

OK .. eentje .. omdat jij het bent ..
@lincoln: @lincoln: Een tiental jaren terug was hij een van de beste, misschien wel de beste pro skier in de wereld. Heeft vele nieuwe tricks uitgevonden. Hij heeft ook zijn eigen bedrijf waar hij zelf tassen, rugzakken en reiskoffers ontwerpt die bijzonder goed uitgedacht zijn (gebruik ze zelf). En hij zal binnenkort ook een LMP wagen racen. Om maar een paar dingen te noemen.
@fejjie:

OK .. een skikoffer uitvinden is idd best een dingetje ..
@lincoln: Hij heeft inderdaad, zoals hierboven vermeld wordt, al redelijk wat bedrijven opgericht. Meestal ontwerpt hij zelf zaken die voordien nog niet bestonden. Dus ja, hij is inventief. Wat heb jij al bereikt in je leven, behalve op elk AB artikel de meest nutteloze commentaren te geven?
@ce911:

Welke 10 uitvindingen heeft hij gedaan dan ??

OK .. eentje dan ..
@ce911: pochen met andermans successen tegenover iemand die je niet kent. Wat bereik jij hiermee?
@str8six: Dan heb je de moraal van mijn verhaal totaal niet begrepen. Het ging er mij om dat een subjectieve mening geven over de Rolls volkomen toegestaan is, aangezien dit de bedoeling is van het artikel. Maar oordelen over de persoon erachter, die je niet kent of nog nooit van gehoord hebt, is laag. Maar dit is natuurlijk wel een dingetje van de huidige maatschappij, iedereen heeft direct een mening klaarstaan over alles. Ik heb mijn punt hiermee duidelijk gemaakt, adios.
@ce911: ok doei
@ce911: ik volg niemand, ik ben veel te druk met het afschudden van mijn eigen volgelingen. Vooral die in witte tourans met roze strepen en blauwe zwaailichten zijn hardnekkig.
@lincoln:
Hij kan wel achterlijk goed skieen maar is vooral bekend vanwege het bekend zijn.
@super: Net zo iets als met Ken Block eigenlijk. Heeft het commercieel gewoon goed gedaan maar blonk nooit echt uit in zijn sport.
@viezefreddyw: hij heeft het idd heel slim gedaan, maar Olsson was lange tijd de beste freestyle skiër ter wereld, dus die vergelijking met ken block klopt niet helemaal
Het wordt wel steeds minder met die auto’s van Sjon.
Geweldig ding! Je moet er niet te serieus naar kijken maar juist de lol hier van inzien. Geweldig goed verbouwd door de nieuwe Nederlandse top op dat gebied!
@dutchcigars: Is toch niet door JD gedaan? Of lees ik je reactie verkeerd?
@stevenpoal: absolute motors is Nederlands
@dutchcigars: Tijd voor een Grey Goose
Tof dat een NL bedrijf alle tuning heeft gedaan! Vind alleen het geluid niet mooi. Onze DB7 heeft ook Quicksilver pijpen maar die klinkt echt een stuk beter. Verder, tja, mijn smaak is’t niet. Maar wel tof dat iemand zoiets gewoon doet. Wel humor op zich.
@E34M5Touring: hij heeft zijn vorige ge twee auto’s ook al verkocht aan Nederlanders. Goed handelen hier blijkbaar…
@lekbak: Tuurlijk, die RS6 was zo weg. Goeien handel.
@E34M5Touring: Wat dat betreft is het net de wraptastic.
@viezefreddyw: ja, bewaar hem gewoon in de laai :p
@viezefreddyw: Gewoon een keigoeien product.
@E34M5Touring: hij was inderdaad zo weg en even later helemaal weg!
@tenaci: :) ;)
@E34M5Touring: dat zal hem natuurlijk weinig uitmaken wat er na verkoop gebeurt. Hij heeft waarschijnlijk goed gehandeld.
Ik wens hem er erg veel plezier mee. Mijn ding is het niet helemaal.
Die man doet wel handel met Nederlanders zeg…

Dit hele ding is niet echt mijn smaak overigens. Dat begint al met de keuze van de auto.
Vind die lampen wel vet: RR
Overigens wel errug kitcherig… Beetje TE eigenlijk.
De Huracan was supercharged, niet Twin Turbo.

OT: gewoon weer geweldig!
Het haalt het niet meer bij de RS6 van hem. Verre van zelfs, die was echt gaaf.
Vind het net een koe. Verder weinig interessant eigenlijk; hippe dude gooit sloot geld tegen Rolls aan, houdt er een vrij lelijke auto aan over. Maar goed, uniek is het wel…
Gemengde gevoelens dat deze verkrachting in mijn dorp heeft plaatsgevonden…
Cool ding 😎
Ik zeg doen!
Meneer blijft in ieder geval lekker Duits rijden.
“Die laatst crashte onlangs in Rotterdam.” 🤔 Wat klopt er hier nou niet
@realracing3: niks. Die is ook gecrashed op Weena
Ik vind hem best wel dik ik snap ook dat er mensen zijn die het niks vinden. Maar hij rijd tenminste zijn wagens en het boeit hem niet of hij verlies maakt op zijn auto’s dus respect voor Jon Ollson👍
Wat een waanzinnig afzichtelijk gaaf ding zeg! Zal voor RR wel heiligschennis zijn maar ik vind dit wel lekker. Gruwelijke burn out ook met dat hok.
K hoop dat ie net zolang bestaat als zn vorige. En zelfs dat is al te lang. Enfin, de belasting is weer betaald. Mag er nu een cent de liter af?
De RS6 en Huracán vond ik erg gaaf, maar dit vind ik dus echt niks.
Beetje jammer dat ie niet weer een knotsgek widebody achtig ding van deze heeft gemaakt. Verder wel leuk, niet perse mijn smaak maar het fleurt het straatbeeld wel lekker op zo
Lekker banden oproken met een opvallende rolls terwijl je in alle comfort doortourt, lijkt me best nice
Wat een baas. Dikke auto’s rijden, groot huis, lekker wijf en geld als water. Ik ga mijn Kalos ook camo wrappen in de hoop dat ik me ook zo als Jon kan voelen.
Die Jon is een goede vent, en dit is ook weer een mooi project van hem. Totaal over de top, en daardoor stiekem super gaaf. Ik zou mijn Wraith waarschijnlijk in het nachtblauw met cognac interieur bestellen, maar dat neemt niet weg dat ik dit kan waarderen. Daarbuiten is dit natuurlijk ook gewoon marketing. Ik keek nooit vlogs en heb/had altijd een hekel aan ‘vloggers’ maar voor Jon maak ik een uitzondering. Hoog niveau, mooie beelden, leuke avonturen en sympathiek mensen.
Kansloos maar beter gelukt dan de gemiddelde voetballers Bentley.
Ah onze coke snuivende aandachtsho*r is er ook weer eens met een totaal verkrachte wagen.
Ontzettende pauper ben je dan eigenlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).