De nieuwe DS4 S heeft 136 LED’jes in zijn neus

Auteur: , 36 Reacties

Het klopt, we hebben ze allemaal nageteld.

Citroën, sorry….DS presenteert op de Guangzhou Motor Show een nieuw model naast de DS4 en DS4 Crossback. Deze DS4 S is exclusief voor de Chinese markt, en heeft naast de genoemde vrachtlading diodes in zijn snufferd ook een leren interieur waar volgens het persbericht 8 uur aan vakwerk in zit.

Het is een onderdeel van de sterke focus van DS op de Chinese markt, waar het onder andere al actief is met een DS 5 LS, DS 6 en een New DS 5.

De nieuwe 4S wordt gelanceerd in eem speciale Dark Fire red-lakkleur, en komt beschikbaar met 3 benzinemotoren die variëren van 136 tot 204 hp. Deze THP 1.8 is gekoppeld aan een EAT6 automaat.

Beenruimte

Als Chinezen ergens hitsig van worden is het wel beenruimte, want hoe langer je auto hoe groter je status. DS zegt de achterzijde van deze DS4 met verlengde wielbasis zo gewijzigd te hebben dat de achterpassagiers meer comfort en hoofdruimte hebben dan standaard.

Update: liveplaatjes HIER (via @Citrofiel)36 reacties

Ik moest ontzettend lachen van de photoshop. Je moet het maar verzinnen en het verbaast me ook niks dat @sir_smokalot dit verzonnen heeft. Chapeau.

Erg chique uitvoering hoor, DS is de laatste tijd goed bezig.
@viezefreddyw: ja eensch! Alleen had ik toch een groot panoramadak verwacht. Ipv een klein schuifkanteldakje
Peugeot 308, is that you ?
@Tuono: ja. Maar ik heb nu mijn zondagse jurkje aan. Leuk he?
@mashell: to much info..
@smoothoperator: too too too
Dit is dus een opgesmukte c4 en niet een speciale versie vab de ds4? Achterkant is namelijk niet van de ds4 zoals we m hier hebben. Wel een mooie versie, zou in Europa ook niet misstaan
@tkoote: Naar de technische basis is het nog even gissen, maar met de DS4 zoals we hem hier kennen heeft hij qua carrosserie inderdaad niets te maken.
..ik mis er 4..
Dus met de kerst hoef je alleen maar je DS4 naar binnen te rijden!
@volvologisch: Is toch premium zoveel leds in je neus! Kijk maar naar de Audi’s van een aantal jaren terug. Met Pasen zijn ze al nodig aan een update.
@White_Lightning: you lost me….. ik had het over kerstverlichting, heh?
@volvologisch: ik ook hoor. De timing om dat nu te introduceren klopt. Ik bedoel dat deze led verlichting met Pasen al outdated is.
Nog meer elektra in zo een rampenbak
@trident: Zo’n rampenbak is het niet Harmpje.. chill!
@baap: wtf kennen wij elkaar?
@trident: waarom rampenbak? Minder technische ellende dan dat zg. premium merk.
Interieur ziet er netjes uit, het frampje rond het navigatiescherm had voor mij in dezelfde kleur gemogen als de rest van de console, het stuur vind ik niet geslaagd, kijk aub even naar uw concurrenten in Duitsland die weten dat veel beter op te lossen. Het “vlechtwerk” op de stoelen vind ik prachtig, ik hoop dat ie lekker zitten! Is nu het schermglas op de linkerknop van de klima anlage bol en die van de rechterknop hol of is dat iets met reflectie?
THP 1.8?
Ik blijf het een beetje een genepte 308 vinden. Jammer want de DS3 en DS5 (van voor de facelift) zijn echt hele fijne mooie wagens.
@dutchdriftking: Ben ik het helemaal mee eens! Ik vind over het algemeen ook dat DS berg afwaarts gaat.
Chinezen hebben nog steeds weinig met hatchbacks, ik betwijfel of dit succesvol gaat worden. De DS5 zoals we hem hier kennen is daar ook totaal geflopt, de DS 5LS en DS6 vallen ook tegen. DS mag dan focussen op China, er is nog een lange weg te gaan.

Oh ja, en de achterkant van deze DS 4S (die inderdaad niets met de DS4 zoals we hem hier kennen te maken heeft) is net een DS3 XL.

http://4.bp.blogspot.com/-bhkvCZWBWi4/Vkw84teWfuI/AAAAAAABldk/oQr_FEe4luw/s1600/630.jpg
@Citrofiel: Ben toch benieuwd waar je dan een foto van de achterkant van de DS4 S hebt gevonden. In de gallery bij dit artikel kan ik ‘m niet vinden in ieder geval.
@potver7: Juist daarom plaats ik hem hier. Dat is een eerdere spyshot, van voor de presentatie. Gevonden op een forum. In de gallery hier staan alleen de officiële foto’s.
@Citrofiel: wel eens in China geweest? ‘T stikt van de hatchbacks. Lekker kontje trouwens!
@ThomasBol: Nee, ik zelf niet. Ik probeer wel op de hoogte te blijven van het autonieuws in China, en de sedan is nog altijd #1. Die is momenteel echter dalende door opkomst van SUV en crossover. Hatchbacks zie je weinig terug in de verkopen. Ik heb de septemberverkopen er even bij gepakt, de eerste hatchback staat op nummer 20 in de lijst, zijnde de Golf, met nog geen derde van de verkopen van de nummer 1.

Ik zeg niet dat er helemaal geen kans is, ik denk echter dat PSA beter hun pijlen op andere segmenten had kunnen richten. Overigens hoop ik dat ik ongelijk krijg, DS heeft wel een verkoopknaller nodig na alle tegenvallers.
@Citrofiel: eerlijk is eerlijk, voor mij is het al een aantal jaar geleden.
Had nou eigenlijk een foto verwacht waarop alle ledjes branden.. Ben wel benieuwd
En er rijdt er ook één in NL rond :) Meer kan ik er ook niet over zeggen vanwege mijn werk. Succes met spotten.
@sjoerdreverda: Interessant. Ondanks dat je zegt dat je er niets over mag zeggen ga ik natuurlijk doorvragen. Ik ga er wel vanuit dat de DS4 S niet naar Europa komt en in China blijft. Wat is dan de reden voor Citroën om er toch hier eentje te hebben? Ja vooruit, voor in het Conservatoire. Maar op de weg, in Nederland..?
@Citrofiel: Meer zeg ik echt niet :) Ik heb veel plezier in mijn werk.

Toch denk ik dat er een markt is in China. Veel Chinezen worden rijker en willen ‘Westerse’ luxeproducten. Deze auto wordt waarschijnlijk ge-target op de ‘upper middle class’. En laat dat nu net een groep zijn die hard groeit.
Met een minimale investering (bestaande techniek) kan er een groot publiek bereikt worden. Klinkt als een ‘Cash Cow’ :)
@sjoerdreverda: je lijkt m’n vriendin wel: “Vandaag op werk bla bla bla bla klaag klaag”. Ik: “is er wat?” Zij: “nee laat maar” hmpffff…
Toch vreemd, die Chinese focus van DS. Gaan ze daar ineens een totaal niet gevraagde hatchback de markt op gooien, terwijl DS in Europa veel meer op vernieuwing zit te wachten. Ik twijfel er niet aan dat, met iets meer keuze in motorisering, deze DS4 S een groter succes zou zijn dan de DS4.
Best een fraaie bak, dat opgeleukte interieur staat hem goed!
Meer foto’s van de presentatie.

http://www.pcauto.com.cn/nation/737/7375313.html
Ziet erg goed uit! Zeker het interieur, zeker net zo goed als van de Duitse merken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).