Deze A-Klasse neemt alvast een voorschot op de A45 AMG

Auteur: , 43 Reacties

Mits een beetje leuk aangekleed, is de Mercedes-Benz A-Klasse een prima bak om naar te kijken, helemaal als A45 AMG natuurlijk, maar die is er nog niet. Dat belette deze pipo niet een dikke AMG-badge op zijn achterste te plakken. Had je ons bijna tuk, gap!

Blauwe A-Klasse met AMG-pretenties

Nee, helaas. Ook al ziet deze A-Klasse er, afgezien van zijn stalen winterbandvelgen, prima uit, 360 pk heeft hij niet. Bij lange, lange na niet. Het is een A180 CDI, de allerschraalste variant der zelfontbranders, met een lousy 1.461 cc tellend Renault-nagelblokje onder zijn blauwe kap. Because premium.

Al met al vuurt deze dieselunit 109 brute, allesverzengende peekaas op de voorwielen af, maar als trade off stoot hij slechts 98 grammetjes CO2 uit, en bij het horen van dat soort waarden spistst de Nederlandse (lease-)rijder zijn oren. Twin-tig procentjes bijtelling, meneer.

Onze bezige fotograaf in het zuiden, wolfssjrd, pikte deze schaap in wolfskleren, omgeven door een laagje sneeuw, even in het voorbijgaan mee. Zo te zien aan de stickers is het een garagemodel. Leuk kleurtje toch? Check de foto’s op autojunk.43 reacties

Ach beter als dichte wieldoppen die slowmotion uitstralen..
@lamborgfan: Ik heb liever een “Slowmotion” dan een fiets hoor…
@lamborgfan: Iemand moet grammarnazi spelen;

Beter dan….
@chuck12: Het moet niet, maar je zal jezelf wel een hele pik voelen….
@norge: nee eigenlijk niet, snap ook niet hoe je daarop komt?
@norge: +10
@chuck12: krijgen juli daaar een hardu van , elku kir iemand verbeeteren? Sieligu personen
@johanhummer9: jullie* daar* harde* elke* keer* verbeteren* zielige*, dit was een grammarnazi orgasme
@lamborgfan: Reken dan ook maar dat die in deze trim die 98 gram dan ook wel ruim overschreidt. Echter dat typische Renault geluidje komt die echt niet vanaf helaas…
Ik kan er niks aan doen maar dit vind ik altijd érg grappig. Wat wil je nou bewijzen?
@eline93: iedereen hier vindt het misschien belachelijk, maar ik denk ook dat er genoeg mensen zijn die hem voorbij zien komen op de snelweg en gewoon denken dat het een snel ding is :p het is in ieder geval ook niet mijn ding om beter voor proberen te doen dan dat het is.
ik hou echt van de nieuwe A-klasse, heerlijk hip ding om te zien, en ook in AMG spec is die lekker maar ik blijf toch bij dat de A45 AMG niet genoeg extra looks bied ten opzichte van de A250, en aangezien die ook best rap is, zou ik lekker die nemen
@salberts93: Dit komt gewoon doordat die sport packages op alle uitvoeringen mogelijk zijn. Vind ik zelf ook jammer omdat de looks niet meer representatief zijn. Het zal echter wel de verkopen boosten want een kale a-klasse wordt niemand blij van.
Kek kleurtje, ik hoop dat het zomersetje voor deze A-klasse er beter uitziet! Stalen velgen zien er natuurlijk niet uit.
@autobart: ja, dit is zeker een leuke. Zag er nog een staan op de parking tijdens t autosalon in brussel. Bij deze, als de kleur net iets meer ‘kleur’ zou hebben, een iets warmere tint, zo maar net een beetje, dan zou die echt af zijn. Voor de rest, niks te klagen over de auto, mooi design, stoere velgen, 2 dikke pijpen vanachter.
wat is die seat leon reclame irritant!

OT: vette bak, helemaal in vergelijking met het vorige model.
@v12biturbo: Die reclame juist niet, zo’n vreselijke Hyundai reclame die uitrolt als je er met je muis op komt en het kruisje van sluiten dat vervolgens even vrolijk meeschuift… Die is nog veel en veel erger!
@autobart: Speciaal voor jou…
@norge: Bedankt, een 1.4 TSI reclame zou nu wel toepasselijk zijn…
@autobart: Reclames voor filmpjes die je niet kunt overslaan zijn nog veel irritentar.
@v12biturbo: Addblock plus.. Geen reclames, niks….
Ik vind de A-klasse echt zwaar tegenvallen. Enige pluspunt is de dikke Mercedes grille, de rest is een flop. Lijkt totaal niet op het veelbelovende concept destijds:


@alcantara: het enige wat ik vind tegenvallen, zijn die achterlichten… maar dan vergelijk je de A-klasse met de 1-serie en weet je meteen weer wat echt lelijk is.
@Carreza: Daar heb je gelijk in, de nieuwe 1 heeft helaas echt een mongolen-uitstraling en is daarmee BMW onwaardig. Maar BMW komt tenminste niet met concepts aanzetten die totaal afwijken van het uiteindelijke productiemodel.
@alcantara: jullie hebben beide gelijk, maar uiteindelijk kunnen we besluiten dat zowel de A als de 1 er enorm lelijk uitzien :-|
Ach, dan staat het nu 645.053 tegen 1 voor de M stickertjes op de BMW’s
Goedkope manier om reclame voor het AMG model te maken, slim.
Ik zie deze dagelijks staan! Mooie A klasse en in de zomer zitten er mooie amg velgjes onder. De beste man werkt trouwens bij lokale MB garage, dus is gewoon een demo wagen ofzo..
@patrick043: en dan geen normale velgen voor je winterbanden pff..
@amg65: Zwart staal is juist de normale velg voor een winterband.
@alcantara: Als je zo min mogelijk uit wilt geven ja… En dan ‘premium’ een a-klasse rijden met amg pakket.
@amg65: of omdat je sneeuwkettingen gebruikt
@amg65: een stoeprand raken met een stalen velg is minder erg dan met je lichtmetaal. Dat trekt meteen krom..
Ik kwam vanmiddag een trailer tegen met een aantal CLA’s, ik zou zweren dat dit de 45 AMG’s waren, ivm velgen die eronder zaten e.d. Echter bij nader inzien lijkt mij dit haast onmogelijk, logischer zou zijn een AMG pakket uiteraard. Helaas kwam ik ze in tegengestelde richting tegen op de snelweg, anders hadden we het plaatje iets beter kunnen inspecteren.
Hij heeft er wel een andere bumper op zitten dan de stock A180. Kan het niet zijn dat hij een amg pakket erop heeft zitten?
Het is dan wel geen A45 maar zo’n amg pakket is meestal bumper en andere visuele aanpassingen…
Misschien ligt er wel een automaat in, dan vervalt het schrale Renault blok. Dus niet te vroeg oordelen.
@kraakensmaak: Ik snapte je comment niet, en heb het dus even opgezocht. Wat een raar verhaal, maar je hebt wel gelijk. De handbak A180 CDI heeft de Renault 1.5, in de automaat ligt een compleet andere 1.8. Beide 109 pk, maar de 1.5 heeft 10 Nm koppel meer.
Die zou ik wel eens tegen elkaar willen vergelijken.
Gaaf, het duurt een jaar of wat, maar na Dacia heeft nu ook Mercedes een modern geweeste Renault 1.5D.
Doet is dus een A45 OMG.
Erg mooie auto, maar duur!
Dit model, met het “simpelste” AMG pakket stuwt de prijs al naar 40k. Maar dan zit je wel heel bijtellingsvriendelijk in 11,5 seconden op de 100. Dat is toch niet uit te leggen?
Jep ziet er voor een Merc gelikt uit niet zo Mercedesachtig meer beetje van het ouwelullenimago af aan raken, werd tijd, Mercedes altijd kwalitatief hoogstaand maar dat imago wat ze hadden zo jammer en nu dit wouw leuke toettoet ben benieuwd met de juiste velgjes eronder ….
Ik vind het net een Kia, vanachter gezien.
@dafmaf:

Maakt dat een auto lelijker of mooier?

Zou namelijk best vreemd zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).