Reis de wereld over met camper van de toekomst

Auteur: , 29 Reacties

Zie jij jezelf al op pad gaan?

Kamperen: we houden er van. Niet iedereen, maar de meeste mensen houden wel van de primitieve insteek, de potentie van sommige woonmobielen. De Volkswagen California bijvoorbeeld, hoe knus en compact wil je het hebben. Echter, één maatje groter kun je alweer een hoop kanten op. Sterker nog: bijna elke camper is gebaseerd op een iets grotere bestelbus, de Fiat Ducato. Een rivaal van die bus, de Mercedes Sprinter, vormt de basis van waar we vandaag naar kijken.

Hymer VisionVenture

De VisionVenture is een verzinseltje van Hymer, een vrij groot Duits camperbedrijf. We zeggen verzinseltje want het betreft een concept, al ziet de VV (zo noemen we hem even) er vrij productierijp uit. De Sprinter vormt een goede basis, maar dat zal vooral onderstel, motor en cabine zijn. Vanaf achter de voorstoelen is het allemaal Hymer.

Toch even terug naar de buitenkant. Naast de camper-achterkant met futuristisch uitziende achterlichten, valt verder op dat de VV wat hoger op zijn poten staat. Dit is uiteraard zodat de lol niet hoeft op te houden als de verharde paden dat wel doen. Overal en nergens een luxe camper opzetten, dat is de insteek.

De VV heeft een dak wat openklapt, zoals een VW California. Bij laatstgenoemde is het zodat je fatsoenlijk kan staan in de bus, in de VV is het voor het slaapgedeelte. De achterkant van het dak kan open, zodat je via een trap naar boven kan en toegang hebt tot het ‘dakterras’. Verder in het interieur is het natuurlijk knus en gezellig, er is ruimte voor een hoop als je een beetje propt.

Hymer VisionVenture

Je vraagt je misschien af: wat is hier zo concept-achtig aan? Dat is vooral het materiaalgebruik. Samen met chemiebedrijf BASF zit de VV vol met duurzame materialen. Niet alleen zijn ze licht en stevig, ze kunnen deels 3D-geprint worden en zijn zeer duurzaam, zodat je je ecologische voetafdruk verkleint. Ook zit er een slimme thermostaat in de camper, die de camper lekker gekoeld of verwarmd krijgt in een handomdraai. Dat zijn de technieken die zich nog moeten bewijzen, al is het nodige onderzoek er zo te zien al voor gedaan.

Los van of het handig is of niet, het ziet er lekker gaaf uit. Wat ons betreft mag Hymer kijken hoe makkelijk dit op de markt te krijgen is, je krijgt namelijk spontaan zin in kamperen.29 reacties

Een busje met BASF erop met een geopende achterklep aan een rivier… zelfs na 30 jaar is dat een beangstigend beeld.
@mashell: hahahaha! 😂 Goed begin van de ochtend!!!
@mashell: scherp!
Die hangstoel maakt ’t wel af imo. 😊
Zou met gemak een paard achterin passen…
Lekker geluidsloos met die all-terrain op de snelweg. Not..
@klotskuukske: gewoon een lekker muziekje op zetten.
@klotskuukske: valt wel mee met deze BFGoodrich ik heb ze ook. Maar de Jimny rijd niet zo hard en is niet zo zwaar.
En dan lekker kroelen met je schatje op t dak van je sprinter…
Volgens mij zijn het paar verschillende indelingen door elkaar. Of een trap, of een keuken zo te zien.
@tenaci: het is beide in een. Van voor naar achter: chauffeursstoel, trap, keuken, bank, achterklep.
@BaRa: nu zie ik het, dat dat past joh…
Turken en Marokkanen zijn geen camper liefhebbers. Altijd doorrammen tot eindbestemming. Maar als ik zo bekijk haal je meer uit je vakantie met zo’n relaxe camper. Jullie leven 70 jaar voor
@ozzytrk: nou doe mij maar een leuke auto en lekker van hotel naar hotel. Zo een camper kost snel een ton of €1500-2000 per week.
@flutterby: je hebt hele fatsoenlijke voor 50k. Maar idd ze kosten een hoop maar je bent er wel vrij mee.
@rolov: hoezo vrij? Je bent beperkt tot het continent, zeker als je 50k heb neergeteld denk je er niet over om op vakantie te gaan zonder (tenzij je hem in de verhuur hebt).
@flutterby: je kan ook een omgebouwde Ford E Series van kopen. Echt een prima ‘camper’.
Zou het zijn eigen hymer zijn?
Zet maar voor de deur!
80’s airstream class A motorhome. Origineel of een totaal nieuw interieur. Dat vind ik nou mooi! Maar of het milieuvriendelijk is….https://youtu.be/FmHLblYYNus
Op foto 3 lijkt het alsof er aan de zijkant nog een hele (slaap)kamer zit
Hij is gaaf. Maar de dikke Duitse senioren welke deze kunnen betalen passen er niet in.
Vaart het ook?
Ik vind ‘m cool. Het interieur zit er goed doordacht uit en voelt heel ruimtelijk aan met dat glas over de hele achterkant. Echter, lekker aan het water zitten met de achterkant volledig open lijkt me nogal onpraktisch omdat het hele ding binnen 5 min vol zit met muggen.
Als ik na een avond borrelen dat trapje op moet dan gaat dat biet goed komen…..
Gisteren gezien op de Caravan Salon, leuk ding maar heel erg plastic. Groot verschil met onze Bliss Mobil units ook😃
@2wheeler: dat zijn wel heel stoere wagens, het is een droom van mij om met zo’n wagen naar Kaapstad te rijden.
@mashell: van mij ook! We staan er nu met een Zetros 6×6 met 20′ foot opbouw die net terug is uit Mongolië, ontzettend gaaf ding. We staan in hal 5, als je in de buurt bent😉
Op dit soort foto’s aan het water mis ik altijd de muggen die je zin in kamperen direct verkleinen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).