De Rezvani Tank is een 500 pk sterk beest

Auteur: , 14 Reacties

Normaal maakt Rezvani sportauto's, maar ze hebben nu een heuse SUV gemaakt.

De bekenste creatie van Rezvani is ‘The Beast’, een open sportwagen op basis van de Ariel Atom, maar dan met (iets) meer koetswerk vervaardigd uit carbon. Het merk genereerde enige buzz toen Rihanna-mepper Chris Brown er een in ontvangst nam. Later toonde Rezvani ook nog The Beast X en de Beast Alpha. In The Beast X is de 2,4 liter grote krachtbron van Honda-origine opgepompt tot een waanzinnige 700 pk. The Beast Alpha heeft vooral mieterse deuren.

Enfin, het is niet eenvoudig om te overleven als zo’n klein sportwagenmerk. Wat kan helpen, is een lucratieve SUV bouwen. Het is inmiddels een beproefd recept: zet iets hoog op de poten, geef het stoere looks, voorzie het van wat leder en een bak vermogen en de klanten kopen je product wel. Zelfs de ‘grote merken’ huldigen dit principe. Tenminste, je maakt mij niet wijs dat Mercedes en BMW net zoveel liefde, geld en aandacht in de GLE en X5 gestoken hebben als in de E Klasse en 5-serie (rijtest).

Rezvani probeert nu in te cashen op de SUV-hype door de Rezvani Tank aan te bieden. Het is een hoog gevaarte met stoere dikke banden die enigszins doet denken aan de creaties van Dartz, maar dan minder cool. Dankzij de bonkige looks, de lichtbalk op het dak en kekke LED-lampen aan de achterkant past de Rezvani Tank perfect als vervoer van de beter vigilante. Sterker nog, het zou ons niet verbazen de auto terug te zien in het nieuwe seizoen van de TV-serie Arrow.

De auto wordt aangedreven door een 6.4 liter grote HEMI V8 met 500 pk. Rezvani noemt de oorsprong van dit blok niet specifiek, maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat de krachtbron afkomstig is van Chrysler. Helaas lijkt er in het interieur ook wat Chrysleresque pastic verwerkt te zijn, maar gelukkig krijg je met de hand gestikt leder om dat te compenseren. Dat de Tank zo hoog op zijn pootjes staat is trouwens niet standaard. Om ‘m zo te krijgen moet je het Off Road Package of Off Road Extreme Package aanvinken op de optielijst. Op diezelfde lijst vind je overigens -uiteraard- ook pantsering terug, zodat kogels van je afketsen. Tijd voor een video!

Rezzie14 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Edit: fixed.

Is er al een grove schatting wat dit moet kosten?
@beefcake: FWIW: vanaf 178.500 Dollar ex in de US.
Ik weet het niet, ziet er toch een beetje soft uit. Leuk voor als je een genderneutrale androgyne stoere feminiene machoman bent…

Maar doe mij maar dit:

https://thumbs.truckfan.nl/medium/d/daf/103694-ya-328-daf.jpg

Of een Lamborghini LM002… Of een Dodge Weaponcarrier uit WO2… Desnoods een echte Sherman tank…
@moveyourmind: Dragon Wagon! (de gepantserde)
@dunhozzie: Denk dat ze op de Rotary vreemd opkijken als je ineens met de draaaggg voor komt rijden…
@moveyourmind: True. Dus dan toch maar een camper maken van de trailer en naar Rock am Ring ;-)
The Arrow? Volgens mij heeft Batman hem al in zn cave staan (The Dark Knight Rises)
Soort anabolen ignis
MEh, I’ll allow it.
Dartz is beter, ik zie hier een landcruiser in met teveel vouwen.
Dashboard is nog niet af?
47 foto’s in de gallery en niet één van hetgeen waar je het meest naar kijkt.
@sabrerator: Stoer ding, beetje jammer van dat mini logo in de hoofdsteunen.
En op de achterklep.
Ik geloof niet dat ik de doelgroep ben..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).