De wegenwacht sleept je auto binnenkort af per fiets

Auteur: , 28 Reacties

Nou ja, misschien niet, maar ze komen je wel op de fiets tegemoet om hulp te bieden.

Wegenwacht-fiets

De Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond heeft een nieuw proefproject opgestart. Automobilisten in de binnensteden van 020 en 070 die kampen met autopech kunnen tegenwoordig hulp verwachten van een wegenwacht op de fiets. Volgens de toeristenbond is op de dichtgeslibte verkeersaders van deze steden een fiets in veel gevallen sneller op de plaats des onheils dan een auto.

Achter de stalen rossen van de mannen en vrouwen in gele high-visibilty outfits hangt een karretje, waarin de belangrijkste benodigdheden plaatsvinden voor pechhulp aan automobilisten. Een woordvoerder van de ANWB zegt dat er verrassend veel spul in die karretjes past.

Je zult versteld staan hoeveel spullen er in die karretjes passen.

Onbekend is of de wegenwacht in kwestie de benodigde elektriciteit om een auto te ‘jumpstarten’ moet opwekken door zijn fiets op een standaard te zetten en heel hard te trappen. Uiteraard kan de fietsende wegenwacht alsnog de hulp inroepen van een van zijn auto Volkswagen Transporter-rijdende collega’s mocht dat nodig blijken te zijn.

Deze praktijk past natuurlijk perfect in de heikneuterige milieuvriendelijke Nederlandse cultuur van na de VOC-mentaliteit. Maar ach, misschien zit er wel wat in dat de hulpverleners eerder ter plekke kunnen zijn per fiets. Dat gezegd hebbende schatten wij in dat de meeste ANWB-monteurs nu al proberen hun trouwe Transporter veilig te stellen zodat ze niet op zo’n motorloze tweewieler hoeven te stappen.

Wegenwachten in andere regio’s ontspringen de dans trouwens niet, want als de proef een succes wordt, wil de ANWB in meer steden fietsende wegenwachten gaan inzetten. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van Oostenrijk dat ook al fietsende monteurs inzet om pechhulp te verlenen. Of die ook de Großglockner op moeten beulen met een kar in touw is ons niet bekend.28 reacties

Klinkt als een prima methode de medewerkers ook gezond te houden. En als ze ook nog eens eerder ter plaatse zijn, en de middelen hebben menig probleem op te lossen vind ik het niet erg dat de medewerkers totaal voor lul rondrijden.
En misschien als suggestie, deze Queen hit als soundtrack voor de volgende anwb-tv sportjes:

https://youtu.be/xt0V0_1MS0Q
Ze hebben toch ook al motoren? Dat lijkt me een stuk handiger en fijner voor de betreffende wegenwacht. Bovendien is zo’n fiets met kar nog onhandiger door het verkeer te loodsen dan een beetje motorfiets.
@trustmeiamanengineer: valt mee, in Amsterdam bezorgen ze ook allemaal met de fiets tegenwoordig, je komt nog behoorlijk inventieve/praktische fietsen met grote laadruimtes tegen. Veel sneller dan met de auto ook.
Ben ik blij dat ik pech heb in de middle of nowhere in Friesland.. Komen ze tenminste niet op de fiets. Alhoewel, het ziet er vast grappig uit.
@mk1racer: inderdaad, volgens mij zit ik zo’n 20km van de dichtstbijzijnde vestiging af, fitte monteur na 1.5 uur trappen met zo’n kar erachter!
@peug206: 3 kwartier…
Als je anderhalf uur over 20km doet val je om.
@awesome: karretje klaarzetten, paar stoplichten en wind tegen gaat het niet meer zo snel hoor, zeker niet tussen de weilanden ;)
@peug206: welke binnenstad in Nederland is er 20 km groot?
@renejansie: ik woon in een dorp 18km vanaf de dichtstbijzijnde service center van de anwb. Heb het nog even precies voor je op gezocht.
Ik mag hopen op een elektrische fiets, en alleen tijdens de zomermaanden??
@dutchdriftking: want in de rest van de seizoenen is het een drama…?
Jumpstarters heb je gewoon mobiel dus dat is het probleem niet. Prima oplossing, bewegen je werknemers gelijk wat en worden ze minder snel ziek.
Ach waarom niet? Ze geven er tenminste het goede voorbeeld mee, het is goed voor de werknemers zelf en in een drukke stad word je wellicht ook nog eerder geholpen. Win-win-win dus.
Voor de verre afstanden kunnen ze misschien elektrische scooter gaan gebruiken.
Ik vind het tof! Steeds meer professionele fietsers. Goed voor de gezondheid, milieu, files. Ik snap de ietwat zure schoonvader toon niet van de scribent. Toch een complete win win situatie?
Leuk…..met een wolkbreuk. Of bij min 10.. oh wat zullen ze blij zijn. En de high society op t ANWB kantoor heeft lekker een lease auto.
@sanderm3: Waarom niet? Er zijn genoegen beroepen waarbij werknemers met vorst of regen fietsend of lopend werken?
@metalmike: ja…maar die hadden niet éérst een auto
Een woordvoerder van de ANWB zegt dat er verrassend veel spul in die karretjes past.

“Je zult versteld staan hoeveel spullen er in die karretjes passen.”

Hahaha!
@2wheeler: ja die was leuk ? Deed me een beetje denken aan Austin Powers;

Remember when I said we are not so different, you and I?
(Flashback)
“We’re not so different, you and I”
Gewoon een auto kopen die geen hulp nodig heeft. Hoeven ze niet langs te komen op de fiets, geen radler te drinken, en kunnen dan gewoon op ’t honk blijven en wat klaverjassen bv.
Met de nieuwe superduper elektrische legerfiets van Trefecta gaat dat vast lukken. Kan je nog met 90 de snelweg op ook.
Daar zou ik als ANWB medewerker niet vrolijk van worden.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Prima plan, je ziet steeds meer professionele fietsers ik de stad. DHL rijdt rond met die smalle bakfietsen (waar moeders tot drie jaar geleden de kroost in vervoerden), ik heb pizzabezorgers gezien op de fiets, waarom zou een monteur dat niet kunnen doen. Je hebt niet altijd meteen je hele inhoud van de laadbak nodig met 14 accu’s en vervangende onderdelen. Vaak is een rake klap met een hamer, of een stekkertje schoonmaken meer dan voldoende. Ik vind het een prima idee
Plaatsnamen vervangen door netnummers kan alleen bij Amsterdam en Rotterdam. Daar is het traditie om de naam van de rivaal niet hoeven uit te spreken.
Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee wat 070 is…
@mashell: Ado.
Prima toch. Hier brengen ze de post ook al rond per auto, scooter, elektrische fiets of gewone fiets. Je kan als postbode zelf kiezen. Ik persoonlijk zou dan ook een gewone fiets nemen, super voor je conditie en als het slecht weer is wordt je tenminste niet zo snel ziek als bij de andere opties. Ik snap de haat tegenover de fiets hier zo niet goed. Ok ja, als je enkele minuten achter een groep wielertoeristen moet hangen vindt niemand fijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).