Deze 8 auto’s op gele platen zijn allemaal nep

Auteur: , 54 Reacties

Ook in de autowereld is soms niets wat het lijkt.

BMW M3 fake

Iedereen heeft wel wensen om zijn auto iets persoonlijker te maken. Ook jij. Dat kan een sticker zijn, dat kan een wrap of spuitbeurt zijn, een bodykit, noem het maar op.

Sommige mensen worden er een beetje pretentieus van. Als we de AJ-‘regels’ een beetje volgen, kunnen visuele aanpassingen snel te ver gaan. Je mag absoluut niet je auto laten lijken op iets wat het niet is, ondanks dat die mensen vrij veel geld betalen en ze dat eigenlijk zelf moeten weten. Mensen die voor de gein een AMG badge op een C 220d plakken kennen we wel, hier zijn een paar voorbeelden van tuners die het ietsje heftiger aanpakten. Allemaal gespot door lezers op Autojunk.

Audi A7 RS
Wel de looks, niet de performance. Maar volgens de eerdergenoemde regels is dit niet ‘sneu’, want nergens beweert de eigenaar dat dit een RS7 is. Bovendien zou het ook een RS7 zonder badges kunnen zijn en daar kijkt niemand raar van op.

Audi RS7

Audi Cuore
Oké, dit is dan wel weer humor. De single-frame zit daar natuurlijk om de V12 te koelen en de spoiler zorgt ervoor dat de 500 pk op de weg blijven en niet in de lucht. Het ergste is misschien nog wel dat die Audi-grille perfect past.

Audi Cuore

BMW M335i
Een BMW 335i is al bijna een M3, maar dan met veel minder pk en natuurlijk zonder de dikke M-bumpers. Deze 335i-eigenaar wilde wél een M3, zonder de dikke motor. Vreemd, maar zonder het kenteken te checken zou je niet zeggen dat je met een neppert te maken hebt. Dat is knap.

BMW M3 fake

Ferrari 599 ‘GTO’
Dat ook eigenaren van hele dure auto’s soms nét ietsje meer hadden gewild, bewijst deze 599 GTO, wat eigenlijk gewoon een GTB Fiorano is.

GTO look

Mercedes SL65 Black Series cabrio
De SL is een cabriolet, maar de Black Series-variant had een vastgelast dak. Daarom verraadt deze flink verbrede SL55 AMG, ook niks om je voor te schamen, meteen dat het geen echte SL65 is.

SL65

Porsche 996 GT3 RS
Bouw een spoiler met rode accenten, rode velgranden en stickers op je 996 Carrera en ineens lijkt het op een 997 GT3 RS. Tenminste, voor het getrainde oog niet. Het is ooit geloofwaardiger geweest.

Fake GT3 RS

SEAT Audihambra
Een vrij bekend voorbeeld. De eigenaar van deze SEAT Alhambra vond het leuk om hem meer te laten lijken op een snelle Audi. Dit deed hij door onder meer dikkere velgen, lampen en bumpers van een Audi Q5 af te halen. Inclusief single-frame grille, waardoor de niet-kenners wel eens zouden kunnen denken dat een Audi SUV écht een ding is. Vakkundig, dat wel! Maar echt mooi is het niet.

Alhambra

Volkswagen Golf R32 light
Tenslotte een R32 op aftermarket wielen. Toch? Nope, dit is een 1.6 FSI. 116 pk, in plaats van de 250 die een echte R32 heeft. Maar de looks kloppen wel helemaal. Behalve dan de aangepaste velgen, maar goed, dat kan een echte R32 ook.

R32 fake54 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind het echt zo triest…
Die GTO heeft dan toch ook donkere koplampen en soort honingraat-achtig grille nodig om erop te lijken? De Alhambra vind ik de gaafste in deze lijst dan heb je gewoon humor & schijt.
@str8six: en geld over
@renegade: misschien schade en een creatieve herstelling?
De GTO… Waarom zou je dat doen? Een “gewone” 599 hoef je noet voor te schamen…
@fendercd60: Tja, ik zie nergens GTO staan. Hij heeft eigenlijk alleen zn 599 wat opgeleukt. Plus de grille is anders en donkere koplampen missen. Wat mij betreft best geslaagd eigenlijk. Niet vol GTO gegaan, wel de accenten en dikke velgen.
@b00m3rang: op de achterkant staat een GTO badge.
@b00m3rang: motorkap van de gto
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Zo’n Audi-grill op andere merken is echt het slechtste van het slechtste; geen smaak & een schade-auto …
@dawwg: die Seat kan de grille beter hebben dan de Q5…
@matter: De Seat is zo goed gelukt dat bij BMW meteen werd gereageerd door hetzelfde op een Kia toe te passen.
@karhengst: Haha, eens! Tevens de mooiste BMW van de laatste 15 jaar…
Volgens de “AJ-regels”….
Zeker bedacht door de mensen die ook regelmatig “Nepper! Zie ik aan de remklauwen! Triest! Sneu!” roepen…

Laat men toch lekker zijn / haar auto aanpassen naar eigen smaak. Zou niet weten wat daar mis mee zou zijn.
@rob: Dat mensen een aparte wrap voor een paar maanden aanbrengen, of duidelijk goedkope auto’s voor de fun een hele “dikke” uitstraling geven is tot daar aan toe. Maar dan heb je nog van die mensen die een ///AMG badge op een A180d plakken, dat vind ik nou nergens op slaan. Zag laatst ook een C met alle AMG badges bumpers en uitlaten, mistte alleen het V8 biturbo embleempje op de zijkant, kentekencheck, en ja hoor, C180… 😒 Als je het te serieus aanpakt komt het meer over zo van; Ik wil wel maar ik kan niet?
@davelocity: en jij hebt daar last van omdat?
@henk_he: Ik heb er last van omdat ik in eerste instantie denk: Dik! En vervolgens ontbreekt elke vorm van geluid uit die motor, voer ik een kenteken check uit en kom ik tot de ontdekking dat die meneer tegen mij heeft gelogen. Het is gewoon vervelend dat deze mensen op die manier aandacht krijgen terwijl ze veelal in een doodgewone C200/318i rijden.

En die 335i… Je hebt blijkbaar genoeg geld voor een 335i én een berg aan verbouwingen a la M3, waarom koop je dan niet gewoon een M3? Het mooie van een 335i/d is m.i. het relatief ingetogen karakter (zelfs met M-pakket) en de uitstekende prestaties. Dat doe je in één klap teniet.
@davelocity: en opnieuw… moeten die mensen zelf weten. Voor zover ik weet mag je met je eigendom doen wat je wil zolang je niemand anders schade aan doet.
@petrolicious: Klopt, ze moeten het zelf weten. Maar ze vragen ook om aandacht, en dan kan je dus ook negatieve reacties krijgen.

Persoonlijk snap ik er werkelijk niets van. Dat je aanpast naar de looks en niet de kosten wilt.. oke, maar hou die badges lekker thuis.

Kijk die SL55 AMG. Standaard een toffe bak, die ordinaire SL65 verbredingskit is ook wel tof vind ik, maar waarom dan ook nog badges kopen en doen alsof het een echte is? Dan wordt het stoerdoenerij.
@reactief: inderdaad, laten we ze voor de rechter slepen. Monsters zijn het! Zo maar proberen stoer doen, hoe durven ze! Iedereen die “niet kan” moet onmiddellijk stoppen met “te willen” ;)
Daarnaast zorgen ze er ook nog voor dat wij hier op AB dergelijke wereldproblemen bespreken.

@petrolicious: Oke, mag je mening niet geven hier? Ik vind het wel leuk om die van anderen te lezen. En soms ben je het er niet mee eens, en dan ligt je dat toe.

Maar nee, jij wuift liever een andere mening weg met een onzinnig antwoord waarin je mijn mening totaal verdraaid en vervolgens over belangrijker wereldproblemen begint… Toch typisch.
@reactief: nee, ik licht het niet liggend toe… verdraaide spelfouten glippen er soms nog door op zo’n klein schermpje…
@petrolicious: Ik vind anders dat ze ///AMG schade aandoen. Zij maken met trots superieure blokken, en dan plakken mensen het ///AMG logo op een auto met een 1.5 Renault diesel blokje.
@rob:
Met aanpassen geen probleem maar ik snap dat liegen over badges niet.
Mijn Mustang is op elk vlak beter als de GT. De V8 heeft meer pk’s als het GT blok, de ophanging en remmen zijn beter en ik heb de uitlaat tips en velgen van de GT. Maar toch wil ik geen GT badges er op want hij is nooit zo geleverd. De eerste letter van mijn chassis nummer geeft aan dat het een standaard V8 was en hij zal nooit zo veel waard zijn als een echte GT dus waarom zou ik liegen? Ik vind dergelijk badge tunen echt willen maar niet kunnen.
@shiva:
En sommigen plakken er dan wel een GT badge op.
Prima toch?

Uiteindelijk is het niet meer dan een reclame-uiting. Snap al het drama er achter nog niet helemaal.
En soms kunnen badges gewoon mooi zijn. Bedoel ik niet zo’n suf M-logootje of AMG lettertjes, maar prachtig ontworpen badges als dit:
https://www.youtube.com/watch?v=PtkAtAOBq4A

Die man plakt trouwens allerlei van die badges op zijn eigen gebouwde auto’s. Gewoon omdat ie het mooi vindt. Horen er volgens de “AJ-regels” ook niet op. Is dat ook liegen /sneu / triest?
Die Seat audihambra vind ik wel goed gelukt. Perfecte concurrentie voor bmw 2 serie.
Ik rij ook met een neppert, ik heb de rode i van tdi grijs gemaakt zodat het een 1.6 ipv 2.0 lijkt en de auto gechipped, zo kwam ik eens een R32 TDI met stoere jongens in tegen aan de stoplichten op de Belgische A12 hier, daar sta je dan zo fier als een gieter met je petjesauto om vervolgens je ego terug naar Noord-Afrika geschoten zien te worden…
@Volvo_440_turbo: dat is nog eens een flinke zin!
@volvo_440_turbo: Zeg je nou dat je zelf ook een petjesauto hebt?

En je ego meten aan anderen is nooit tof, maar dat doe jij blijkbaar ook…
@reactief: Ik vond die rode I op mijn grijze 5-deurs Octavia van 2011 met stalen velgen inderdaad te petjesachtig, ik heb die dan grijs gemaakt omdat ik echt niet van opscheppen hou. Dit gewonnen stoplichtsprintje tegen die stoere jongens is uiteraard goed voor mijn ego, dit steek ik niet onder stoelen of banken, of jij dat nou leuk vindt of niet, daar ga ik vannacht geen minuut minder voor slapen. Maar ik bekijk het liever anders in feite, het was gewoon goed voor het mentale welzijn van de inzittenden van die nep R32… eventjes met de beide voetjes op de grond komen kan voor fakers zeker geen kwaad, want op den duur ga je nog geloven dat je met een echte R32 rijdt als er niemand tegen jou durft sprinten wegens de looks van de auto omdat je dan altijd het gevoel hebt sneller te zijn dan anderen, wat ik in eerste instantie ook niet durfde tot ik mijn ruit naar beneden deed om de stank van mijn scheet buiten te krijgen en zodoende te horen kreeg dat het een diesel was.
@volvo_440_turbo: Ik kan het wel waarderen hoor ;) En waar een goede scheet allemaal niet goed voor kan zijn :)
@volvo_440_turbo: Je laatste zin, weer zo’n lang juweeltje.
Hoever zou het gaan bij dit soort mensen…??
Zouden die ook een andere naam aanvragen bij de gemeente, omdat ze vinden dat ze op Brad Pitt lijken?
Hoe nep zou hun leven zijn….
@basfransencarphotography: die mensen stappen naar de rechter, om hun wettelijke leeftijd met 20 jaar te laten verlagen.
@basfransencarphotography: Dit ” soort” mensen, hoe denigrerend!, tegenwoordig bemoeien we ons met alles en iedereen , laat een ieder in zijn waarde.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kan ook zijn dat bij invoeren de douanebeambte niet zo’n autokenner is? Scheelt heel wat bpm..
Ik vind de nep “M3” wel mooi.
Die Volkswagen-letters op de SL65. Zo camp dat het weer heerlijk is.
Kleine glimlach bij de “
@lekkerlinksrijden: Audi Cuore
Kunnen de “looks” nog dommer bij het zien van de 996 Carrera van dit artikel ?
Die SL is wel echt heel triest . Mooie bodykit maar zet dan alleen amg erop. Dat zegt alweer genoeg .
Ik zag laatst nog een 65 AMG uitgevoerde SL rijden, bleek een 350 te zijn… kansloos.
Op de A7 zit wel degelijk een RS7 badge, aan de voorkant! Ik vind het altijd een merkwaardig fenomeen, want enerzijds zien de kenners het verschil, terwijl iemand met geen verstand van auto’s überhaupt niet weet wat het is. Waar doe je het dan voor?
wauw die porsche is echt slecht gedaan. Die auto ziet er gewoon echt heel verlept uit. Terwijl als die gewoon origineel was geweest het echt een klasse bak was geweest.

Die velgen lijken wel uitverkoop wieldoppen van de halfords
Ieder zijn ding.
Ik ben niet voor neptieten en kunstgras en alfabet-line uitvoeringen…
En opschep-fake-uitvoeringen zijn nog triestiger… uitgezonderd die autos die er zo over zijn dat ze ofwel voor de grap zijn of van een mentaal gehandicapte… 😋
Wat ziet iedereen toch te melken, laat mensen lekker. Daarbij komt dat sommigen er gewoon echt vet uitzien.
Ben blij dat men in Nederland openbaar en vrij kentekengegevens kan opzoeken!
Tjonge wat hebben ze die 996 verziekt!
…. jammer idd, persoonlijk geef ik de voorkeur aan een echte amg, m3,qv,opc,r of wat dan ook, die er uit ziet als een standaard 220cdi, of 318.
Ik denk dat die Porsche nog “work in progress” was. Dat hoop ik tenminste 😄.
Wat als die 335i echt een M3 is? Maar fout ingeschreven?
Opvallend of te verwachten? 7 van de auto’s in dit artikel zijn “Duits” (ja die Cuore tel ik mee ;-)) Kennelijk mensen die het nodig hebben voor hun imago.
Maar die nep gt3rs, de carrera heeft die luchtinlaten niet aan de achterkant, toch een beetje moeite gedaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).