Van deze DB11 by Q is er maar eentje

Auteur: , 31 Reacties

En wat een ge-wel-dige kleur

Ik moet nog steeds wennen aan het uiterlijk van de nieuwe DB11 (rijtest). Deze speciale editie maakt het proces der gewenning een stukje makkelijker, want wat een heerlijke Aston Martin is dit. De Britse autofabrikant liet Q losgaan op de DB11 ter ere van een partnerschap met Henley Royal Regatta. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het gelijknamige sportevenement, waarbij roeiwedstrijden worden georganiseerd op de Thames.

De kleur die je ziet op deze DB11 luistert naar de naam Diavolo Red, gecombineerd met een Satin Scintilla Silver dak. Onder andere de diffuser, de voorspoiler, side skirts en uitlaatsierstukken zijn van carbon. Die donkere elementen steken weer lekker af bij de 20-inch Gloss Black wielen.

De behandeling van Q bleef niet beperkt tot het exterieur. Voor het interieur werd gekozen voor Metallic Black lederen materialen in combinatie met Chancellor Red details. De bijzondere DB11 zal te zien zijn tijdens de Henley Royal Regatta van dit jaar. Geïnteresseerden in deze Aston Martin hebben pech. Het blijft bij dit ene exemplaar, tenzij je een gloednieuwe DB11 precies hetzelfde laat samenstellen door Q.31 reacties

M rijdt een Cygnet??
Hier droom ik over als ik klaar ben met de buurvrouw.
Prachtig
Is deze kleur niet gewoon bij Mercedes uit de “hyazinthrot” verfpot gehaald? Wat weer de Mercedes interpretatie is van Rouge Flamme van Renault.
@mashell: hyacint rood kwam rond 2013 op de markt en diavolo red is sinds 2012 op de markt voor de AM modellen, tenzij je de deze kleur in 2011 had gekozen op een gelimiteerde AM V12 Zagato.
Die DB11 valt zo in het niet bij zijn voorgangers. Met dit ontwerp is Aston Martin in mijn ogen gedegradeerd tot een petjesbak voor de rijkere onder ons. Daar kan Q niets mooiers van maken.
@rhellema: nee man, de DB9 was gewoon lang over de houdbaarheidsdatum heen. Een klassieker zeker maar eentje die hoogbejaard was. Vind de DB11 een stuk lekkerder smoelen.
@str8six: eerlijk gezegd denk ik niet dat dit ontwerp zo lang houdbaar is als die van de DB9.
@rhellema: eens. Maar dat is een ander subject.
@rhellema: Je moet eraan wennen, ik vind de auto zoals ie hier staat beeldschoon en erg toekomstbestendig qua lijnen. De DB9 was erg tijdloos, maar zelfs daar zag je de laatste twee jaar dat de auto wel echt oud begon te worden.
@granlusso: ik vind het een mooe auto behalve de voorschermen. TVR had zoiets in de jaren ’70 al, was toen niet mooi en nu ook niet.
Stiekem vind ik de Vantage een mooiere auto.
@granlusso: Eens, zo’n DB9 begint nu wel oud te ogen. Het blijft echter wel een sterk ontwerpm
@rhellema: eens. Als ik deze kon betalen ging ik toch lekker eigenwijs voor een mooie strakke DB9
@rhellema: vind het zeker geen petjesbak, maar veel minder interessant dan de DB9. En het interieur vind ik ontdaan van elke vorm van elegantie. Zier en zelfs een beetje goedkoop uit. Zou zo uit de nieuwe corvette kunnen komen of iets uit Japan
Minst kitscherige Aston Martin ooit ..
En dat is jammer ..

Voor Hyacinth and Richard ..
@lincoln:
Mind the pedestrians, dear.
Die DB11 valt zo in het niet bij zijn voorgangers. Met dit ontwerp is Aston Martin in mijn ogen gedegradeerd tot een petjesbak voor de rijkere onder ons. Daar kan Q niets mooiers van maken
@rhellema: excuses…per ongeluk 2 x gepost omdat de telefoon bij de eerste x aangaf dat het mislukt was en dat ik de internetverbinding moest controleren.
@rhellema: het is je vergeven.
@rhellema:

Max Verstappen heeft een petje ..
Nou .. zeg maar gerust PET ..
@lincoln: En hij krijgt nog betaal om hem te dragen ook!
@edge:

Mwah .. op staande voet ontslag als die em niet op zijn knar zet ..
Wat dacht je daar van ..
Zo zie je toch wel dat wijsheid met de jaren komt, ook bij Q. Waar men bij de One-77 van een paar artikelen terug de boel juist heel erg verpestte met het rood, is het bij deze DB11 bijzonder smaakvol toegepast. Als ze nu nog even leren dat gewone lichtmetalo’s vrijwel altijd mooier staan dan zwarte of donkergrijze velgen komt het helemaal goed met Q.
Heerlijke wagen
Q heeft het zich wel heel makkelijk gemaakt. Alleen een ander dakkleurtje en wat lapjes leer in kleur in het interieur op bepaalde plekken. Voor de rest wat opties aanvinken in de configurator en klaar. Hoeveel extra zou deze “Q” kosten ten opzichte van een niet “Q” terwijl je hem praktisch bijna net zo kan samenstellen?
kwijl
Waar kan ik pinnen voor deze geweldige auto: daar lever ik mijn DBS wel voor in 😎
Ik kan er maar niet aan wennen, misschien moet ik em een keer in het echt zien.
Hij haalt het nog altijd niet bij de Vanquish.
Metallic leer?
By Q en geen raketwerpers en onzichtbaarheidfunctie?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).