De politie van Dubai heeft een Brabus B63S – 700 Widestar

Auteur: , 51 Reacties

Deze twee politieagentes uit Dubai zien er uit alsof ze zin hebben om een ritje te maken in hun nieuwe speeltje.

Dat de politie van Dubai geen gebrek heeft aan dure auto’s (met veel vermogen) is algemeen bekend, maar aan deze Mercedes G63 AMG met 700 pk kleeft een bijzonder verhaal. Brabus heeft deze auto namelijk ontwikkeld voor de TUNE IT! SAFE! campagne. In Duitsland bestaat dat concept al sinds 2005, vanaf nu dus ook in Dubai.

Het doel van de campagne is om mensen te overtuigen dat ze alleen spullen kopen van gerenommeerde tuners en niet gaan voor goedkope rommel of imitatie.

Ter ere van de Dubai Motor Show is deze auto nu in Dubai, maar na afloop worden de stickers er waarschijnlijk weer afgehaald en gaat de auto terug naar Brabus. Of zou de lokale politie bereid zijn em te kopen?51 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Die dames doen wel alsof ze blij zijn met dat bakbeest, maar ze mogen er niet eens in rijden…
Wist trouwens niet dat ze daar vrouwelijke agenten hadden – of heeft Brabus meteen het vrouwenuniform voor Dubai laten ontwerpen?
@potver7: Uit je post blijkt ook dat je niet het verschil tussen Saudi Arabië en Dubai kent…
@potver7: vrouwen mogen in Dubai gewoon autorijden. Je bent blijkbaar in de war met Saudi-Arabië. Een compleet ander land.
@robbie: nou ja compleet anders?
@potver7: Dubai is waarschijnlijk het meest vrouwvriendelijkste islamitische land ter wereld. Vrouwen mogen gewoon auto rijden in Dubai. De Ferrari FF die ze eerder dit jaar hebben gepresenteerd is speciaal voor de vrouwelijke agenten en staat regelmatig voor de Dubai Mall met de vrouwelijke agentes ernaast.
@Rice09: haha vrouwvriendelijk omdat? Er een FF in een mall staat met 2 vrouwen? Serieus vrouwvriendelijkste ? Dat is het zelfde als goede banken. Nee deze bestaan niet maar de minst slechte. Zelfde verhaal met dubai, meedoen met de westerse wereld maar als je een slokje water wil tijdens de ramadan dan word je op de vingers getikt.
@mightymike: Je kan en mag overal drinken tijdens de Ramadan, maar het is natuurlijk wel ontzettend asociaal om dat openlijk te doen tegenover je vastende medemensen. Een beetje respect wordt wel gewaardeerd door de locals.
@stnectaire: Is het niet asociaal van de vastende mens om te verlangen van andere niet-gelovigen dat zij participeren in het vasten.

Geloof zou zo min mogelijk in de openbare ruimte moeten worden beoefend, is immers een privézaak.
@opabrutus: Precies. Ik ben zelf gelovig, en ik vind dat je als gelovige, maakt niks uit van welke religie, niet mag zeuren over iemand die iets doet in een openbare ruimte. Zeker in Dubai waar een groot gedeelte van de wonenden uit Europa en Zuid-Oost Azië komt.
@e550: Dat zeg ik dus ook: Het is een kwestie van je eigen waardigheid om rekening te houden met anderen, van wel geloof of cultuur dan ook. NIEMAND zal je erop aanspreken als je in het openbaar drinkt of luncht. Maar het is wel knap asociaal.
@stnectaire: dat snap ik maar als je in een taxi zit vanaf het vliegveld en je komt in die zandbak en je neemt een klein slokje, stopt er een Wout naast je en gebaard dat het niet mag.
@mightymike: Dat is echt onzin. Dan zou ik al lang gearresteerd moeten zijn. Ik moet wel toegeven dat de andere Emiraten, zoals Abu Dhabi of Sharjah een stuk strenger zijn.
@stnectaire: nou het is geen onzin, toch echt mee gemaakt.
@mightymike: en dat zegt iemand die
Blijkbaar nooit in Dubai is geweest. Je loopt waarschijnlijk rond met spook verhalen die je van andere hebt gehoord. Lekkere vooroordelen.
@pagani86: over vooroordelen, jij veroordeelt mij nu al over iets waar jij klaarblijkelijk geen weet heb. Als je gewoon normaal wat vraagt geef ik gewoon antwoord maar dit soort ongenuanceerde uitspraken hou ik niet zo van. En Dubai is niet meer zoals vroeg voor alleen maar jetset. Ook de ‘gewone’ man kan er hedendaags komen.
@potver7: ignorance is bliss
De vrouwtjes alleen voor de show.Als ze gaan rijden riskeren ze steniging.Wat een land.
@Alfarobert: Vrouwen mogen gewoon autoreiden daar hoor. In Saudi Arabië echter krijgen vrouwen zweepslagen.
@danielj: Dat doen ze niet ze krijgen een boete neemt niet weg dat het idioten zijn.
@Alfarobert: Nee hoor.
@danielj: kruip van onder steen vandaan of zet een andere bril op.
@sandniggah: Nee.. heb wel een tip voor je, gebruik google heb ik ook gedaan.
@Alfarobert: sinds waneer mogen vrouwen niet rijden in Dubai?
Ik zou ze wel eens willen zien rennen achter een dief in die groene pinguin pakjes.
@Pixed: Er zijn geen dieven daar je kan gewoon alles open laten staan en wanneer je terug komt staat het er nog .
@sandniggah: Waarom is er dan politie?
@ferrari94tr: Dat vraag ik me ook af ze doen niet veel daar het stikt er trouwens ook van de agenten in burger.

In iedere geval je bent er super veilig en je bezittingen ook.
@sandniggah: De politie is er vooral om de honderden aanrijdingen per dag op te lossen. Doordat er een mix van allerlei culturen rondrijden, kan het nogal een jungle zijn op de snelweg. Grote snelheidsverschillen (de ene 200+ en de ander 60 op twee banen naast elkaar) zijn geen uitzondering. Daarnaast belt niemand handsfree en lijkt het erop dat de auto’s alleen kunnen rijden als er driftig ge-sms-ed wordt.

Het is helemaal leuk als het regent (gemiddeld 3 keer per jaar). Dan zijn er mensen die hun hoofd uit hun raam steken, omdat ze de ruitenwissers en de voorruitontwaseming niet kunnen vinden…..
@sandniggah: Achterop de wagen staat er in het Arabisch=>vertaald “road security”. Dus zoals “stnectaire” al aangeeft, zijn deze meer om ongevallen en dergelijken te op te lossen.
Deze auto blijft zeker weten in dienst van de politie, ze hebben vandaag namelijk nog 3 nieuwe bolides toegevoegd aan het wagenpark waaronder een Audi R8 en Nissan GT-R, volledig bericht met foto’s op:
http://www.autoblog.nl/nieuws/politie-dubai-voegt-sl-63-gt-r-en-r8-toe-aan-wagenpark-62863

De overige politiewagens waaronder de Ferrari FF, Mercedes SLS en de Lamborghini verschijnen met grote regelmaat voor de Dubai Mall en overige toeristische plekken.
@Rice09: hou op sommige leden hier hebben last van het groene monster.
Het mooiste is de benzineprijs daar ik dacht een paar cent per liter als ik me niet vergis.

ipv 1,75 hier
@sandniggah: toen ik er laatst was moest je omgerekend 30 cent per liter betalen. Auto’s hebben geen wegenbelasting, geen aanschafbelasting en BTW kennen ze daar ook niet. Je betaalt alleen tol op sommige stukken snelweg, die is ingevoerd omdat het te druk werd op de snelweg. Maar dat is niet zo gek als autorijden zo spotgoedkoop is
@sandniggah: benzine prijs is ongeveer 50 dollar cent per liter. Dit zou veel goedkoper kunnen als zij hun benzine niet zouden importeren van de Amerikanen. De productie van benzine wordt namelijk nog steeds gecontroleerd door de Amerikanen. UAE exporteert olie om vervolgens benzine te importeren.
@china: De benzine die in de UAE verkocht wordt komt voornamelijk uit Kuwait. De ADNOC en EPCL raffinaderijen beginnen ook steeds meer te produceren voor de locale markt.
@sandniggah:
1,57 hier.
Nog stuuds duur, maar scheelt toch weer iets.
Da’s wel een beste politiewagen! Dik!

Ondertussen in Nederland rijdt alleen de marachausse (blijft een lastig woord) dikke SUV’s…
@toyotafortuner: dikke SUV’s? je bedoelt die G klasses uit de middeleeuwen?
@thomcarspotter: Lol! Maar nee die bedoel ik niet. Weet je, die plek waar ik de Volvo 142 spotte? Daar in de buurt heb je nog een gebouw van de Mara (ff afkorten). Daar staan juist Pathfinders, Land Cruisers en volgens mij zelfs Patrols.
@thomcarspotter: aha, maar dat zijn niet echt SUV’s, maar mer terreinwagens volgens mij :)
in de “tune IT safe.ae” link staat dat Brabus de auto een jaar uitleent.
@ Rice09: Ooit gehoord van vrouwen die verkracht werden in Dubai, deze zelf in de bak werden gegooid ? Deze stelling even vergelijken met de jouwe: “Dubai is waarschijnlijk het meest vrouwvriendelijkste islamitische land ter wereld” Van een bekrompen geest gesproken. Autoblog blijft nog steeds een auto-blog, mr kon het mij dhelaas eze keer niet laten om te reageren. Met betrekking tot het artikel: leuke wagen!
szorry voor de schreifvouten
@turbostaaf: Niet helemaal correct. Het verhaal dat in de Nederlandse media naar voren gebracht is klopt niet helemaal.

De Noorse dame is samen met een Egyptische collega na een bedrijfsfeestje al vozend naar een hotelkamer gegaan. Daar hebben ze de bloemetjes dermate buitengezet dat er aangifte gedaan is door mensen in de kamer er naast. Toen ze beiden gearresteerd zijn voor buitenechtelijke sex, heeft ze verklaard dat ze verkracht is door haar collega en er dus niets aan kon doen. De politie heeft daaropvolgend een onderzoek ingesteld waarbij zowel haar collegas van het bedrijfsfeest, de taxichauffeur en de hotelmedewerkers ondervraagd zijn.

Ze zit nu vast vanwege meineed en buitenechtelijke sex.
Ze willen kennelijk niet gezien worden door andere bestuurders? Mis de ledflisters in de gril en van achteren zullen die zwaailichten ook niet echt zichtbaar zijn…
Achja de super + kost er ook maar 38cent per liter:)
@mbevo: Zonet nog weer mijn tank volgegooid met Super 98 voor minder dan 20 euro :) I love living in Dubai.
Ruilen met die politie auto’s? Vind die VW-politie saai worden… jammer dat ze die Porsche weg hebben gedaan ( ookal heb ik het niet meegemaakt ) …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).