Maker imitatievelgen waarschuwt voor imitatievelgen

Auteur: , 56 Reacties

Oh, de ironie.

FUGAZI'S!!1

Velgenboer Rota, u ongetwijfeld welbekend, is al geruime tijd een bekende naam in tuningland. Het is een adres waar je voor schappelijke prijzen fraaie wielkastvullers op de kop kan tikken. Er kleeft alleen een bepaald stigma aan deze Filipijnse wielenproducent: ze zijn groot geworden met schaamteloze doch fraaie imitaties van de échte velgenmerken. (Zie ook dit draadje met Rota’s + herkomst.)

Nu duikt er in China een wielenfabrikant op die besloot niet de originele Rays of Advans na te maken, maar kopieën van de Rota-kopieën heeft gefabriceerd. De velgen zijn gesignaleerd bij dealers en tuners in China, Hong Kong, Maleisië en Singapore en bevatten zelfs een kopie van het Rota-logo.

Philippine Aluminum Wheels, moederbedrijf van Rota, heeft er daarom een officiele waarschuwing uitgegooid. Inclusief foto’s van de imitatie-imitatie-Rota’s.

The counterfeit [ROTA] wheels have recently surfaced through some wheel dealers in Malaysia. They are manufactured in China. The most distinct feature of the ‘copies’ is that they are embossed with a ROTA marking on the face of the wheel, whereas the genuine ROTA [wheel] has none. They also come with a center cap bearing the ‘ROTA Wheels’ logo. They are packaged in plain brown boxes. Original ROTA wheels come with boxes that feature ROTA markings and 3D wheel drawings.

“ROTA Wheels undergo rigid testing using JWL/JWL-T standards to assure you that you are purchasing quality wheels. We cannot guarantee the safety of the copies so please be careful with your wheel purchases,” said Michael Rojas, president of PAWI.

ROTA and its logo is a registered trademark of Philippine Aluminum Wheels, Inc.

Genuine ROTA Wheels are made proudly in the Philippines.

U ziet het, ze zijn haast niet van nep te onderscheiden.

Met dank aan Jesse voor de tip!
Rota, maker imitatievelgen, waarschuwt voor imitatievelgen56 reacties

chantal janzen
eten en gegeten worden
Het is als stelen van een dief!
yep .. en die “echte” velgen-boeren hebben het wiel uitgevonden ..
Kan me sowieso niet voorstellen dat iemand zulke lelijke velgen koopt.
En die hebben dat weer van OZ? (vergeef me voor me slechte velgenkennis)
UPDATE
“Maker échte velgen waarschuwt voor waarschuwing over imitatievelgen.”

Velgenboer Advan, u ongetwijfeld welbekend, is al geruime tijd een bekende naam in tuningland. Het is een adres waar je fraaie wielkastvullers aan bijhorende prijs op de kop kan tikken. Er kleeft alleen een bepaald stigma aan deze wielenproducent: ze zijn klein geworden door schaamteloze doch fraaie imitaties van ónechte velgenmerken. (Zie ook draadje met Rota’s + herkomst.)

En die Chinezen denken nu, bedankt voor de tip. En passen hun replica wieltjes netjes aan.
Moet je nagaan hoe slecht die chinese versies zijn. De Rota’s zijn al van zeer slechte kwaliteit, heb al veel foto’s gezien van Rota’s die gebroken zijn bij een trackday, of op straat bij hobbels, kuilen en drempels.

Liever wat meer uitgeven voor “the real deal”.
@premiumbmw:
Overcompensate much?
@premiumbmw: Hoe komt het dat die Rota’s zo snel breken, slecht gietwerk? Het standaard lichtmetaal op een Dacia Duster is dus nog beter? Want die worden wellicht ook goedkoop ergens in China gegoten.
@alcantara:

Er is een groot verschil in gietprocedures, kwaliteit van de legering en vooral de controle achteraf.

Je hebt in China bedrijven die werken voor de westerse markt en naar westerse standaarden.
Je hebt ook bedrijven die ineens gewoon beginnen iets te maken. Niets standaarden, niets controlles gewoon een eindproduct dat er op het oog goed uitziet.

Nu een waarschuwing daartegen mag wel, want voor je het weet zou Rota de blaam hiervan kunnen krijgen.
@Hupke:
En daarom voor mij alleen gesmede velgen van FUCHS of Alcoa, met voorkeur FUCHS want die zijn mooier
@undifined1:

Zekerheid heeft z’n prijs.
@premiumbmw: Slim van Rota om nu te doen alsof die gebroken wielen chinese immitatie-immitaties waren…
@premiumbmw: een paar time attack wagens in de UK rijden met rota.. Daar heb ik nog geen gebroken velg bij gezien en dat zijn 500pk + impreza’s. Ook een echte kan breken bij een flinke klap tegen de stoeprand.
@michelyman: ik dacht hetzelfde.
@michelyman: Heel triest als je je serieus bezig houd met Time Attack en dan met budget replica velgen gaat racen. Het is algemeen bekend in de race scene dat Rota’s gevaarlijk zijn. Ook op diverse fora afbeeldingen gezien van Rota’s die zonder harde klap stuk gingen.

Paar plaatjes voor je :
http://www.clublexus.com/forums/attachments/gs-second-generation/273620d1361286712-anybody-else-as-excited-as-i-am-for-the-varrstoen-es6s-to-come-out-rota6.jpg

http://g35driver.com/forums/attachments/wheels-tires/98512d1227639244-rotas-k-repicla-wheels-garbage-img0192hr3.jpg

http://www.clublexus.com/forums/attachments/sc-400-300/155518d1256485613-18×9-5-20-rota-haters-please-do-not-click-broken-rota.jpg

http://i.imgur.com/D443h.jpg

http://www.apartment107.com/assets/article/2720/full_wheel01.jpg

Dus zou maar ver van Rota vandaan blijven, en gewoon doorsparen voor de echte.
@premiumbmw: zo slecht zijn Rota’s nou ook weer niet (over het algemeen). Het zijn inderdaad geen Rays, BBS of Work’s maar ik ken genoeg mensen die al tijden zonder problemen met Rota’s rijden. Het zal er vast ook aan liggen welk model Rota je hebt.
Geef mij maar een setje VOLK, die zijn sowieso beter en mooier.
@bakkertje10: heb een set Volk TE37s in bestelling staan. Rota inderdaad dingen van gezien zoals premiumbmw hierboven zegt. Velghart uit velg op een trackday. Dat is niet grappig.
@stephane8200: nice die te37’s zijn wel gaaf! Maar idd als zoiets je gebeurt dan zit je wel diep in de shit…
@bakkertje10: en prijstechnisch zijn de TE37s ook niet extreem veel duurder. €560 voor een set 15″ bijvoorbeeld…
@stephane8200: voor een set? Per stuk.
@rikus: jep. Bijna €3600 voor een set van 18 inch.
@ej20g: idd. Anders zouden ze goedkoper zijn dan de namaak.
Dan heeft het ook geen nut om imitatie op de markt te brengen. Volk maakt trouwens wel mooi spul.
@rikus: je hebt gelijk. Had setprijs gevraagd. Zie nu net in de mail “price each incl caps.”
@stephane8200: Volgens mij heb jij die velgen helemaal niet in bestelling…
@crackdavid: hoeft toch ook niet? Dat zegt hij niet…
@ej20g: Dat zegt hij wel.
@crackdavid: hieronder wel ja. Ten tijde van het plaatsen van mijn reactie niet. Daar gaf hij alleen aan de prijs nagevraagd te hebben.
@crackdavid: for the record, ik ben al 15 jaar met auto’s bezig. Heb verschillende leuke auto’s gehad waarvan een klein deel te zien is op mijn gelijknamige YouTube account. Jij kent me niet en wil me daarom in twijfel trekken. Waarom doe je dat en waarom wil je dat?
@stephane8200: Rustig maar hoor. Ik geloof best dat je leuke auto’s hebt, daar heb je mij niks over horen zeggen. Ik vind het alleen vreemd dat iemand zegt een setje Volk te37 in bestelling te hebben, en dan niet eens weet dat die prijs van 590 euro per velg is..
@crackdavid: ik snap je punt. Misverstand wederzijds denk ik. Heb bij die leverancier prijs opgevraagd voor een set en kreeg die prijs van hierboven. Dus gezegd dat tegen hen dat ik ze wilde bestellen, afgelopen maandag net toevallig. Bij nader inzien zag ik in de mail dat de prijs ‘each’ was – mede door de discussie hier. Dat verandert het verhaal.
@crackdavid: ik ben met JDMparts.nl bezig ze te bestellen. Zou kunnen dat ik dat nog ga wijzigen als het idd €2200 wordt.
@stephane8200: al OZ Racing of Enkei bekeken? Zowat de enige merken voor echt lichte en toch sterke velgen aan een redelijke prijs…
@Onehp: en Work? Nog steeds duur maar goedkoper dan Rays. Zelf vind ik de Work Emotion CR Ultimate erg mooi en die zijn te krijgen in 15 tot en met 19 inch.
@Onehp: ik heb gekeken naar verschillende velgen. Vind die TE37 mooi maar met die €2200 nogal overdreven. Heb vroeger zelf Enkei zelf uit de VS gehaald. Fijn spul. Dat was in 1999.
@stephane8200: TE37 dit TE37 dat. Een beetje overhyped en afgezaagd.
Volk Racing maakt wel meer dan dat type alleen…
@imba: ik ken Volk/Work Lights. Welke adviseer je mij?
@imba: thanks. Ga eens even kijken welke passen.
@imba: vind ze wel erg mooi, zou ze graag zelf ooit hebben. In verband met de zeldzaamheid zou ik eerder voor Work Emotions gaan. De meeste “TE37” velgen zijn overigens ook replica of een type dat erop lijkt, het echte werk is relatief zeldzaam.
Rota’s zijn hetzelfde als met Lenso’s, kwaliteit is om te huilen en breken of scheuren vaak. Bij Lenso maken ze kopieeen van de Bbs Rs en Lemans en worden vaak als ”echte” verkocht op marktplaats. Echte kenners haalt ze er zo tussenuit.
Als de Filipijnen een kopie maken van andere velgen merken, kraait er geen haan over. Nu de Chinezen het wiel denken uitgevonden te hebben, beginnen de Filipijnen te zagen om dat er meer concurrentie is gekomen in Aziatische velgen markt.
Rota’s worden verkocht als Rota, niet als OZ o.i.d.. De Chinese velgen worden als Rota verkocht, niet als Linglong of zo. Dat is toch een wezelijk verschil.
To dawg, i heard you like imitation rims, so we make imitation rims of your imitation rims!
En trouwens.. Ga eens naar marktplaats en zoek bijvoorbeeld voor amg velgen… Moet en eens kijken hoeveel namaak er zijn! En niet van echt te onderscheiden !
Zijn er ook mensen gerickroll’d?
@DrLoempia: Yep…:(
Rota maakt niet alleen replica’s. Ze hebben ook OEM velgen gemaakt voor een aantal merken. Oa. Toyota.
@michelyman: de Toyota Yaris t-sport mk1 heeft namelijk ook velen die snel scheuren :p nu zie ik een verband :p

Voor een gewone 100pk golf is dit prima genoeg! Maar als je dit op een 650pk skyline gaat stekenga je uiteraard problemen krijgen. Is gewoon logisch!

Iedereen zegt hier del dat Rota velgen ‘vaak’ breken, maar wie heeft hier al ervaring mee dan? Of gewoon ergens gezien op internet?
@nasty: ik heb Skyline’s gezien die rond de 420 pk draaien op Rota’s. Ook een Inpreza die ongeveer dat doet op Rota’s. Zelf ben ik van the real deal en vooral een fan van Rays of Work maar ik zou het setje Rota van een vriend van mij straks zo over durven nemen. Ergens geef ik je wel gelijk want als je geld hebt om een Skyline naar boven de 600 pk te krijgen zou ik voor het echte werk gaan.
@nasty: Zie mijn eerdere post voor voorbeeld plaatjes. Echt wereldwijd dezelfde problemen. Heb hier in NL een geval meegemaakt van splinternieuwe Rota’s niet te balanceren waren. Deze omgewisseld bij de leverancier, en ook de nieuwe set waren wederom niet goed te balanceren.
Kwaliteitscontrole is dus ook ver te zoeken.
Ook een Volk velg kan breken, google er maar eens op… Er is ergens een forum met pagina’s vol….

Maar dit is weer net zoals zoveel dingen… Pietje kent iemand die een rota velg stuk gereden heeft, jantje kent er dan 2, klaasje kan niet achter blijven en verteld verhalen van internet sites alsof hij ze zelf meegemaakt heeft.. Ez enz….

Zelf heb ik Rota RB onder mijn mx liggen… En oke, niet veel pk, maar vlot genoeg voor een daily.. Enneuh, ze rijden heerlijk… :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).