De Mercedes 300SL die $7 miljoen moet opbrengen

Auteur: , 24 Reacties

Want veel exclusiever dan dit worden ze niet.

Met een oplage van 1.400 stuks is de 300SL een zeldzaamheid te noemen. Nog unieker wordt het met de 29 exemplaren die met een carrosserie van aluminium werden gebouwd – en voor monsterbedragen van eigenaar verwisselen. Toch kan het nog exclusiever. Mercedes heeft ooit vier exemplaren met een stalen carrosserie in race-spec uitgerust, waarvan dit de eerste is, met chassisnummer 5500640.

Deze Gullwings werden door de Sportabteilung uitgerust met een andere nokkenas, andere velgen, geventileerde trommelremmen met meer stopkracht, een krachtigere brandstofpomp, een sportuitlaat, en een sportonderstel, waarmee de 300Sl meteen lager kwam te liggen. Een getunede 300SL als het ware, maar dan historisch verantwoord.

De opgepompte 300SL in kwestie kwam in 1956 uit in de Tour de France (de autoversie) en pakte daar de tweede plek. Ook Stirling Moss is er volgens veilinghuis RM Sotheby’s regelmatig mee op pad geweest. Dus dan weet u wel hoe laat het is, qua veilingwaarde: ze denken er tussen de 5 en 7 miljoen dollar voor te vangen.24 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Snap ik
Staal is makkelijker te repareren dan alluminium! Trappen met dat ding dus en niet stil in een verzameling zetten!! (zal helaas wel niet gebeuren)
Willen svp 7 miljoen Nederlanders snel 1 euro aan mij overmaken?
@silver: mooi neem ik het andere overgebleven geld wel
Wat zou ik er graag zo een willen
Pfft de bubbel gaat nog even door…
@henkhupelschoten: waar ben je :)
@michaelcorleone: De toiletrol was op, daarom zo lang.. ;)
Goeie avond zeg! Wat een bedrag voor zo’n schitterende wagen! Dubbel en dwars waard! Valt me op dat de 300SL weer aan het stijgen is, 5 jaar geleden zaten ze ook al rond de miljoen maar zag er laatst eentje voor 1.4 miljoen al.
Dat de prijzen aan de bovenkant van de markt voor klassiekers aan het stijgen is doet me weinig, ik heb er toch het geld niet voor…

Helaas ilijkt het alsof aan de onderkant van het aanbod van klassiekers de prijzen ook weer aan het stijgen zijn. Leuk voor als je ervan wilt, helaas minder leuk voor wie er één zoekt.
@moveyourmind: dat lijkt niet alleen zo te zijn dat is ook echt zo. Oude 911jes zijn absurd gestegen. Maar ook een Renault 4 stijgt tegenwoordig in waarde. Was recent nog een artikel met deze strekking in Autobild klassik.
Eindelijk een auto die de absurde vraagprijs waard zou kunnen zijn. Begrijpelijk dat mensen hier op gaan bieden. Wat heb je dan een goed verhaal op het concours d’elegance.
Wat een prachtige wagen is het toch ook. Leuk om te zien dat de “hypercars” uit die tijd een bijna lieve uitstraling hadden. Ronde vormen, wit stuur, schattig motiefje op de stoelen. Als je dat naast een SL black zet.. Vroeger mocht het nog stijlvol zijn, chique, ingetogen. Tegenwoordig zijn die auto’s allemaal zo agressief, flink ordinair als je het naast zo’n klassieker zet.
@mennok: Porsche 918? Naar mijn mening ook een mooi ingetogen hypercar.
4 zijn ervan gemaakt en van de GTO ruim 30.
Is 7 miljoen dan genoeg?
@csx3000: Ja, maar van de 300SL totaal 1.400 stuks. Een 250 GTO is wel even een heel andere auto dan bijv. de “normale” 250. En deze 300SL racespec ziet er wel exact het zelfde uit op het oog dan de elke andere 300Sl’s.
@kilum: + Ferrari > Mercedes
Voor dat geld kun je veel meer leuks kopen
@allesmetturbo: ik vind deze 300sl best leuk hoor. Bewaar hem dan nog eens en je kan oneindig veel leuks kopen als je hem weer verkoopt voor 15miljoen?
@clarkson: als je m over een paar jaar voor 15miljoen kan verkopen dan is het inderdaad een leuke aankoop/investering!
Ik snap niet dat ik dit hier ga zeggen maar als ik er niet teveel voor zou hoeven laten zou ik m kopen. Deze auto raakt me, ik vind hem echt heeel erg mooi. Wat een lijnen, wat een schoonheid. Moet heerlijk zijn om die ronde pookknop en dat dunne stuur door je vingers te laten glijden terwijl je over smalle groene landwegen stuurt.

Adembenemend
@rrvliet: helemaal eens. Ik heb laatst een tijdje ademloos naar de cabrio versie staan kijken bij de Gallery in Brummen. Elegante oude dame met de rondingen van een topmodel. Prachtig.
Als ik het geld had zou ik het zonder oogknipperen over maken, wat een prachtexemplaar.
Kijkend naar het stofje op de stoelen vind ik die prijs geheel verantwoord.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).